papryka por kukurydza sos musztardowo-chrzanowy majonez sól pieprz Przygotowanie Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i podsmażyć. Paprykę pokroić w kostkę, pora w półksiężyce. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko razem połączyć, dodać łyżkę sosu musztardowo-chrzanowego i łyżkę majonezu. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Autor przepisu: Hanna Artykuł Sałatka z makaronem
Wasze PrzepisyBardzo prosta sałatka z komosy z kurczakiem ze sporym dodatkiem chrupiących, świeżych warzyw. Świetnie sprawdza się o każdej porze roku. Czas: 20 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 Jeśli masz w lodówce kawałki upieczonego lub usmażonego kurczaka, to masz bazę do zrobienia szybkiego, zdrowego obiadu. Sałatka z komosy z kurczakiem świetnie nadaje się do przywracania na stół
Niedzielny kucharzSałatka Bankietowa Taką sałatkę możemy przygotować na święta, imprezy lub drugie śniadanie do pracy. Składniki: · ½ fileta z kurczaka · Por · Papryka czerwona · 4 ogórki konserwowe · Pęczek rzodkiewek(...)Doprawiamy przyprawą Gyros oraz sola 3. Pora kroimy w krążki 4. Dodajemy ostudzonego fileta kurczaka 5. Paprykę, ogórki oraz rzodkiewkę kroimy w kostkę 6. Dodajemy kukurydzę odlaną z zalewy 7. Wszystkie składniki razem mieszamy z majonezem oraz solą. 8. Sałatka gotowa 9. Smacznego
Kulinarna Chwilasteka. Czas: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Typowo chłopska potrawa, która trafiła na królewskie stoły. Panzella to prosty sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Początkowo sałatka składała się z oliwy, wody, pieczywa i sałaty. Od kiedy do Włoch zawitały pomidory to one stały się jednym z kluczowych składników. Ciekawa jest etymologia nazwy. Pierwsze skojarzenie od razu(...)trzeba przyznać, że to proste toskańskie jedzenie jest po prostu pyszne. W naszym przepisie zamiast świeżych pomidorów, użyliśmy pieczonych, bo o tej porze roku trudno o dobre pomidorki. Upieczone nabierają słodyczy i smaku. W sałatce są ponad to pieczona papryka i bakłażan. Oraz stek. Dodatek mięsa sprawia, że to letnie danie zmienia się w pełnowartościowy obiad. Przepis inspirowany blogiem
Niedzielny kucharzŚledzie nigdy chyba mi się nie znudzą, można podać je na tak wiele sposobów … Żadnym problemem nie też jest dopasowanie ich do pory roku, w której śledzie szykujemy – świetnie sprawdzają w różnych kombinacjach smaków. Dzisiejsza sałatka to śledzie po wiejsku – bardzo wiosenne, świeże i całkiem lekkie. Szybkie w przygotowaniu. Ich dodatkową zaletą jest fakt, że tak naszykowane śledzie
Karo in the Kitchendrugi dzień świąt. W tym roku było podobnie. Już tęsknię za jej smakiem ... Składniki na 4 duże słoiki sałatki: 5-6 dużych marchewek, 4 ziemniaki, 6 dużych ogórków kiszonych, 1 pietruszka, 1/2 bulwy selera, 2 pory, puszka ekologicznej kukurydzy, puszka ekologicznego groszku zielonego, ewentualnie kostka sera żółtego wegańskiego, przyprawy: sól, pieprz, koperek, natka pietruszki, majonez wegański(...)gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu i przestygnięciu obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Ogórki, pory i, opcjonalnie, ser wegański również drobno kroimy. Dodajemy kukurydzę i groszek. Przyprawiamy wedle uznania i dokładnie mieszamy. Umieszczamy w wyparzonych słoikach. Majonez z musztardą mieszamy z sałatką przed podaniem
Jeść, by żyć w zdrowiumożecie go pominąć wówczas będzie naprawdę zdrowo To kto się skusi na moją kolorową sałatkę z cieciorką? Składniki: 1 puszka cieciorki konserwowej Rolnik 1/2 czerwonej papryki 1 średni ogórek kiszony (u mnie domowy z tego przepisu ) 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki około 1/2 cm pory 1 czubata łyżka majonezu* 1 czubata łyżka naturalnego jogurtu sól i pieprz do smaku(...)wsypujemy odsączoną cieciorkę z puszki. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i pokrojonego w kostkę kiszonego ogórka. Następnie dodajemy posiekany drobno por i 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki. Na koniec dodajemy majonez (można pominąć, jeśli wolicie lżejsze sałatki) i jogurt naturalny. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i próbujemy. Opcjonalnie doprawiamy. Smacznego
Słodkie okruszkiryżu 3 łyżki koperku siekanego szczypiorku kawałek bialej części pora ( około 60 – 70 g ) 1 czubata łyżka kwasnej gęstej śmietany 18% sol i pieprz do smaku 1 czubata łyżka majonezu jeżeli ktoś lubi bardziej słodko to moRyzżna dodać rodzynki ( wcześniej namoczone we wrzącej wodzie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z wędzonym kurczakiem – sposób wykonania : Ryż gotujemy(...)kostkę. Odmierzamy 2 łyżki kukurydzy. Pora drobniutko kroimy. Pokrojonego przelewamy wrzątkiem i osuszamy. ( przez to por zmięknie) Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miseczki. Dodajemy majonez i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekladamy do lodówki na około 30 minut, aby przegryzĺł się smak. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka z wędzonym kurczakiem pochodzi z serwisu Olcia
Olcia gotuje!polecam Wam pyszny tort sałatkowy. Złożony z trzech warstw, a każda może stanowić oddzielną sałatkę. Całość bardzo ładnie wygląda i świetnie smakuje. Polecam ! Składniki: Warstwa I 1 puszka kukurydzy 7-8 ogórków konserwowych 1 por 3 łyżki majonezu sól pieprz Kukurydzę odcedzić na sitku. Ogórki pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić drobno. Wszystko razem wymieszać z majonezem
O kuchni z uczuciemPomidory o tej porze roku smakują najlepiej. Właśnie teraz jemy ich najwięcej. Dlatego polecam dziś pomidory pod pierzynką. Plastry pomidorów, posypane serem
Agusiowe smakołykiSurówka z kapusty pekińskiej i pora, to było dla mnie odkrycie tegorocznych Świąt. Jadłam ją u teściowej i nigdy bym nie wpadła chyba na
Mieszam w Garnkupietruszka, jajka i groszek za każdym razem dodaję do niej jeszcze dodatkowy składnik, dzięki któremu zawsze smakuje trochę inaczej. Czasami jest to por, innym razem kukurydza, kiedy indziej seler ze słoiczka. Tym razem tę zwykła-niezwykłą sałatkę udekorowałam w bardzo wiosenny motyw jakim są bzy. Mam nadzieję, że na zdjęciach to widać ;) 5 ziemniaków 4 marchewki 1 korzeń pietruszki
Smakołyki AsiWitaminki zimową porą :) Smaczna surówka nie tylko do obiadu. Jest świetna do grillowanego mięsa, może być również lekką kolacją. Składniki: 1 nieduża główka kapusty pekińskiej, 1
Nie tylko w kuchniO tej porze roku kapusta nadaje się idealnie do serwowania jej w postaci surówki. Delikatnie chrupiąca, aromatyczna, lekko słodka - co tu dużo mówić
Walijskie Pichcenie