udek kurczaka. Do tego sałatka… Wyszło nieźle. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania placków. 8 dużych połówek pomidorów suszonych w zalewie oliwnej 3 łyżki świeżo krojonej natki pietruszki 1 jajko 1 łyżeczka sody(...)przygotować placki z suszonymi pomidorami . Do plastikowego garnka wlać mleko, dodać sok z cytryny i odstawić na 20 minut. Po 20-u minutach do mleka dodać mąkę, roztopione masło, jajko, sodę oraz sól. Bardzo dokładnie wymieszać wszystkie składniki tak aby nie było w cieście grudek. Najlepiej będzie zrobić to mikserem bądź ręcznym ubijakiem. Do gładkiego ciasta dodać drobno krojone pomidory
mecookswiele czasu, a efekt… nic tylko jeść. Taka sałatka sprawdzi się równie dobrze na co dzień, święta czy na przyjęciu. Spróbujcie. Warstwowa sałatka z kuskusem i tuńczykiem Warstwowa sałatka z kuskusem i tuńczykiem 2016-05-09 22:56:02 Write a review Save Recipe Print 29 calories(...)twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. W miseczce mieszamy pokrojone jajko z majonezem, doprawiamy pieprzem i całość mieszamy. Na dnie każdej szklanki układamy liść sałaty. Na sałatę kładziemy po 2 łyżki kukurydzy. Następnie kroimy nasze małe pomidorki cherry na cztery części i robimy z nich kolejną warstwę sałatki (z 6 sztuk, jednego pomidorka zostawiamy na wierzch). Kolejną warstwę tworzy tuńczyk
Słodkie okruszkiazjatyckie , delikatne i aromatyczne. Natomiast jajka w occie balsamicznym mają zdecydowany smak i są dosyć kwaśne. Ale i te octowe zapewne znajdą wielu zwolenników. Poza mocnym, kwaśnym smakiem, ich niewątpliwą zaletą jest kolor. Po kilku dniach spędzonych w zalewie z octu balsamicznego są prawie czarne. Świetna, atrakcyjna przekąska, mogą być składnikiem sałatek, możemy je zajadać(...)listki laurowe 2-3 kulki ziela angielskiego 2 łyżeczki pieprzu kolorowego przygotowanie Składniki zalewy zagotować i ostudzić. Cebulę pokroić w piórka, włożyć do słoika wraz z jajkami, zielem, pozostałymi przyprawami i jajkami. Zalać marynatą i odstawić na 5-7 dni do lodówki. Od czasu do czasu przemieszać zawartość słoika, by jajka równo się barwiły. Smacznego
Stare Garymniejsze kawałki.Obrane jajka pokroić w ósemki. Oczyszczone rzodkiewki i ogórek pokroić na cienkie plasterki.Umyty i osuszony szczypiorek pokroić drobno. W miseczce wymieszać łyżeczkę musztardy, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wlać 4-6 łyżek oliwy i mieszać do czasu, aż składniki się połączą. Dodać łyżkę lub więcej posiekanej świeżej kolendry. Wszystkie składniki sałatki połączyć w salaterce
w mojej kuchnijeść przez cały rok. Wystarczy do podstawowych składników dodać coś sezonowego. Jedliście kiedyś leczo ze szparagami? Jeśli nie to w sezonie szparagowym, kiedy zjemy je już z sosem holenderskim, jajkiem czy zapiekane, to ten przepis na szparagi na pewno was nie znudzi. Szparagi są delikatne w smaku i zwykle nie podaje ich się z bardziej zdecydowanymi smakami. A szkoda! Zobaczcie(...)posiekane szalotki łyżka oleju po pół łyżeczki chrzanu i musztardy łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego szczypta soli pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu Pełny przepis tutaj. 4. Sałatka z ogórka, rabarbaru i pumpernikla Sałatka dla wszystkich fanów rabarbaru, którzy tak jak ja są gotowi, żeby jeść go codziennie. Jest tak pyszny, że nie musi być na słodko. Może być
