Mam dla Was dziś pyszną surówkę, których według mnie nigdy nie za wiele. Inne połączenie składników i nasza ulubiona surówka zmienia charakter i jest pyszna i
Moje Małe CzarowanieKrucha kapusta kiszona okraszona olejem lnianym z chrupiącą czerwoną papryką i rzeżuchą ,czy jest coś smaczniejszego?Potężną dawką witamin i minerałów. 30 dag.kiszonej kapusty 1
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKolejna szybka i bardzo smakowita surówka zagościła na naszym stole. Surówka jest bardzo aromatyczna, chrupiąca i znika szybko, zróbcie więcej bo będzie za mało. Robi się
Moje Małe CzarowanieWieczór to często najlepsza pora dla naszej aktywności. Czujemy się bardziej energiczni, lepiej nam się myśli i też lepiej na nas działają przeróżne suplementy. Koktajl w
Kuchnia PROzdrowotnakurczaka, upieczone papryki, por i na wierzch pieczarki. Nadzienie zawinęłam w ciasto, końcówki podwinęłam. Przełożyłam na blaszkę wyłożoną papierem (można wykorzystać papier, w który było zawinięte ciasto francuskie) miejscem zawinięcia do spodu. Ponacinałam, posmarowałam jajkiem i posypałam uprażonymi płatkami migdałów. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 30 minut.Upieczonego kurczaka w cieście francuskim podałam z sałatką. Danie sprawdza się
mojewypiekiinietylkoWalentynki. A teraz pora na "pokaż kotku, co masz w środku". Książka podzielona jest na siedem części, a każda z nich opisuje kuchnie miłosną innego kręgu kulturowego. I tak mamy kuchnie: francuską, włoską, polską, meksykańską, hiszpańską, żydowską i orientalną. Każda poprzedzona krótkim opisem.Przepisy? Po japońsku: "jakotako". Jest wiele ciekawych propozycji - ciasteczka sezamowe, paella z owocami morza, sałatka z selerów, znajdziecie
Kraina Tysiąca Smakówzapieczone w cieście francuskim tworzą fantastyczne danie, którego nie powstydziłaby się dobra restauracja. Są świetnym pomysłem zarówno na rodzinny obiad, jak i np. imprezowe danie. Podane z ulubioną, lekką sałatką albo sosami ( czosnkowy pasuje rewelacyjnie! ) zachwycą podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Koniecznie spróbujcie! Ps. od jakiegoś czasu zdecydowanie chętniej niż po indyka na wagę sięgam po indyka pakowanego . Zwracam jednak(...)zapachami, a opakowanie stanowi skuteczną ochronę przed zakażeniem bakteriami. SKŁADNIKI: ( 4 roladki ) * filet z indyka – ok. 500 g * jogurt naturalny – 3 łyżki * duża marchew – 1 szt * por – 1 szt * cebula – 1 szt * sól, pieprz, papryka * ciasto francuskie – 300 g * żółtko do posmarowania * masło klarowane SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Filet z indyka kroimy w plastry, cienko rozbijamy
Ostra na Słodkokażdej porze i wszędzie. Kiedyś już próbowałam innych tego typu produktów i niestety były suche i bez smaku. Amkez to coś zupełnie innego. Wyraźnie wyczuwalny smak. Wiemy co jemy. Po prostu pyszne! Wraz z moją rodziną szczerze Wam polecamy te zdrowe przekąski. Mąż, jako wielbiciel buraczków, upatrzył sobie te zdrowe plasterki. A ja poza jabłuszkami tworzę sałatki z plastrami pomidora
Słodkie okruszkiselera, 1/2 pora, cebula, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, 600 g żeberek wędzonych, 500 g kapusty kiszonej, szczypta cukru, 4 ziemniaki (najlepiej typu A sałatkowe) Włoszczyznę umyć, obrać, odłożyć 1/2 marchewki. Resztę włoszczyzny włożyć do garnka, dodać żeberka, przyprawy, zalać wodą i gotować do miękkości żeberek. Wywar przecedzić, żeberka odłożyć. Włoszczyznę można wykorzystać do zrobienia sałatki. Kapustę kiszoną
królestwo garówsałatki, czy deseru nada daniu orginalnego wyglądu i wyrafinowanego smaku. Nigdy nie jedz jednak kwiatów, które zostały opryskane środkami ochrony roślin, pochodzących z kwiaciarni lub centrów ogrodniczych. Największą pewność da własny ogródek lub zebranie dziko rosnących kwiatów na łące z dala od ruchliwych dróg. Teraz uroku serwowanym potrawom dodają fiołki, stokrotki i bratki - to ich pora. W mojej sałacie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!listopada to patetczyne święto, które spędzamy w gronie rodzinnym przy suto nastawionym stole z tradycyjnymi potrawami. Z mamą przygotowałyśmy: zimne nóżki, rosół, schab, sałatkę jarzynową, ciacho, bigos, oraz rybę po grecku. Pierwszy raz dodałam goździki i nie żałuję. Nadały bardziej wysublimowanego smaku. Idealna propozycja także na święta Bożego Narodzenia. Zdjęcia robiłam w pięknych promieniach listopadowego słońca....Składniki(...)gożdziki (można pominąć)sok z połowy cytryny3 łyżki przecieru pomidorowegosól, pieprzolej do smażeniamąka do obsypania ryby (można pominąć) Marchwie, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por kroimy w piórka a cebulę w kostkę. Wszystko podsmażamy na oleju. Dodajemy liście laurowe, ziela angielskie, goździki. Następnie podlewamy odrobiną wody, dodajemy przecier pomidorowy i sok z polowy cytryny. Dusimy
Bon Appetit Małgorzatyskładniki 1 opakowanie kolorowego tortelini 20 dag szynki pokrojonej w kostkę 20 dag sera żołtego startego na tarce 2 lub 3 pomidory pokrojone 1 ogórek świeży
Moje Wyrobyprzydaje się do przygotowania niemal każdej potrawy. Zastępuje szatkownicę, przecierak, ubijaczkę do jajek i wiele innych. Zaraz po kuchence jest chyba najważniejszym urządzeniem służącym do przygotowywania jedzenia. Do tej pory miałam do czynienia z trzema blenderami, z których tylko jeden pozostał w pełni sprawny. Ze względu jednak na brak pojemnego rozdrabniacza, zdecydowałam się na blender Illumina 4 w 1 marki(...)względu na swoją wysokość. Rozdrabniacz – to plastikowy pojemnik, w którym umieszczamy dołączone do zestawu noże rozdrabniające. Podłączamy do niego jedynie część napędową blendera. Zwykle przygotowuję w nim dressingi do sałatek i pesto, jednak dobrze radzi sobie również z miksowaniem składników na pulpety rybne czy burgery z ciecierzycy lub soczewicy. Bardzo wygodnym rozwiązaniem jest możliwość przykrycia pojemnika specjalną pokrywką i włożenia
Poranek na słodkopory nie rozstawałam się z moją ulubioną, jednak wielką lustrzanką. Poniższe fotki odmieniły moją perspektywę i widzę, że te aparaty potrafią zdziałać cuda! Wszystkie zdjęcia we wpisie są bez obróbki. Czy już wiecie, że świat jest bardzo mały? Ja przekonuję się o tym na każdym kroku. Dziś, podczas prezentacji Kuby zauważyłam dobrze mi znane zdjęcie. Zdjęcie sałatki z mojego przepisu
Kuchnia Bazyliisałatka stanie po stronie potraw węglowodanowych lub białkowych. Będziemy mogli spokojnie z czystym sumieniem (a potem czystymi jelitami) zjeść ją z pieczywem lub w drugiej wersji w towarzystwie jajek lub wedlin na talerzu i nie martwić się, że przytyjemy, stracimy energię lub pogorszymy stan swojego zdrowia. Składniki: 3 marchewki 2 pietruszki 1 seler 5 jajek 1 por (biała
Dieta Rozdzielna i Zdrowie