Zdrowo, ciekawie, kolorowo;) Mieszanka składników, które w połączeniu dają niesamowity smak. Jest to kolejna sałatka "na szybko" wymyślona z tego co jest akurat w domu. Wyszła pyszna;D Mój Mąż stwierdził: "smaczna to za mało powiedziane". Jak zwykle ma rację;D Polecam na drugie śniadanie, kolację lub przekąskę w ciągu dnia. Składniki: 120 g sałaty rzymskiej 10 listków świeżej bazylii
Zasmakuj KuchniDoskonała na kanapki lub jako dodatek do obiadu 2 kg ogórków 2 czerwone papryki Ogórki należy porządnie umyć i zetrzeć bez obierania skórki na cienkie
Kolorowa kuchnia Elkisłynną sałatkę najprawdopodobniej stworzył pan Cobb w latach 30. XX wieku. Często gości w menu amerykańskich restauracji. Jest łatwa w przygotowaniu, sycąca i PYSZNA. Można ją zabrać w pojemniku do pracy. Tak podaje się Cobb salad w restauracjach (sałata/szpinak ułożone na spodzie głębokiego talerza, na wierzchu reszta składników ułożona rzędami i polana sosem), ale wg mnie jest smaczniejsza
Qlinarnie i Qlinarnienaczynia żaroodpornego. Oliwki, pomidorki kroimy na połówki i posypujemy nimi polędwiczki. Całość pieczemy w temperaturze 160 st. C przez ok. 30 minut. Tak przygotowany obiad możemy podać z pyszną sałatką z roszponką – przepis znajdziecie TUTAJ (ale bez dodatku kurczaka). Smacznego! Post Polędwiczki z pieczonymi pomidorkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Fasolkę szparagową tradycyjnie podaje się z bułką tartą zrumienioną na maśle. W moim rodzinnym domu mama podaje fasolkę w formie sałatki obiadowej z dodatkiem cebulki, czosnku i oleju. Odchodząc nieco od tradycji proponuję podanie fasolki szparagowej z gremolatą, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Gramolata jest pochodzącym z kuchni włoskiej dodatkiem do dań, przydaje im mnóstwo aromatu
Codziennik Kuchennypokroić na małe kawałki. Brukselkę pokroić na połówki, wsypać do miski, dodać kawałki pomidorów i rzodkiewkę pokrojoną w kostkę. Śmietanę wymieszać z majonezem, solą i pieprzem i polać sałatkę, delikatnie wymieszać
Camilla w kuchniSkładniki: (dla 4 osób) 2 duże lub 4 mniejsze ogórki zielone 6 łyżek gęstej śmietany 18% lub creme fraiche sól, pieprz Wykonanie: Prosta i szybka w wykonaniu sałatka z ogórków. :) 1. Ogórki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce w plasterki. 2. Do ogórków dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz. Całość mieszamy i mizeria gotowa
Mój pomysł nawiem jak u Was, ale w mojej części kraju można się jeszcze cieszyć kwiatami, więc w ogrodzie rodziców zebrałam płatki pięknie pachnącej róży które wykorzystałam do stworzenia bardzo delikatnej sałatki. Jest ona skropiona odrobiną wody różanej i neutralnym w smaku olejem ze smaczliwki ;) (awokado), aby nie zgubić naturalnego smaku kwiatów. Oczywiście wszystko posypane lekką ekspandowaną quinoą :) Składniki: 3 łyżki ekspandowanej
Quinoa Raz!takie smaczne! Kuchnia włoska jest nieskomplikowana i pyszna. Takie jest też klasyczne włoskie caprese, które równie dobrze smakuje z serkiem włoskim zamiast klasycznej mozzarelli. Delikatna, pyszna i aromatyczna sałatka. Niebo w gębie! Łapcie pomidory, teraz są najsmaczniejsze! Składniki: d wa serki typu włoskiego około 10 pomidorów lima duża garść świeżej bazylii oliwa z oliwek extra virgin Sól, czarny
Pyry na Gazsałatkę nazywam imprezową, bo robi się ją bardzo szybko:). A kiedy nadchodzi impreza i trzeba wykarmić kilka osób, bazuję na takich właśnie szybkich i nieskomplikowanych przepisach. 1 słoik selera naciowego 200g szynki w kawałku 5 korniszonów 3 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo
Szefowa kuchniwyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Polecam wykwintną sałatkę z ananasa , która będzie też piękną ozdobą na stół . SKŁADNIKI : ananas, brzoskwinie ( pół puszki ) lub świeże, granat, po kiści winogron jasnych i ciemnych, 2 mandarynki, Krojąc wzdłuż, odciąć 1/3 ananasa wydrążyć
Pysznosci Babci Basiwyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Polecam szybką sałatkę kalafiorową . Składniki : 1 kalafior świeży lub paczka mrożonego, 25 dag szynki konserwowej, 4 jajka gotowane, 1 por, puszka groszku , majonez, sól, pieprz, Sposób przygotowania : Kalafior ugotować na pół miękko, szynkę pokroić
Pysznosci Babci Basipomidorki. Posypujemy piórkami startej marchewki, startym parmezanem, kukurydzą i cebulą pokrojoną w piórka. Z jogurtu, drobno pokrojonego ogórka zielonego, zmiażdżonego czosnku, soli, pieprzu i koperku przygotowujemy sos. Polewamy nim sałatkę. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Dekorujmy paskami zielonego ogórka
Pysznosci Babci Basiporady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Zimą , kiedy brak nam witamin polecam sałatkę z porów, pożywną ,smaczną i łatwą w przygotowaniu. Składniki : 2 duże pory , 4 jajka gotowane, 3-4 ogórki w occie w zależności od wielkości , 1 kiełbasa ( może być kawałek szynki
Pysznosci Babci Basipozostawiamy na 5-10 min ) Przygotowujemy sos : w małej misce dokładnie mieszamy majonez, śmietanę , sok z cytryny, ocet winny pieprz i cukier. Warzywa polewamy przygotowanym sosem. Dokładnie wymieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na 2-3 godz. ,żeby składniki połączyły się . Smacznego
Pysznosci Babci Basi