sałatka z mięsem mielonym - 2628 przepisów (strona:39/176)

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i mięsem mielonym 198

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i mięsem mielonym Cukinia faszerowana mięsem oraz kaszą jaglaną i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera to wspaniały pomysł na smaczny i szybki obiad lub przystawkę na przyjęcie. Polecam!     Składniki: 4 młode cukinie średniej wielkości 500g mięsa mielonego – wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 50g kaszy jaglanej (ważona przed ugotowaniem) przyprawy(...)wylot. Wydrążone krążki oprószamy delikatnie solą oraz pieprzem *** *** Mięso mielone doprawiamy do smaku i podsmażamy na patelni wraz z drobno pokrojoną cebulką oraz przeciśniętym czosnkiem *** *** Do mięsa dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy *** *** Kasze jaglaną gotujemy do miękkości według przepisu na opakowaniu i mieszamy z mięsem *** *** Przestudzonym farszem wypełniamy wydrążone krążki cukinii i układamy je w naczyniu żaroodpornym *** *** Z wierzchu cukinie

Blog z Apetytem
Sałatka z kurczakiem, porem i pestkami dyni 176

konserwowej, 3 łyżki pestek dyni bez łupiny, 4 jajka, 3 łyżki Majonezu Kieleckiego, oliwa, sól, pieprz, mielona słodka papryka. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z piersi kurczaka kroję w małą kostkę. Na oliwie smażę mięso przez około 10 minut. Oprószam solą, pieprzem i mieloną papryką. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Następnie(...)zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 3. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do miseczki. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Przygotowaną sałatkę wykładam na talerz

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka z pomidorów i sera żółtego. 125

sałatkę, do zrobienia dosłownie w 10 minut. Może być dodatkiem do drugiego dania np. do mięsa, może być samodzielną przekąską lub dodatkiem do wędlin, pysznie smakuje ze świeżych chrupiącym pieczywem. Przepis bardzo polecam. Zapraszam :) Składniki: 20 dag sera żółtego w kawałku 6 twardych pomidorów 5 łyżek majonezu świeża natka pietruszki według uznania sól do smaku pieprz czarny mielony(...)Pomidory kroimy w małą kostkę, a natkę drobno siekamy. Ser żółty również kroimy w małą kostkę. 2. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę odstawiamy na kilkanaście minut, żeby się ,,przegryzła''. 3. Po tym czasie podajemy i smacznego życzę

Izabelawkuchni
Domowa ćwikła z chrzanem 77

przyjęcia. Ta prosta, ale wyjątkowo aromatyczna i pyszna sałatka z buraków i chrzanu jest wyjątkowym uzupełnieniem wielu dań oraz klasycznym dodatkiem do kanapek. Ćwikła z chrzanem. Z czym podawać ćwikłę z chrzanem? Jest idealna jako dodatek do mięs pieczonych i duszonych. Świetnie uzupełnia również smak klasycznego schabowego oraz kotletów mielonych. Doskonale komponuje się również z jajkami gotowanymi na twardo(...)łyżki chrzan 100 %: 1 – 2 łyżki szczypta pieprzu Domowa ćwikła z chrzanem przepis Przygotowanie: Jak zrobić ćwikłę z chrzanem? Ćwikła z chrzanem domowym sposobem, to prosta w wykonaniu sałatka z prostych składników. Buraczki polecamy upiec w piekarniku. Dzięki temu będą bardzo aromatyczne i dużo smaczniejsze niż gotowane. Poza tym gotowanie, pozbawia buraki wielu cennych właściwości odżywczych. Nieobrane, umyte dokładnie

Kuchnia Na Wypasie
Sałatka z kurczakiem i rukolą 102

Oprócz wspomnianego mięsa znajdziesz w niej rukolę, pomidorki koktajlowe, ser cheddar oraz orzechy nerkowca. Dzięki takim składnikom sałatka może śmiało zastąpić lekki obiad białkowo-tłuszczowy, sprawdzi się także jako drugie śniadanie lub kolacja. Składniki 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 garści rukoli 6 pomidorków koktajlowych 50 g orzechów nerkowca 20 g sera cheddar Sól, pieprz, papryka mielona Tłuszcz(...)błon, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kostkę lub paseczki, przyprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką, odstawiamy na godzinkę do lodówki. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez około 15 minut, aż mięso ładnie się zarumieni z każdej strony. Do miseczki lub na talerz dodajemy rukolę, przecięte na pół pomidorki koktajlowe, orzechy nerkowca

