Kiedy spróbowałam tej sałatki pierwszy raz na urodzinach przyjaciółki, wiedziałam że będzie częstym gościem w moim domu. Od razu poprosiłam o przepis. SKŁADNIKI: 1 średniej wielkości brokuł (500g) 1 kostka fety 1 cebula 4 jajka puszka kukurydzy garść orzechów włoskich Sos: 5 łyżek śmietany 18% 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz WYKONANIE : Rozdziel brokuła na różyczki
Prosty przepis naŚwietna sałatka śledziowa według przepisu mojego szwagra Wojtka. Polecam - jest szybka i pyszna. Składniki: 1 słoik tartych buraczków (słoik 400g) 1 puszka kukurydzy kilka płatów śledziowych pokrojonych w kostkę 3-4 ugotowane jajka 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy majonez sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Buraczki i kukurydzę odcedzić z zalewy, przełożyć do miski. Dodać śledzie i ugotowane jajka pokrojone
Kuchnia domowa Anidlatego warto sięgać po dania z burakami jak najczęściej! Gotowe burgery możemy podać z sałatką i ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami lub po prostu wsadzić w bułkę 🍔 Składniki: 2 średnie buraki 1 szklanka kaszy jaglanej 2,5 szklanki bulionu 2 ząbki czosnku 1 mała cebulka 1 jajko 2-3 łyżki mąki pełnoziarnistej pęczek natki pietruszki sól, pieprz, zioła prowansalskie
Kuchnia MagdaLenySałatkę zrobiliśmy wg przepisu z kursu Koła Gospodyń Wiejskich ( początek lat 70-tych ), z tym, że jaja kurze zastąpiliśmy jakami przepiórczymi. Produkty ekologiczne do kupienia w żarskiej Spiżarni. Składniki 18 szt jajek przepiórczych 350 g ziemniaków 300 g cebuli 300 g majonezu 1 szalotka sól pieprz sok z cytryny Przygotowanie Jajka i ziemniaki ugotowane w mundurkach po ostudzeniu, obrałem, pokroiłem
R'n'G KitchenEstragon to niekwestionowany król ziół we francuskiej kuchni – świeże liście dodaje się do sałatek, zup, używa ich jako dekoracja dań. Listki estragonu są składnikiem podstawowych francuskich sosów: tatarskiego, remoulade, bearnaise. Estragon uzupełnia i podkreśla smak ryb, skorupiaków, kurczaka, indyka, dziczyzny i dań naszykowanych z jajek. Świetny dodatek do majonezu, użytego jako dressing do jaj czy zielonej sałaty. Wykorzystuje się
Karo in the KitchenObraną cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij lekko sok. Dodaj jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i bułkę tartą. Przypraw solą i pieprzem – całość dokładnie wymieszaj. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Do podania: gęsta śmietana, surówka, sałatka obiadowa, twarożek, sos (np. grzybowy, mięsny, serowy), dip (np. czosnkowy, pomidorowy, sos tzatziki), keczup
Kulinarne S.O.S.Seler a dokładnie jego korzeń jest tym typem warzywa, które idealnie nadaje się do sałatek, do smażenia, gotowania, pieczenia. Na blogu znaleźć możecie kilka przepisów na dania z wykorzystaniem tegoż warzywa. Kolejny przepis jaki dla Was mam to przepis na selera smażonego w panierce z jajka, bułki oraz sezamu. Tak przygotowany seler zastąpić może ziemniaki, ryż, kaszę czy inny dodatek
mecooksdlatego warto sięgać po dania z burakami jak najczęściej! Gotowe burgery możemy podać z sałatką i ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami lub po prostu wsadzić w bułkę 🍔 Składniki: 2 średnie buraki 1 szklanka kaszy jaglanej 2,5 szklanki bulionu 2 ząbki czosnku 1 mała cebulka 1 jajko 2-3 łyżki mąki pełnoziarnistej pęczek natki pietruszki sól, pieprz, zioła prowansalskie
Kuchnia MagdaLenyPodwieczorek plastry łososia wędzonego (80 g) z 2 selerami naciowymi Kolacja sałatka z zielonej fasolki szparagowej, cebuli, sałaty rzymskiej, brokuła, selera naciowego i tuńczyka z puszki bez oliwy (80 g) PIĄTEK< SOBOTA< NIEDZIELA III FAZA śniadanie 1 kromka r azowego chleba orkiszowego jajko sadzone 1 szklanka czerwonychh śliwek (lub mrozonych) na gorąco duszone z ksylitolem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jeżeli lubicie słonecznik to ta sałatka będzie Wam smakowała, ponieważ dominującym smakiem jest właśnie smak słonecznika, na drugim miejscu wyczuwa się słodycz kukurydzy. Bardzo sycąca i bardzo smaczna. 100 g słonecznika łuskanego 1 puszka kukurydzy 4 jajka 100 g makaronu w kształcie ryżu 4 łyżki majonezu sól, pieprz Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Kukurydzę odsączyć
Jadło i czytadłoświęta:). Proponuję podać ją w innej formie, ułożoną warstwowo, w słoiczkach. Tak przygotowaną sałatkę łatwo się przechowuje, do lodówki wystarczy zamknąć słoiczek a otwarty postawić na stół. Przepis na 5 słoiczków 400g filetów śledziowych 2 buraki 3 średniej wielkości ziemniaki 4 ogórki konserwowe 4 jajka 1/2 pęczka szczypiorku 150ml śmietany 18% 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Buraki i ziemniaki
Szefowa kuchniSałatka z pora, gości u nas przy okazji świąt lub imprez rodzinnych. Jest bardzo smaczna, dodaję do niej ser żółty, można go zetrzeć lub pokroić w kosteczkę. Do tego groszek konserwowy, jajko, majonez troszkę soli i pieprzu. Można dodać kukurydzę, jak ktoś lubi :) Polecam i życzę smacznego :) 2 pory 6 jajek 20 dag sera żółtego puszka
Takie tam pichcenieSkładniki: 4 średnie ziemniaki 2 jajka 1 opakowanie filetów a’la matias Seko 3 ogórki konserwowe 1 szalotka 1/2 puszki groszku 2-3 łyżki majonezu pieprz Przygotowanie: Śledzie namoczyć dzień wcześniej w … Czytaj dalej Ziemniaczki z sałatką rybną
czarrna od kuchniposiekać, Piotrek rozdrobnił rybę w elektrycznej szatkownicy. Masę z ryby mieszamy z podsmażoną cebulką, jajkiem i pozostałymi składnikami. Z masy rybnej formujemy owalne kotlety, każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy rybne kotlety na rozgrzanym oleju z każdej strony aż będą rumiane. Do kotletów Piotrek podał sałatkę z pomidorów, ogórków i sałaty lodowej. Ale Wy możecie do kotletów podać swoje ulubione
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszybką sałatkę. Lubicie połączenie owoców z konkretem? Jeśli tak to ta sałatka jest dla Was! :) Zapraszam serdecznie! A ja pędzę szykować się do pracy :) Składniki: 1 słoik selera konserwowego (np. Develey) 1 puszka kukurydzy (np. Develey ) 1/2 puszki ananasa (np. Develey) 5 jajek ugotowanych na twardo i pokrojonych w kostkę 5 plasterków szynki konserwowej lub piersi
Trufelkowo