sałatka z por - 2535 przepisów (strona:103/169)

Jedzonko do pracy #55 198

wniosku, że pora wziąć się za siebie i skończyć z kupnym, gotowym jedzeniem. Wiosna w pełni, nawet u mnie w dalekiej Szkocji zrobiło się ciepło, pojawiły się sezonowe warzywa i aż zal nie wykorzystać ich do przygotowania pięknych pudelek z jedzonkiem do pracy. Mam nadzieje, ze spodoba się Wam moja dzisiejsza propozycja ;) Zapraszam! Śniadanie : Sałatka z jajka z tuńczykiem, cebulką

Codzienne Gotowanie
Jesienna sałatka owocowa 133

Dzisiaj pierwszy dzień jesieni, najmniej oczekiwany, tak jak i pora roku. No bo kto lubi pluchę jesienną, szczególnie gdy lato było piękne. Pozostaje nam tylko wierzyć, że będzie to złota polska jesień, taka pomarańczowa z babim latem i słońcem, czego wszystkim życzę. Ale jak jesień to jabłka, gruszki, śliwki, winogrona(...)orzechy. Czyli wszystko to, co znajduje się w mojej jesiennej sałatce, która jeszcze pachnie latem. Polecam taką mega dawkę witamin każdemu i na każdy dzień. Składniki: • 1 gruszka • 1 jabłko • 1 brzoskwinia • 10 śliwek • garść zielonych winogron, najlepiej bezpestkowych • garść ciemnych winogron • 3 łyżki orzechów włoskich • sok z 1/2 cytryny • 3 łyżki miodu Wykonanie: • Gruszkę, jabłko

To co kocham
60 przepisów śniadaniowych dla studenta 1186

studentów, najwyższa pora pomyśleć o tym, co przygotować na śniadanie, to najważniejszy posiłek w ciągu dnia! Pokażę pomysły na niedrogie śniadania, które można zrobić w domu, bez wydawania fortuny w sklepikach. Śniadanie najlepiej zapakować w papierowe torebki lub włożyć do pudełka plastikowego, warto zaopatrzyć się także w butelki na np. koktajle i kubki do sałatek, sprzedawane z widelczykami, wybór jest

Moja smaczna kuchnia
Wigilijny barszcz po mojemu 186

kawałek pora w ilości takiej, jak do rosołu.Kiedy wszystko jest już miękkie, wtedy wyjmuję mięso i warzywa, a do wywaru wkładam pokrojone w grube plastry czerwone buraki i garść namoczonych wcześniej suszonych grzybów. Dlaczego wyjmuję przedtem inne warzywa i mięso? Ano dlatego, że po pierwsze z tych warzyw można zrobić całkiem pyszną sałatkę, a z mięsa na przykład

Codzienna kuchnia niecodzienna
Podsumowanie stycznia 192

bloga do tej pory mam 174, a "polubień" na FB  172..dziękuję bardzo...Brałam udział we wspólnym wirtualnym pieczeniu chleba i nie tylko chleba..kolejne takie wirtualne spotkania są dalej planowane..takie spotkania z innymi blogerkami/blogerami.. chociaż tylko wirtualne to fajna zabawa...W styczniu najczęściej zaglądaliście między innymi do przepisów z domowymi wędlinami i sałatkami....Wyświetleń w styczniu

Moje domowe kucharzenie
Produkty marki Seitenbacher. 154

gruszką albo ze szpinakiem i truskawkami. 8) Bio olej rzepakowy - również tłoczony na zimno, dobry do zup czy sałatek. Ja osobiście najchętniej dodaję go do krupniku i sałatki z buraczków. 9) Wegańskie żelki w 7 wariantach smakowych . Nie zawierają żelatyny, sztucznych aromatów i barwników. Wszystkie owocowe "stożki" wyrabiane są z pektyn owocowych, nie zawierają tłuszczu, glutenu ani laktozy(...)tego jest wegański. Na jego bazie można przygotować pyszną zupę (która pachnie jak rosół z kury!). Skład idealny: ekstrakt drożdżowy, marchew, sól morska, cebula, korzeń kurkumy, pietruszka, por, czosnek, lubczyk, seler , papryka, melisa, koper, papryka,  musztarda. Używam go praktycznie codziennie, ponieważ świetnie nadaje się również jako baza do sosów. 11) Bio olej z pestek dyni - czyli jeden

Poranek na słodko
Śledziowa sałatka z czerwoną papryką 255

śledziową sałatkę z czerwoną papryką . Jej wykonanie jest naprawdę szybkie, a smak… sami musicie spróbować My ją uwielbiamy Kilka składników, a ile smaków. Spróbujcie. Może to będzie ta „JEDNA Z DWUNASTU” potraw na waszym świątecznym stole? Składniki: 1 opakowanie Śledzik na okrągło solony z imbirem SEKO 1/2 czerwonej papryki 3 jajka około 2 cm pora 3 łyżki

Słodkie okruszki
Sałatka jarzynowa. 145

Sałatka bardzo dobrze wszystkim znana. Od lat gości w naszych domach. Pamiętam z dzieciństwa, jak babcia robiła ją w formie kulek. Układała kulki na półmisku, przyozdabiała majonezem i zieloną pietruszką. Majonez oczywiście był swojej roboty :) Miło tak powspominać :) Składniki: 2 ziemniaki 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 średniego selera 3-4 ogórki kiszone 1 por (tylko biała część) 1 puszka groszku

Agusiowe smakołyki
SURÓWKI DO OBIADU. MOJA LISTA TOP. 168

małe kawałki. Pora i kapustę kroimy na cienkie plasterki, przekładamy do sita i sparzamy wrzątkiem, po czym polewamy zimną wodą z kranu. Odcedzamy i przekładamy do miski. Łączymy z pozostałymi składnikami i doprawiamy.  Gotowe! SURÓWKA Z JARMUŻEM I KIEŁKAMI RZODKIEWKI. Surówka idealna do chudych mięs takich jak indyk czy kurczak. Sprawdzi się też w roli sałatki do kanapek

SMYKWKUCHNI
Sałatka z pieczonej marchewki. 174

jest to jednak sałatka. Bardzo prosta, a jednak pełna smaku. A nawet smaków, bo przecież słodycz wydobyta poprzez pieczenie z marchewki  łączy się tu ze zdecydowaną słonością fety i świeżością natki, a słodko-kwaśna nuta balsamicznego octu stawia kropkę nad i . Danie wydaje mi się typu przystawkowego, ale można się nim zdrowo najeść. W jesiennej porze zdecydowanie polecam tego

zadanie-gotowanie
Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna 208

Mieszamy.  Pora na grillowanie cukinii. Postępujemy jak wyżej, nie dodajemy jednak chilli z cayenne.  Kaszę ugotowaną przekładam do dużego naczynia, wrzucamy brokuły i cukinię, dodajemy tarty ząbek obranego czosnku, Specialite, posiekaną natkę i koperek, doprawiamy jeśli zajdzie potrzeba. Mieszamy. Możemy podać jako danie obiadowe zaraz po przygotowaniu, ale polecam schłodzić i podać jako wspaniałą sałatkę

Moja smaczna kuchnia
Zupa krem z brokuła 208

Lubicie zupy? My tak :) Postanowiliśmy zatem przygotować dla Was krem z brokuła. Danie to będzie bardzo syte i rozgrzewające. Idealnie będzie pasowało na chłodne zimowe popołudnia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mężczyzna w kuchni i najlepsza sałata do obiadu 205

OBIADU TAKA, KTÓRĄ ZROBI NAWET TWÓJ FACET! Mężczyzna w kuchni!  Niecodzienny widok nie? No właśnie! Co zrobić aby Wasz mężczyzna bywał w kuchni częściej niż trzy razy w porze śniadania, obiadu i kolacji, no dobra nie zapominajmy o wyprawach po piwo do lodówki to też powinnyśmy zaliczyć ;-)? Nie ma co się łudzić, że facet nagle sam z siebie postanowi(...)słowo klucz bardziej smakowałaby NAM, a nie MI, szyneczka, albo pomidory suszone itd. Ja mojego Lubego, za każdym razem gdy przygotowuję obiad, angażuję w wykonanie sałaty lub sałatki do obiadu. To nieskomplikowana czynność, ale facet może ją zrobić od początku do końca sam. Ty w tym czasie możesz wykańczać swój francuski sos na patelni, a On ma szansę wykazania się

SMYKWKUCHNI
Nowy Rok- tort kanapkowy czyli sylwestrowe resztki 175

Kochani, mamy Nowy Rok 2018. Dzisiaj pewnie wszyscy śpią cały dzień…My również pospaliśmy niemało, a teraz pora coś zjeść, pora na sylwestrowe resztki! Nigdy nie gotuję w Nowy Rok, bo zjadamy to co pozostało po sylwestrowej imprezie, a pozostało niemało.Zapraszam Was na sylwestrowe guide. Znajdziecie tutaj znane już Wam przepisy, które nie tylko pasują na Sylwestra(...)Taki tort to eksplozja smaku! Obok kanapkowego tortu znajdziecie szpinakową roladę z łososiem . Jest przepyszna, mało pracochłonna i co najważniejsze można ją przygotować wcześniej. Na stole znalazła się warzywna sałatka , przekąski z francuskiego ciasta, kanapki z tapenade,zapiekane parówki, grecka sałatka, mini pizzerinki…Każdy z gości znalazł coś dla siebie, a na deser był wspaniały tort bananowy . Tort kanapkowy

codojedzenia
Śledź w curry – duńskie Smørrebrød ze śledziem 295

sałatkę śledziową Duńczycy podają na ciemnym żytnim chlebie, podzielonym na małe kromeczki – na kęs lub dwa. Świetna przystawka do zimnej wódki, jasnego piwa lub kieliszka akwawitu. Samo przygotowanie sałatki jest banalnie proste, efekt – przepyszny. Jeśli chcecie w tym roku wypróbować nowy przepis na śledzie na świąteczny stół lub szukacie pomysłu na imprezową przekąskę – szczerze polecam!   Smørrebrød to dosłownie ‘posmarowany(...)jajek, serów, świeżej i marynowanej cebuli, przeróżnych warzyw, feerii sosów majonezowych, chrzanowych, reliszy i garniszy. Podawane na śniadanie, na lunch, na obiad i na kolację – do zjedzenia o każdej porze i absolutnie wszędzie. Stosy kolorowych kanapek piętrzą się na witrynach restauracji, barów i food trucków – mają nawet własne niestandardowe opakowania, żeby można je było zabrać ze sobą na lunch! Kanapki

Karo in the Kitchen