przekładamy do miski, w której podamy sałatkę. Dodajemy ugotowane, przestudzonej warzywa. Następnie dodajemy nasz ziołowy jogurt i mieszamy całość do połączenia składników. Wierzch sałatki posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy. * mieszanka - rozmaryn, grys, tymianek, oregano, bazylia, czosnek, papryka słodka, sól, cebula, gorczyca, pietruszka Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkiWydajna i sycąca :) Składniki tortellini ze szpinakiem i ricottą 1 opakowanie fasola czerwona 1 puszka groszek konserwowy 1 puszka papryka konserwowa 4 kawałki czerwona cebula 1 szt majonez 3-4 … Czytaj dalej Sałatka ze szpinakowym tortellini
czarrna od kuchniczerwona papryka 3 gotowane jajka 5 średnich ugotowanych pieczarek sól, pieprz do smaku majonez i jogurt grecki Przygotowanie: Cebulki osączyć, umytą paprykę pokroić w kostkę To samo zrobić z ugotowanym jajkami oraz pieczarkami Składniki sałatki wymieszać, posolić do smaku, posypać pieprzem Majonez i jogurt wymieszać Sosem polać sałatkę, wymieszać
Proste Potrawyprzekładamy do miski, w której podamy sałatkę. Dodajemy ugotowane, przestudzonej warzywa. Następnie dodajemy nasz ziołowy jogurt i mieszamy całość do połączenia składników. Wierzch sałatki posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy. * mieszanka - rozmaryn, grys, tymianek, oregano, bazylia, czosnek, papryka słodka, sól, cebula, gorczyca, pietruszka Smacznego
Słodkie okruszkiJest szybka w wykonaniu więc można ją przygotować kiedy goście jeszcze w drodze ;) Świetnie sprawdzi się również jako drugie śniadanie do pracy. Sałatkę podałam w miseczce Agawa Platin od Porcelany Bogucice. op. kolorowego tortellini czerwona papryka słoiczek selera puszka kukurydzy ogórek szklarniowy sól pieprz 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu (jeśli chcesz
Smakołyki Asiwymieszałam, pozostawiłam na pół godziny. Pierś podsmażyłam na oleju, lekko podlałam wodą, chwilę dusiłam. Szpinak umyłam, osuszyłam, włożyłam do miski. Pomidor i paprykę umyłam , pokroiłam w paski ( z pomidora wydrążyłam pestki, których nie dodawałam do sałatki ), fetę pokroiłam w kostkę. Składniki wymieszałam z wcześniej przygotowanym sosem. Bardzo fajnie smakuje z grzankami czosnkowymi
Darcia w kuchninasza ulubiona sałatka z buraczków na zimę. Bardzo lubimy buraczki na ciepło, ale takie z papryką i cebulą też nam bardzo posmakowały. Robi się je naprawdę szybko i łatwo. Zachęcamy do spróbowania! 3 kg buraków ćwikłowych 1/2 kg papryki 1/2 kg cebuli Zalewa: 1,5 szklanki octu 2 szklanki wody 1 szklanka oleju 2 łyżki soli 5 łyżek cukru
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniedodanie do każdego słoja ząbka czosnku. Pomysł z czosnkiem brzmi interesująco, może w przyszłym roku wypróbuję, bo na pewno nie zepsuje on smaku sałatki, a jedynie dodatkowo go wzbogaci. Składniki: 4 kg ogórków ½ kg marchwi ½ kg papryki (czerwona lub kolorowa) ½ kg cebuli ¾ łyżki soli Zalewa: 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 10% spirytusowego ½ szklanki oliwy 3 łyżki soli Ok. ½ łyżeczki
