szybkie w obróbce. Nie wymaga zbyt długiego smazenia czy duszenia. Dzisiaj przygotowałam ją w sosie musztardowym. Na blogu możecie również znaleźć polędwiczkę miodowo-musztardową . Do mięska polecam sałatkę z pomidorów, ryż lub ziemniaki i obiad gotowy. Szybko i smacznie, polecam Składniki 2 polędwiczki wieprzowe 200 ml śmietany 18% 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Polędwiczki umyć, osuszyć
O kuchni z uczuciemktóre można spakować i zabrać ze sobą. Na drugie śniadanie, na obiad, na lekcje, na zajęcia, do biura czy dokądkolwiek. Są tu jajka w roli głównej, zupy i sałatki, dania z ryżem, makaronem czy plackami, pasty do chleba i coś na słodko. Wszystko mocno kompaktowe, łatwe do podzielenia i przeniesienia. Zerknijcie, spróbujcie, a potem kombinujcie sami
GRUBY WAŁEKroztrzepanym jajku i panierujemy w bułce z paluszków.Smażymy na rozgrzanym oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Na każdy kawałek upieczonej ryby nałożyć po łyżce sałatki. Podawać z ryżem, wyśmienicie smakuje:) Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliSoczysty, delikatny kurczak z wyczuwalną nutą miodu i cytryny. Idealny z ryżem i lekką sałatką na niedzielny obiad. Jeśli znudził wam się standardowy pieczony kurczak, ten przepis jest dla was ! :) Składniki: 6 ćwiartek kurczaka 2 cytryny - sok płaska łyżeczka mielonego imbiru 5 łyżek miodu (np lipowego) 6 ząbków czosnku 2 papryczki chilli 1/3 szklanki oleju 4 łyżeczki soli dodatkowo
Garnkowe fanaberieDziś mam dla Was przepis na fantastyczne klopsiki/pulpeciki z kaszy jaglanej zapiekane z sosie pomidorowo-paprykowym. Ja podałam je z makaronem spaghetti , Wy śmiało możecie zrobić to z ryżem albo ulubioną sałatką. Niesamowicie smaczne, a zarazem lekkie i dietetyczne. Śmiało mogą pozwolić sobie na nie osoby liczące kalorie! Pamiętajcie – kasza jaglana jest niezwykle zdrowa i fajnie wprowadzić
Ostra na Słodkopierwszy zaczynałam ha ha ,ale przepisy są warte wypróbowania.Pozdrawiam serdecznie.! ******************************************************** ************ KLUSKI Z MAKIEM JAK UGOTOWAĆ RYŻ DO GOŁĄBKÓW CIASTKA KORZENNE Z MASZYNKI GOŁĄBKI Z RYŻEM I MIĘSEM SAŁATKA JARZYNOWA BIGOS Z KAPUSTY KISZONEJ KULEBIAK FRANCUSKI PISZINGIER KAWOWY KURCZAK W SOSIE Z KAWY PIEROŻKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ I SUSZONYMI GRZYBKAMI SAŁATKA ŚLEDZIOWA POD PIERZYNKĄ SOS CZEKOLADOWY
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiktóre można spakować i zabrać ze sobą. Na drugie śniadanie, na obiad, na lekcje, na zajęcia, do biura czy dokądkolwiek. Są tu jajka w roli głównej, zupy i sałatki, dania z ryżem, makaronem czy plackami, pasty do chleba i coś na słodko. Wszystko mocno kompaktowe, łatwe do podzielenia i przeniesienia. Zerknijcie, spróbujcie, a potem kombinujcie sami
GRUBY WAŁEKKolejna odsłona sałatki z kaszą jako głównym składnikiem. Ta wersja bogatsza w składniki niż ... wyszła przepyszna. Oprócz walorów smakowych jej zaletą jest też szybkość
Walijskie Pichceniesałatki. W miseczce wymieszałam jogurt z majonezem. Starłam ząbki czosnku na drobnej tarce i przyprawiłam. Dla zaostrzenia smaku można dodać łyżeczkę musztardy dijon. Smacznego! Polecam również sałatkę brokułową z ryżem
potrawyregionalnesposobem - gotując je na parze. Roladki są soczyste, wręcz rozpływają się w ustach! Świetny pomysł na urozmaicenie nudnej piersi z kurczaka. Jako zdrowe dodatki proponuję ugotowany na sypko ryż parboiled i sałatkę z pomidorami. :) Składniki (na 2 porcje) : 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 opakowania świeżego szpinaku ząbek czosnku lyżka masła pomidor ser feta sól, pieprz Mięso z kurczaka
Kuchnia EllieSałatka z czerwonego ryżu z brokułem, buraczkami, adzuki i suszonymi pomidorami Składniki: - 100g czerwonego ryżu jaśminowego - sól himalajska - 2 buraczki
Wegańska kuchnia orientalnałyżeczka mielonej kurkumy - łyżeczka mielonej kolendry - łyżeczka suszonej mięty - łyżeczka cynamonu - ¼ łyżeczki kardamonu - ½ łyżeczki pieprzu cayenne - łyżeczka soli - łyżeczka czarnego pieprzu Zastosowanie: Do duszonych warzyw, sałatek na bazie ryżu lub kuskusu
Wegańska kuchnia orientalnaJeżeli lubicie młodą kalarepę to zakochacie się w tej sałatce. 1 woreczek ryżu 2 kalarepy 1 ogórek długi 1/2 puszki kukurydzy kawałek pora - około 5 cm sól, pieprz majonez Ryż ugotować w osolonej wodzie, przestudzić. Kalarepę również ugotować w osolonej wodzie i pokroić w kostkę. Ogórka pokroić w kostkę, pora w paski, majonez odcedzić. Posolić, popieprzyć i wymieszać
Jadło i czytadłoułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem. Obłożyć plastrami sera, posypać papryką, skropić olejem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiec w temperaturze 220 stopni do zrumienienia. Podawać np.: z ryżem lub sezonową sałatką
Tradycyjna Kuchniaplastry limonki z marynaty, mieszać i podgrzewać na niewielkim ogniu ok. 2-3 minut, aby sos dokładnie pokrył kurczaka i jeszcze lekko zgęstniał. Podawać gorące z ryżem i lekką sałatką, np. z ogórka i rzepy
Kuchnia Prezydentowej