grzanek, tostów, bagietki, stołu zastawionego przekąskami i smakołykami podczas biesiady. Smakuje wszystkim! Sałatka z ananasem, żółtym serem, czerwoną fasolą, kukurydzą i porem wchodzi do naszego imprezowego menu. To także świetna propozycja na podwieczorek czy kolację. SKŁADNIKI: puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka ananasa, u mnie kostka 1 por – biała część 1 czerwona papryka 200 g żółtego sera w kawałku(...)spore łyżki majonezu sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Wszystkie puszki otwieram i odsączam z soków na sicie. Pora siekam w półksiężyce, paprykę w kostkę. Ser kroję w kostkę. W większej misce łączę wszystkie składniki, dodaję majonez i przyprawiam. Odstawiam do przegryzienia. Podaję
Zasmakuj KuchniSałatka porowa nie jest niestety zbyt dietetyczna ze względu na sporą ilość majonezu, która jest tutaj konieczna, ale dzięki temu jest ona smaczna i świetnie pasuje do różnych wędlin i mięs na zimno. Sałatka porowa z dodatkiem jajka i rodzynek tworzy bardzo ciekawe połączenie i mam nadzieję, że również Wam zasmakuje. Polecam! Składniki : 2-3 pory(...)Przygotowanie : Pory pokroić w cieniutkie plasterki i przełożyć do miski, lekko posolić i popieprzyć, aby zmiękły. Jajka ugotowane na twardo obrać i pokroić w niezbyt dużą kostkę, przełożyć do miski z porem. Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na około 10 minut, aby zmiękły, następnie odcedzić i dodać do jajek i porów. Do porów, jajek i rodzynek
Codzienne GotowaniePrzepis na pyszną Sałatkę z Wędzonym kurczakiem porem selerem i kukurydzą. Zapraszam do wypróbowania tej pysznej Fit Sałatki. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -SAŁATKA Z WĘDZONYM KURCZAKIEM - ✔ 300 g WĘDZONEJ PIERSI Z KURCZAKA ✔ SŁOIK SELERA ✔ 100 g PORA ✔ 75 g JOGURTU GRECKIEGO ✔ 4 JAJKA
Sylwetka Od KuchniSałatka z szynką i żółtym serem to bardzo prosta, składająca się dosłownie z kilku składników sałatka. Idealnie się sprawdzi na każdą imprezę, spotkanie ze znajomymi czy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!temp. do 170 stopni C. To jednak warto robić, gdy smaży się naprawdę hurtowe ilości karpia . W czasie Wigilii smażonego karpia jadamy z sałatką jarzynową lub sałatką z pieczarek i pora , a w Święta dojadam z sałatką Coleslaw
Weekendy w domu i ogrodzieprzygotowałam cudowną sałatkę! Ugotowany al dente makaron z kolorowymi warzywami świetnie smakuje na weekendowe, sobotnie, powolne śniadanie! Pełen witamin talerz doda energii na cały dzień! Kocham takie sałatki, nawet o tej porze roku, nie ma nic lepszego! Sałatka makaronowa z czarnymi oliwkami, papryką i pomidorkami koktajlowymi Składniki: 150 g ugotowanego al dente, zimnego makaronu penne (piórka) 1/4 małego
Moja smaczna kuchniaChyba najlepsza sałatka jaką do tej pory udało mi się zmiksować :D Sałatki jem na prawdę dość często, ale nigdy nie łączyłam ich z komosą ryżową. Byłam bardzo mile zaskoczona jej smakiem! Jest na prawdę przeprzepyszna! Wszystkie składniki współgrają ze sobą idealnie. Niby nic trudnego, a jaki efekt :) Od teraz komosę do sałatek będą dawać częściej, o wiele częściej
Zdrowie na języku :PPrzepis na tę sałatkę dostałam kiedyś od mojej siostry. Robiłam ją wiele razy od tamtej pory. Jest to sałatka, do której zawsze wracam. Składniki: 1 kapusta pekińska, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cebula, słoik ogórków konserwowych, mała śmietana 18%, 4 czubate łyżki majonezu, 2 czubate łyżki ketchupu, przyprawa do gyrosa, 550g piersi z kurczaka, 4 łyżki oliwy
W kuchni u Monikiseler w zalewie (ok. 300g - ok. 150 g po odsączeniu) 5 jajek 1 por ok. 300-400 ml majonezu (lub mniej - według uznania) pieprz Sałatka z Szy n ką i Ananasem - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pora sparzamy wrzątkiem, a następnie kroimy w cieniutkie paseczki. Kukurydze, seler, oraz ananasy odsączamy(...)polędwicę) również kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy, a następnie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki. Sałatka powinna spędzić noc w lodówce. Moje posty
