salatka z jajkiem - 9434 przepisów (strona:346/629)

Sałatka z tortellini tricolore 363

Bardzo szybko, smacznie w miarę tanio możemy przygotować taką sałatkę. Sprawdzi się zarówno na imprezie jak i na rodzinnej kolacji.  Składniki: 1 opakowanie tortellini tricolore 1 ogórek sałatkowy 2 pomidory 1 puszka kukurydzy konserwowej 100 g szynki konserwowej 2 jajka ugotowane na twardo 1 pęczek szczypiorku 3-4 łyżki majonezu sól pieprz mielony Przygotowanie:  Makaron ugotować zgodnie

Ala piecze i gotuje
Ulubieńcy miesiąca MARZEC 115

ulubione miejsce gdy pogoda za oknem dopisuje. Uwielbiam stragany ze świeżymi owocami, wiejskimi jajkami oraz różnymi szpargałami potrzebnymi do zdjęć na blog.  KOSMETYK Znowu zapach i to ten urodzinowy czyli Mexx Pure. Jest delikatny, wiosenny. Taki idealny dla mnie. SKŁADNIK Szpinak do makaronu, sałatek, niezastąpiony w koktajlach wiosennych oraz idealny do nadziewania dosłownie wszystkiego. Uwielbiam!  zdjęcia

Magiczne Życie Marty
Chłodnik litewski 141

łyżeczka cukru odrobina soku z cytryny lub octu jabłkowego do podania: jajka ugotowane na twardo Czas przygotowania: 20 minut + 2 godziny chłodzenia Liczba porcji: 4-5 Przygotowanie Młode buraczki odkrawamy od łodyg botwiny i myjemy. Następnie obieramy i kroimy w cienkie paski lub drobną kostkę (taką jak na sałatkę jarzynową). Pokrojone buraczki wkładamy do małego rondelka, zalewamy wodą i stawiamy(...)octu lub soku z cytryny oraz posiekany koperek i szczypior. Chłodnik wkładamy ponownie do lodówki na około godzinę, aby dobrze się schłodził i wszystkie smaki się przegryzły. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Smacznego! Artykuł Chłodnik litewski pochodzi z serwisu Analiza Smaku

Analiza Smaku
Placuszki z suszonymi pomidorami i serem 132

udek kurczaka. Do tego sałatka… Wyszło nieźle. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania placków. 8 dużych połówek pomidorów suszonych w zalewie oliwnej 3 łyżki świeżo krojonej natki pietruszki 1 jajko 1 łyżeczka sody(...)przygotować placki z suszonymi pomidorami . Do plastikowego garnka wlać mleko, dodać sok z cytryny i odstawić na 20 minut. Po 20-u minutach do mleka dodać mąkę, roztopione masło, jajko, sodę oraz sól. Bardzo dokładnie wymieszać wszystkie składniki tak aby nie było w cieście grudek. Najlepiej będzie zrobić to mikserem bądź ręcznym ubijakiem. Do gładkiego ciasta dodać drobno krojone pomidory

mecooks
Warstwowa sałatka z kuskusem i tuńczykiem 230

wiele czasu, a efekt… nic tylko jeść. Taka sałatka sprawdzi się równie dobrze na co dzień, święta czy na przyjęciu. Spróbujcie. Warstwowa sałatka z kuskusem i tuńczykiem Warstwowa sałatka z kuskusem i tuńczykiem 2016-05-09 22:56:02 Write a review Save Recipe Print 29 calories(...)twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. W miseczce mieszamy pokrojone jajko z majonezem, doprawiamy pieprzem i całość mieszamy. Na dnie każdej szklanki układamy liść sałaty. Na sałatę kładziemy po 2 łyżki kukurydzy. Następnie kroimy nasze małe pomidorki cherry na cztery części i robimy z nich kolejną warstwę sałatki (z 6 sztuk, jednego pomidorka zostawiamy na wierzch). Kolejną warstwę tworzy tuńczyk

