zależy czy zechcecie skorzystać z poniższego przepisu. Uprzedzam, że jakiekolwiek hejty są zbędne. Sałatkę zrobiłam z połowy proporcji składników i wyszła mi naprawdę spora micha (3 x większa niż ta na zdjęciu). 800g piersi z kurczaka (+ olej, słodka papryka w proszku, sól) 2 zupki chińskie (z przyprawami) (*) 1 kapusta pekińska (duża) 2 czerwone papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka(...)niewielkiej ilości oleju. Mięso przełożyć do miski (dużej). Kapustę pekińską drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę, kukurydzę i fasolkę - odcedzić. Warzywa połączyć z mięsem. Dodać makaron (pokruszony, twardy) i przyprawy (również olejki, jeśli są) z zupek. Całość wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Sałatkę schłodzić w lodówce. (Makaron wchłonie majonez i pod jego wpływem zmięknie, więc nie powinno się
Di gotujeOstatnio coś mnie tuńczyk śledzi :) A ponieważ sałatka nie jest bardzo "lejąca" to można ją zapakować w pojemnik i wziąć gdzieś ze sobą :D Składniki: 1 szklanka ryżu lub dwa woreczki 1 papryka 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka 1 nieduża cebula 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz Ryż ugotować w osolonej wodzie Paprykę pokroić w cienkie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comjakim udało mi się zrobić. Jesteście głodni? Zapraszam! Przepis bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl Składniki : * 1/4 główki sałaty lodowej * kilka rzodkiewek * ogórek zielony * pół czerwonej papryki * filet z kurczaka * ulubiona przyprawa do drobiu * bakłażan * szklanka ugotowanego, najlepiej drobnego, makaronu razowego * pół kostki fety * garść listków(...)drobno pokroić bądź porwać, ogórka, paprykę oraz rzodkiewki pokroić w paseczki i mniejszą kostkę. Kurczaka przyprawić, obsmażyć na patelni teflonowej, pokroić w kostkę. Bakłażana umyć, pokroić w plastry, posolić i odstawić na 15 minut, odsączyć z wody i soli, grillować na teflonowej patelni. Pokroić na mniejsze kawałki. Fetę pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki sałatki połączyć ze sobą, dodać listki świeżej
Magiczne Życie MartySałatkę przygotowałam z ryżu który został mi z obiadu, wyszła bardzo smaczna. Polecam na kolację lub przyjęcie rodzinne. Składniki: 1 torebka ryżu długo ziarnistego 1 puszka tuńczyka sosie własnym 1 żółta papryka mała puszka groszku zielonego Bonduelle pół pęczka szczypiorku 3-4 łyżki majonezu(...)sól, pieprz Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę. Groszek oraz tuńczyka odsączamy z zalewy, szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki żeby składniki się przegryzły
Bajeczna Kuchniauznania. ,,Róbta co chceta" a i tak jest pyszna. Dla mnie to coś w rodzaju sałatki jarzynowej zawiniętej w żółty ser. PYCHA!!! Składniki: 1/2 kg żółtego sera Farsz: 3 jajka 1 puszka groszku konserwowego 3 marchewki 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 300 gram serka topionego 1/2 kostki masła 1 łyżki śmietany 2 łyżeczki musztardy
Bea(u)ty kitchenSałatka z mozzarellą Składniki: - olej Kujawski ze smakiem – z pomidorami, czosnkiem i bazylią - 100 g mieszanki sałat - 1 pomidor - ½ papryki czerwonej - 100 g sera feta - 1 kulka sera mozzarella - 1 jajko - bułka tarta - mąka - olej do smażenia Przygotowanie: Do mieszanki sałat dodajemy pokrojonego pomidora, paprykę posiekaną w cienkie paski, i pokrojonego w kostkę ser feta, całość mieszamy z olejem Kujawskim
Kulinarne życieProponuję na ostatki sałatkę na ostro. SKŁADNIKI: marynowane warzywa: marchewka, mała cebula, (dałam również taką z dodatkiem curry ), malutkie korniszony, papryka, kukurydza(myślę, że dobór warzyw i ich proporcje zależą od tego co lubicie), pieczarki w occie, 280g mozarelli w kulkach, 200g fety w kostkach, migdały w słupkach, SOS: 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy sok z połowy(...)mieszamy z pokrojonymi na połówki pieczarkami, dodajemy mozarellę i fetę, polewamy sosem, delikatnie mieszamy, odstawiamy do lodówki na kilka godz., pół godz. przed podaniem prażymy migdały, posypujemy sałatkę i podajemy na stół