Smakowy RajBardzo szybka sałatka Składniki: 2 kubki ugotowanej kaszy jaglanej, 5 lasek kabanosa, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 3 małe kiszone ogórki, 1 papryka żółta, 1 puszka czerwonej fasoli, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, papryka do smaku Przygotowanie: kabanosa, paprykę, cebulę drobno kroimy, a potem wszystko mieszamy razem :) Poniżej robocze zdjęcie... Smacznego
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisywykorzystanie praktycznie do ... wszystkiego. W okresie grillowym wykorzystuję go do grillowanych mięs bądź kiełbaski, poza sezonem może być wykorzystany do surówek, sałatek czy mięs na zimno. Przepis jest prościutki: Potrzebujemy: majonez ketchup jogurt grecki papryka ostra ząbek czosnku Wykonanie: Majonez mieszamy z ketchupem, dla nadania delikatności dodaję jeszcze jogurt grecki, gdyż nie lubię ciężkich sosów na bazie samego majonezu
Walijskie Pichcenieprogramy, a wszystko to powoduje niemiłe ssanie w żołądku. Mam sposób na tego niemiłego głoda i to bardzo skuteczny :)) Lekka ale sycąca sałatka z tego, co ja mam zawsze w kuchennych zapasach: pomidor, ogórek, czerwona papryka, szczypior i biały ser. Do tego dużo świeżo zmielonego pieprzu i voila! - już po głodzie! Nie potrzebujemy tu żadnych sosów
Walijskie PichcenieBardzo łatwe w przygotowaniu, można je dowolnie przyprawić - papryką ostrą, słodką, ziołami prowansalskimi, oregano, czosnkiem. Świetnie pasują do sosu serowego czy sałatki meksykańskiej. Ja podałam je do mojego chilli con carne, dlatego też nie doprawiałam ich jakoś szczególnie - przygotowałam wersję naturalną. Składniki: pół szklanka mąki pszennej pół szklanki mąki kukurydzianej 1 jajko szklanka wody gazowanej łyżeczka oleju rzepakowego szczypta soli
Kulinarny PamiętnikBiała kiełbasa. Pikantna: mocno pieprzna i czosnkowa. Inne wielkanocne dania też się udały: Faszerowane jajka. Mój numer 1 na wielkanocnym stole. „Sałatka Babci Jadzi”. Najlepsza. Ser żółty, groszek, majonez, grzybki marynowane, sól, pieprz, ostra papryka w proszku. Świąteczna szynka Świąteczna szynka korzenna. Z pomarańczą, miodem pitnym, goździkami i wieloma innymi dodatkami
OstryKęsdań. Przeważnie są to krowie lub owcze sery słone. Jednym z popularniejszych jest suluguni – lekko słonawy, przypomiający mozzarellę. Jest podstawą narodowego gruzińskiego dania – chaczapuri. Sery i tradycyjna sałatka gruzińska zawsze muszą być na stole Chaczapuri i inne przekąski Chaczapuri (Khachapuri) to placek nadziewany serem (puri – chleb, chaczo – ser). Jedzony o każdej porze jako przekąska. To gruzińska(...)regionu – tutaj też warto popróbować w różnych miejscach. Możemy natrafić na lobio z pomidorami, z orzechami, czy nawet ostrą papryką. Lobio smakuje w każdym miejscu inaczej. Podawane jest w glinianym naczyniu lub w miseczkach Phali – jednowarzywna sałatka Phali to pasta warzywna (można w zasadzie zrobić ją z każdego warzywa) z mielonymi orzechami włoskimi, przyprawiona mieszanką gruzińskich przypraw. Phali
Poezja smakupapryka swieza 3 ogorki konserwowe pieprz sol majonez Makaron gotujemy wedle przepisu, odlewamy wode i pozostawiamy do ostygniecia Szynke. papryke, ogorki i ananas kroimy w drobna kostke Dodajemy kukurydze i makaron Doprawiamy pieprzem i sola Wszystkie skladniki razem laczymy Na koniec dodajemy 4 lyzki majonezu Mieszamy i salatka gotowa Smacznego
Klaudynkowa kuchnia