skośnie wzdłuż każdego kotleta (uwaga, by nie przeciąć na wylot mięsa), dobrze przyprawiam, moczę w roztrzepanym jajku z dodatkiem dużej ilości ziół. Smażę na rozgrzanym maśle zaczynając od tej ponacinanej strony kotleta. Będzie ładnie zarumienione i rozchylone. Podawajcie z ryżem, makaronem, ziemniakami, surówkami, sałatką, w bułce z sałatą, pasuje do prawie każdego dania. Smakujcie jak Wam tylko kulinarna wyobraźnia pozwoli
Zasmakuj Kuchnikcal w 100 g. Kto jeszcze nie zna, polecam. Dzisiaj tak na szybkiego przygotowałam sałatkę na zimno, przepis jest na dwóch niejadków lub dla jeden, która lubi sobie zjeść - dla mnie :-))))) Składniki: 100 g ugotowanej i wystudzonej kaszy bulgur 2 małe jajka 2 małe pomidory malinowe 4-5 liści sałaty lodowej 1 dojrzałe avocado
pieprzny smaczekzdrowy nie jest, ale czasami warto go wykorzystać do sałatek lub past. Duża zaleta takiej sałatki to jej szybkie przygotowanie i składniki ,które raczej w każdym domu mamy pod ręką. SKŁADNIKI 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej 4 średnie ogórki kiszone 6 jajek 2 średnie cebule 10 dag sera żółtego ( dowolny) 2 łyżki majonezu sól pieprz do smaku WYKONANIE
W kuchennym oknie EwyNaleśniki - pulchne, farsz - wyrazisty, a sałatka jest delikatnym uzupełnieniem całości... Składniki : na naleśniki (8-10 sztuk) ok 250g mąki, 1 1/2 szklanki mleka, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 szklanki wody gazowanej, jajko, łyżeczka soli, łyżeczka słodkiej papryczki w proszku farsz: duża podwójna pierś z kurczaka, łyżeczka ostrej papryczki w proszku, łyżka KASI sól do smaku, dodatkowo: mały przecier
Lena GotujeSkładniki: 50 g rukoli 4 jajka 1 pomidor 1/2 kolorowej papryki ser żółty sos: 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Czosnek przecisnąć przez praskę, … Czytaj dalej Sałatka z rukoli
czarrna od kuchniDziś polecam sałatkę z tuńczykiem. Pasuje na każdą imprezę. Jeśli lubicie tuńczyka to zachęcam to wypróbowania. Składniki: 3/4 szklanki makaronu typu ryżyk (odmierzyłam przed ugotowaniem) 2 puszki tuńczyka 4 jajka 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 1 duża cebula 2-3 ogórki kiszone 1 puszka kukurydzy konserwowej 10-15 sztuk oliwek marynowanych 4-5 łyżek majonezu sól, pieprz Makaron
Agusiowe smakołykiŚledzie większość osób kojarzy z płatami w zalewie bądź w oliwie, w sałatkach, rolmopsach itp. Tym razem przedstawiam Wam śledzia w zupełnie nowej odsłonie – marynowanego w
Ola la LCHFjajka 3 łodygi selera naciowego cebulka dymka mała czerwona papryka majonez, sól, pieprz Przygotowanie: Ugotowane jajka pokroić, Umyte łodygi selera, cebulkę oraz paprykę również pokroić Składniki połączyć, dodać do smaku soli, pieprz, kiełki (wg uznania) oraz majonez, wymieszać Posypać jeszcze na wierzchu sałatkę kiełkami. Sałatka szybka do zrobienia, posiada niewiele składników, a jest naprawdę smaczna
Proste Potrawyjajka 3 łodygi selera naciowego cebulka dymka mała czerwona papryka majonez, sól, pieprz Przygotowanie: Ugotowane jajka pokroić, Umyte łodygi selera, cebulkę oraz paprykę również pokroić Składniki połączyć, dodać do smaku soli, pieprz, kiełki (wg uznania) oraz majonez, wymieszać Posypać jeszcze na wierzchu sałatkę kiełkami. Sałatka szybka do zrobienia, posiada niewiele składników, a jest naprawdę smaczna
Proste Potrawyparzenia się zakończył. Jajka gotujemy na twardo, cebule kroimy w piórka. Do miski wkładamy brokuły, cebulę, jajka (pokrojone w ósemki), pomidorki, kukurydzę (jeżeli używamy). Zalewamy sosem (2 łyżki jogurtu, 1/2 łyżki majonezu, łyżka musztardy francuskiej, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz). Wierzch sałatki posypujemy kawałkami sera feta. WSKAZÓWKI: można podać z grzankami lub jako sałatkę do mięs
Kopystką po garachNasz nowy Aromat pachnie i smakuje wiosną. Tą utęsknioną, wyczekiwaną. Kuszącą lekkimi śniadaniami, pysznymi koktajlami i sałatkami. Wiosna w Aromacie wita czytelników ciekawymi pomysłami na szpinak i kaszę jaglaną, wielkanocnymi wypiekami i daniami dla dzieci. Razem wyruszymy w kulinarną podróż dookoła świata z jajkiem i nauczymy się dobierać kieliszki do wina. Zapraszam do czytania! (klik w zdjęcie
Obiad gotowySkładniki: 1 szklanka zielonej soczewicy 3 jajka 1 puszka tuńczyka 4 ogórki konserwowe 1 mały por 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Soczewicę ugotować w … Czytaj dalej Sałatka z soczewicą i tuńczykiem
czarrna od kuchniŚledzie z marynowanymi grzybkami i ogórkami, można przygotować na tydzień lub dwa przed Świętami. Składniki sałatki są tak dobrane, że żaden z nich nie dominuje smakowo
Codziennik KuchennyCoś dobrego do chleba Składniki • 1 konserwa szprotek w aromatyzowanym oleju • 1 mała cebula • 3 jajka gotowane • 2 ogórki kiszone • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. Szprotki
W królestwie smaków Beaty