sałatka z rukolą - 2867 przepisów (strona:102/192)

Sałatka z wędzonej ryby 203

wakacjom nad morzem i tamtejszym zdobyczom. Nie był to czas na świeże ryby, stąd też zaopatrzyłem się w kilka gatunków wędzonych. Do tej sałatki można wykorzystać każdą wędzoną rybę. Ja wykorzystałem karmazyna. Składniki: opakowanie sałat (rukola, cykoria) 1 papryka czerwona 2 ogórki zielone wędzona ryba (karmazyn, ale może być inna) koperek Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Rybę dzielimy

tojestpyszne.blogspot.com
Sałatka z wędzonym łososiem, fetą i słonecznikiem 252

pomidorami  i ogórkami (prosto z działki od rodziców). Może dlatego smakowała wyśmienicie. Warzywa nie pryskane, bez chemii... samo zdrowie. Tym razem sałatka była dodatkiem do obiadu. Jednak pasuje jako samodzielne danie. Składniki:  - sałata rukola - pół główki zwykłej sałaty - 2 pomidory - 3 ogórki gruntowe - pół czerwonej papryki - 4 łyżki  kukurydzy - łosoś wędzony - 1/3 szklanki słonecznika - pół opakowania sera

Pan i Pani Smith w kuchni
Recenzja książki: Mamma Mia. Domowa kuchnia włoska – Frank Bordoni 146

naszą wiedzę kulinarną. Zaznaczony jest także czas przygotowania i gotowania. Wśród różnorodnych przepisów znajdziemy m.in.: Focaccia, Ribollita, Carpaccio,  pizza z kozim serem rukolą i gruszkami, risotto z orzechami włoskimi i czosnkiem, Gnocchi z gorgonzolą, sałatka z zapiekanych pomidorów i papryki, miodownik z orzeszkami piniowymi, tiramisu, babeczki z figami i ricottą i wiele inne. Zdecydowanie polecam, na pewno wykorzystacie

noteskulinarnyfiga
Sałatka z serem Halloumi i truskawkami 213

tylko do ciasta... tak powinien brzmieć tytuł tego posta :) Truskawki wspaniale komponują się także w potrawach wytrawnych, w szczególności dobrze wypadają w sałatkach, takich właśnie prostych i pysznych na zielonym tle :) Wystarczą trzy składniki... rukola, truskawki i ser :) Tym razem polecam ser cypryjski ser Halloumi z mleka owczego lub mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego - doskonały do grillowania - idealny

Delicious Titbits
Sałatka z pieczonym burakiem i awokado 158

Składniki: garść rukoli 1/2 awokado 1 pieczony burak 3 plastry szynki parmeńskiej kiełki brokułu Rukolę układamy na talerzu, buraka kroimy w cienkie plastry, szynkę rwiemy na

Mango Papaja
Sałatka z szynką parmeńską i oregano 173

SKŁADNIKI: Rukola Roszponka Oliwki zielone/ czarne Mozzarella Pomidorki koktajlowe Szynka parmeńska PRZYGOTOWANIE: Pokrojone składniki układamy na liściach rukoli i roszponki. Następnie podsmażamy szynkę parmeńska na patelni i dokładamy do sałatki. Wszystko polewamy oliwą extra virgine i posypujemy oregano

kulinarnyJa
Banalna sałatka jesienna... 99

Kolejna sałatka na kolejne leniwe niedzielne popołudnie. Składniki na 2 osoby: - dwie garści rukoli - 1 papryka zielona - 2 średnie czerwone pomidory - 4 jajka Składniki sosu: - 2 łyżki oliwy - 1 łyżka octu balsamicznego z modeny - sól wg uznania - 3 małe łyżeczki miodu Na dno salaterki ułożyć rukolę a jako drugą warstwę pokrojone w okręgi pomidory i paprykę. Wskazówka, oczyśćmy pomidory

Smaki Brazylii
Stek z soczewicą i sałatką z buraków 171

drugą stronę i smażyć również przez 2 minuty. Mięso obrócić ponownie i smażyć po 1 minucie na każdej ze stron. Po usmażeniu posolić. Sałatka z buraków: 3 buraki ugotowane, obrane i pokrojone w plastry sałata rukola i botwinka ser feta, pokruszony orzechy włoskie, posiekane sos (krem balsamiczny, oliwa z oliwek, ząbek czosnku, sól, pieprz

Smakowity Blog Kulinarny
Sałatka z serem feta i mango. 134

Dziś zapraszam Was na lekką sałatkę! sezon bikini chyba czas zacząć - zatem czas na lekkie dania. Kto chętny?   Składniki; 15 dag rukoli 1 dojrzałe mango 10 dag sera feta   Sos; 3 łyżeczki oliwy z oliwek 1 łyżeczka syropu klonowego odrobina soli i pieprzu 2 łyżeczki octu jabłkowego   Przygotowanie; Sałatę umyć i wyłożyć na talerz, mango