Słodkie okruszki
Jajka marynowane w occie balsamicznym 230

azjatyckie , delikatne i aromatyczne. Natomiast jajka w occie balsamicznym mają zdecydowany smak i są dosyć kwaśne.  Ale i te octowe zapewne znajdą wielu zwolenników. Poza mocnym, kwaśnym smakiem, ich niewątpliwą zaletą jest kolor. Po kilku dniach spędzonych w zalewie z octu balsamicznego są prawie czarne. Świetna, atrakcyjna przekąska, mogą być składnikiem sałatek, możemy je zajadać(...)listki laurowe 2-3 kulki ziela angielskiego  2 łyżeczki pieprzu kolorowego przygotowanie Składniki zalewy zagotować i ostudzić. Cebulę pokroić w piórka, włożyć do słoika wraz z jajkami, zielem, pozostałymi przyprawami i jajkami. Zalać marynatą i odstawić na 5-7 dni do lodówki. Od czasu do czasu przemieszać zawartość słoika, by jajka równo się barwiły. Smacznego

Stare Gary
WIOSNA WIOSNA ,ACH TO TY -SAŁATKA 134

mniejsze kawałki.Obrane jajka pokroić w ósemki. Oczyszczone rzodkiewki i ogórek pokroić na cienkie plasterki.Umyty i osuszony szczypiorek pokroić drobno. W miseczce wymieszać łyżeczkę musztardy, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wlać 4-6 łyżek oliwy i mieszać do czasu, aż składniki się połączą. Dodać  łyżkę  lub więcej posiekanej świeżej kolendry. Wszystkie składniki sałatki połączyć w salaterce

w mojej kuchni
Top 10 najlepszych przepisów na wiosnę – nowalijki 165

jeść przez cały rok. Wystarczy do podstawowych składników dodać coś sezonowego. Jedliście kiedyś leczo ze szparagami? Jeśli nie to w sezonie szparagowym, kiedy zjemy je już z sosem holenderskim, jajkiem czy zapiekane, to ten przepis na szparagi na pewno was nie znudzi. Szparagi są delikatne w smaku i zwykle nie podaje ich się z bardziej zdecydowanymi smakami. A szkoda! Zobaczcie(...)posiekane szalotki łyżka oleju po pół łyżeczki chrzanu i musztardy łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego szczypta soli pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu Pełny przepis tutaj. 4. Sałatka z ogórka, rabarbaru i pumpernikla Sałatka dla wszystkich fanów rabarbaru, którzy tak jak ja są gotowi, żeby jeść go codziennie. Jest tak pyszny, że nie musi być na słodko. Może być

Ugotowane pozamiatane
Ryba z frytkami 158

sałatką. Polecam Wam także: – łosoś z pomidorami – karp w galarecie – ryba po grecku – dorsz ze szpinakiem – smażona flądra – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – sałatka z grillowanym łososiem – łosoś z sosem whisky – łosoś teriyaki – grillowany łosoś – łosoś z sosem whisky i mango – kotlety rybne RYBA Z FRYTKAMI   Przygotowanie : około 40 minut Ilość porcji : 2 porcje(...)Składniki: – 250-350 g filetu z białej ryby (dorsz, halibut, inna) – 6 łyżki mąki – przyprawy: 1 łyżeczka papryki ostrej, 1 łyżeczka kminu rzymskiego, 1 łyżeczka pieprzu – 1-2 jajka – 4-6 łyżek bułki tartej – sól morska – olej do smażenia – do podania: frytki, aby miały mniej tłuszczu upiecz je w piekarniku Składniki sos tatarski: – 4 łyżki majonezu

nietylkopasta.pl
Sałata Cezar z kurczakiem i "Śpij, kochanie, śpij" 136

najlepiej czerstwego) i różne resztki w lodówce, przygotujcie sałatę Cezar. Jej nazwa pochodzi od nazwiska włoskiego właściciela restauracji w Tijuanie (Meksyk) Caesara Cardiniego, którego uważa się za twórcę tej sałatki. Podań związanych z jej powstaniem jest wiele. Mnie przekonuje ta wersja, według której Caesar musiał przygotować coś na poczekaniu, bo akurat przyszli do niego goście z niezapowiedzianą wizytą. Wykorzystał różne(...)podorędziu. W klasycznej wersji znajdują się typowo włoskie dodatki. Ja dziś równie częstą propozycję z kurczakiem. Składniki : sałata rzymska kilka kromek czerstwego pieczywa resztki kurczaka np. z obiadu oliwki jajko pieprz oliwa sok z cytryny olej do smażenia Ugotować jajko na miękko - powinno mieć ścięte białko i płynne żółtko (u mnie 6 minut gotowania od wrzucenia jajek do osolonego wrzątku

