salatka z jajkiem - 9434 przepisów (strona:347/629)

Cordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku (Kotlet z Kurczaka z Szynką i Serem) 846

Cordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku to odrobinę wzbogacona wersja klasycznego kotleta z kurczaka. Uwielbiają go szczególnie dzieci, a w połączeniu z młodymi ziemniaczkami lub frytkami oraz ulubionymi sałatkami tworzy smakowity, efektowny, a przy tym nieskomplikowany  obiad. Danie proste, szybkie w przygotowaniu, a  jednocześnie przyjemne dla podniebienia i z pewnością warte przyrządzenia w naszych domach. Cordon Bleu - Kotlet(...)mącę, następnie maczamy w rozbełtanych jajkach, a na końcu obtaczamy w bułce tartej. Smażymy w głębokim, mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor (niezbyt długo, ponieważ kurczak utraci soczystość, po ok. 3-5 minut z każdej ze stron). Gotowe cordon bleu z kurczaka podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty

Słodka Strona
Zapiekanka ziemniaczana z klopsikami / Potato Meatball Casserole 88

przygotowania ziemniaczanego puree. Możecie przygotować je wcześniej (na przykład wieczorem poprzedniego dnia), wystudzić, a później dodawać kolejne składniki. Ziemniaki z piekarnika są tak dobre, ponieważ dodajemy do nich masło, jajka i starty ser, które łączą całość i dodają jej bogatego smaku. Do zapiekanki ziemniaczanej z klopsikami nie musimy podsmażać mięsa. Uformowane pulpety wystarczy tylko umieścić w masie ziemniaczanej i zapiec(...)Fantastycznie smakuje z zestawem surówek lub prostą sałatką. Polecam, smacznego:) Jeśli szukacie kolejnych przepisów na obiad z mięsa mielonego, polecam też mój gulasz cygański z klopsikami (film TUTAJ ) i pieczeń z mięsa mielonego ( TUTAJ) Przepis na zapiekankę ziemniaczaną z klopsikami: ok. 1 kg ziemniaków, kilka łyżek masła, kilka łyżek mleka (opcjonalnie), 2 jajka, ok. 50 g startego sera, przyprawy

Lekcje w kuchni
Burgery BBQ z batata i soczewicy 85

Zgniatamy ją wraz z batatem. Dodajemy wszystkie przyprawy i próbujemy. Ewentualnie doprawiamy dodatkowo. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Mieszamy wszystkie składniki. Na patelni rozgrzewamy olej. W rękach formujemy kotlety. Smażymy z dwóch stron. Podajemy w domowych bułkach z ulubionymi dodatkami. Ja polecam - ogórki konserwowe, cebulę, sałatkę, pomidory i sos "hamburgerowy" - u nas na bazie "majonezu" ze słonecznika

Czarnawisienka
Sałatka brokułowa z orzechami włoskimi 120

Kiedy spróbowałam tej sałatki pierwszy raz na urodzinach przyjaciółki, wiedziałam że będzie częstym  gościem w moim domu. Od razu poprosiłam o przepis. SKŁADNIKI: 1 średniej wielkości brokuł (500g) 1 kostka fety 1 cebula 4 jajka puszka kukurydzy garść orzechów włoskich Sos: 5 łyżek śmietany 18% 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz WYKONANIE : Rozdziel brokuła na różyczki

Prosty przepis na
Sałatka śledziowa z buraczkami i kukurydzą 153

Świetna sałatka śledziowa według przepisu mojego szwagra Wojtka. Polecam - jest szybka i pyszna. Składniki: 1 słoik tartych buraczków (słoik 400g) 1 puszka kukurydzy kilka płatów śledziowych pokrojonych w kostkę 3-4 ugotowane jajka 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy majonez sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Buraczki i kukurydzę odcedzić z zalewy, przełożyć do miski. Dodać śledzie i ugotowane jajka pokrojone

Kuchnia domowa Ani
BURGERY BURACZKOWE Z MOZZARELLĄ 103

dlatego warto sięgać po dania z burakami jak najczęściej! Gotowe burgery możemy podać z sałatką i ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami lub po prostu wsadzić w bułkę 🍔 Składniki: 2 średnie buraki 1 szklanka kaszy jaglanej 2,5 szklanki bulionu 2 ząbki czosnku 1 mała cebulka 1 jajko 2-3 łyżki mąki pełnoziarnistej pęczek natki pietruszki sól, pieprz, zioła prowansalskie

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka żydowska z przepiórczymi jajkami 68

