Ciepła sałatka z zielonych wiosennych warzyw z jajkiem to pomysł... Artykuł JAJKA SADZONE NA SZPARAGACH, SZPINAKU I GROSZKU pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEProsta, ale pożywna sałatka z kaszą jaglaną i awokado. Dobra zarówno na odżywcze śniadanie jak i kolorową, wiosenną kolację. Składniki na 1 porcję: kilka garści rukoli 1/2 awokado 6-8 pomidorków koktajlowych 2 rzodkiewki 2 pełne łyżki ugotowanej kaszy jaglanej na dressing: 2-3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka wody 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka płynnego miodu
Ze smakiem i z pasjąSałatka z ciecierzycy, suszonych pomidorów i świeżej bazylii W oczekiwaniu na świeże warzywa z ogródka. Składniki: 250 g ugotowanej ciecierzycy 1 garść suszonych pomidorów 1 garść oliwek (ulubionych) 1 pęczek świeżej bazylii 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia 1 cytryna 1 szczypta soli morskiej 1 szczypta białego pieprzu Wykonanie: Do ugotowanej ciecierzycy dodać posiekane suszone
Wino Francja Kuchniapyszny przepis na takiego pozostałego, gotowanego lub pieczonego kurczaka... w orzechach. Zamarynowane kawałki mięsa w sosie na bazie orzechów i ziół oraz soku z limonki, podane na zdrowej sałatce z dodatkiem owoców i zamarynowanej w winegrecie czerwonej kapusty i czerwonej cebuli, zdrowego mixu z młodych listków różnych sałat. Ja dzisiaj wykorzystałam zamiast sałat mega zdrową roszponkę. Dodatek żurawiny dopełnia zdrowotności
Sztuka gotowania w/g SamiryRzodkiewki, paprykę i jajka kroimy w małą kostkę, szczypior siekamy. Wszystko ze sobą mieszamy dodając kukurydzę i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy jako pasta na kanapki lub jako sałatkę
Qchnia po prostuwrzucamy do gotującej się posolonej wody. Gotujemy ok. 4 - 5 minut. Prażymy pestki dyni. Wszystkie składniki oprócz ziemniaków mieszamy. Dodajemy łyżeczkę oliwy i trochę soli. Ziemniaki wykładamy sałatki, aby zachować chrupiącą skórkę
Weganka gotujewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pasta jest pyszna i świetnie smakuje w wersji solo (jako sałatka). Idealnie nadaje się również jako farsz do naleśników, bułeczek, pierożków - czy dodatek do potraw z grilla. Nuta mięty nadaje jej wyjątkowego smaku, ale jeśli jej nie lubicie - nie musicie dodawać. 220g ricotty 100g wędzonego łososia 1/2 czerwonej cebuli (średniej
Di gotujetoskańskie, - oliwa z oliwek Wykonanie Kapustę szatkuję, lekko solę, mieszam, delikatnie ugniatając rękoma aby zmiękła. Papryki kroję w cieniutkie słupki, rzodkiewkę w pół plasterki, koperek siekam, dodaję do kapusty. Sałatkę doprawiam pieprzem i ziołami. Przed samym podaniem polewam oliwą z oliwek i delikatnie mieszam. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródoliwę, ocet, sok z cytryny, suszone oregano. Miksujemy wszystko na gęsty sos, lub zakręcamy słoik i energicznie nim wstrząsamy do zemulsyfikowania składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem (mocno!). Sałatkę zalewamy sosem, dokładnie ale delikatnie, żeby nie połamać bobu, mieszamy. Wkładamy do lodówki na przynajmniej 3-4 godziny, żeby smaki zdołały się połączyć. Przed podaniem wyjmujemy – najlepiej smakuje gdy osiągnie
Karo in the KitchenLekka, kolorowa sałatka idealna na wiosenne śniadania, kolacje lub jako dodatek do kiełbasy i mięsa z grilla :) Składniki na 2 porcje: kilka garści roszponki 1/2 kostki sera feta 1 papryka pomarańczowa 10 kolorowych pomidorków koktajlowych 3 kromki ciemnego pieczywa szczypiorek dressing: 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka białego octu balsamicznego 1 niepełna łyżka ksylitolu lub cukru mieszanka ziół sałatkowych czarnuszka
Ze smakiem i z pasjąwodą (w ten sposób przygotowany będzie sypki). Pomidory i bazylię kroimy w paski. Makaron przesypujemy do miski, dodajemy kurczaka, pomidory i pesto. Wszystko mieszamy i ewentualnie doprawiamy pieprzem. Jeśli sałatka wydaje się nam za sucha możemy dodać odrobinę oliwy z pomidorów
Qchnia po prostuSzybka, smaczna i pożywna to podstawowe zalety tej sałatki. Polecam na wiosenną kolację zamiast kanapek. Składniki 1 szkl kaszy kuskus 2 jajka 1 puszka czerwonej fasoli firmy Jamar kawałek pora 5 plastrów szynki z komina 2-3 ogórki kiszone sól pieprz … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySURÓWKA WITAMINOWA Można by ją również nazwać „sałatką piękności”, ponieważ jest nie tylko bardzo dobra w smaku (wszyscy moi znajomi ją polubili), ale zawiera również dużo cennych składników, zarówno dla zdrowia jak i dla skóry. 4 porcje Czas przygotowania: 15 minut Czas chłodzenia: ok. 1 godz. Składniki: 2 jabłka 2 marchewki 3 łodygi selera naciowego Garść rodzynek (ok.30
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaszparagów prażone pestki dyni i sezam do posypania 2 łyżki oliwy sól 2 jajka (przepis poniżej) ew. sos winegret ale żółtko jajka zastępuje w tej sałatce najlepszy sos :) Przygotowanie: Szparagi myjemy, przycinamy łodygi i obieramy dolne części. Rozkładamy ja na desce do krojeni, skrapiamy dość obficie oliwą i solimy. Rozgrzewamy patelnię grillową i układamy
bistro mamaPotrzebujesz szybkiej przystawki? Coś orzeźwiającego do grilla? Niespodziewana wizyta? Zrób szybką sałatkę z oliwek i grejpfruta! Przygotuj: Zielone i czarne oliwki Czerwony grejpfrut Granat Świeża bazylia Świeża mięta Oliwa cytrynowa (lub zwykła i sok z cytryny) Grejpfruta obieramy i wykrawamy z niego fileciki. Przekładamy do miseczki, dolewamy sok, który wyciekł w trakcie filetowania. Dodajemy oliwki – mniej więcej garść każdego rodzaju
MarcinChef