Kuchnia BeatyOstrości sałatce doda papryczka chili, smaczku - podsmażone plasterki wędzonego boczku, a chrupkości podprażone pestki słonecznika. Całość dopełni sos winegret z tłoczonym na zimno olejem rzepakowym o pysznym orzechowym smaku. Składniki: (proporcje dowolne) mix dowolnych sałat papryczka chili parę plasterków wędzonego boczku pestki słonecznika / dyni kromki bułki ser cheddar słodka czerwona papryka olej rzepakowy do grzanek(...)kostkę. Podsmażyłam ją na suchej patelni. Gdy były już chrupiące starłam na nie ser cheddar. Posypałam słodką czerwoną papryką, odrobiną soli i skropiłam je olejem rzepakowym. Ser cudownie oblepił grzanki. Podsmażyłam następnie plasterki wędzonego boczku. Aby zaostrzyć smak sałatki,dodałam do niego pokrojoną papryczkę chili. Mając dalej patelnię pod ręką podprażyłam na niej pestki słonecznika. Idealnie pasują też pestki dyni
potrawyregionalnetakich właśnie sytuacjach :) Są również dobrym rozwiązaniem dla osób pracujących, ponieważ z ich pomocą możemy szybko przygotować sałatkę w pracy :) Na stronie www.biolevita.pl możemy przeczytać: Skład: Olej rzepakowy tłoczony na zimnio 52%, słonecznik łuskany 40%, mieszanka przyprawowa 8% (sól, cukier, marchew, papryka, pietruszka, pasternak, szczypiorek, cebula, koper, natka pietruszki, ziele angielskie, kolendra, kurkuma, pieprz, ekstrakty przypraw, olej rzepakowy) Opis: Kompozycja
The Sweet DamselNie wyobrażam sobie obiadu bez kolorowego, zdrowego dodatku. Dziś polecam Wam kolorową sałatkę obiadową (z kukurydzą i papryką). Kilka zdrowych składników, chwila krojenia, mieszania i
Słodkie okruszkituńczyk może wydawać się mdły, dlatego jego smak warto przełamać jakimś wyrazistym dodatkiem. Do tej sałatki dodałam rodzynki a zamiast majonezu domowy sos czosnkowy. Dzięki temu nie była mdła ale miała wyraźny, lekko ostro-słodki smak. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 5 kawałków papryki konserwowej 2 puszki tuńczyka w oleju puszka kukurydzy 1/2 szklanki rodzynek szklanka makaronu świderki(...)pieprz Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić i wystudzić. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć. Paprykę pokroić w drobne kawałki. Rodzynki zalać wrzątkiem na kilka minut i odcedzić. Jogurt i majonez wymieszasz, dodać pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kapustę zeszatkować. Wszystkie składniki wymieszać. Sałatkę odstawić do lodówki na minimum dwie godziny, żeby smaki się połączyły
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniacesarska surówka z kapusty mizeria surówka z marchwii i pietruszki buraczki z papryką surówka z czerwonej kapusty
prawdziwe jedzenieSkładniki na 6 osób: 3 pomidory 100g ogórka 2 długie zielone papryki 100g bryndzy 2 łyżki oliwy pieprz Przygotowanie: Pomidor, ogórek i paprykę myjemy, a także
Kuchnia ŁukaszaSkładniki: 1/2 szklanki kuskusa 1/3 średniego ogórka szklarniowego 1 papryka konserwowa 150g kukurydzy 2 plastry sera żółtego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka sosu sojowego Sól, pieprz
Emcia PichciTrzy kawalki lososia doprawiamy pieprzem, sola, papryka i sokiem z cytryny, ukladamy na blaszce dwie papryki. Wkladamy do nagrzanego piekarnika na 200 C, na 10
Smaki EdytyPomidory umyć i pokroić na ósemki. Ogórki w pól plasterki. Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić na pierścienie średniej grubości. Cebulę pokroić w półpierścienie. Dodać oliwki i całość delikatnie wymieszać. Na wierzchu położyć gruby plaster fety. posypać oregano i serwować. Koniecznie z oliwą z oliwek i cytryną do wyciśnięcia. Sałatkę najczęściej podaje się w głębokim talerzu. PS Podaję przepis
Kulinarny karnet Christophera