Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z kaszą pęczak, pomidorami, oliwkami i serem feta. Dodałam do niej również kawałek piersi z kurczaka, którą upiekłam wcześniej na kanapki (mięso możecie pominąć). Sałatka idealna na drugie śniadanie, do pracy lub kolację. Post Sałatka z pęczakiem i warzywami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujemusimy faszerować się chemią zapakowaną w coś co wygląda jak warzywo, z tym, że nie pachnie i nie smakuje. Mam dla Was super propozycję na przepyszną sałatkę z moim ulubionym serem halloumi, plastrami ogórka, oliwkami, kukurydzą, serem feta i sezonowym, dostępnym teraz bez problemu, bobem! Całość uwieńczona jest najlepszym jaki jadłam dressingiem na bazie masła migdałowego! Chyba nie muszę(...)jarzyn tworząc długie plastry. Na talerzu układam porwaną sałatę i plastry ogórka. Całość posypuję pokrojonymi oliwkami, kukurydzą, obranym bobem i pokrojoną fetą. Układam kawałki sera halloumi. Składniki dressingu dokładnie mieszam do połączenia i polewam nim sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego, Klaudia. Kochani! Zapraszam Was serdecznie na stronę http://warzywneinspiracje.pl/ po więcej doskonałych przepisów
Mango PapajaPyszna, lekka sałatka z grillowanym ananasem, serem feta i krewetkami. Idealna dla osób dbających o linię oraz smakoszy pysznych, zdrowych sałatek. Składniki : 1 świeży
Kulinarne Fantazje MarioliPieczone ziemniaczki __________________________________ #4 Szaszłyki z kurczaka i indyka z pieczarkami i papryką __________________________________ #5 Pieczarki faszerowane __________________________________ #6 Mini tortille __________________________________ #7 Sałatka z brokułem i kalafiorem __________________________________ #8 Muffinki z serem i szynką __________________________________ #9 Sałatka gyros __________________________________ #10 Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem i brokułami __________________________________ #11 Krokiety z serem i pieczarkami __________________________________ #12 Tortilla
Kolejny blog o gotowaniuSałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem Uwielbiam sałatki z wędzonym kurczakiem, dlatego też znów takowa się u mnie pojawiła na weekend. Tym razem jest to sałatka makaronowa z dużą ilością warzyw, żółtym serem i sosem czosnkowym. Niebo w ustach Polecam! Składniki: 1 wędzona ćwiartka z kurczaka 200 g makaronu (u mnie świderki) 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 zielony ogórek(...)przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą *** *** Żółty ser kroimy w kosteczkę *** *** Paprykę, ogórka i rzodkiewki również kroimy w kostkę *** *** W dużej misce mieszamy wszystkie składniki sałatki: mięso z kurczaka, żółty ser, makaron, ogórka, paprykę, rzodkiewki, kukurydzę (odsączoną z zalewy) oraz drobno posiekany szczypiorek *** *** W osobnej miseczce umieszczamy składniki na sos do sałatki: majonez, jogurt naturalny, musztardę, przeciśnięty czosnek
Blog z Apetytemzrobić coś z niczego? Dzisiejsza próba zaowocowała młodymi ziemniaczkami z cebulą i pieczarkami, jajkiem sadzonym z szynką i serem żółtym oraz sałatką warzywną. Składniki na jajko sadzone z szynką i serem żółtym (1 porcja): 2 jajka 2 plasterki szynki wieprzowej 2 plasterki sera żółtego sól Jajko rozbić na rozgrzanej patelni i posolić. Wrzucić do niego podsmażoną wcześniej szynkę pokrojoną
Karola gotujeSałatka z pieczonym pstrągiem łososiowym oraz pomidorkami koktajlowymi, oliwkami czarnymi, serem feta i granatem. Ostatnią mam taką fazę na granaty, że dodaje je do każdej sałatki i nie tylko 😉 Sałatkę tę podałam trochę w inny sposób...bo w tortilli. Sałatka w tortilli to też fajny pomysł na przekąskę imprezową- super się prezentuje i możemy wykonać tyle porcji ile gości, wtedy
Kuchnia MagdaLenyBasiron Rosso to czerwona Gouda. Połączenie sera Gouda i czerwonych pomidorów oraz włoskich ziół co daje charakterystyczny smak sera. Jego czerwony kolor wygląda świetnie na kanapkach, w sałatkach lub półmisku serów. Jego składniki obejmują pasteryzowane mleko krowie, pesto i czerwone pomidory. Dojrzewa w sposób naturalny Ser wytwarzany z różnymi dodatkami aromatycznymi, nadający mu różnorodny smak np: czosnek, musztarda
w mojej kuchnikrojonych bez skóry z dodatkiem czosnku i oliwy - tak by nasza sałatka mimo braku czasu miała intensywny aromat. Zapraszam do wypróbowania! Dla 3-4 osób Czas przygotowania: 5 minut Składniki: Pomidorki krojone bez skóry w zalewie z oliwą i czosnkiem (ok. 400g) Puszka fasolki czerwonej Kidney 100g sera typu Ementalski 150g kiełbasy drobiowej wysokiej jakości 1/3 pęczka szczypiorku
Kuchnia PROzdrowotnawidzicie na zdjęciach. Zamarynowałam sobie ser w oliwie z oliwek ze świeżymi ziołami, czosnkiem i chili. Po co? Bo chciałam! Za kilka dni będę miała fajny dodatek do sałatek, aromatyczne kosteczki sera chowające się pomiędzy listkami sałaty, a oliwą z tego słoika dodatkowo poleję sobie sałatę, bo dzięki temu co w niej pływa i ona nabierze niepowtarzalnego smaku
Blondynka Gotujesamych jak i też rozbudzą nasze zmysły smaku. Dlatego w sałatce pojawiła się dość spora ilość ulubionej mieszanki sałaty, granat i czerwone pomidorki koktajlowe. Całość smaku przełamuje kremowy ser pleśniowy. W sałatce, która ma pełnić rolę pożywnego obiadu, który możemy zabrać ze sobą do pracy, czy na uczelnie, ważne jest aby nie zabrakło węglowodanów, dzięki którym będziemy mieć po prostu(...)poza domem. I właśnie większości przypadków są to tak pyszne sałatki. Pamiętajcie, że 25 października jest światowy dzień makaronu, więc ten przepis koniecznie wykorzystajcie w ten dzień ;-))) Zapraszam Was do zapoznania się z przepisem ;-))) SKŁADNIKI na 4 porcje: - 1/2 opakowania makaronu Lubella Pełna Ziarno - Pióro - 1 opakowanie sera kremowego z białą pleśnią - 4 garście mieszanki ulubionych sałat (masłowa, rukola
SMYKWKUCHNIświeżej bazylii oregano chilli sól pieprz Sposób wykonania: Brokuła dokładnie umyć, pokroić i ugotować. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę i ułożyć warstwowo w misce. Wierzch sałatki udekorować oliwkami i posypać startym na tarce serem typu feta. Do szklanki wlać oliwę z oliwek, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, świeżą bazylię, oregano, chilli, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i pozostawić
Kuchnia Pani Wiosnyzawiera ok. 25% tłuszczu. Ma żółtopomarańczową barwę, smak bywa zarówno ostry jak i łagodny, lekko kwaskowy oraz orzechowy. Postanowiłam wykorzystać ten pyszny ser do dzisiejszej sałatki. Mimo,że polecam sałatkę to głównym składnikiem nadającym jej smaku są chrupiące grzanki z cheddarem. Ostrości sałatce doda papryczka chili, smaczku - podsmażone plasterki wędzonego(...)suchej patelni. Gdy były już chrupiące starłam na nie ser cheddar. Posypałam słodką czerwoną papryką, odrobiną soli i skropiłam je olejem rzepakowym. Ser cudownie oblepił grzanki. Podsmażyłam następnie plasterki wędzonego boczku. Aby zaostrzyć smak sałatki,dodałam do niego pokrojoną papryczkę chili. Mając dalej patelnię pod ręką podprażyłam na niej pestki słonecznika. Idealnie pasują też pestki dyni. Teraz pozostało już
potrawyregionalneSzybka, smaczna i zdrowa - taka powinna być idealna sałatka. Pasiasta sałatka z cukinii spełnia wszystkie te wymogi, a zarazem jest odpowiednia na każdą porę roku :) Sałatka z cukinii i koziego sera - składniki 1 mała cukinia 1 mała marchewka (opcjonalnie) 1 papryka (żółta lub czerwona) 1 opakowanie sera koziego lub owczego lub sera mozzarella lub sera feta pół pęczka rzodkiewek pół(...)pęczka świeżej mięty kilka liści sałaty melasa z granatu lub aromatyzowana oliwa lub ulubiony dressing sól i pieprz do smaku Sałatka z cukinii i koziego sera - przygotowanie Warzywa umyć i osuszyć. Paprykę, cukinię i marchewkę pokroić na bardzo cienkie plastry - najwygodniej zrobić to za pomocą obieraczki do warzyw z szerokim ostrzem (jak na zdjęciu poniżej) Rzodkiewkę pokroić w kostkę
Cztery Fajerykiwi, z awokado. Tym razem Piotrek przywiózł z Niemiec oprócz mango, granatu i awokado – persymonę, czyli kaki. Postanowiłam zrobić kolejny eksperyment wzorując się na włoskiej sałatce caprese i połączyć ser mozzarella, (który zawsze mam w lodówce) ze słodkim owocem kaki. Powstało coś nowego, kolorowego, a jednocześnie pysznego w smaku Kaki i mozzarella a’la caprese 🙂 Kaki (persymona, hebanek(...)ciągu kilku minut. Jak przygotować sałatkę z kaki z mozzarellą a’la Caprese ? Umyte, obrane cienko ze skórki kaki oraz odsączony z zalewy ser mozzarella kroimy w cienkie plastry i układamy na talerzu naprzemiennie jak tradycyjną sałatkę caprese. Sałatkę skrapiamy oliwą z sokiem z limonki, doprawiamy solą morską i kolorowym pieprzem. Dekorujemy bazylią lub innymi ziołami. Sałatka Kaki i mozzarella
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię