SŁODKIE SKRZYDEŁKA TERIYAKI 102zostawić ani grama sosu. INNE PYSZNE POSIŁKI Z KURCZAKIEM W ROLI GŁÓWNEJ: PAD THAI Z KURCZAKIEM TORTILLA Z SZARPANYM KURCZAKIEM I SAŁATKĄ Z KAPUSTY SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ ZUPA TOM KHA GAI BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ
globuskulinarny
PIECZONY KALFIOR TERIYAKI 139MUSIE Z MANGO SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z DRESSINGIEM CYTRUSOWYM CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE SAŁATKA ARBUZOWA Z MIĘTĄ I HALLOUMI SAŁATKA WARZYWNA W MUSZLACH MAKARONOWYCH KREWETKI Z MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU SAŁATKA Z BOCZNIAKAMI I SEZAMOWYM DRESSINGIEM SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ
globuskulinarny
MAFÉ Z MAKRELI / MAKRELA Z DYNIĄ I MASŁEM ORZECHOWYM 143świeża makrela. Dlaczego makrela? Zainspirowały mnie ostatnio warsztaty kulinarne pod hasłem #dobramakrela. Na których wspólnie gotowaliśmy i rozmawialiśmy właśnie o makreli. #MAKRELA jest: SMACZNA: świetnie smakuje w sałatce, z makaronem, w daniach z pieca czy z grilla ZRÓWNOWAŻONA: makrela uzyskuje dobre noty w zakresie wpływu na emisję CO2. ZDROWA: w makreli jest całe morze omega-3 W SUPERCENIE: można
Niezły Młynek
MAFÉ Z MAKRELI / MAKRELA Z DYNIĄ I MASŁEM ORZECHOWYM 123świeża makrela. Dlaczego makrela? Zainspirowały mnie ostatnio warsztaty kulinarne pod hasłem #dobramakrela. Na których wspólnie gotowaliśmy i rozmawialiśmy właśnie o makreli. #MAKRELA jest: SMACZNA: świetnie smakuje w sałatce, z makaronem, w daniach z pieca czy z grilla ZRÓWNOWAŻONA: makrela uzyskuje dobre noty w zakresie wpływu na emisję CO2. ZDROWA: w makreli jest całe morze omega-3 W SUPERCENIE: można
Niezły Młynek
Olej z czarnuszki 122przywodząca na myśl nieco egzotyczne lub śródziemnomorskie klimaty. Jej walory smakowe zyskują coraz większe uznanie w kuchniach różnych regionów na świecie. Maleńkie, czarne ziarenka dodawać można do kanapek, makaronów oraz sałatek. Z tego samego surowca produkowany jest również olej. Nie ma on tak szerokiego zastosowania kulinarnego, ale ze względu na niezwykle dużą wartość odżywczą warto pomyśleć o włączeniu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Letnia pizza z cukinią i serem Dziugas! 125Dziugas, mamy do wyboru ser dojrzewający 12,18,24 lub 36 miesięcy. Te sery są przepyszne! Idealne do pizzy, ale również, jako dodatek do wielu dań np. sałatek, risotto, makaronów i wszelakich dań kuchni włoskiej. Polecam! Mój sposób na letnią pizzę: - ser Dziugas ( wybierz swój ulubiony) - cukinia - pomidorki - świeże zioła bazylia i oregano - oliwa z oliwek - kapary/oliwki
SMYKWKUCHNI
Kokardki z brokułem, groszkiem i łososiem 132Dzisiaj polecam kokardki z brokułem, groszkiem i łososiem. Składniki 250 g filetu z łososia bez skóry 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz posiekany
Pomysłowa kuchnia
Wiosenna sałatka z jajkiem i serkiem wiejskim 146Taką sałatkę przygotowujemy dosłownie w kilka chwil. Nada się na śniadanie, kolację lub nawet na świąteczny stół. U nas była akurat na urodzinach męża w towarzystwie sałatki z makaronem . Składniki (na dwa półmiski): 1 paczka roszponki (lub innej sałaty: lodowej, masłowej, rukoli - co kto lubi) 4 jajka ugotowane na twardo kilka rzodkiewek kilkanaście pomidorków koktajlowych 1 ogórek 1 opakowanie
Kuchnia domowa Ani
KURCZAK W POMARAŃCZACH Z GNOCCHI I SZPARAGAMI 128SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE CHILI CON CARNE INACZEJ SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ Kurczak w pomarańczach z gnocchi i szparagami: – Aromatyczny – Idealny na kolację – Zdrowy i lekki – Prosty a przepełniony smakiem – Ekspresowy w przygotowaniu ILOŚĆ PORCJI
globuskulinarny
WOŁOWINA NA PESTO Z RUKOLĄ I PARMEZANEM 128SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE CHILI CON CARNE INACZEJ SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ Wołowina na pesto z rukolą i parmezanem: – Danie dla wytrawnych graczy – Niebiańskie wręcz połączenie smaków – Dobrze skomponowana kompozycja – Eksplozja doznań i smaków – Danie
globuskulinarny
BOEUF STROGONOW NA MAŚLANYM PURÉE 135SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE CHILI CON CARNE INACZEJ SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ Boeuf strogonow na maślanym purée: – Rozgrzewające i aromatyczne – Proste, sycące i frapująco pyszne – Miękka, rozpływająca się w ustach wołowina – Maślane ziemniaczki – Nieziemski
globuskulinarny
Sałatka z indykiem, koprem włoskim i pesto 127wiem, wczoraj miał być post. Z braku czasu, nie byłam w stanie się nim zająć. Dziś nadrabiam. Nadmiar natki pietruszki, spowodował wzmożoną produkcję pesto. Parę dni temu był makaron, wczoraj – sałatka z indykiem. Omatulu, czy ktoś tam! Dziwię się, że ani razu nie wpadłam na pomysł dodania pesto do sosu do sałatki. Mój mózg chyba naprawdę nie pracuje
Kardamonovy
GOŁĄBKI KLASYCZNE Z SOSEM POMIDOROWYM 123SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE CHILI CON CARNE INACZEJ SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ Gołąbki klasyczne z sosem pomidorowym: – Aromatyczne i pyszne – Idealnie dobrane do sytuacji mięso – Sycące, pełne smaku – Klasyczne z sosem pomidorowym – Prosty skład ILOŚĆ PORCJI
globuskulinarny