sałatka z mięsem mielonym - 2628 przepisów (strona:44/176)

Wołowina grillowana na kamieniu STEAK ROCK i makaronowa sałatka z suszonymi pomidorami 93

mielonym pieprzem i powędrowały na stół. Na pierwszy raz wybrałam klasykę, czyli steki wołowe. Wybrałam niezbyt grube plastry mięsa, bo bałam się, że się nie usmażą – ale okazało się, że zupełnie bezpodstawnie. Na kamienie powędrował też pokrojony w plasterki ser halloumi. Steki były gotowe w kilka minut, niezwykle soczyste i aromatyczne. Do steków przygotowałam makaronową sałatkę(...)krewetki. Wróćmy jednak do wołowiny i obiecanego przepisu. Składniki na 2 porcje : 4 cienkie (po 100g) lub 2 grubsze (po 200g) steki z polędwicy wołowej gruboziarnista sól morska świeżo mielony czarny pieprz 100g sera halloumi pokrojonego w plastry Sałatka: 30g suchego makaronu, najlepiej pełnoziarniste świderki lub penne 1 niewielka cukinia 2 suszone pomidory z zalewy 1 niewielka gruszka konferencja

Dietolog
No i… Klops 156

Danie typowo męskie, bo mięsne-wieprzowo-wołowe. No cóż, czasami trzeba wrzucić na ruszt coś bardziej treściwego, niż lekkie sałatki itp. Będzie niezdrowo, kalorycznie, wybitnie dla mięsożerców, ale smacznie… No i… Klops.     Składniki: - 1,5 kg zmielonego mięsa wieprzowo wołowego  (2/3 wieprzowiny, 1/3 wołowiny)- 3 jajka- 4 żółtka- ¾ szklanki kaszy manny- 125g wędzonego boczku- 2 łyżki smalcu(...)sojowego (light)- sól morska- pieprz syczuański- papryka słodka- chilli płatki- oregano- gałka muszkatołowa- 4 łyżki zimnej wody (daję gazowaną mineralną)- olej z pestek winogron  Mięso kupuję u znajomego rzeźnika i na poczekaniu mam mielone, wtedy wiem co jem. Na patelni topimy smalec, dodajemy pokrojony boczek -  lekko rumienimy. Cebule kroimy w kostkę, dodajemy do boczku do zeszklenia. Czosnek kroimy

mojewypiekiinietylko
Sałatka Meksykański Król Imprezy 131

tortilla. Jeśli zrobimy to wcześniej prawdopodobnie straciły by swoją chrupkość - a przecież nie chcemy tego pozbawić naszego króla :-) :-) :-)  Składniki : Pół główki sałaty lodowej 4 pomidory 500 g mięsa mielonego 2 czerwone cebule 4 łyżki koncentratu pomidorowego 500 g pieczarek puszka kukurydzy konserwowej Puszka czerwonej fasoli konserwowej 500 g gęstego jogurtu 4 łyżki majonezu 200 g żółtego sera Paczka(...)cukru Przygotowanie : Przygotowujemy dużą przezroczystą miskę. Na jej dnie układamy porwaną na małe kawałki sałatę lodową Pomidory kroimy w kostkę i rozkładamy równomiernie na sałacie Na rozgrzaną patelnie wrzucamy mięso mielone. Podsmażamy przez chwilę, po czym dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Następnie dodajemy 4 łyżki koncentratu pomidorowego smażymy przez chwilę

Taste Therapy
Boczek na grilla – prosty przepis 65

oprócz mięsa, tylko dodatki w formie przypraw oraz 4 składniki na marynatę. Dobrze przyrządzony boczek, to doskonały smak, któremu trudno się oprzeć. Kolejny wakacyjny weekend i nowy pomysł, właśnie na roladki z boczku, nowe miejsce grill, natomiast nowy bohater tego dania, to oczywiście boczek i marynata do boczku na grilla. Świetnym dodatkiem do tego mięsa będzie z pewnością sałatka ziemniaczana(...)boczku bezpośrednio na ruszcie i grillowanie do momentu, aż mięso osiągnie odpowiedni stopień wysmażenia. Bardzo powszechny jest też boczek rolowany na grilla oraz roladki z boczku z grilla lub grillowane szaszłyki z boczku. Nie ważne, czy boczek przyrządzisz z grilla węglowego, gazowego, czy elektrycznego, możesz nim wzbogacić smak ulubionych sałatek, przystawek lub dodatków. Bez względu na to, czy skorzystasz

