sicie i wsypać do miski z ryżem i ananasem. Łodyżkę selera pokroić na plasterki. Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos i delikatnie go wymieszać z sałatką. Posypać płatkami migdałowymi
Camilla w kuchnizrobić na śniadanie, głowiłam się i wpadł mi pomysł do głowy- no tak zrobię sałatkę z jaja i coś dorzucę :) Składniki: jaja 4 szt ziemniaki 3 szt ogórki kiszone 4 szt papryka czerwona połowę jak jest duża sól do smaku pieprz biały mielony do smaku majonez 4 łyżki' musztarda miodowa 1 łyżka Wykonanie: Gotujemy ziemniaki w mundurkach w osolonej
Różowa kuchniaDziś mam dla Was prostą, ale za to bardzo smaczną sałatkę :-) świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie zabrane do pracy czy jako przekąska na pikniku. Jedyne w niej utrudnienie to kurczak, którego trzeba wcześniej zorganizować po za tym zrobienie jej zajmuje dosłownie kilka minut. SKŁADNIKI 1 sałata masłowa lub paczka mieszanki sałat 2 pomidory 2 ogórki 1/2 cebuli
Czary - gary w kuchniDziś proponuję Wam sałatkę idealną na lato, sycącą i lekkostrawną, świetnie nadającą się jako przekąska na grilla, do zabrania na piknik czy do pracy. Do jej przygotowania użyłam cieciorki z nowej linii « Warzyw Gotowanych na Parze » proponowanych przez markę Bonduelle. Zajrzyjcie także na stronę www.warzywneinspiracje.pl , znajdziecie tam wiele przepisów z warzywami Bonduelle. Przygotowanie 15 min Chłodzenie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskacharakterem. Do tego pięknie wygląda i je się ją oczami. Anchois mają charakterystyczny smak. To tłusta rybka o ostrym zapachu i smaku, dlatego najlepiej niewiele jej dodawać do sałatek. Powinna być wyczuwalna, ale nie dominować. Dlatego dodałam do niej delikatnego półtłustego twarożku i jajka. Składniki: 60 g roszponki 100 g puszki filetów anchois garść czarnych oliwek garść zielonych oliwek
Zasmakuj Kuchnisyci. Dodatek oliwy z oliwek, odrobiny octu balsamicznego, pieprzu i soli sprawia, że danie jest niemalże idealne. Nie będę zachwalać, gdyż sam wygląd zachęca do jedzenia. Zdrowa i lekka sałatka, doskonale się u mnie sprawdza w porze kolacji. Proste połączenia są najsmaczniejsze. Składniki: (porcja dla 2 - 3 osób) 250 g sera mozzarella (2 kulki) 3 - 4 dojrzałe pomidory 1 szklanka
Kuchcik gotujepizza” wrzucamy na niego ulubione owoce lub warzywa (u mnie dzieciaki same ozdabiały pizzę). Możemy dodać też bardziej “dorosłe” dodatki jak zredukowany sos balsamiczny, przepis tutaj we wpisie o sałatce z szparagów lub ser np. typu feta (jak ktoś spożywa nabiał w diecie paleo), albo krem z mleka kokosowego, jagody goji, albo śledzie co kto lubi. Śledź z arbuzem
PaleoLifeTaka szybka i łatwa sałatka to najlepszy sposób na zrobienie czegoś smacznego i pożywnego dla niespodziewanych gości. Można ją urozmaicić innymi dodatkami, np. szyn ką, ugotowanym jajkiem, domowym gyrosem z kurczaka. co kto lubi. Czytaj całość
Anioszek w kuchniBłyskawiczna kolorowa i smaczna sałatka. Je się ją oczami dzięki kolorom:) Jest lekka, dlatego może stanowić doskonałą przekąskę w ciągu upalnego dnia lub po prostu w każdej okazji gdy dopadnie nas mały głód. Składniki: 1 papryka igołomska 1 papryka czerwona mniejsze awokado 6 rzodkiewek sól, pieprz Wykonanie: Papryki umyj, osusz, czerwoną paprykę przekrój na pół i krój w okrągłe plasterki
Zasmakuj KuchniTaka oto sałatkę wyszperałam w stary zeszycie z przepisami :). Przepis dostałam baaardzo dawno od pewnej Ziutki :)). Idealnie pasuje właśnie na lato, jak mamy świeże pomidory i ogórki . Ja ją strasznie lubię, bo jest taka inna. Z podanych składników wychodzi dość spora porcja u mnie duża miska. Polecam :)) Składniki: makaron kokardki 2 świeże ogórki szklarniowe jak gruntowe to 4 sztuki
kruche babeczkirumiany kolor. Szatkujemy koper i dymkę. Ostudzone ziemniaki kroimy w talarki i łączymy z innymi składnikami. Majonez łączymy z czosnkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sosem sałatkę
Qchnia po prostusłonecznikowego tłoczonego na zimno pól łyżeczki bazylii lub ziół prowansalskich Wykonanie: Na talerz wykładamy rukolę, na nią połówki pomidorków, kawałki mozzarelli, posypujemy ziarnami. Olej mieszamy z dowolnymi ziołami, polewamy sałatkę. Przepyszne prażone pestki dyni i słonecznika zakupiłam w sklepie internetowym UWOLNIJ KUCHNIE.PL . Znajdziecie tam mnóstwo pysznych produktów niezbędnych do przygotowania zdrowych posiłków, jest to bowiem sklep ze zdrową
Z Majeczką w kuchnimyjemy, pozbywamy się gniazda nasiennego, a miąższ kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tartce na dużych oczkach. Na koniec dodajemy orzeszki i majonez. Doprawiamy do smaku. Sałatka jest najsmaczniejsza na drugi dzień, kiedy orzeszki zmiękną. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiJedliście już połączenie żurku ze śląskim szałotem? Jeśli nie to polecam zrobić. Fajna kombinacja dwóch dań w jednym. Żurek a właściwie krem mocno wędzony w połączeniu ze kwaskowatością sałatki to idealne małżeństwo. Dla nas bomba. Inspiracją był krem żytni podawany z szałotem w restauracji UMAMI w Pyskowicach. Zresztą polecam odwiedzić te restauracje, nie będziecie zawiedzeni. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikchciałam powiedzieć właśnie, że sponsorem dzisiejszego przepisu jest... firma SEKO ;-) dzięki uprzejmości, której w mojej lodówce zagościły różnej maści śledzie,a ja jedne z nich wykorzystałam sobie do sałatki :-) Szybka i prosta w przygotowaniu, możecie ją śmiało wykorzystać podczas letniej kolacji lub przyjęcia z przyjaciółmi :-) polecam :-) SKŁADNIKI 1 opakowanie śledzi Mr Śledź z musztardą francuską SEKO 200g
Czary - gary w kuchni