Smaczna, aromatyczna, wiosenna sałatka na bazie ryżu, słodkiej kukurydzy, wyrazistego, lekko ostrego pora, jajka na twardo oraz świeżej chrupiącej rzodkiewki i miniaturowych kolb kukurydzy idealnie sprawdzi się zarówno na imprezie jak i na drugie śniadanie w pracy. Składniki: 150g ryżu 10 rzodkiewek 1 słoik mini kolb kukurydzy 1 puszka konserwowej kukurydzy 6 jajek 5 łyżek majonezu 4 łyżki ketchupu
Szalona Kuchnia EwelinyIlość: 4 porcje Czas przygotowania: 30 min Składniki: – makaron Barilla Casarecce – 500g mięsa mielonego wołowego – pęczek rzodkiewek – pół brokuła – kiełki brokuła
Podwójnaporcjapapryka pęczek rzodkiewek szczypiorek 200 g śmietany (dałam 18%) sól pieprz słodka papryka Pomidory pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę drobno posiekać. Rzodkiewki pokroić na mniejsze cząstki. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. sałatka obiadowa z pomidorów
O kuchni z uczuciemSałatka z wiosennymi warzywami, lekko pikantna dzięki marynowanym szalotkom. Składniki: 1 brokuł, podzielony na różyczki pęczek rzodkiewek ok. 2/3 zielonego ogórka 5 jajek 2/3 puszki kukurydzy 1 słoik marynowanych szalotek 2 łyżki majonezu mały kubek gęstego jogurtu 1-2 łyżeczki musztardy sól i pieprz Brokuła podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo w osolonej i lekko ocukrzonej rodzie. Zahartować
Czerwień i błękitkiełbasianej przygotowałam na grilla warzywne szaszłyki. Przygotowane w marynacie warzywa nabrały ciekawego smaku. Do tego idealne grzanki z pesto, sałatka, zimne piwko i sezon grillowy rozpoczęty :) Potrzebne składniki: 1 cukinia 1 bakłażan 8 pieczarek 8 rzodkiewek 1 papryka czerwona 1 papryka żółta Marynata: 1/3 szklanki oliwy z oliwek 3 łyżki musztardy (na domową
Łycha smakówLekka sałatka w ogórkowym sosie, czyli porcja witamin na start Sałatka z pomarańczą w kokosowo-miodowym sosie Wiosenna lekka sałatka w jogurtowym sosie musztardowo-czosnkowym Obiad - lżejsze propozycje : Bezmięsne ryżowo-owsiane kotleciki z rzodkiewką. Lekkie i syte, bez dodatku jajka. Makaronowe kokardki pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light) Lekkie makaronowe miseczki w kokosowo-cynamonowym
Słodkie okruszkistole. Taką sałatkę możemy przygotować w dużej misce jak i również wydzielić porcje dla każdego (podając na talerzykach w formie kopuł). Sałatkę podałam na talerzyku New Hollis Platin Porcelana Bogucice 3 płaty śledziowe marynowane 1 cebula Pęczek rzodkiewek 0,5 łyżeczki chrzanu ze słoiczka 3 łyżki śmietany 18% Koperek Sól Pieprz Z filetów śledziowych zdejmujemy skórę, kroimy w kosteczkę
VioletoweKucharzenieliście rzodkiewki lądują u Was w koszu? Jeśli tak, to mam dla Was dobrą wiadomość - wcale nie muszą tam lądować :-). Liście rzodkiewki to doskonały materiał na pesto, które wykorzystacie do makaronu lub jako dodatek do kanapki czy sałatki. Intensywnie zielone, aromatyczne i bardzo smaczne! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćjajkiem i gorgonzolą. Szybkie, smaczne i nie wymagające dużego wysiłku danie, a jednak wygląda ciekawie i zaskakuje połączeniem smaków. Pomidor z sałatką jajeczno - serową SKŁADNIKI na 2 porcje: 2 duże pomidory 2 jajka 1 łyżeczka chrzanu 6 rzodkiewek pieprz kawałek sera gorgonzola ok 30 g Pomidory obieram ze skórki (nie jest ot konieczne, ale ja po prostu
