sałatka z mięsem mielonym - 2628 przepisów (strona:49/176)

Bobytka, czyli kopytka z bobu 125

kilogram od razu - będzie do kopytek, do sałatki i do wyjadania na bieżąco. :) Składniki (na 2 porcje) : 500 g bobu 3 czubate łyżki mąki pszennej 1 jajko ½  łyżeczki soli masło do smażenia świeża bazylia do podania Bób ugotuj do miękkości i obierz z łupinek. Następnie zmiel za pomocą maszynki do mielenia mięsa. (Możesz skorzystać również z tłuczka lub blendera

Food Square
Kalafior faszerowany mięsem 203

kuchni. Można go jeść na surowo, lub po ugotowaniu, jako dodatek do zup, sałatek, tart czy zapiekanek. Najpopularniejszy podawany jest po ugotowaniu z zezłoconą na maśle bułką tartą. Inną formą jego podania jest kalafior faszerowany mięsem. Składniki: - 1 średni kalafior - 600 g zmielonego mięsa (wieprzowe lub wołowo wieprzowe) - 1 czerstwa kajzerka - mleko do namoczenia kajzerki - 1 jajko - 1 cebula - olej(...)wodą i gotujemy (bez przykrycia) al dente. Wyjmujemy i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na niedużej ilości oleju. Kajzerkę moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Kolejno (kolejność dowolna) dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i paprykę. Masę dokładnie wyrabiamy. Kalafior kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie rozchylamy różyczki i wypełniamy

mojewypiekiinietylko
Salatka z chrupiącym kurczakiem, salsą i sosem czosnkowym 354

tartej lub mąki. Soczyste mięso i chrupiąca panierka, do tego świeża sałata, pomidor, ogórek, czerwona cebula i jajko, a wszystko to w towarzystwie przepysznej pomidorowej salsy i sosu czosnkowego! Sałatka ta podana na ciepło smakuje naprawdę wspaniale, a pikantna salsa nadaje jej wyrazu. Koniecznie wypróbujcie, bardzo polecam! SKŁADNIKI na 4 osoby: 2 filety z piersi kurczaka2 jajka1,5 szklanki płatków(...)pieprzSKŁADNIKI NA SOS CZOSNKOWY: 3/4 dużego kubka jogurtu naturalnego2 łyżki majonezu2 ząbki czosnku0,5 łyżeczki brązowego cukrusólświeżo zmielony pieprzWYKONANIE: MIĘSO: Filety umyj i okrój z błonek. Pokrój je na prostokątne kawałki, ale niezbyt grube. Posól, popieprz i posyp mieloną słodką papryką. Jajka rozbij, dodaj odrobinkę wody i roztrzep je porządnie w misce. Płatki kukurydziane rozgnieć ręką lekko na drobniejsze

Słodko-Słony Świat Ilony
Sałatka z gotowanego łososia 68

sałatka . W tejże sałatce mięso łososia połączyłam z mieszanką sałat, jajkiem przepiórczym, awokado i ziarnami granatu. Sałatkę do smaku doprawiłam oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i świeżym koperkiem. Jeśli nie próbowałeś jeszcze łososia w takiej odsłonie, to koniecznie wypróbuj poniższy przepis na sałatkę z gotowanego łososia . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Sałatka Składniki(...)sałatkę z gotowanego łososia. 30 dkg surowego łososia ze skórką 6 jajek przepiórczych 80 gr mieszaki sałat 1 duże awokado 1/2 owocu granatu 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczka soli himalajskiej 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka koperku Jak zrobić sałatkę z gotowanego łososia. Łososia ułożyć na patelni skórką do dołu, zalać

MeCooks
Surówka z czerwonej kapusty 90

Klasyczna surówka z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem i cebulką. Bardzo smaczna i zdrowa Pasuje do mięs (smażonych, duszonych, pieczonych) oraz dań obiadowych.   Propozycje na

Kulinarny S.O.S.
Kotlecik drobiowymi z ziemniakami, kapustą kiszoną z marchewką 72

Prosty i szybki pomysł na obiad dla osób dbających o zdrowe odżywianie i nie tylko! Super propozycja na wykorzystanie kiszonej kapusty z marchewką od Moryń ! 

Truskawkowa Fiesta
ZIEMNIACZANA SAŁATKA Z MUSZTARDĄ 46

pasem a tak przygotowana sałatka to doskonały dodatek do grillowanego mięsa . Ziemniaki, jajko, ogórek kiszony, czerwona cebula i majonez a kropką nad i jest dodanie tu odrobiny musztardy. Składniki na ziemniaczaną sałatkę z musztardą : * 3 średniej wielkości ziemniaki * 3 jajka * 4 nie duże ogórki kiszone * 1 cebula czerwona * 4 gałązki szczypiorku * sól i pieprz czarny mielony do smaku

Zrób to smacznie
Pyszny kotlet schabowy 159

Ten kotlet schabowy w wykonaniu Madzi to istna poezja. Delikatny w smaku, z rumianą panierką, kruchym i wilgotnym mięsem. Pyszności… Możecie go podać z ziemniakami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z sałaty lodowej 114

sprawdzi się jako dodatek do grillowanych mięs. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 2 łodygi selera naciowego 3 ogórki gruntowe 10 sztuk oliwek zielonych natka pietruszki Sos: 2 łyżki musztardy delikatesowej 2 łyżki miodu lipowego 50 ml oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki suszonego tymianku 1/4 łyżeczki świeżo mielonej papryczki chili sól, pieprz Przygotowanie Sałatkę szatkujemy. Seler kroimy na plasterki. Oliwki