Kuchnia Na Wypasie
Cukiniowe mielone 155

Możecie użyć też wcześniej duszonej lub pieczonej piersi, jednak trzeba będzie ją dokładniej posiekać. Cukiniowe mielone to idealny pomysł dla tych, którym znudził się tradycyjny sposób przygotowania kotletów. Są lekkie i pyszne - idealnie wkomponują się do lunchboxa w towarzystwie ryżu i sałatki. Musicie wypróbować!  Składniki : na ok. 6 kotlecików duża, ugotowana pierś z kurczaka  1/2 cukinii 1 jajko(...)kilka kropel soku z cytryny  sól, pieprz  płatki / ziarna do obtoczenia kotletów  Przygotowanie : Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z nadmiaru wody. Dodać rozdrobione mięso z piersi kurczaka, jajko, kremowy serek i przyprawy. Dokładnie ze sobą połączyć wszystkie składniki. Z powstałej masy uformować kotleciki (mi wyszło ich łącznie 6), obtoczyć w płatkach i smażyć

Kuchnia Ellie
Imprezowe przekąski 100

dzisiejszym wpisie z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie: smakowite i fajnie wyglądające roladki z tortilli, chrupiące zapiekanki, naleśniczki zawijane z pysznym farszem, pomysłowe koreczki, soczyste kąski mięsne, kolorowe sałatki w muszlach na jeden kęs oraz wiele innych pomysłów na udane przyjęcie. Zapraszam!       Roladki z tortilli na dwa sposoby Przepis tutaj (KLIK) Szybkie, pyszne i efektowne przekąski(...)pięknie kolorowa pieczeń schabowa faszerowana mielonym mięsem, żółtym serem i warzywami. Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska. Polecam!   Bagietki czosnkowo-ziołowe Przepis tutaj (KLIK) Cieplutkie, chrupiące oraz pachnące czosnkiem i ziołami domowe bułeczki. Świetne zarówno na śniadanie, jak i na kolację oraz jako imprezowy dodatek do sałatek. Polecam serdecznie!   Zapiekane naleśniki

Blog z Apetytem
Schab nadziewany brokułem, serem i pieczarkami 178

jakie pozostały mi z innej sałatki. ok. 800 g – 1 kg schabu Marynata: 1 łyżka octu jabłkowego 1-2 łyżki oleju 2-3 łyżeczki musztardy mielona papryka słodka i ostra sól, pieprz Farsz: ok. 8-10 pieczarek 100-150 g żółtej mozzarelli 2-3 różyczki ugotowanego brokuła (opcjonalnie) 1 cebula papryka mielona słodka i ostra sól, pieprz(...)około 2-2,5 cm plastry. W każdym z nich robimy nacięcie, tworząc tzw „kieszeń”. Ocet jabłkowy, olej, musztardę oraz przyprawy dokładnie mieszamy. Nacieramy powstałą marynatą mięso i umieszczamy np w woreczku z suwakiem. Wkładamy na noc do lodówki. Cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy w kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, a gdy się zeszkli, dodajemy

Smaki Na Talerzu
Sałatka ananas z ryżem i kurczakiem 1128

domowników. Ładnie prezentowała się na stole. Oczywiście sałatka bardzo smaczna i pożywna.Źródło z małymi modyfikacjami klik. Składniki: 1 szkl ryżu 2 piersi z kurczaka 0,5 puszki kukurydzy 0,5 puszki groszku konserwowego 2 plastry ananasa 30 g słonecznika 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka złocista Kamis sól pieprz biały mielony Kamis 2-3 łyżki majonezu pieczarki marynowane Przygotowanie(...)Piersi z kurczaka pokroić w kostkę doprawić przyprawą, solą i białym pieprzem. Odłożyć na pół godziny do lodówki. Mięso podsmażyć na niewielkiej ilości oleju i ostudzić. Ryż, mięso, groszek, kukurydzę, pokrojony ananas, słonecznik i majonez wymieszać i doprawić do smaku. Sałatkę odłożyć w zimne miejsce do przegryzienia smaków. Sałatkę wyłożyć na owalny półmisek formując na kształt ananasa. Na końcu umieszczamy