Sałatkę zrobiliśmy wg przepisu z kursu Koła Gospodyń Wiejskich ( początek lat 70-tych ), z tym, że jaja kurze zastąpiliśmy jakami przepiórczymi. Produkty ekologiczne do kupienia w żarskiej Spiżarni. Składniki 18 szt jajek przepiórczych 350 g ziemniaków 300 g cebuli 300 g majonezu 1 szalotka sól pieprz sok z cytryny Przygotowanie Jajka i ziemniaki ugotowane w mundurkach po ostudzeniu, obrałem, pokroiłem

R'n'G Kitchen
Śledzie w occie estragonowym 151

Estragon to niekwestionowany król ziół we francuskiej kuchni – świeże liście dodaje się do sałatek, zup, używa ich jako dekoracja dań. Listki estragonu są składnikiem podstawowych francuskich sosów: tatarskiego, remoulade, bearnaise. Estragon uzupełnia i podkreśla smak ryb, skorupiaków, kurczaka, indyka, dziczyzny i dań naszykowanych z jajek. Świetny dodatek do majonezu, użytego jako dressing do jaj czy zielonej sałaty. Wykorzystuje się

Karo in the Kitchen
Najprostsze placki z cukinii 137

Obraną cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij lekko sok. Dodaj jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i bułkę tartą. Przypraw solą i pieprzem – całość dokładnie wymieszaj. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.   Do podania: gęsta śmietana, surówka, sałatka obiadowa, twarożek, sos (np. grzybowy, mięsny, serowy), dip (np. czosnkowy, pomidorowy, sos tzatziki), keczup

Kulinarne S.O.S.
Smażone plastry selera w panierce z bułki i sezamu 138

Seler a dokładnie jego korzeń jest tym typem warzywa, które idealnie nadaje się do sałatek, do smażenia, gotowania, pieczenia. Na blogu znaleźć możecie kilka przepisów na dania z wykorzystaniem tegoż warzywa. Kolejny przepis jaki dla Was mam to przepis na selera smażonego w panierce z jajka, bułki oraz sezamu. Tak przygotowany seler zastąpić może ziemniaki, ryż, kaszę czy inny dodatek

mecooks
BURGERY BURACZKOWE Z MOZZARELLĄ 116

dlatego warto sięgać po dania z burakami jak najczęściej! Gotowe burgery możemy podać z sałatką i ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami lub po prostu wsadzić w bułkę 🍔 Składniki: 2 średnie buraki 1 szklanka kaszy jaglanej 2,5 szklanki bulionu 2 ząbki czosnku 1 mała cebulka 1 jajko 2-3 łyżki mąki pełnoziarnistej pęczek natki pietruszki sól, pieprz, zioła prowansalskie

Kuchnia MagdaLeny
Dieta przyspieszająca metabolizm - Tygodniowy jadłospis 196

Podwieczorek plastry łososia wędzonego (80 g) z 2 selerami naciowymi Kolacja sałatka z zielonej fasolki szparagowej, cebuli, sałaty rzymskiej, brokuła, selera naciowego i tuńczyka z puszki bez oliwy (80 g) PIĄTEK< SOBOTA< NIEDZIELA      III FAZA śniadanie 1 kromka r azowego chleba orkiszowego jajko sadzone 1 szklanka czerwonychh śliwek (lub mrozonych) na gorąco duszone z ksylitolem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka ze słonecznikiem, kukurydzą i jajkiem 139

Jeżeli lubicie słonecznik to ta sałatka będzie Wam smakowała, ponieważ dominującym smakiem jest właśnie smak słonecznika, na drugim miejscu wyczuwa się słodycz kukurydzy. Bardzo sycąca i bardzo smaczna.     100 g słonecznika łuskanego 1 puszka kukurydzy 4 jajka 100 g makaronu w kształcie ryżu 4 łyżki majonezu sól, pieprz     Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Kukurydzę odsączyć

Jadło i czytadło
Sałatka śledziowa w słoiczku 175

święta:). Proponuję podać ją w innej formie, ułożoną warstwowo, w słoiczkach. Tak przygotowaną sałatkę łatwo się przechowuje, do lodówki wystarczy zamknąć słoiczek a otwarty postawić na stół. Przepis na 5 słoiczków 400g filetów śledziowych 2 buraki 3 średniej wielkości ziemniaki 4 ogórki konserwowe 4 jajka 1/2 pęczka szczypiorku 150ml śmietany 18% 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Buraki i ziemniaki

Szefowa kuchni
Sałatka z pora 204

Sałatka z pora, gości u nas przy okazji świąt lub imprez rodzinnych.  Jest bardzo smaczna, dodaję do niej ser żółty, można go zetrzeć lub pokroić w kosteczkę.  Do tego groszek konserwowy, jajko, majonez troszkę soli i pieprzu.  Można dodać kukurydzę, jak ktoś lubi :)  Polecam i życzę smacznego :) 2 pory 6 jajek 20 dag sera żółtego puszka

Takie tam pichcenie

Proponowane wyszukiwania