Ugotowane pozamiatanesałatką. Polecam Wam także: – łosoś z pomidorami – karp w galarecie – ryba po grecku – dorsz ze szpinakiem – smażona flądra – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – sałatka z grillowanym łososiem – łosoś z sosem whisky – łosoś teriyaki – grillowany łosoś – łosoś z sosem whisky i mango – kotlety rybne RYBA Z FRYTKAMI Przygotowanie : około 40 minut Ilość porcji : 2 porcje(...)Składniki: – 250-350 g filetu z białej ryby (dorsz, halibut, inna) – 6 łyżki mąki – przyprawy: 1 łyżeczka papryki ostrej, 1 łyżeczka kminu rzymskiego, 1 łyżeczka pieprzu – 1-2 jajka – 4-6 łyżek bułki tartej – sól morska – olej do smażenia – do podania: frytki, aby miały mniej tłuszczu upiecz je w piekarniku Składniki sos tatarski: – 4 łyżki majonezu
nietylkopasta.plnajlepiej czerstwego) i różne resztki w lodówce, przygotujcie sałatę Cezar. Jej nazwa pochodzi od nazwiska włoskiego właściciela restauracji w Tijuanie (Meksyk) Caesara Cardiniego, którego uważa się za twórcę tej sałatki. Podań związanych z jej powstaniem jest wiele. Mnie przekonuje ta wersja, według której Caesar musiał przygotować coś na poczekaniu, bo akurat przyszli do niego goście z niezapowiedzianą wizytą. Wykorzystał różne(...)podorędziu. W klasycznej wersji znajdują się typowo włoskie dodatki. Ja dziś równie częstą propozycję z kurczakiem. Składniki : sałata rzymska kilka kromek czerstwego pieczywa resztki kurczaka np. z obiadu oliwki jajko pieprz oliwa sok z cytryny olej do smażenia Ugotować jajko na miękko - powinno mieć ścięte białko i płynne żółtko (u mnie 6 minut gotowania od wrzucenia jajek do osolonego wrzątku
Weekendy w domu i ogrodziemielony w otoczeniu pysznych ziemniaczków (lub kaszy) oraz ulubionych sałatek. Kotleciki mielone z mozzarellą to troszkę inna, wzbogacona wersja klasycznych sznyc elków i z pewnością świetny pomysł na prosty, niedrogi oraz smaczny obiad. Kotlety Mielone z Mozzarellą - Składniki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) duża cebula łyżka musztardy jajko bułka namoczona w mleku 2 duże ząbki czosnku(...)mozzarelli pokrojonej w dużą kostkę) Kotlety Mielone z Mozzarellą - Sposób przygotowania: Bułkę namoczoną w mleku dokładnie odsączamy. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystko to łączymy z mięsem, wbijamy jajko, dodajemy po szczypcie przypraw, sól, pieprz (ilość według uznania), musztardę i bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy mięso. Z mięsnej masy formujemy wilgotnymi rękami niewielkie kulki, które następnie delikatnie spłaszczamy
Słodka StronaSkładniki na ciasto (około 50-60 pierogów) 500 g mąki pszennej lub tortowej 1 niepełna szklanka wrzącej wody (około 230 - 240 mililitrów) 4-5 łyżek
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku to odrobinę wzbogacona wersja klasycznego kotleta z kurczaka. Uwielbiają go szczególnie dzieci, a w połączeniu z młodymi ziemniaczkami lub frytkami oraz ulubionymi sałatkami tworzy smakowity, efektowny, a przy tym nieskomplikowany obiad. Danie proste, szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie przyjemne dla podniebienia i z pewnością warte przyrządzenia w naszych domach. Cordon Bleu - Kotlet(...)mącę, następnie maczamy w rozbełtanych jajkach, a na końcu obtaczamy w bułce tartej. Smażymy w głębokim, mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor (niezbyt długo, ponieważ kurczak utraci soczystość, po ok. 3-5 minut z każdej ze stron). Gotowe cordon bleu z kurczaka podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty
Słodka Stronaprzygotowania ziemniaczanego puree. Możecie przygotować je wcześniej (na przykład wieczorem poprzedniego dnia), wystudzić, a później dodawać kolejne składniki. Ziemniaki z piekarnika są tak dobre, ponieważ dodajemy do nich masło, jajka i starty ser, które łączą całość i dodają jej bogatego smaku. Do zapiekanki ziemniaczanej z klopsikami nie musimy podsmażać mięsa. Uformowane pulpety wystarczy tylko umieścić w masie ziemniaczanej i zapiec(...)Fantastycznie smakuje z zestawem surówek lub prostą sałatką. Polecam, smacznego:) Jeśli szukacie kolejnych przepisów na obiad z mięsa mielonego, polecam też mój gulasz cygański z klopsikami (film TUTAJ ) i pieczeń z mięsa mielonego ( TUTAJ) Przepis na zapiekankę ziemniaczaną z klopsikami: ok. 1 kg ziemniaków, kilka łyżek masła, kilka łyżek mleka (opcjonalnie), 2 jajka, ok. 50 g startego sera, przyprawy
Lekcje w kuchniZgniatamy ją wraz z batatem. Dodajemy wszystkie przyprawy i próbujemy. Ewentualnie doprawiamy dodatkowo. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Mieszamy wszystkie składniki. Na patelni rozgrzewamy olej. W rękach formujemy kotlety. Smażymy z dwóch stron. Podajemy w domowych bułkach z ulubionymi dodatkami. Ja polecam - ogórki konserwowe, cebulę, sałatkę, pomidory i sos "hamburgerowy" - u nas na bazie "majonezu" ze słonecznika
CzarnawisienkaKiedy spróbowałam tej sałatki pierwszy raz na urodzinach przyjaciółki, wiedziałam że będzie częstym gościem w moim domu. Od razu poprosiłam o przepis. SKŁADNIKI: 1 średniej wielkości brokuł (500g) 1 kostka fety 1 cebula 4 jajka puszka kukurydzy garść orzechów włoskich Sos: 5 łyżek śmietany 18% 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz WYKONANIE : Rozdziel brokuła na różyczki
Prosty przepis naŚwietna sałatka śledziowa według przepisu mojego szwagra Wojtka. Polecam - jest szybka i pyszna. Składniki: 1 słoik tartych buraczków (słoik 400g) 1 puszka kukurydzy kilka płatów śledziowych pokrojonych w kostkę 3-4 ugotowane jajka 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy majonez sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Buraczki i kukurydzę odcedzić z zalewy, przełożyć do miski. Dodać śledzie i ugotowane jajka pokrojone
Kuchnia domowa Anidlatego warto sięgać po dania z burakami jak najczęściej! Gotowe burgery możemy podać z sałatką i ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami lub po prostu wsadzić w bułkę 🍔 Składniki: 2 średnie buraki 1 szklanka kaszy jaglanej 2,5 szklanki bulionu 2 ząbki czosnku 1 mała cebulka 1 jajko 2-3 łyżki mąki pełnoziarnistej pęczek natki pietruszki sól, pieprz, zioła prowansalskie
Kuchnia MagdaLenySałatkę zrobiliśmy wg przepisu z kursu Koła Gospodyń Wiejskich ( początek lat 70-tych ), z tym, że jaja kurze zastąpiliśmy jakami przepiórczymi. Produkty ekologiczne do kupienia w żarskiej Spiżarni. Składniki 18 szt jajek przepiórczych 350 g ziemniaków 300 g cebuli 300 g majonezu 1 szalotka sól pieprz sok z cytryny Przygotowanie Jajka i ziemniaki ugotowane w mundurkach po ostudzeniu, obrałem, pokroiłem