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatka z kaszy bulgur z borówkami, smażonymi pomidorkami i dressingiem miętowym 97

razem lekka, pełna witamin, kolorowa sałatka, której podstawę stanowi kasza bulgur, a w niej przepyszne, słodkie borówki wspaniale komponujące się ze słoną fetą, ogórkiem i smażonymi pomidorkami oprószonymi aromatycznymi ziołami. Do tego dodałam sos na bazie mięty z dodatkiem octu winnego i świeżo mielonego czarnego pieprzu.  Zachęcam do jej wypróbowania. Sałatka z kaszy bulgur z borówkami, smażonymi pomidorkami i dressingiem(...)prowansalskimi i suszoną bazylią. 5.    Ugotowaną kaszę przekładamy do miski i mieszamy z dressingiem miętowym. Dodajemy rukolę, borówki i ogórki i delikatnie mieszamy. Następnie wszystko przekładamy na większy talerz i posypujemy fetą i na wierzchu układamy smażone pomidorki. Sałatkę możemy oprószyć też pieprzem czarnym świeżo mielonym. Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Slow Food Festival i "Śniadania na trawie" CH Pogoria 144

swoim wyglądem, a pomimo delikatnego smaku, przypadły do gustu prawdziwym mięsożercom! Jak prezentowało się MENU? Grissini z kremowym serkiem, rukolą i prosciutto Roladki z cukinii z ziołowym serkiem kremowym, z papryką, koperkiem i chrupiącą dynią Rożki owocowe Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowym serkiem, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Kanapki z twarożkiem warzywnym Koktajl na maślance z borówkami i truskawkami(...)Orzeźwiająca sałatka warzywna z fetą Sałatka kanapkowa z jajkiem i warzywami podana na chrupiących krążkach Sałatka owocowa z kaszy kuskus Szaszłyki caprese Chrupiące grzanki z ricottą, miodem i borówkami amerykańskimi Szaszłyki owocowe pina colada Tortilla z dwoma serami i salami Tramezzini z serkiem kremowym, rukolą i prosciutto Gotowanie, pomimo zmiennej pogody, było wspaniałe, a radość na twarzach klientów oraz miłe

Moja smaczna kuchnia
Sałata z roszponki, cukinii z kuskusem 142

wiecie co, czas zrobienia tej sałatki to jakieś 10 min. W zasadzie wszystkie składniki zdążycie spokojnie pokroić w czasie, kiedy kuskus będzie pęczniał. Dzięki kuskusowi sałatka jest sycąca i bardziej obiadowa. Ale sprawdza się również jako idealny dodatek do grilla. Pamiętajcie tylko, że kuskus bardzo pęcznieje i nie wsypujcie na raz pół opakowania. W sumie ja miałam jakąś resztówkę kaszy(...)nasza nowa gwiazda – roszponka. Ostatnio odkryłam jej świetne zastosowanie do wszelkiego rodzaju kanapek na ciepło czy zapiekanych tostów. Zwykle sięgaliśmy po rukolę, ale muszę życzliwszym okiem patrzeć również na roszponkę i częściej ją kupować. Skład sałatki nie jest odkrywczy, więc bazując na kaszy i roszponce, możecie dodawać swoje ulubione dodatki I z perspektywy czasu, mój mąż, który za cukinią

Mieszam w Garnku
WEGAŃSKA ZUPA KREM Z RUKOLI 113

miłośników kuchni wegańskiej mam dzisiaj przepis na zupę krem z rukoli, niezwykle zdrową, bo przygotowaną z rukoli oraz mleka owsianego. Rukola, często używana w kuchni śródziemnomorskiej, oprócz swojego oryginalnego smaku, zawiera wiele witamin, między innymi witaminę A, K, C i B oraz cenne minerały: wapń, magnez, potas, żelazo, mangan. Natomiast mleko owsiane jest zdrowym zamiennikiem mleka zwierzęcego, bogatego w błonnik(...)lecytynę. Dodatkowo zupę możecie przyozdobić stokrotkami, te niepozorne wiosenne kwiatuszki są bogate w sole mineralne, kwasy organiczne, flawonoidy, możemy je dodawać do sałatek jak również do zup i innych dań. Zapraszam Was zatem na wiosenną zupę z rukoli! Przygotowanie : 15 min Gotowanie : 10 min. Porcja dla 4 osób Składniki: ● 125 g rukoli ● 1 cukinia ● 50 cl mleka owsianego ● 4 łyżki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka w miseczkach z tortilli 95

ulubionymi przyprawami. Odrysowany okrąg wkładamy do miseczki, obciążamy białą fasolą podpiekamy w piakarniku. Tak tworzy się chrupiąca jadalną miseczka. W środku: rukola, camembert, żurawina, szynka parmeńska orzechy włoskie, gruszka i ocet balsamiczny. Autor przepisu: Karolina Taras Artykuł Sałatka w miseczkach z tortilli pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Spaghetti z pesto z liści rzodkiewki i rukoli 137

więcej niż cytryna), fosfor, żelazo i wapń. Mają dużo związków antyrakowych.  Pamiętajcie zatem - nie wyrzucajcie liści rzodkiewki, wrzućcie je do sałatki lub zróbcie pesto! SKŁADNIKI (dla 4 osób) 400 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti pęczek liści rzodkiewki garść rukoli 10 szt. rzodkiewek 5 łyżek nasion słonecznika kilka łyżek oliwy (ok. 4) 1 łyżka soku z cytryny 50 g startego parmezanu

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania