Lato już na finiszu, ale nie musimy rezygnować z lekkich dań. Dzisiaj proponuje sałatkę makaronową z warzywami. Do sałatki użyłam makaronu Arc Pol małe muszelki . Dzięki
Kuchnia w oparachdziś wiadomo, że najpopularniejsza włoska sałatka, to ta z mozzarellą i pomidorem. Z dodatkiem zielonych liści bazylii ma symbolizować barwy flagi tego kraju. Zazwyczaj podawana na talerzu, gdzie plastry sera i pomidora układane są naprzemiennie, a dziś u mnie pod postacią delikatnego musu, który doskonale smakuje z paluszkami grissini- kolejnym przysmakiem tego regionu Europy. Do schrupania (zjedzenia
Kuchnia w czekoladzieCaprese wywodzi się z kuchni włoskiej, jest to sałatka przyrządzona z pokrojonych plastrów mozzarelli, pomidorów, liści bazylii, oprószona solą i pieprzem. Moja zmiksowana wersja jest ciekawsza i ukryta w pucharku w kolorze włoskiej flagi. Składniki: (2 porcje) 2 kulki mozzarelli w zalewie Galbani 4 łyżki mleka 3 pomidory 1 papryczka chilli 20g liści świeżej bazylii 6 łyżek oliwy z oliwek
Szalona Kuchnia EwelinySklepowy pomidory po zimie w końcu zyskały smak:). Polecam jako dodatek do obiadu lub kolacji tę prostą i nieskomplikowaną surówkę, którą można zrobić w kilka chwil
Szefowa kuchniskórze cudownie mienił się w promieniach słońca. Grecja to nie tylko klimat, historia i urzekające krajobrazy. Grecja to też przepyszna kuchnia. Ja niezmiennie pozostaję wierna sałatce z dużymi kawałkami ogórków i pomidorów, świetnej fety, z pikantnymi papryczkami i oliwkami. W tym roku zachwycił mnie smak suszonych na słońcu pomidorów. Wszystko było pyszne: moussaka z bakłażanem, jagnięcina, owoce morza, ryba panierowana
W mojej kuchniPiękne lato mamy tej wiosny Przy takich temperaturach człowiek nabiera ochotę na lekkie i bardziej warzywne dania (przynajmniej ja tak mam XD ). Stąd też i pomysł
PatiGotujeskładniki: 12 szt. pomidorków koktajlowych 12 szt. mini kulek mozzarella 12 szt. listków bazylii lub więcej ocet balsamiczny sól, pieprz wykonanie: Na szpatułki nabijamy kuleczkę mozzarelli
Domowy Smak Jedzeniamoże równać się z żadnym innym. Tym bardziej zachęcam do wypróbowania przepisu na zdrową sałatkę, przygotowaną ze świeżych, kolorowych i pachnących warzyw. Aby wzbogacić smak sałatki, można dodać do niej suszone pomidory, fetę, a nawet owoce np. pokrojonego na mniejsze kawałki ananasa. ---------------------------------- Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 10 minut ---------------------------------- SKŁADNIKI: 1 głowa sałaty (dowolnej, ulubionej) 2 -3 jajka
Moja Książka KucharskaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki sałatki: 2 mini sałaty rzymskie, 2 pomidory rzymskie, 2 ogórki małosolne, pęczek koperku, 4 jajka. Składniki sosu: 2 łyżki śmietany, łyżka majonezu, łyżeczka musztardy (u mnie Dijon), łyżeczka płynnego miodu lub 2 łyżeczki syropu klonowego. Przygotowanie: Sałatę myję i osuszam. Jajka gotuję
JejKuchniakcal , węglowodany: 33g, białko: 30g, tłuszcz: 20g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 3,3WW i 3WBT SMACZNEGO! Artykuł Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami z kaszą pęczak i prostą sałatką pochodzi z serwisu Dietolog
DietologJeśli lubisz pieczonego kurczaka, to z pewnością polubisz tę sałatkę. Prażona kasza gryczana, szpinak, suszone pomidory i kukurydza.. pycha
AniaGotuje.plwystąpienia anemii, choroby Parkinsona czy Alzheimera. Warto po niego sięgać. Można przyrządzać przeróżne posiłki np.: koktajl ze szpinaku na bazie jogurtu naturalnego, borówek amerykańskich i banana, sałatkę ze świeżego szpinaku, pestek dyni, pomidorów koktajlowych, kukurydzy polaną dresingiem z oliwi z oliwek. Ponadto na rynku istnieje wiele już gotowych produktów z wykorzystaniem szpinaku. Zaliczyć możemy np. pierożki z serem ricottą, naleśniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W sklepach ostatnio zaczynają pojawiać się świeże figi. Już od jakiegoś czasu miałam ochotę, żeby wykorzystać je do sałatki. Figi są nie tylko bardzo smaczne, ale
PatiGotujePomidory ze śmietaną i cebulą to kolejny smak mojego dzieciństwa. Z dużą ilością czarnego pieprzu, bo bez pieprzu to już nie to samo. Pamiętam, że po
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieOd jakiegoś czasu mamy ziołowy ogródek na balkonie (to temat na inny wpis, który pojawi się na pewno na naszym fanpage, możliwe, że też na blogu
slodkokwasnapl