Ala piecze i gotuje
Kotlety z mięsa po rosole 351

ulubionej surówki lub sałatki obiadowej. Smaczne… tanie… łatwe do zrobienia – z przygotowaniem poradzą sobie nawet osoby nie mające kulinarnego doświadczenia. Zapraszam do przepisu!   Polecam również… ** Klasyczny rosół drobiowy ** Szybkie paszteciki z mięsem z rosołu ** Pasztet drobiowy z rosołu   Składniki na około 8-9 kotlecików: ok. 400-500 g ugotowanego mięsa drobiowego 1 cebula(...)cebulkę, a po chwili też pokrojone pieczarki – podsmaż je dodając pod koniec 2 łyżki sosu sojowego. Pozostaw na chwilę do przestudzenia. Zmiel je maszynką do mielenia lub rozdrobnij w malakserze wraz z mięsem z rosołu (oddzielonym od kości) . Dodaj jajko, 2 łyżki bułki tartej i przypraw solą oraz pieprzem. Masa powinna być dobrze doprawiona, by kotlety miały wyrazisty smak

Kulinarne S.O.S.
Kotlety z mięsa po rosole 351

ulubionej surówki lub sałatki obiadowej. Smaczne… tanie… łatwe do zrobienia – z przygotowaniem poradzą sobie nawet osoby nie mające kulinarnego doświadczenia. Zapraszam do przepisu!   Polecam również… ** Klasyczny rosół drobiowy ** Szybkie paszteciki z mięsem z rosołu ** Pasztet drobiowy z rosołu   Składniki na około 8-9 kotlecików: ok. 400-500 g ugotowanego mięsa drobiowego 1 cebula(...)cebulkę, a po chwili też pokrojone pieczarki – podsmaż je dodając pod koniec 2 łyżki sosu sojowego. Pozostaw na chwilę do przestudzenia. Zmiel je maszynką do mielenia lub rozdrobnij w malakserze wraz z mięsem z rosołu (oddzielonym od kości) . Dodaj jajko, 2 łyżki bułki tartej i przypraw solą oraz pieprzem. Masa powinna być dobrze doprawiona, by kotlety miały wyrazisty smak

Kulinarny S.O.S.
Grillowana pierś z kurczaka z sosem gorgonzola 376

mielonego pieprzu, 1 łyżeczki suszonego oregano, 1 łyżki octu balsamicznego, 4 łyżek oliwy, oleju. Przygotowanie dania rozpocząłem od przygotowania jego najważniejszego elementu, to jest mięsa. Od piersi kurczaka oddzieliłem polędwiczki i oczyściłem mięso z wszelkich błon. Posypałem je z obu stron niewielką ilością soli, czarnym świeżo zmielonym pieprzem oraz łyżeczką suszonego oregano. Przez praskę przecisnąłem dwa ząbki czosnku(...)świeżej bazylii (po pozostawieniu kilku listków do dekoracji). Do miski dodałem także garść świeżej rukoli. 2 łyżki oliwy wymieszałem ze szczyptą soli, świeżo mielonym czarnym pieprzem i łyżką octu balsamicznego. Powstały sos wylałem na sałatkę bezpośrednio przez jej podaniem i całość bardzo dokładnie pomieszałem, tak aby wszystkie warzywa były delikatnie obtoczone w przygotowanym sosie balsamicznym. Na patelnię wylałem

Wyprawy kulinarne
Grillowanie z DobraKielbasa.pl – cz. 1. Cienkie wieprzowe kiełbaski 202

