minie sezon dyniowy możemy również cieszyć się jej smakiem. Z dyni możemy przygotować zupę krem, możemy ją oddać do gulaszu, do curry, do zapiekanki, do sałatki z makaronem czy też z kaszą. Idealnie sprawdzi się jako farsz do wytrawnej tarty lub wierzch do pizzy w duecie z serem feta. Dynia jest również wspaniałym składnikiem dań na słodko. Zmiksowana
Kulinarne przygody Gatitykwaśne i bardzo soczyste jabłko idealnie komponuje się z delikatną w smaku roszponką. Sałatka świetna jako dodatek do dań z ryb i owoców morza (np. przegrzebków). Sałatkę z roszponki i zielonego jabłka podałam do “ Soczystej dorady, pieczonej w skorupie solnej ” w towarzystwie “ Sałatki na ciepło z makaronu orzo “. Polecam! Składniki sałatki: 1 zielone jabłko Granny Smith 2 garście roszponki
Moja Delicjazimno świetnie pasuje do mięsa z grilla, warzyw i feta. Możecie go również użyć jako marynaty lub po prostu wymieszać z twarożkiem. To wspaniały sos do makaronu lub sałatek . Pesto z bazylii około 0,5 l Składniki: 200 g świeżej bazylii, młode łodygi również 2 ząbki czosnku 20 g parmezanu, utartego 50 g włoskich orzechów 1½ dl oliwy z oliwek
codojedzeniaZależnie od upodobań Twoich lub Twoich gości, do przygotowania możesz użyć wędzonego lub surowego łososia, bądź połączyć oba mięsa „pół na pół”. Pomysły na przekąski: ** Sałatka z makaronem ryżowym i koperkiem ** Pasta z tuńczykiem i jajkiem ** Mini tortille z łososiem i sałatą ** Bruschetta z pomidorami i bazylią (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2-3 porcje
Kulinarny S.O.S.niezbyt duże nasiona, bo to oznacza, że są młode i świeże. Młody bób gotujemy w osolonym wrzątku około 5 minut. Świetnie smakuje sam, ale można dodawać go do sałatek, zup, makaronów. Doskonale nadaje się do przygotowania past i smarowideł do pieczywa, takich jak hummus, na który przepis znajdziecie poniżej. Składniki: 200 g ugotowanej ciecierzycy 200 g ugotowanego i obranego bobu
Smakowity Blog Kulinarnykolację. M ożna je podawać z zimnym sosem np. czosnkowym lub musztardowym. Doskonale pasują też do opiekanych ziemniaczków, frytek lub sałatki warzywnej. Smaczne przekąski… ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Pizzerinki z ciasta francuskiego ** Jajka w sosie tatarskim ** Sałatka z makaronem ryżowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 filety kurczaka 2 łyżeczki przyprawy gyros (może być też kebab lub przyprawa do kurczaka
Kulinarne S.O.S.kolację. M ożna je podawać z zimnym sosem np. czosnkowym lub musztardowym. Doskonale pasują też do opiekanych ziemniaczków, frytek lub sałatki warzywnej. Smaczne przekąski… ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Pizzerinki z ciasta francuskiego ** Jajka w sosie tatarskim ** Sałatka z makaronem ryżowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 filety kurczaka 2 łyżeczki przyprawy gyros (może być też kebab lub przyprawa do kurczaka
Kulinarny S.O.S.przestudzonych pieczarek i cebuli dodać zmielone w młynku ziarna słonecznika i konopi. Dodać przyprawy, wymieszać i rozdrobnić blenderem ręcznym. Pastą smarować pieczywo lub stosować jako dodatek do makaronów, kasz, sałatek. Pastę przechowywać w lodówce. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiutylko zawody, ale jednocześnie pobiła rekord świata, jej czas wynosił bowiem 33,94 sekundy. Artykuł przygotowała pizzeria Capri New z Krakowa specjalizująca się w pizzy, burgerach, sałatkach i makaronach na dowóz
jakszef.plwilgotnych dłoni, mięso łatwiej będzie odstawać. Polecam przekąski… – Jajka w majonezie – Domowe pieczywo czosnkowe – Sałatka brokułowa z papryką – Sałatka z makaronem ryżowym – Jajka w sosie tatarskim – Czosnkowe supełki
Kulinarny S.O.S.wilgotnych dłoni, mięso łatwiej będzie odstawać. Polecam przekąski… – Jajka w majonezie – Domowe pieczywo czosnkowe – Sałatka brokułowa z papryką – Sałatka z makaronem ryżowym – Jajka w sosie tatarskim – Czosnkowe supełki
Kulinarne S.O.S.