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzień dobry, Uwielbiam warzywa, a spośród nich najbardziej te o wyrazistych smakach. Cebula, czosnek, seler naciowy, rzodkiewka, chilli, rzeżucha - wiele osób ich unika, a ja się nimi zajadam (choćby w mojej ukochanej sałatce ogrodnika). Tak samo mam z brukselką - pewnie dla wielu z Was jest to koszmar z dzieciństwa, moja Siostra nadal jej nie znosi, ale ja nigdy
Chilli Czosnek i Oliwacukier do smaku - 1 łyżka oliwy z oliwek Wykonanie: Myjemy warzywa, porwać liście sałaty palcami, rzodkiewkę i ogórka kroimy w słupki, pomidora w kostkę. Mieszamy dodajemy cukier, kiełki i szczypiorek. Do małego naczynia wlewamy oliwę z oliwek dodajemy sól, pieprz mieszamy i zalewamy sałatkę tuż przed podaniem i ponownie mieszamy. Gotowe. Smacznego
Tanio szybko zdrowoSałatka z jajkami, awokado, chrupiącymi pestkami dyni, pachnąca świeżymi ziołami i zawinięta w plastrach szynki to świetna propozycja szybkiej w przygotowaniu imprezowej przekąski oraz ciekawa forma podania drugiego śniadania. Składniki: 10 plasterków szynki 8 jajek 2 awokado 6 rzodkiewek 2 cebulki dymki 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 4 łyżki pestek dyni 4 łyżki nasion(...)Pestki dyni i słonecznik uprażyć na suchej patelni. 5. Jajka, awokado, cebulę, rzodkiewki, szczypiorek, pestki dyni, słonecznik przełożyć do miski i wymieszać. Następnie dodać jogurt naturalny, majonez, musztardę, posiekaną kolendrę, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 6. Sałatkę nakładać na plastry szynki i zwijać w rulony, które następnie związać szczypiorkiem
Szalona Kuchnia Ewelinystół w kolorowych miseczkach. Moja w kolorze żółtym - słońce proszę wróć! Składniki: 2 pomidory 5-6 rzodkiewek szczypiorek 1/2 główki sałaty 100-150 g ser sałatkowo-kanapkowy (ser miękki solankowy półtłusty) opcjonalnie sok z 1/2 cytryny (do skropienia sałatki) Przygotowanie: Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Pozostałe składniki kroimy. Wszystko razem mieszamy i gotowe. Sałatka doskonale pasuje np. do piersi
Słodkie okruszkitutaj znajdziecie pięć przepisów na znane i mniej znane zupy na zimno . Plan na ten tydzień jest taki: Poniedziałek: Sałatka z młodych ziemniaków Lekko słodki dresing na bazie musztardy i sosu podkręca słodycz młodych ziemniaków. Do tego dochodzi chrupka, pikantna rzodkiewka, kremowa fasolka szparagowa i orzechowa, pieprzna rukola oraz chipsy z ostrego salami. Pycha. Zobacz przepis Wtorek: Domowe sushi Danie(...)domu. Zobacz przepis Środa: Smażony ser z botwinką i buraczkami w malinowym winegrecie Powszechnie wiadomo, że ser uwielbia buraczki, a buraczkom dobrze w towarzystwie sera. Prosta i zdrowa sałatka, z delikatnym, winnym dresingiem. Zobacz przepis Czwartek: Soba salad – zdrowa sałatka z makaronu gryczanego Makaron soba ma dość pospolity wygląd, kiedy jest nieugotowany. Ugotowany zmienia się nie do poznania: jest
Niedzielny kucharzSałatka ryżowa z selerem, cieciorką, ogórkiem i rodzynkami Składniki: - 100g ryżu basmati - 1 łyżeczka mięty - 80g ciecierzycy(...)schłodzić - Marchew obrać i posiekać w cienkie plasterki - Pomidorki posiekać w ćwiartki - Posiekać seler, ogórka, paprykę, rzodkiewki, awokado i natkę - Do ryżu dodać odrobinę dobrej oliwy, wymieszać - Dodać cieciorkę, pozostałe warzywa i rodzynki; wymieszać - Doprawić miętą, płatkami chili i sokiem z cytryny - Sałatkę ponownie wymieszać. Gotowe
Wegańska kuchnia orientalna