Programista w kuchni
Sałatka z kurczakiem i rukolą 141

Oprócz wspomnianego mięsa znajdziesz w niej rukolę, pomidorki koktajlowe, ser cheddar oraz orzechy nerkowca. Dzięki takim składnikom sałatka może śmiało zastąpić lekki obiad białkowo-tłuszczowy, sprawdzi się także jako drugie śniadanie lub kolacja. Składniki 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 garści rukoli 6 pomidorków koktajlowych 50 g orzechów nerkowca 20 g sera cheddar Sól, pieprz, papryka mielona Tłuszcz(...)błon, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kostkę lub paseczki, przyprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką, odstawiamy na godzinkę do lodówki. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez około 15 minut, aż mięso ładnie się zarumieni z każdej strony. Do miseczki lub na talerz dodajemy rukolę, przecięte na pół pomidorki koktajlowe, orzechy nerkowca

Programista w kuchni
Kotlety mielone jak u mamy. Sprawdzony domowy przepis 242

Chyba nikt raz na jakiś czas nie pogardzi dobrym mielonym. Najlepszy jest oczywiście w domu, jak u mamy. Łapcie przepis na kotlety, że palce lizać. Kotlety mielone to potrawa prosta, najważniejsze będą więc dobrej jakości składniki – przede wszystkim mięso. Tylko nieliczni mielą je w domu, bo to dość czasochłonne. Dobrym wyjściem jest udanie się do zaufanego(...)zmielenie wybranego kawałka wieprzowiny na miejscu. Na kotlety najlepsza będzie łopatka. Dobry mielony nie obejdzie się bez bułki. Niegdyś, gdy o mięso było trudno, dodawało się ją również ze względów oszczędnościowych. Można zrobić kotlety bez bułki, ale to nie to samo. Jej dodatek sprawia, że mielone nabierają odpowiedniej konsystencji. Są miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz

Kulinarna Polska
Przepis dnia: Pulpety z kaszy, indyka i cukini 101

jest i zdrowa i smaczna i pożywna. No, ale co zrobić skoro ktoś mówi, że nie lubi? Ano jest sposób: pulpety z kaszy i mięsa, zmiksowane w proporcji szklanka gotowanej kaszy : pół kilo mielonego mięsa. Masę na pulpety dodatkowo można wzbogacić o warzywa: tartą marchewkę, cukinię, kalafiora lub brokuła. Nasz syn, który pilnie śledzi, czy w jedzeniu(...)Krok 3 Przełóż kaszę do malaksera. Umyj cukinię i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do kaszy. Wsyp po łyżeczce soli, czosnku i cebuli. Zmiksuj całość. Dodaj mielone mięso i jeszcze raz zmiksuj aż do połączenia wszystkich składników. Zwilżonymi dłońmi formuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Przesyp płatki kukurydziane do woreczka foliowego i pokrusz przy pomocy wałka do ciasta

Niedzielny kucharz
Kurczak i sumak w kuchni emigranta 216

Grubo mielone owoce (takie najczęściej można kupić w sklepach z przyprawami) są kleiste i lekko wilgotne. Nie należy kupować dużych ilości sumaka na zapas, ponieważ bardzo szybko wietrzeje. Sumak, jako przyprawa doskonale komponuje się z wszelkimi rodzajami duszonego, smażonego lub grillowanego mięsa, rybami i owocami morza oraz warzywami. Z powodzeniem można go stosować jak przyprawę do sałatek, zwłaszcza(...)patelnię i dusimy, do czasu aż mięso będzie miękkie lub pieczemy ok. 40 minut w rękawie foliowym w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Rękaw trzeba rozciąć na ok. 10 - 15 minut przed końcem pieczenia, aby odparować nadmiar wody Podawać z chlebem pita, pieczonymi ziemniakami (oczywiście posypanymi sumakiem ;) lub ryżem i sałatką z pomidorów, ogórków i cebuli. Przed podaniem udekorować

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Baranina pieczona 139

baraniną nie było szczególnie udane. Przemiła gospodyni w Londynie postanowiła ugościć swoich tymczasowych lokatorów, czyli również mnie, tradycyjnym obiadem angielskim. Na stole pojawiła się mielona baranina z miętą, ziemniaki z sosem miętowym i sałatka z sosem miętowym. Wspominam ten wieczór jako jedno z najstraszniejszych wydarzeń kulinarnych mego życia. Nigdy chyba nie było mi tak niedobrze po posiłku. Baraninę(...)cebulę oraz czosnek (każde oddzielnie). W niektórych nacięciach możemy połączyć te składniki. Tak przygotowaną baraninę nacieramy solą, około 1 łyżki, i posypujemy pieprzem. Pozostałym boczkiem, cebulą i czosnkiem obkładamy mięso. Brytfankę z mięsem owijamy folią i zostawiamy na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia pieczemy w temperaturze około 190 stopni przez około 2,5 godziny. Początkowo podpiekamy z jednej strony

