sałatka z masłem - 1000 przepisów (strona:57/67)

Łososiowe trio z rieslingiem 153

odbywały się w całej Polsce. Przygotowaliśmy również: suma afrykańskiego z patelni z blanszowanym szpinakiem ze skórką cytrynową, kaszą perłową z orzeszkami ziemnymi i cytrynową oliwą, polany sosem z palonego masła, a do niego Riesling Spaetlese trocken, z winnicy Kerpen. Oraz deser - Rieslingowe trio: sorbet z wytrawnego Rieslinga z jagodami goji marynowanymi w rieslingu, podawany galaretką z rieslinga a do deseru(...)podkładami kolejowymi”. Różnorodność Rieslingów jest naprawdę przeogromna. Dzięki temu mają bardzo wszechstronne zastosowania kulinarne. Te wytrawne dobrze sprawdzą się z daniami z ryb oraz z owocami morza i lekkimi sałatkami. Będą idealne do szparagów oraz lekkich dań z drobiu. Te słodsze doskonale uzupełnią dania orientalne i dobrze przyprawione. Najsłodsze można pić same lub z deserami i owocowymi ciastami. Tydzień Rieslinga

królestwo garów
Ryż z kalafiora – szybko, tanio i fit! 288

Cudowny wynalazek dla wszystkich walczących o figurę na diecie – sam smak, z obciętymi kaloriami. Muszę do lata zrzucić kilka mocno nadprogramowych, kochanych kilogramów – pomagają mi w

Karo in the Kitchen
Lepienie pierogów uspokaja. Inne pierogi świąteczne. 169

Zastanawialiście się kiedyś nad istotą świąt? Nad sensem bieganiny, sprzątania, gotowania jak dla armii i dostawania spazmów w sklepie? Święta dzisiaj to nie duchowość i wspólnota

ladykitchen
O miotle, gadżetach i kwadratach. Lemon bars. 188

teraz stosowała ten sposób!  Czuję dyskomfort, gdy nie mam w domu cytryny. Zawsze kupują więcej i robię zapas. Cytryna musi być - do herbaty, ciasta drożdżowego, sosu, zupy, ryb, sałatki, czarnej kawy  przeciw migrenie, no i oczywiście przeciw gorączce. Nie wiem czy znacie ten sposób.  Moja Babcia zawsze kroiła cytrynę w plastry i okładała nimi stopy. To niezawodna(...)LEMON-COCONUT BARS, Kwadraty cytrynowo-kokosowe  /składniki na 16 porcji/  Spód: 1 filiżanka mąki 1/4 filiżanki cukru 1/4 łyżeczki soli 3/4 filiżanki wiórek kokosowych 6 łyżek masła Nadzienie: 2 lekko rozbite jajka 1/2 szklanki cukru i dodatkowo 2,5 łyżki 1,5 łyżki mąki 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej 1/3 filiżanki soku z cytryny

KUCHARNIA
Sigara Böreği - cygara z ciasta filo nadziewane serem feta i ziołami 364

Dzień dobry, Dzisiejsze danie to moja kolejna propozycja przekąski na karnawałową imprezę. Sigara Böreği, czyli cygara przygotowane z ciasta filo nadziewanego serem feta i ziołami

Chilli Czosnek i Oliwa
Spotkanie Blogujących Babeczek - relacja 151

Alibi mieszczące się w Gorzowie przy ul. Zaułek 1. Pan Paweł (jeden z właścicieli) zadbał o to, abyśmy bawiły się rewelacyjnie. Pan Arkadiusz przygotował dla nas wspaniałe potrawy: pyszne sałatki z opiekanymi bagietkami, grillowany schab i piersi z kurczaka. Mnie zachwycił smak zapiekanych w śmietanie ziemniaczków :) Do naszej dyspozycji był bufet z aromatyczną kawą, herbatą i wspaniałym ciastem. Soki(...)znam od kilku lat. Są mocne i przede wszystkim pięknie wyglądają na nogach. Teraz także i inne dziewczyny będą miały okazję nosić je.*  *  *MarizaRozświetlające masło do ciała wzbudziło olbrzymie zainteresowanie.*  *  *źródło: fanpageKufer DekoracjiZ Panią Martą wymieniłyśmy sporo maili na tematy nie tylko związane ze spotkaniem. To niezwykle sympatyczna osoba, pełna pasji

Codzienna kuchnia niecodzienna
VADEMECUM Burgery wołowe – jakie mięso wybrać, jak je zmielić i jak uformować burgery? 307

cały pies mielony razem z budą), buła nie zawsze pierwszej świeżości, sos imitujący smak bliżej nieokreślony, 2,5 złotego mniej w kieszeni i szlus. Wyszukane dodatki typu ser, cebula, sałatki czy korniszony zaczęły pojawiać się znacznie później. Miało być szybko, tanio i do syta. Było podle i byle jak, ale człowiek jak głodny/podchmielony zje wszystko. Dzisiaj burger potrafi być(...)patelni powinna być cieniuteńka, milimetrowa warstwa tłuszczu, nie więcej. To nie głębokie smażenie, chcemy żeby mięso miało styczność z patelnią. Nie smażymy burgerów na oliwie z oliwek ani na maśle. A jeśli chcecie użyć oleju – polecam bezsmakowy kokosowy lub olej ryżowy. I tak samo – malutko, ma być na patelni tylko poślizg.   Smażymy burgery na bardzo, bardzo gorącej patelni (idealnie

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania