źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla - pomysłów na dania z tuńczykiem jest wiele. Lubicie tą rybkę? A może macie chęć na wzięcie udziału w konkursie? Zapraszam: www.konkurstunczyk.eu
Di gotujeMakarony mają w Polsce wielu sympatyków, jednak niewiele z nas wie, że wylewanie wody po ugotowaniu makaronu to ogromne marnotrastwo. Taka woda ma bardzo wiele różnych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wegańska, bezglutenowa sałatka z makaronem Składniki: makaron z czerwonej soczewicy świeży szpinak rukola prażony słonecznik oliwa z oliwek ocej jabłkowy sól Makaron ugotowałam, słonecznik uprażyłam (na suchej patelni). Danie szybkie, smaczne i zdrowe
nietadietaSkładniki: - 3 garście suchego makaronu "kolanka" - ok. 10 plastrów szynki (wiśniowa- wędzona) - 100g żółtego sera - 3 korniszony - 3 łyżki groszku - 2 łyżki majonezu - łyżka śmietany - 1
Kulinarne blogowanieSzybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z makaronem, wyrazistą konserwową papryką, szynką, kukurydzą i świeżym szczypiorkiem doskonale sprawdzi się na imprezowym stole oraz w postaci drugiego śniadania w pracy. Składniki: 300g makaronu kolanka 300g papryki konserwowej 450g szynki konserwowej 1 puszka kukurydzy 2 pęczki szczypiorku 4 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie
Szalona Kuchnia EwelinySzybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z makaronem, wyrazistą konserwową papryką, szynką, kukurydzą i świeżym szczypiorkiem doskonale sprawdzi się na imprezowym stole oraz w postaci drugiego śniadania w pracy. Składniki: 300g makaronu kolanka 300g papryki konserwowej 450g szynki konserwowej 1 puszka kukurydzy 2 pęczki szczypiorku 4 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie
Szalona Kuchnia EwelinyPyszne czerwone pesto z suszonych pomidorów w oleju. To świetny dodatek do wielu dań. Można taką pastą nadziać roladki lub posmarować kanapki, można dodać do makaronu lub sałatek. Uwielbiam suszone pomidory więc pesto także ale najbardziej jednak lubię pesto z rukoli . składniki: 1 słoik suszonych pomidorów w oleju ( słoik o pojemności ok 300 ml ) 1 ząbek czosnku 1 łyżka prażonych
Monia miesza i gotujekuchni. Jej zapach jest zbliżony do gałki muszkatołowej. Stosujemy ją w wielu zupach i sosach, idealnie komponuję się z pomidorami i wszelkimi daniami kuchni śródziemnomorskiej. Dania mięsne, sałatki, nabiał, makarony, na pewno ma sporę pole do popisu. Musimy jednak wiedzieć że bazylia nie może być łączona z innym bardzo intensywnym ziołem gdyż jej aromat zostanie całkowicie zabity. Dodawać ją należy
Dominacja smakutrochę bardziej pieprzny smak i aromat, który kojarzy mi się z wiosenną zieleniną. Można nim smarować pieczywo zamiast masłem, wykorzystać do takich flatbreadów , użyć zamiast sosu do sałatki z makaronem czy kaszą oraz wzbogacić przy jego pomocy smak zup (pasuje na przykład do minestrone , fasolowej i ziemniaczanej). Tym razem z pomocą takiego pesto wyczarowałam crostini , czyli kanapeczki z opieczonego
Chilli Czosnek i OliwaSycący bakłażan z sałatką z makaronu z szynką i korniszonem. Proste, lekkie a jakie dobre. Może być na przekąskę, na obiad, na imprezę. Obowiązkowo dodaję dużo pietruszki bo ją uwielbiam, a zimową porą dobrze jest wspomóc się dodatkową porcją witaminy C. Potrawa w kolorach jesieni, którą można jeść też oczami. Porcja warzyw doda nam energii. 2 bakłażany 100 g makaronu
wesoła kuchniapodziel się, posegreguj) w swoje codzienne życie, wszystko po to, aby ograniczyć marnostrastwo jedzenia. W duchu tej filozofii staram się przetwarzać żywność, która nie została zjedzona np. z makaronu przygotowuję sałatkę lub zapiekankę, chleb mielę na bułkę tartą itp. Z wczorajszego obiadu pozostało mi mięso – stało się ono pretekstem do przygotowania pasztecików Paszteciki francuskie z mięsem przepis
365 dni dookoła kuchniukładamy w podany wyżej sposób. Zajrzyj również tu: 1. Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 2. Kieszonki z piersi z kurczaka z sosem kurkowym 3. Szybka sałatka z makaronem i cebulką marynowaną
My World by Dagmara RekCześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na pieczoną ciecierzycę, która z jednej strony będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub makaronu, z drugiej zaś może być osobną przekąską do pochrupania. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 1 puszkę ciecierzycy - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżeczkę bazylii - szczyptę soli i chili w proszku 1. Ciecierzycę odsączamy, a następnie mieszamy z oliwą i przyprawami
Bez Cebulimaty) i pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez około 45 minut. Co 15 minut otwieram piekarnik i mieszam “mięsko”, żeby równomiernie się wysuszyło. Podajemy z ulubionym sosem, makaronem lub sałatką . Smacznego! *Przepis podejrzałam u Anji . Artykuł Mięso mielone z kalafiora pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plsmażony na maśle z dodatkiem chilli, czosnku i świeżego kopru. Danie z bobu to świetna opcja na wakacyjny obiad. Tak przygotowany bób, możecie również wykorzystać jako dodatek do sałatek lub makaronu. Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 13,00 zł SKŁADNIKI: 1 kg bobu 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka świeżego kopru 1 łyżka
kulinarnyJa