Słodka Stronaprzygotuję i na każdej imprezie, na której ja przygotuję. Wszyscy wołają zarówno o dokładkę, jak i o przepis. A przepis jest mega prosty, bo sałatka ma tylko kilka składników. Połączenie paluszków krabowych ze świeżym ogórkiem, porem i majonezem wasabi jest fantastycznym pomysłem. Ja podałam ją na proziakach – podkarpackich, sodowych chlebkach, które zrobiły furorę na festiwalu, w którym brałam udział(...)mąki dosypujemy tyle, by utworzyć gładkie, elastyczne ciasto, z którego łatwo formować bułeczki. Formujemy małe bułeczki, spłaszczamy, smażymy po kilka minut na suchej żeliwnej patelni. SAŁATKA: Paluszki surimi drobno siekamy, dodajemy drobno posiekanego pora oraz świeżego ogórka.Wlewamy ok. 100 ml oleju HEPA, mieszamy. Dodajemy majonez zmieszamy z chrzanem wasabi , skórką z cytryny i świeżym koperkiem. Doprawiamy do smaku
Ostra na Słodkonumery. Można próbować robić sałatkę jarzynową w wersji fit, z jogurtem, ale niestety, jej smak jest daleki od ideału. Jak już grzeszymy i wcinamy sałatkę jarzynową, warto wiedzieć za co grzeszymy i jeść sałatkę z majonezem. Kiedyś pamiętam, że rodzice obierali ogórki do sałatki ze skórki, ja tego nie robię. W ogóle, robienie sałatki to był taki rodzinny rytuał. Wszyscy(...)trwało i trwało. Czasem, używaliśmy specjalnego siteczka-kratki, które ułatwiało i przyspieszało robotę. Dzisiaj sałatkę robi zwykle u nas tata i krojenie idzie mu podobno błyskawicznie. Warzywa pocięte są w drobną kosteczkę. Pamiętam, że w tej dziecięcej sałatce, nie za bardzo lubiłam dość ostrego pora. Tata dzisiaj robi wersję bez pora lub z minimalną jego ilością
Mieszam w Garnkuktóry bardzo przypadł nam do gustu. Także dlatego, że to danie jest idealnym nośnikiem naszego credo – czyli twórczego przetwarzania raz przygotowanych produktów. Jeśli do tej pory Wasze warzywa trafiały do sałatki jarzynowej (która jest z kolei polskim klasykiem, choć o rosyjskich korzeniach) to może pora na małą odmianę? Stara, dobra, ale czy jedyna? Sałatka jarzynowa to temat(...)zamożności gospodarzy Sałatka jarzynowa to jeden z nielicznych w polskiej kuchni przykładów wykorzystania raz przetworzonych produktów, czyli naszych ulubionych leftovers . Warzywa ugotowane z mięsem, jako podstawa rosołu, trafiają następnie (drobno posiekane) do sałatki. Na marginesie, rozbawiła nas relacja z jednej z rewolucji Magdy Gessler, która sałatkę jarzynową dodała do zrewolucjonizowanego menu.: „ Wszyscy ją znają, ale sałatka jarzynowa dzięki Gessler zyskała
Niedzielny kucharzbardzo dużo rosnącej miety i brak jej pomysłów jak ją wykorzystać. Do tej pory ograniczała się jedynie do dodawania jej do herbaty. Zapodałam więc miętę w kilku sałatkach a teraz pora na coś na ciepło - biały ryż z mietą. Taki ryż można podać bez mięsa jako wegetariańską potrawę. Wystarczy w kilka minut przygotować Chińską kapustę Pak-Choy
Sztuka gotowania w/g SamiryJamiego Olivera dodatkowo z anchois i pieczoną papryką. To dopiero smak! Sałatka jest niesamowicie lekka, czyli w sam raz na obiad lub kolację o tej porze roku. Przyrządzając sałatkę wykorzystajcie kromki czerstwego pszennego pieczywa typu włoskiego: np. ciabattę, rustykalne bagietki. Polecam dodatkowo podpiec je w piekarniku lub tosterze, żeby pod wpływem soku nie nasiąkły zbyt szybko i nie stały
Obiad gotowyprzypadła do gustu naszym gościom. Trochę obwiałam się połączenia ananasa z tuńczykiem, ale całość wyszła pyszna :) Przepis na sałatkę znalazłam już kilka lat temu tutaj ( klik ) Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka ananasa 2-3 małe pory 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 20-30 dag żółtego sera 3-4 jajka ugotowane na twardo majonez(...)ananasa w kawałki. Kukurydzę, seler i tuńczyka odcedzamy z zalewy. Pora kroimy w paseczki a ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Składniki układamy warstwami, najlepiej na zmianę warstwę "białkową" i warzywną. Ja ułożyłam tak: - jajka - kukurydza - ananas - tuńczyk - por - seler - ser żółty - majonez (rozsmarować) - por Następnie gotową sałatkę odstawić na kilka godzin do lodówki, aby składniki się przegryzły
My simple kitchen