niebieską pleśnią, 6 większych rzodkiewek, kawałek ogórka, 2-3 łyżki ziaren słonecznika, francuski sos vinegrette Prymat. Przygotowanie: Rzodkiewki i ogórka kroję w paski, pomidory i ser w kostkę. Słonecznik prażę na suchej patelni. Sos przygotowuję według instrukcji na opakowaniu. Wszystkie składniki sałatki mieszam ze szpinakiem i przygotowanym sosem
JejKuchniawstawić do lodówki. A sałatkę polać sosem dopiero rano, zaraz przed jedzeniem! Polecam też przepis na sałatkę z jajkiem i sosem tatarskim . Składniki: sałata rukola mix sałat 2 pomidory koktajlowe pokrojone na ćwiartki 4 czarne oliwki pokrojone na pół kiełki rzodkiewki i słonecznika 1 jajko ugotowane na twardo pokrojone w plastry Sos: 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsałatka świetna na lunch, na obiad i na kolację. Składniki dla 4 osób 10 sztuk ziemniaczków sałatkowych 2 jajka na twardo 2 buraczki nieduże ugotowane 2 ogórki kwaszone Krokus kilka liści roszponki 4-5 sztuk rzodkiewki kilka liści sałaty dressing: łyżeczka miodu 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka musztardy(...)buraczki w plasterki cieniutkie. Do ciepłych warzyw dodaj pokrojoną rzodkiewkę również w plasterki. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki kwaszone. Teraz kiedy warzywa nieco przestygły dodaj roszponkę i delikatnie wymieszaj. Wyłóż na misę na liście sałaty, na wierz ułóż ćwiartki jajka. Przepyszna sałatka, która zdążyła zniknąć zanim ostygła
AZgotuj!dresingu umieścić w miseczce, wymieszać i odstawić na 5 minut. Warzywa umyć i pokroić : ogórki i rzodkiewki w plasterki, pomidora i cebulę w kostkę i wrzucić pokrojone składniki do miski. Dodać szczypiorek i rzeżuchę oraz mix sałat. Następnie dodać dresing i wymieszać sałatkę. Podawać do obiadu, lub jako przekąskę
Ewa w kuchnisobie pochrupać Spróbujcie, polecam Zdrowo, szybko, chrupiąco i… oczywiście SMACZNIE Chrupiąca sałatka z brokułem i sucharkami Mamut Składniki: 2 sucharki extra delikatesowe Mamut + do podania sałata lodowa kilka różyczek brokuła ugotowanego na parze 5-6 łyżek mieszanki meksykańskiej (można zastąpić np. ciecierzycą z puszki) 2-3 rzodkiewki oliwa z oliwek świeżo mielony czarny pieprz do smaku sól ziołowa(...)smaku Przygotowanie: Sałatę rwiemy w rękach, dodajemy mieszankę meksykańską (lub ciecierzycę), pokrojone rzodkiewki, drobniej pokrojone różyczki brokuła i pokrojone w kostkę 2 sucharki delikatesowe Mamut. Całość wstępnie mieszamy. Następnie delikatnie polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy przyprawami. Znów mieszamy. Podajemy w towarzystwie sucharków. Tak przygotowaną sałatkę możecie spokojnie również zabrać ze sobą do pracy czy na uczelnie. Smacznego
Słodkie okruszkijest skierowana do osób, które lubią pomidory ale nie przepadają z mozzarellą. Lekka sałatka z rukoli, fety i pomidorów z sosem czosnkowym. Znakomicie nadaje się jako kolacja, pamiętajmy wiosna idzie :) SKŁADNIKI: rukola jedna garść 1 pomidor 1/3 sera feta kilka plasterków wędzonej piersi z kurczaka kiełki rzodkiewki 1 ząbek czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu
Kuchnia w opałachpomidorkami,zielonym ogórkiem i winegret, to klasyka, ale warto jeszcze zrobić coś bardziej konkretnego. Na dzisiejszego grilla przygotowałam bardzo smaczną sałatkę,która może gościć na naszych stołach nie tylko do grillowanych mięs. SKŁADNIKI: 1 kg.ziemniaków pęczek rzodkiewki pęczek koperku plaster szynki konserwowej (grubość 0,5cm) 5 jajek 2 czerwone cebule szczypiorek SOS: 5 łyżek majonezu 4 łyżki gęstego
Kuchnia BeatyKiedyś już robiłam podobną, ale z dodatkiem makaronu i szynki. Tym razem, tylko ser i warzywa. Wyszło całkiem nieźle :) Taka sałatka, fajnie się sprawdzi na kolację, a nawet na domówkę, lub rodzinną imprezę. Składniki: 4 jajka pęczek rzodkiewki 200 g. sera żółtego 1/2 puszki kukurydzy 1 papryka czerwona 1/2 papryki żółtej 2 średnie ogórki kiszone 1/4 główki młodej kapusty