R'n'G KitchenEstragon to niekwestionowany król ziół we francuskiej kuchni – świeże liście dodaje się do sałatek, zup, używa ich jako dekoracja dań. Listki estragonu są składnikiem podstawowych francuskich sosów: tatarskiego, remoulade, bearnaise. Estragon uzupełnia i podkreśla smak ryb, skorupiaków, kurczaka, indyka, dziczyzny i dań naszykowanych z jajek. Świetny dodatek do majonezu, użytego jako dressing do jaj czy zielonej sałaty. Wykorzystuje się
Karo in the KitchenObraną cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij lekko sok. Dodaj jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i bułkę tartą. Przypraw solą i pieprzem – całość dokładnie wymieszaj. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Do podania: gęsta śmietana, surówka, sałatka obiadowa, twarożek, sos (np. grzybowy, mięsny, serowy), dip (np. czosnkowy, pomidorowy, sos tzatziki), keczup
Kulinarne S.O.S.Seler a dokładnie jego korzeń jest tym typem warzywa, które idealnie nadaje się do sałatek, do smażenia, gotowania, pieczenia. Na blogu znaleźć możecie kilka przepisów na dania z wykorzystaniem tegoż warzywa. Kolejny przepis jaki dla Was mam to przepis na selera smażonego w panierce z jajka, bułki oraz sezamu. Tak przygotowany seler zastąpić może ziemniaki, ryż, kaszę czy inny dodatek
mecooksdlatego warto sięgać po dania z burakami jak najczęściej! Gotowe burgery możemy podać z sałatką i ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami lub po prostu wsadzić w bułkę 🍔 Składniki: 2 średnie buraki 1 szklanka kaszy jaglanej 2,5 szklanki bulionu 2 ząbki czosnku 1 mała cebulka 1 jajko 2-3 łyżki mąki pełnoziarnistej pęczek natki pietruszki sól, pieprz, zioła prowansalskie
Kuchnia MagdaLenyPodwieczorek plastry łososia wędzonego (80 g) z 2 selerami naciowymi Kolacja sałatka z zielonej fasolki szparagowej, cebuli, sałaty rzymskiej, brokuła, selera naciowego i tuńczyka z puszki bez oliwy (80 g) PIĄTEK< SOBOTA< NIEDZIELA III FAZA śniadanie 1 kromka r azowego chleba orkiszowego jajko sadzone 1 szklanka czerwonychh śliwek (lub mrozonych) na gorąco duszone z ksylitolem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jeżeli lubicie słonecznik to ta sałatka będzie Wam smakowała, ponieważ dominującym smakiem jest właśnie smak słonecznika, na drugim miejscu wyczuwa się słodycz kukurydzy. Bardzo sycąca i bardzo smaczna. 100 g słonecznika łuskanego 1 puszka kukurydzy 4 jajka 100 g makaronu w kształcie ryżu 4 łyżki majonezu sól, pieprz Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Kukurydzę odsączyć
Jadło i czytadłoświęta:). Proponuję podać ją w innej formie, ułożoną warstwowo, w słoiczkach. Tak przygotowaną sałatkę łatwo się przechowuje, do lodówki wystarczy zamknąć słoiczek a otwarty postawić na stół. Przepis na 5 słoiczków 400g filetów śledziowych 2 buraki 3 średniej wielkości ziemniaki 4 ogórki konserwowe 4 jajka 1/2 pęczka szczypiorku 150ml śmietany 18% 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Buraki i ziemniaki
Szefowa kuchniSałatka z pora, gości u nas przy okazji świąt lub imprez rodzinnych. Jest bardzo smaczna, dodaję do niej ser żółty, można go zetrzeć lub pokroić w kosteczkę. Do tego groszek konserwowy, jajko, majonez troszkę soli i pieprzu. Można dodać kukurydzę, jak ktoś lubi :) Polecam i życzę smacznego :) 2 pory 6 jajek 20 dag sera żółtego puszka