R'n'G Kitchen
Zapiekanka wiejska 189

żaroodpornego naczynia *** *** Na mięso wykładamy warstwę z ziemniaków *** *** Ziemniaki smarujemy z wierzchu delikatnie olejem i posypujemy mieloną papryką – słodką i ostrą *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez około 20 minut – bez przykrycia *** *** Ziemniaki powinny się ładnie zrumienić z wierzchu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
Sharoma z kurczaka z ryżem 67

zabieganych:) Możemy upiec więcej mięsa, kiedy zastygnie kroić w paseczki na kanapki, do tortilli, sałatki itp. Mięso bardzo aromatyczne, soczyste, piękny złocisty kolor po upieczeniu. Fantastyczna mieszanka przypraw, stosuję ją również do innych mięs. Zwykle przygotowuję więcej , zamykam w słoiczku i przechowuję nawet kilka miesięcy. Szczerze polecam przepis fantastyczny:) Składniki 1 kg mięsa z udek kurczaka Mieszanka przypraw 2 łyżki(...)zmywanie dodatkowych misek:) Mięso posypać dość obficie mieszanką przypraw , z dwóch stron. Mięso ułożyć płasko i przygnieść do dna blaszki, można ugnieść pałką do ziemniaków. Wstawić do piekarnika i zapiekać około 40 minut. Sprawdzić przed wyjęciem twardość mięsa. Możemy podawać na 2 sposoby. Całe kawałki mięsa układać na półmisku z ryżem lub formę odwrócić na deseczkę, mięso chwilę zastygnie

gotuj ze mną
Cukinia faszerowana mięsem 140

cukinia faszerowana mięsem. Jeśli lubicie wyraziste smaki lub chcecie siebie bądź kogoś przekonać do faszerowanych warzyw, to zróbcie naszą wersję. Jeśli kupicie cukinie okrągłe, to po dodaniu sałatki taka cukinia faszerowana mięsem może śmiało stanąć na niedzielnym stole. Nie dość, że pyszna, to jeszcze ładna! Poza tym cukinia ma tak mało kalorii, że nawet dodatek sera do farszu nie robi(...)cukinii, pozbawiamy ją pestek – najlepiej zrobić to małą łyżeczką. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i chwilę smażymy, dodajemy czosnek i cebulę. Jak mięso będzie gotowe, czyli nie będzie surowe, przekładamy je do miski razem z ewentualną wodą, którą puściło mięso. Studzimy. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Tak powstałą mieszanką faszerujemy cukinie. Podłużne cukinie możemy posypać dodatkowo serem

ladykitchen
Cukinia faszerowana mięsem 138

cukinia faszerowana mięsem. Jeśli lubicie wyraziste smaki lub chcecie siebie bądź kogoś przekonać do faszerowanych warzyw, to zróbcie naszą wersję. Jeśli kupicie cukinie okrągłe, to po dodaniu sałatki taka cukinia faszerowana mięsem może śmiało stanąć na niedzielnym stole. Nie dość, że pyszna, to jeszcze ładna! Poza tym cukinia ma tak mało kalorii, że nawet dodatek sera do farszu nie robi(...)cukinii, pozbawiamy ją pestek – najlepiej zrobić to małą łyżeczką. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i chwilę smażymy, dodajemy czosnek i cebulę. Jak mięso będzie gotowe, czyli nie będzie surowe, przekładamy je do miski razem z ewentualną wodą, którą puściło mięso. Studzimy. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Tak powstałą mieszanką faszerujemy cukinie. Podłużne cukinie możemy posypać dodatkowo serem

ladykitchen
Świąteczny obiad: Jak dobrze upiec kaczkę – nasz sprawdzony przepis 118

dobrze upiec kaczkę, tak żeby mięso było kruche, aromatyczne, mocno wypieczone i z chrupiącą skórką, ale jednocześnie soczyste (za to bez zbędnego tłuszczu) i przesycone aromatem pieczonych jabłek? Mamy patent na pieczenie kaczki, dzięki któremu będziecie mieli święto w domu (zajrzyjcie do naszego) niezależnie od pory roku. Czas: 3 godziny w tym 2,5 godziny pieczenia Poziom trudności : Łatwe Martwisz(...)się, że nie zjesz całej kaczki? Z resztek zrób pyszną sałatkę na lunch do pracy. Jak dobrze upiec kaczkę? To wcale nie jest trudne Jak dobrze upiec kaczkę, żeby wyglądała jak na zdjęciu powyżej i smakowała jeszcze lepiej? Sekret tkwi przede wszystkim w odpowiednim czasie pieczenia (dobranym do wagi ptaka) i dobrze ustawionej temperaturze. Pamiętajcie też, że przed pieczeniem kaczkę

Niedzielny kucharz
Kolorowa sałatka z mozzarellą, oliwkami i pysznym sosem 212

Kolorowa sałatka z mozzarellą, oliwkami i pysznym sosem Pyszna, zdrowa i kolorowa sałatka, po którą chętnie sięgają osoby dbające o linie. Poza tym jest ona prawdziwą ozdobą każdego stołu. Podana z grzankami idealnie sprawdzi się jako lekka kolacja. Wspaniale pasuje także jako dodatek do mięs, ryb i dań z grilla. Polecam! Składniki: 100g mieszanki ulubionych sałat 1 zielony ogórek(...)umyte i wysuszone sałaty *** *** Paprykę myjemy, kroimy w średnią kostkę i wykładamy na sałacie *** *** Ogórka i pomidora obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę średniej wielkości. Wykładamy na sałatkę *** *** Ser mozzarella odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę i wykładamy na wierzch sałatki *** *** Następnie przygotowujemy sos. Miksujemy ze sobą: oliwę z oliwek, sok z cytryny, listki bazylii oraz czosnek. Całość

Blog z Apetytem