sporych wymiarów, bez problemu można było by je podzielić na dwie porcje. Sałatka była bardzo smaczna, przeważał w niej słodki smak gruszki. Idealnie komponowały się smaki, jedynie dodany ser mozzarella do sałatki był neutralny. Jego smak był nie wyczuwalny, brakował mi mocniejszego akcentu. Restauracja "Chłopskie Jadło" cechuje się potrawami związanymi z staropolską wsią o czym sugerują również wymiary podawanych
Projekty ze smakiemszczypiorkiem na grzance druga opcja II śniadania sałatka się robi i druga sałatka pierogi z nadzieniem z pasztetu i grzybów sałatka z selera naciowego, gruszki, orzechów i sera pleśniowego ze schabem sałatka z miksu sałat, z pomidorami i ogórkiem z golonką i dressingiem z musztarda francuską pierogi na szpinaku pure z ziemniaków , mus z jabłek i chrzanu i kawał pieczonego
Dzieje kuchennej WiewiórySAŁATKA Z KURCZAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM WITAM SERDECZNIE MAM DLA WAS DZISIAJ SAŁATKĘ,KTÓRĄ WYMYŚLIŁAM OSTATNIO I SMAKOWAŁA WSZYSTKIM PROSTA I SMACZNA SPRÓBUJCIE SAMI SKŁADNIKI: GOTOWANA LUB PIECZONA PIERŚ Z KURCZAKA ŻÓŁTY SER KUKURYDZA OGÓRKI KONSERWOWE SŁOICZEK SELERA CZERWONA PAPRYKA SZCZYPIOREK MAJONEZ, ŚMIETANA I ODROBINA KETCHUPU SÓL , PIEPRZ PRZYGOTOWANIE: PIERŚ,PAPRYKĘ I OGÓRKI KROIMY W KOSTKĘ, SELER
Swojskie jedzonkoKolorowa, letnia i szybka w przygotowaniu sałatka ze szpinakiem, grillowanymi brzoskwiniami, borówkami oraz serem kozim. Całość dopełniają płatki migdałowe oraz dressing. Grillowane brzoskwinie smakują doskonale, są miękkie, soczyste i słodkie. Składniki: 2 garście szpinaku 2 brzoskwinie 1/2 szklanki borówek 1/4 szklanki płatków migdałowych 80 g sera koziego (użyłam sera twardego w plasterkach) Dressing: 4 łyżki oliwy 2 łyżki białego octu
Moja Galeria Smakukukurydzy i szczypiorku z dodatkiem sosu vinaigrette. Drugi pomysł na lunchboxa to sałatka z tortellini i suszonymi pomidorami w towarzystwie grzanek z ciemnego pieczywa. Trzeci pomysł to pyszna sałatka z gruszką, serem pleśniowym i orzechami, mówię Wam- pyszności! Składniki: 2 dojrzałe gruszki garść dowolnego miksu sałat ser pleśniowy blue orzechy włoskie 6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki octu(...)białego wina pół łyżeczki miodu sól, pieprz Sałatę myjemy. Układamy na niej pokrojoną w kostkę i obraną gruszkę, oraz kostki sera pleśniowego. Posypujemy orzechami. Oliwę, ocet i miód mieszamy razem do połączenia składników. Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem. Mieszamy i zajadamy :) Życzę smacznego
Czerwona Porzeczkaziemniakami gratin, sałatką z rukoli i cząstek pomarańczy. Interesujące połączenie żeberek i słodkości pomarańczy. Oczywiście mięso pierwsza klasa. Sałatka z krewetkami obsmażanymi w pomidorowym pistou, cukinią, serem Gruyere. Świetnie doprawiona sałatka i wybijająca się świeżość mięciutkich krewetek. Deser - tarta tatin z lodami waniliowymi. Ciasto francuskie nadzwyczaj kruche, leciutkie, lody dobrej jakości no i miła niespodzianka - pod lodami są jabłka
Right Behind The Kitchenkupić dobrej jakości w wysokiej cenie jak i w kiepskiej jakości za b. niską cenę. Tak więc, Mortadela nie jedno ma imię.... Składniki: 20 dag mortadeli 10 dag żółtego sera 3-4 jajka ugotowane na twardo 1 opakowanie świeżego szpinaku 2 garści zielonej fasolki 2 garści bobu pół czerwonej cebuli 2 rzodkiewki szczypiorek sos: 1 łyżka musztardy 1 łyżka(...)oliwek sól, pieprz Na półmisku układamy umyty i osuszony szpinak, ugotowaną i ostudzoną fasolkę oraz ugotowany i ostudzony bób. Cebulę kroimy w piórka i także układamy na sałatce. Mortadelę i ser kroimy w cienkie paseczki i dodajemy na półmisek. Ugotowane jajka kroimy w ósemki i dodajemy do reszty. Całość posypujemy szczypiorkiem i polewamy sosem. Składniki na sos energicznie mieszamy
Bon Appetit Małgorzatyprzekładane plastrami mozzarelli (takie 'buraczane caprese'), podane z pestkami słonecznika, dyni i glassą balsamiczną. Innym razem, w restauracji greckiej, zamówiłam sałatkę z marynowanych buraczków, z roszponką i smażonymi kuleczkami fety - pycha! Jak widzicie, buraczki również bardzo lubią się z serami i w zależności, czy wykorzystamy mozzarellę, fetę, czy np. ser kozi, możemy odbyć kulinarną podróż do różnych krajów południowej Europy(...)balsamicznego możecie użyć glassy balsamicznej, która jest od niego słodsza, łagodniejsza i gęstsza. Sałatka z buraków z fetą i octem balsamicznym Składniki (na 2 porcje): 2 buraki, ugotowane i obrane ze skórki (w Lidlu można dostać takiego pakowane próżniowo) pęczek natki pietruszki 1/2 kostki sera feta, czyli 100 g 2 łyżki oliwy 1-2 łyżki octu balsamicznego (lub glassa