Agusiowe smakołykidodaję obowiązkowo owoce (moje ulubione, to maliny); Jeżeli na śniadanie w pracy zabieram kanapkę, to zawsze dodaję na niej świeżą paprykę, rzodkiewki, ogórek, pomidory lub inne warzywa. Dodatkowo zabieram np. pomidorki koktajlowe jako przekąskę. Często robię do pracy sałatki pełne warzyw. Na obiad często jadam warzywa na patelnię. Do obiadu obowiązkowo serwuję sałatki, surówki lub warzywa np. szparagi. Często przygotowuję
Passions hobbies lifeDziś zapraszam Was na Lekką sałatkę z warzywami oraz tuńczykiem. Pyszna sałatka dla osób dbających o figurę i nie tylko. SKŁADNIKI: 2 garści mix sałat 1 pomidor 5 rzodkiewek 1 papryka czerwona 3 łyżki natki pietruszki 1 puszka tuńczyka z wody Sól i pieprz do smaku 2 łyżki jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE: Warzywa myję. Tuńczyka odcedzam z wody. Pomidory
Gotowanie Patkitheme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Wiosenna sałatka z kaszą jęczmienną Składniki: Kasza jęczmienna perłowa – 100g Pomidory koktajlowe – 20 sztuk Czarne oliwki – 20 sztuk Rzodkiewki – 10 sztuk Kapary – 2 łyżki Natka pietruszki – pół pęczka Mięta – 10-15 listków Sos: Tahini – 2 łyżki Miód – 1 łyżka Oliwa
Kuchnia Bon AppetitUwielbiam białą rzodkiew. Jak tylko uda mi się ją kupić robię z niej najróżniejsze surówki, sałatki, kanapki lub po prostu jem ją od tak. Dziś chciałabym Wam polecić surówkę obiadową z białej rzodkiewki. Dzięki dodatkowi jabłka nie jest ona zbyt ostra i smakuje nawet dzieciom. Spróbujcie. Ja swoją podałam w towarzystwie rybnych paluszków. To był naprawdę dobry obiad. Składniki
Słodkie okruszkilubimy i są świetne na przyjęcia. Dawno nie robiłam nic z tortellini, dziś nieplanowanie je kupiłam i przerobiłam na sałatkę, dodając to co akurat miałam w lodówce. Składniki: szklanka tortellini z grzybami 200 g pieczarek kilka rzodkiewek 3 ogórki konserwowe 1/2 puszki kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli czerwona papryka 3 łyżki majonezu sól kilka kropel soku z cytryny Tortellini wrzucić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianiedźwiedzim, rukolą i prosciutto Roladki z cukinii, z serkiem ziołowym, chrupiącą papryką i pestkami z dyni Rożki owocowe Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowymi serami, suszonymi pomidorami, pestkami z dyni i włoskimi orzechami w niedzielę: Kanapki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem podane na waflach ryżowych Koktajl borówkowo - truskawkowy Bruschetta z pomidorami i ziołami Chrupiący deser jogurtowy, z granolą i świeżymi
Moja smaczna kuchniajedzenia ciężkich rzeczy. Wtedy najlepszym posiłkiem są lekkie sałatki, zupy i chłodniki. A oto pomysł na pewną pyszną, bardzo prostą sałatkę. Składniki: garść szpinaku puszka tuńczyka w oleju (niech będzie to cały filecik a nie rozdrobniony) 4 rzodkiewki 1 łyżka oliwy z oliwek 2 jaja, ugotowane na twardo ćwierć czerwonej cebuli dressing: 1 łyżka oliwy z oliwek
Mango Papajakarotenu) - doinformowałam się niedawno, przeglądając przepisy i porady kucharza Grzegorza Łapanowskiego na fejsbukowym profilu Miej więcej oleju w głowie . Dobrą radę postanowiłam od razu wykorzystać w krzepiącej sałatce warzywnej z kuskusem . Z powodzeniem można ją zaserwować na obiad czy solidna kolację i najeść się do syta. Skąpałam ja w oleju rzepakowym dla wydobycia zawartych w warzywkach witamin i składników(...)odżywczych. Przepis bierze udział w konkursie: Zainspiruj się olejem rzepakowym . Składniki na 1 porcję: 25g kuskusu razowego - przyrządzić zg. z instrukcją z opakowania 8 szt pomidorków koktajlowych 3 rzodkiewki - duże 1/4 czerwonej papryki - małej 1/2 marchewki - małej 10 strąków świeżego groszku 1 łyżka szczypiorku 1 łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz kolorowy - do smaku Wszystkie warzywa wyszorować szczoteczką pod ciepłą
Grunt to przepis!