łyżki zimnej wody kilka metrów cienkiego jelita baraniego WYKONANIE Mięso kroimy na niewielkie kawałki (tak by łatwo mieściły się w otworze maszynki do mielenia). Doprawiamy mięso wszystkimi przyprawami i dokładnie mieszamy. Wkładamy do miski i smarujemy z wierzchu łyżką oleju. Odstawiamy na noc w chłodne miejsce. Następnego dnia mielimy mięso. Dolewamy do niego wodę i dokładnie mieszamy. Jelita dokładnie płuczemy(...)bieżącą wodą, zarówno z zewnątrz jak i w środku kierując strumień wody do wnętrza jelita. Przy pomocy nadziewarki wypełniamy jelita mięsem. Skręcamy cienkie kiełbaski mniej więcej co 15 centymetrów. Kiełbaski grillujemy na rumiano. Do potraw z grilla polecamy sezonową sałatkę z zielonymi szparagami. SAŁATKA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI SKŁADNIKI (duża porcja) różne rodzaje sałat np. radicchio, rukola, rzymska 2 pomidory

OstryKęs
Grillowanie z DobraKielbasa.pl – cz. 1. Cienkie wieprzowe kiełbaski 242

łyżki zimnej wody kilka metrów cienkiego jelita baraniego WYKONANIE Mięso kroimy na niewielkie kawałki (tak by łatwo mieściły się w otworze maszynki do mielenia). Doprawiamy mięso wszystkimi przyprawami i dokładnie mieszamy. Wkładamy do miski i smarujemy z wierzchu łyżką oleju. Odstawiamy na noc w chłodne miejsce. Następnego dnia mielimy mięso. Dolewamy do niego wodę i dokładnie mieszamy. Jelita dokładnie płuczemy(...)bieżącą wodą, zarówno z zewnątrz jak i w środku kierując strumień wody do wnętrza jelita. Przy pomocy nadziewarki wypełniamy jelita mięsem. Skręcamy cienkie kiełbaski mniej więcej co 15 centymetrów. Kiełbaski grillujemy na rumiano. Do potraw z grilla polecamy sezonową sałatkę z zielonymi szparagami. SAŁATKA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI SKŁADNIKI (duża porcja) różne rodzaje sałat np. radicchio, rukola, rzymska 2 pomidory

OstryKęs
Kofty (kebaby) mięsne z pistacjami i żurawiną 156

łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego) 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1/4 łyżeczki chilli w proszku 1/2 dużego pęczka świeżej mięty 1/2 dużego pęczka świeżej natki pietruszki lub kolendry szczypta mielonej gałki muszkatołowej 2 łyżki oliwy z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='400 - 500 g mielonej jagnięciny, ewentualnie(...)papryki w proszku 1/2 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego) 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1/4 łyżeczki chilli w proszku 1/2 dużego pęczka świeżej mięty 1/2 dużego pęczka świeżej natki pietruszki lub kolendry szczypta mielonej gałki muszkatołowej 2 łyżki oliwy z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Do dużej miski wkładamy mięso. Dodajemy do niego cebulę pokrojoną

Poezja smaku
Szynka pieczona z gożdzikami / Baked Ham with Cloves 79

tuż przed jedzeniem (mają jedynie nadać mięsu aromatu). Moja szynka została również wysmarowana miodem i musztardą - to świetne połączenie do wieprzowiny i innych rodzajów mięsa, zwłaszcza tych pieczonych. Jeśli lubicie piec mięso w rękawie / worku do pieczenia, możecie umieścić w nim szynkę na pierwszą część pieczenia. Ja piekłam swoją pod przykrywką. Mięso możecie też oprószyć ulubionymi przyprawami do wieprzowiny. Szynka(...)chrzanem lub ćwikłą. Wspaniale komponuje się w kanapkach na ciepło lub sałatkach oraz świetnie znosi mrożenie. Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na domowe wędliny :) Do domowej wędliny polecam również pyszny, domowy chleb bez zagniatania: Szynka pieczona z goździkami, składniki: szynka (1.5 kg), garść goździków, ok. 1/2 łyżki mielonego imbiru, łyżka ulubionych suszonych ziół (u mnie prowansalskie), pół łyżeczki gałki

Lekcje w kuchni

Proponowane wyszukiwania