Takie tam pichcenieSkładniki: 4 średnie ziemniaki 2 jajka 1 opakowanie filetów a’la matias Seko 3 ogórki konserwowe 1 szalotka 1/2 puszki groszku 2-3 łyżki majonezu pieprz Przygotowanie: Śledzie namoczyć dzień wcześniej w … Czytaj dalej Ziemniaczki z sałatką rybną
czarrna od kuchniposiekać, Piotrek rozdrobnił rybę w elektrycznej szatkownicy. Masę z ryby mieszamy z podsmażoną cebulką, jajkiem i pozostałymi składnikami. Z masy rybnej formujemy owalne kotlety, każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy rybne kotlety na rozgrzanym oleju z każdej strony aż będą rumiane. Do kotletów Piotrek podał sałatkę z pomidorów, ogórków i sałaty lodowej. Ale Wy możecie do kotletów podać swoje ulubione
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszybką sałatkę. Lubicie połączenie owoców z konkretem? Jeśli tak to ta sałatka jest dla Was! :) Zapraszam serdecznie! A ja pędzę szykować się do pracy :) Składniki: 1 słoik selera konserwowego (np. Develey) 1 puszka kukurydzy (np. Develey ) 1/2 puszki ananasa (np. Develey) 5 jajek ugotowanych na twardo i pokrojonych w kostkę 5 plasterków szynki konserwowej lub piersi
Trufelkowoinnej odsłonie. Można podawać ze swoim ulubionym sosem. Ja podałam z ketchupem, ziemniakami i sałatką z pomidorów. Prawda, że pyszny obiad? Składniki: 2 gotowane udka 1 pojedyńcza pierś z kurczaka 300 g gotowanej wołowiny 4-5 ogórków kiszonych 1 duża cebula 1 żabek czosnku 1 jajko sól pieprz słodka papryka 2 łyżki posiekanego koperku olej do smażenia bułka tarta
O kuchni z uczuciemnaciowym, który nadaje sałatce fajnej chrupkości. Do tego kilka jeszcze składników i sałatka gotowa. Składniki: 150 g makaronu drobnego (ja użyłam muszelek) 1 duży por biała część 4-5 ogórków konserwowych 4 połówki papryki konserwowej 3 łodygi selera naciowego 1/2 puszki kukurydzy 3 jajka 1/2 pęczka natki pietruszki majonez sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej
magiczna kuchnia Kasiwędliną- zaspokoi głód i wniesie trochę świeżości do śniadań . Świetnie sprawdzi się jako sałatka na przyjęciu, jest lekka i bardzo smaczna. Składniki: 1 puszka groszku z kukurydzą JAMAR pęczek szczypiorku z cebulki dymki 15 dag wędliny drobiowej 2 ogórki gruntowe ew. można dodać 2 jajka ugotowane na twardo łyżka śmietany łyżka majonezu sól,pieprz, ulubione zioła Wykonanie: Na tarce
Z Majeczką w kuchnisłońca... chyba... :-) w każdym razie gdy tylko mogę to jestem :-) a dziś jestem z sałatką idealną na majowy piknik lub spotkanie przy grillu :-) SKŁADNIKI 200 g makaronu (muszelki, kolanka lub inne podobne) 1 podwójny filet z kurczaka 1 długi świeży ogórek 1 puszka kukurydzy 4 jajka 3 - 4 łyżki majonezu 1/2 pęczka koperku 3 łyżki oleju z czosnkiem sól, pieprz
Czary - gary w kuchniwinegret według przepisu znanej mistrzyni kuchni – Julii Child. Dziś polecam bardziej sycącą odmianę tej sałatki, która doskonale pasuje na drugie śniadanie, a nawet może zastąpić lekki obiad. Wystarczy tylko kilka składników, aby otrzymać naprawdę pyszne danie. Koniecznie spróbujcie. Składniki: • 2 główki sałaty świeżutkiej masłowej • 3 jajka ugotowane na twardo • ulubione zioła: szczypiorek, pietruszka, estragon • pierś z kurczaka • przyprawy do mięsa
W mojej kuchnibarszczu czerwonego. Takim jak robimy na wigilię. Sery wędzone sałata, pomidorki koktajlowe roszponka szczypiorek Jajka przekroić ułożyć z innymi produktami na paterze. Na sos .. kilka łyżek majonezu, 2 łyżki musztardy, 2-3 łyżki keczupu, 1 łyżka ostu jabłkowego sól, pieprz.. Sos wymieszać, podać do sałatki
Gotowanie jest łatwezmiksować w malakserze z pieprzem i majerankiem. W trakcie rozdrabniania dodać fasolę i wbić jajko. Warzywa przełożyć do miski, dodać mięso i pół łyżeczki soli. Wszystko dobrze wymieszać. Mokrymi dłońmi formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju po obu stronach po 2 razy. Podawać z surówką, sałatką lub chutneyem. Tak zrobione kotlety nie są suche w środku od bułki tartej. Jeśli
Weekendy w domu i ogrodzienadeszły już te chłodniejsze, deszczowe dni , wtedy zamiast lekkich sałat częściej przygotowujemy najróżniejsze sałatki. Z treściwym dodatkiem majonezu czy śmietany zamiast lekkich dressingów. Ta akurat powstała z tego co było pod ręką ( czytaj w lodówce ) Składniki: puszka groszku puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 6 jajek ugotowanych na twardo pół pęczka natki pietruszki puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka
Z Majeczką w kuchnichrzan oraz śmietanę i zmiksować. Dodać do smaku sól i pieprz, na koniec jajko i dalej blendować. Do kokilek nałożyć puree i zapiekać około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Razem z puree wstawić do piekarnika nagrzanego na 15-20 minut. Podawać z ulubioną sałatką. Smacznego
DefinicjaSmakuwpadłam i się poparzyłam zainspirowały mnie do wykonania szybkiego i prostego przepisu na sałatkę. Składniki: 1 puszka groszku konserwowego listki z 5 młodych gałązek pokrzyw 1 słoik selera konserwowego 1 duży słoik majonezu 1 papryka czerwona 1 mały jogurt 5 średnich ogórków konserwowych 6 jajek 1 duży por (zielona część) 2 średnie jabłka 20 dag żółtego sera szczypiorek pieprz
Bon Appetit Małgorzatysię trochę pokombinuje to można przygotować naprawdę zdrową i smaczną sałatkę. Do sałatki warto zawsze przemycić trochę orzechów, które wzbogacą jej wartości odżywcze. Podstawą tego dnia jest pierś z indyka ugotowana na parze - żeby było jeszcze zdrowiej ;) Do tego roszponka, suszone pomidory i jajko
Milion Smakówboki mięsa i zwijamy całość w rulon. Panierujemy w mące, później w roztrzepanym jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy na rumiano na maśle klarownym z każdej ze stron. Upieczone odkładamy do garnka i przykrywamy pokrywką, aby spokojnie doszły. Podajemy z ziemniakami, pure, ulubioną sałatką. Jakość pomidorów suszonych jest bardzo ważna, dlatego też z braku własnoręcznie przygotowanych
Malinowe PocałunkiKolejna bardzo smaczna i szybka sałatka. Pasuje doskonale na grilla, ale także świetna na śniadanie, czy kolację. Składniki - ugotowane ziemniaki 4 szt. - papryka czerwona ( 1 mniejsza, lub pół większej ) - ogórki kiszone 3 sztuki - pół białej cebuli - jajka ugotowane na twardo 3 szt. - majonez, smietana - domowa wegeta ( opcjonalnie pieprz ) Wykonanie Ziemniaki, paprykę, ogórki, cebulę i jajka kroję w kosteczkę. Dodaję
Kuchnia z widokiem na ogródbędzie miękka, ale nie rozgotowana, doprawiamy odrobiną soli mleko i mąkę mieszamy z jajkiem. Dodajemy ugotowaną kaszę Szczypiorek razem z dymką siekamy, parmezan ścieramy, dodajemy do masy Smażymy na oleju rzepakowym na złoty kolor. Smacznego! P.S Aby podkreślić wiosenny charakter placuszków podajemy je z sałatka z rukoli lub dipem z awokado, posypane tartym parmezanem
Luźna Kuchnia