Weekendy w domu i ogrodzie
Kotlety Mielone z Mozzarellą 311

mielony w otoczeniu pysznych ziemniaczków (lub kaszy) oraz ulubionych sałatek. Kotleciki mielone z mozzarellą to troszkę inna, wzbogacona wersja klasycznych sznyc elków i z pewnością świetny pomysł na prosty, niedrogi oraz smaczny obiad. Kotlety Mielone z Mozzarellą - Składniki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) duża cebula łyżka musztardy jajko  bułka namoczona w mleku 2 duże ząbki czosnku(...)mozzarelli pokrojonej w dużą kostkę) Kotlety Mielone z Mozzarellą - Sposób przygotowania: Bułkę namoczoną w mleku dokładnie odsączamy. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystko to łączymy z mięsem, wbijamy jajko, dodajemy po szczypcie przypraw, sól, pieprz (ilość według uznania), musztardę i bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy mięso.  Z mięsnej masy formujemy wilgotnymi rękami niewielkie kulki, które następnie delikatnie spłaszczamy

Słodka Strona
Pierogi z mięsem 171

Składniki na ciasto  (około 50-60 pierogów) 500 g mąki pszennej lub tortowej 1 niepełna szklanka wrzącej wody (około 230 - 240 mililitrów) 4-5 łyżek

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Cordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku (Kotlet z Kurczaka z Szynką i Serem) 856

Cordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku to odrobinę wzbogacona wersja klasycznego kotleta z kurczaka. Uwielbiają go szczególnie dzieci, a w połączeniu z młodymi ziemniaczkami lub frytkami oraz ulubionymi sałatkami tworzy smakowity, efektowny, a przy tym nieskomplikowany  obiad. Danie proste, szybkie w przygotowaniu, a  jednocześnie przyjemne dla podniebienia i z pewnością warte przyrządzenia w naszych domach. Cordon Bleu - Kotlet(...)mącę, następnie maczamy w rozbełtanych jajkach, a na końcu obtaczamy w bułce tartej. Smażymy w głębokim, mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor (niezbyt długo, ponieważ kurczak utraci soczystość, po ok. 3-5 minut z każdej ze stron). Gotowe cordon bleu z kurczaka podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty

Słodka Strona
Zapiekanka ziemniaczana z klopsikami / Potato Meatball Casserole 93

przygotowania ziemniaczanego puree. Możecie przygotować je wcześniej (na przykład wieczorem poprzedniego dnia), wystudzić, a później dodawać kolejne składniki. Ziemniaki z piekarnika są tak dobre, ponieważ dodajemy do nich masło, jajka i starty ser, które łączą całość i dodają jej bogatego smaku. Do zapiekanki ziemniaczanej z klopsikami nie musimy podsmażać mięsa. Uformowane pulpety wystarczy tylko umieścić w masie ziemniaczanej i zapiec(...)Fantastycznie smakuje z zestawem surówek lub prostą sałatką. Polecam, smacznego:) Jeśli szukacie kolejnych przepisów na obiad z mięsa mielonego, polecam też mój gulasz cygański z klopsikami (film TUTAJ ) i pieczeń z mięsa mielonego ( TUTAJ) Przepis na zapiekankę ziemniaczaną z klopsikami: ok. 1 kg ziemniaków, kilka łyżek masła, kilka łyżek mleka (opcjonalnie), 2 jajka, ok. 50 g startego sera, przyprawy

Lekcje w kuchni
Burgery BBQ z batata i soczewicy 88

Zgniatamy ją wraz z batatem. Dodajemy wszystkie przyprawy i próbujemy. Ewentualnie doprawiamy dodatkowo. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Mieszamy wszystkie składniki. Na patelni rozgrzewamy olej. W rękach formujemy kotlety. Smażymy z dwóch stron. Podajemy w domowych bułkach z ulubionymi dodatkami. Ja polecam - ogórki konserwowe, cebulę, sałatkę, pomidory i sos "hamburgerowy" - u nas na bazie "majonezu" ze słonecznika

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania