Uwielbiam wszelkie sałatki. Dzisiaj moja propozycja na sałatkę do obiadu. Można ją zrobić na dwa sposoby. Pierwszy sposób z sosem, który ja zrobiłam lub drugi z jogurtem naturalnym. Składniki: 15 pomidorów koktajlowych 1 pęczek rzodkiewek 3 cebule dymki wraz ze szczypiorkiem 100 g serka mozzarella Sos 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka syropu klonowego(...)pieprz sól wykonanie Pomidory przekroić na połówki. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Cebulkę i szczypiorek posiekać. Serek mozzarellę pokroić w małe kawałki. Wszystko ułożyć na półmisku lub wymieszać w misce. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i polać sałatkę Gotowe. Sałatka pomidorowa z mozzarellą
O kuchni z uczuciemteż aromatycznym i zdrowym dodatkiem do naszych dań. Obok zwykłych jajek pojawią się oczywiście jajka faszerowane; z dodatkiem tuńczyka, łososia, żółtego sera, rzodkiewek czy też ze szczypiorkiem lub koperkiem. Na pewno nie może zabraknąć naszej tradycyjnej sałatki jarzynowej, którą w zależności od regionu kraju podajemy z ogórkiem konserwowym lub kiszonym. Obok sałatki pojawią się również domowe pasztety, a także
Kulinarne przygody Gatityplasterki. 3. Paprykę pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać. 4. Na talerzu rozłożyć roszponkę, posypać papryką i ułożyć plasterki rzodkiewki, jajek i kielbasy. 5. Polać sosem chrzanowym i posypać szczypiorkiem. ZAPRASZAM NA FILM - Sałatka wielkanocna z białą kiełbasą! Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube *Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/ *Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
Atlas SmakówLekka, prosta surówka z mnóstwem świeżych warzyw. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do ryby czy mięsa. Często podaję ją do dań z grilla. Kapustę drobno posiekać
Bullioblogu po prawej stronie znajdziecie przepisy na wielkanocne przystawki , głównie jajka faszerowane i sałatki. Jest z pewnością w czym wybierać. A dzisiaj kolejna wielkanocna propozycja - jajka z rzodkiewką i porem w majonezie. Składniki: 10 jajek 1/2 pora pęczek rzodkiewki 2 łyżki majonezu sól, pieprz posiekany szczypiorek Jajka ugotować na twardo. Natłuc skorupki i zalać bardzo zimną wodą. Po godzinie
Czerwień i błękitwykonaniu mojej babci. Jedna z licznych obecnych na stole w czasie imienin. Smak dzieciństwa. Wyjątkowa. Pasuje do wszystkiego. Składniki na wiosenną sałatkę mojej babci (4 porcje): 4 jajka 3 pomidory ogórek zielona cebulka (5 łodyg) rzodkiewka (opcjonalnie - akurat nie dostałam w sklepie) sól łyżka majonezu łyżka jogurtu naturalnego Ugotować jajka na twardo. W międzyczasie umyć i pokroić pomidory w ćwiartki
Karola gotujewymieszania i zemulgowania składników. Zioła drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki mieszamy i polewamy sosem. Chłodzimy przez minimum godzinę i podajemy. Przepis na sałatkę znalazłam u Yotama Ottolengi w książce „Jerozolima”, zmieniłam proporcje składników, ominęłam w składnikach rzodkiewkę i surową cebulę, która była zdecydowanie za ostra i dawała za bardzo palące wrażenia. SKŁADNIKI 1 duży wężowy ogórek 1 duża czerwona papryka
Karo in the KitchenWiększość sałatek to dania z założenia szybkie i proste dania. Co trafi do miski zależy nie tylko od preferencji “zajadacza” sałatek, ale też od zawartości lodówki. Dziś miks sałat z jajkiem, kiełkami brokuła i rzodkiewki, rzodkiewką, pomidorem i ogórkiem. Lekko, ale do syta
Kucharzycainspirować, a mnie zmotywują do regularnego przygotowywania takich posiłków! Zapraszam na pierwszy w tym roku zestaw jedzonka do pracy ;) Śnidanie : Sałatka krabowa (wersja light - jogurt zamiast majonezu) i dodatki, szybka, jajko na twardo, pomidor, rzodkiewka. Lunch : Wieprzowina w imbirze z ryżem. Przepis na wieprzowinę w imbirze - Schab (2 plastry) pokroić w cienkie paski i przesmażyć, zdjąć z patelni
Codzienne GotowanieSame sałaty, które zaproponowałam tutaj nie każdemu przypadają do gustu. Za mało składników i za zielone ;) Zatem propozycja dla gości, dla których sałatka musi mieć coś treściwszego w sobie, ale bez przesady ;) Tutaj też roszponka i rzodkiewki z mojego ogródka :) (uwielbiam nowalijki!) Pomidory z poprzedniego sezonu :( ale też moje :) Składniki : roszponka kilka suszonych pomidorów kilka rzodkiewek kilkanaście oliwek ocet winny
Weekendy w domu i ogrodziepietruszki2-3 łyżki majonezusól, pieprzJajka ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę. Również pokroić w kostkę ser żółty, szynkę i rzodkiewkę. Posiekać natkę pietruszki. Seler i kukurydzę odcedzić. Wszystkie składniki połączyć dodając 2-3 łyżki majonezu. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego Post Sałatka z selera konserwowego pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plKimizu sauce with jerusalem artichoke. Sos japoński "kimizu" stosuje się do sałatek z surowych lub lekko obgotowanych jarzyn, na zimno. Doskonały jest np.do ogórka i rzodkiewki. Składniki. Sos kimizu. 3 żółtka szczypta soli duża 1 łyżeczka cukru 3 łyżki octu winnego 3 łyżki wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki wasabi Towarzystwo. 8 cm ogórka 1 topinambur 4 krewetki
Kulinarny karnet Christopherasałata i awokado. Do tego świeże warzywa, lekki sos i odrobinę twarożku kanapkowo - sernikowego, który ma niewiele kalorii a dodaje sałatce niezwykłego smaku:) Składniki: główka sałaty, puszka czerwonej fasoli, świeży ogórek, 2 awokado, pęczek rzodkiewek, 1/2 pęczka szczypiorku, 100g serka kanapkowo - sernikowego (użyłam Wieluń), sól morska z pieprzem, 2 łyżki oleju rzepakowego
Z miłości do słodkości