salatka z serem - 4818 przepisów (strona:51/322)

Moje gotowanie na żywo w C.H. Pogoria 99

sobotę: Grissini z kremowym serkiem z czosnkiem niedźwiedzim, rukolą i prosciutto Roladki z cukinii, z serkiem ziołowym, chrupiącą papryką i pestkami z dyni Rożki owocowe Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowymi serami, suszonymi pomidorami, pestkami z dyni i włoskimi orzechami w niedzielę: Kanapki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem podane na waflach ryżowych Koktajl borówkowo - truskawkowy Bruschetta z pomidorami i ziołami

Moja smaczna kuchnia
Rumiane placki z cukinii 241

które można smażyć w cieście, a sposoby zastosowania owoców są niezliczone. Na dodatek to warzywo tanie. Do tej pory z cukinii robiłem m.in.  zupę krem z serem rokpol  i  sałatkę z karczochami i bobem . Tym razem postanowiłem zrobić z niej placki. Smak cukinii jest na tyle plastyczny, że wszystko zależy od tego, jak się ją doprawi. Możecie

W SMAK
Mini burgery pieczarkowo-jajeczne 134

pieczarek 1 cebula 3 jajka ugotowane na twardo 1 jajko pęczek natki pietruszki sól pieprz bułka tarta olej do smażenia   Dodatki: 2 pomidory 12 mini bułek sałatka 12 plasterków sera topionego w plastrach ulubiony sos Czytaj dalej... Artykuł Mini burgery pieczarkowo-jajeczne pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Ziemniaczana sałatka z serem i pieczarkami 327

Bardzo syta i smaczna sałatka z ziemniaków, sera i marynowanych pieczarek. Całość tworzy spójny i apetyczny smak. 5 ziemniaków 1 puszka kukurydzy 2 pory (biała część) 150 g żółtego sera 50 g ryżu 15 marynowanych pieczarek Orzech  (klik) 5 łyżek majonezu Sól Pieprz Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy

VioletoweKucharzenie
Ser kozi z rukolą 140

 Składniki na 2 porcje: ser kozi w roladzie rukola 1/4 granata 3 łyżki żurawiny ze słoiczka 1 łyżka octu balsamicznego garść płatków migdałowych oliwa z

Moja Galeria Smaku
Chłodnik z botwinki z ziarnami czarnuszki 127

około 2 godziny. Przed podaniem zupę posypać ziarnem czarnuszki.  Czarnuszka ma gorzki smak, który zmienią się w ostry i korzenny. Stosowana również jako substytut pieprzu. Współgra z serami, marynatami, zupami, sałatkami, idealnie pasuje do domowych wypieków chleba. Niepozorne czarne ziarna odgrywają również dużą rolę w lecznictwie. W starożytności uważano, że czarnuszka "potrafi wyleczyć wszystko prócz śmierci".\ Nasiona posiadają działanie

Garnkowe fanaberie
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc KWIECIEŃ 2015 151

obserwujących       16 postów 40 ,992 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Mocno czekoladowe smoothie z bananem, ananasem i jabłkiem     Wiosenna sałatka z kozim serem   Chrzanowa szynka w galarecie     Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek

Magiczne Życie Marty
Między Cezarem a Mussolinim, czyli kuchnia renesansu 272

państewka. Gdyby szukać wspólnych płaszczyzn, można wskazać na elitarność zup, które bezwzględnie stanowiły pokarm klas wyższych. W zamożnych domach używało się przy tym dużo cukru, którym obtaczano sery i pieczenie. Sałatki natomiast, podawane po daniu mięsnym, miały ostatecznie zaspokoić głód. Dodawano do nich wszystko, co mogło się zmarnować i nie zostało wykorzystane do innych potraw, nie pomijając w tym zwierzęcych

Bon Ton Italia
Sałatka brokułowa z fetą 108

Sałatka  brokułowa  z  serem fetą  i czarnymi  oliwkami , jest  bardzo  smaczną  i efektowną  przekąską , która  idealnie  nadaje  się na  różnego  rodzaju  przyjęcia . Wyśmienitego  smaku dodaje jej czosnek granulowany zmieszany z majonezem . składniki na 4 porcje 1 duży brokuł opakowanie sera feta 2 garście czarnych

Smakowite Dania
Różyczki z piersi kurczaka 226

naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość oleju i ustawiamy różyczki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 25 minut. Gotowe. Do tego pieczony naleśnik i sałatka z białym serem i rzodkiewką i obiad wyśmienity. Smacznego

Maminek kulinarny
PSTRĄG PIECZONY NA WARZYWACH 211

zakładzie metodą "na zimno" z najwyższej jakości nasion dyni oleistej  (Cucurbitae oleum). Dzięki przyjemnemu smakowi i zapachowi bardzo dobrze sprawdza się z gotowanymi ziemniakami, chlebem, kaszami, kluskami, serem, cebulą, śledziami, sałatkami śledziowymi i rybnymi, sałatą, surówkami, gotowanymi warzywami, sosami sałatkowymi.  Olej zawiera ca 80% Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych koniecznych do prawidłowego funkcjonowani

Z Majeczką w kuchni
Pikantne piersi w złocistej panierce na popcornie 272

siła. Różne podejścia kulinarne, rożne podniebienia smakowe dają gwarancję urozmaicenia i wielobarwności. Czy aby napewno? Niestety 90 % takich spotkań, charakteryzuje kulinarna nijakość. Prym przodują kanapki z szynką i serem, koreczki czy sałatki ( w dodatku najczęściej majonezowe!) i chipsy. A gdyby tak wybić się ponad większość i przeciętność? Gdyby tak przygotować coś, co zaskoczy, co spowoduje skojarzenia: "wow", "super pomysł

Mój Smak na Życie
Sałatka z kuskusem i fetą 158

Groszek gotujemy w osolonym wrzątku przez 2 minuty. Przelewamy zimna wodą. Dymkę drobno siekamy. Rzodkiewki myjemy i kroimy na ćwiartki. Kaszę, groszek, rzodkiewki i dymkę mieszamy. Na wierzchu sałatki wykładamy plastry sera feta. Przygotowujemy sos sałatkowy i polewamy nim całość

Pyry na Gaz
Sałatka warstwowa z serem i szynką 379

Sałatka, którą dziś prezentuje idealnie nadaje się na wszelaki okazje, znika równie szybko jak powstaje. Przepis na tą pyszność dostałam od znajomej , która genialnie gotuje i piecze:) Sałatka warstwowa z serem i szynką Składniki: 15 dkg sera gouda  20 dkg szynki drobiowej 1 cebula 6 jaj kukurydz - puszka majonez lub jogurt grecki ketchup  pieprz Sposób przygotowania: Ugotować jajka

Cukier&Puder