Życie zamknięte w smaku
Kasza bulgur z kurczakiem i warzywami 89

obiad do pracy. To danie będzie ciekawą odmianą od makaronów, gulaszy czy sałatek. Jest delikatne oraz lekkostrawne. W przepisie użyłam warzyw takich jak marchewka, kukurydza i groszek. Oczywiście możecie modyfikować to zestawienie warzyw oraz doprawiać kaszę z kurczakiem w zależności od upodobań. Zobacz też: Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem Kasza jęczmienna z pieczarkami, pomidorami i natką pietruszki

Kuchnia Bazylii
Sałatka "Król imprezy" 323

Bardzo efektowna, kolorowa, warstowa sałatka z mięsem.  Dla zaostrzenia smaku sugeruję dodać do mięsa pół łyżeczki chili. Składniki: pół główki sałaty lodowej, 3 średniej wielkości pomidory, duża cebula, kukurydza konserowowa - puszka, czerwona fasola konserwowa - puszka, 500 g pieczarek, 600 g mięsa mielonego, 100g sera żółtego, nachos, ok 400 g jogutru naturalnego gęstego, 4 łyżki majonezu, 3 łyżeczki przecieru

Lena Gotuje
Ogórkowa sałatka z warzywną nutą 100

Wyśmienita ogórkowa sałatka z dodatkami innych warzyw, idealna do dań obiadowych, szczególnie zimową porą, ale także świetna do grillowanego mięsa, od wielu sezonów króluje na naszym stole. Składniki: 8kg ogórków   1kg cebuli 1kg czerwonej papryki 1kg marchewki 9 łyżek soli   Zalewa:   2 szklanki octu 1 szklanka cukru 20g  pieprzu mielonego 4 łyżeczki ostrej papryki(...)misce, posolić i odstawić na 5-6 godzin. Po tym czasie wlać lekko przestudzoną zalewę, całość dokładnie wymieszać i pozostawić na kolejne 5-6 godzin. 5. Do słoików powkładać sałatkę wraz z powstałym sokiem, do każdego słoika dodać 1 łyżkę oleju, zakręcić i pasteryzować około 10 minut. Z porcji wychodzi około 15 słoików

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z kaczką i gruszką 100

nich jest forma sałatki. W poniższej sałatce połączyłam piersi z kaczki z sałatą lodową, gruszką i owocem granatu. Sałatkę doprawiłam dressingiem na bazie soku z granatu, miodu i oliwy z oliwek. Tę sałatkę jak i wiele innych, które bazują na zielonej sałacie robię często. Mój mąż na lunch lubi jeść lekkie dania a tego typu sałatki do takowych należą. Jeśli(...)kaczki i zastanawiacie się jak je podać, spróbujcie poniższej sałatki. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Sałatka z kaczką i gruszką Składniki na sałatkę z kaczką. 2 piersi z kaczki 25 dkg sałaty lodowej 2 duże gruszki 1 owoc granatu szczypta świeżo mielonego pieprzu szczypta soli Dressing: 2 łyżki soku z granatu 2 łyżki

MeCooks
Pierś kurczaka sauté 113

Soczysta pierś z kurczaka, mocno ziołowa, doprawiona, smażona w niewielkiej ilości tłuszczu. Bez panierki, lekko, zdrowo, pokochałam tego typu mięso. Obiad podaję z ryżem, świeżą natką i posiekaną sałatą pekińską z pomidorami, oliwkami lub mizerią z jogurtem, sałatką ze świeżych warzyw. Pierś kurczaka sauté Wypróbuj także inne przepisy na soczystą pierś z kurczaka: Pierś kurczaka pieczona z szynką dojrzewającą Pierś(...)suszonymi pomidorami Pierś kurczaka w słodkiej śmietance z pomidorami Pierś z kurczaka w suszonych pomidorach SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz, lubczyk, oregano, ostra i słodka mielona papryka olej rzepakowy do smażenia, może być masło klarowane, olej kokosowy PRZYGOTOWANIE: Mięso dobrze myję, lekko osuszam papierowym ręcznikiem. Wykrawam błony. Jeśli piersi są duże przekrawam je wzdłuż

Zasmakuj Kuchni