Chilli Czosnek i Oliwarustykalne dania. Podpatrzone z kuchni francuskiej, bo francuscy górale lubują się w różnego rodzaju racklette czy tartiflette czyli ziemniakach polewanych roztopionym serem. Nic tak nie syci na długie zimowe wieczory w górach. Dla spokoju sumienia można dorzucić sałatkę z rukoli. Rukola i ziemniaki gotowane w mundurkach świetnie komponują się razem. Rustykanie i zdrowo. Pieczone ziemniaki w mundurkach zapiekane z kozim(...)Doprowadzić do wrzenia. Dalej gotować przez 20 minut. Równolegle pokroić w plasterki ser kozi. Podgrzać piekarnik. Umyć rukolę. Rozłożyć ją w dużym naczyniu. Później na sałatce z rukoli rozłożymy nasze plasterki ziemniaków zapiekane z serem. Odcedzić ziemniaki. Pokroić na plasterki (nie obierając ze skórki). Plasterki ziemniaków rozłożyć na formie idącej do piekarnika (wyłożonej papierem). Na ich wierzchu rozłożyć po plasterku
MODA NA BIOlekkie, śródziemnomorskie połączenia świeżych i dorodnych warzyw, dobrej oliwy i ogrodowych ziół. Da się jeść lekko i świeżo, ale do syta. Za sprawą niewielkiego dodatku słonego sera i surowej, pełnej błonnika cukinii, taka sałatka może zastąpić cały posiłek. Zioła drobno siekamy. Pomidorki kroimy na połówki lub ćwiartki. Kruszymy ser. Oliwki kroimy na plasterki. Cukinie myjemy i pozostawiamy w skórkach(...)cienkim strumieniem wlewamy oliwę, ubijając sos. Mieszamy sos z cukinią, dodajemy 2/3 sera, oliwek i ziół. Mieszamy, dopieprzamy do smaku, posypujemy i dekorujemy resztą pokruszonego sera, ziół, pokrojonych oliwek i pomidorkami. Wstawiamy sałatkę do schłodzenia na 2-3 godziny do lodówki. Smaki rozwiną się i połączą. Pyszna jest sama, na lunch czy kolację. Pasuje do białego mięsa
Karo in the Kitchenwielu witamin i minerałów. Chroni przed nowotworami i zwiększa odporność. Jest niskokaloryczna i lekkostrawna. Proponuję więc na dziś sałatkę z rukolą. Składniki: Ilość wg.uznania;-) rukola świeże pomidory suszone pomidory czerwona cebula czarne oliwki ser kozi wędzone plastry boczku pestki słonecznika Rukolę umyłam,osuszyłam i przełożyłam do salaterki(...)Pokroiłam czarne oliwki Dodałam obrane ze skórki pokrojone pomidory zarówno świeże jak i suszone. Cienkie plasterki czerwonej cebuli. Plasterki wędzonego, podsmażonego boczku. Posypałam sałatkę pokrojonym w kostkę kozim serem. Wszystkie składniki wymieszałam. Podsmażyłam na patelni ziarna słonecznika i posypałam nimi sałatkę. Na koniec sporządziłam sos: sól, pieprz oliwa z oliwek ocet balsamiczny miód musztarda
potrawyregionalnePyszna żółtka sałatka z ananasem, serem i kukurydzą wzbogacona słonecznikiem, daje ciekawy słodkawy smak .Wypróbowana przeze mnie u znajomych bardzo szybko zagościła na moim stole. Zapraszam do wypróbowania jest wyśmienita. składniki na 4 porcje ananasy z puszki kukurydza z puszki 30 dag sera żółtego 50 g słonecznika 4 łyżki majonezu przepis Ser żółty i ananasy kroimy w kostkę. Do miski(...)wrzucamy pokrojony ser, ananasy i odsączoną z zalewy kukurydzę. Dodajemy majonez i całość mieszamy, na koniec wsypujemy słonecznik i mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona
Smakowite DaniaZachciało mi się sałatki z tuńczykiem. Zaglądnęłam do lodówki i spiżarki i wyszła sałatka "czego tam nie ma!";) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowyktóre suszą się pod kaloryferem, a gdy będą gotowe, pojawią się nowe przepisy orzechowe. Już teraz przygotowałam kilka inspiracji z ich wykorzystaniem. Najpopularniejsze połaczenia w wytrawnych sałatkach to orzechy i gruszka, rukola, ser pleśniowy, miód, rukola, spróbujcie także połączenia podobnego, tylko, że zamiast gruszki użyjcie marynowanych buraczków. Kasza gryczana z pieczarkami(...)rukolą i włoskimi orzechami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi
Moja smaczna kuchniaLekka sałatka z soczewicy. Zamiast mięsa można dodać wędzonego łososia lub tuńczyka z puszki. Składniki: 1 szklanka ugotowanej soczewicy garść rukoli sałata lodowa suszone pomidory ser żółty pół papryki czerwonej kilka pomidorów koktajlowych kilka oliwek pierś z indyka ( można pominąć) sól, pieprz pół cytryny oliwa ząbek czosnku Przygotowanie: Soczewice namoczyłam i ugotowałam według przepisu na opakowaniu(...)pokroiłam w małą kostkę, przyprawiałam podsmażyłam i dodałam do reszty. Wycisnęłam sok z cytryny,obrałam i posiekałam czosnek połączyłam z oliwą, doprawiłam solą i pieprzem i polałam tym sałatkę. Starłam żółty ser posypałam na wierzch
Kukuleczki