Kalafior to cenne źródło wielu witamin i mikroelementów. Nie musi być tradycyjnym dodatkiem do obiadu. Powoduje uczucie sytości, dlatego polecany jest osobom dbającym o sylwetkę.Nieodłącznie
Anioły w kuchniDzisiaj polecam pyszne, kruche rogaliki drożdżowe. Te maleńkie rogaliki cieszą się ogromnym powodzeniem. Wszystkim bardzo smakują i szybko znikają, dlatego radzę robić je z
Salonik smakówTo ciasto polecam wszystkim łasuchom, na każdą okazję. Doskonałe jest na święta, imieniny, urodziny czy po prostu do niedzielnej kawy. Przepis bierze udział w zabawie
Salonik smakówPyszna i łatwa do zrobienia sałatka. Sprawdzi się zarówno na co dzień, na śniadanie lub do pracy, jak również na większe spotkania jako przystawka. Polecam bo jest pyszna i wyrazista w smaku. Tak jak lubię :) 2 duże pory (jasne części) puszka czerwonej fasolki mały słoik marynowanych pieczarek 6 jajek 3-4 łyżki majonezu sól świeżo zmielony pieprz Jajka ugotować
Smakołyki Asidosyć kaloryczny wykorzystuję twarożek lub wędzoną makrelę z jajkiem . Takie pomidorki na mojej diecie są idealne. Podobne podano nam uroczystej kolacji w GACA SPA. Pomidory faszerowane fetą na co dzień i od święta. Składniki: pomidory koktajlowe, 1op. sera feta, 1 łyżeczka jogurtu greckiego świeży szczypiorek, bazylia, oregano (do wyboru) zioła do sałatek (papryka, czosnek, różowy i czarny pieprz, por, bazylia
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKolejna fajna propozycja pysznej sałatki. Kolorowa i pożywna. Polana ulubionym sosem ziołowym. Idealna na imprezę, kolację we dwoje... Gorąco polecam bo jest naprawdę pyszna! Składniki: 200g sera bałkańskiego opakowanie fit&easy Ative 200 g pomidorków cherry 1 ogórek pęczek rzodkiewek szczypiorek 100 g prażonych pestek słonecznika 1 jajko odrobina mleka bułka tarta ulubiony sos ziołowy Wykonanie:Jajko roztrzepujemy
Malinowe PocałunkiCałkiem niedawno odkryłam jak smaczne są młode strączki groszku cukrowego - słodkie i chrupiące. Do groszku można podać na przykład grillowane pulpeciki z łososia i mamy pyszne
Jadło i czytadłoPuszyste ciasto wanilinowe z truskawkami, to chyba jeden z licznych deserów, który całkowicie nie potrzebuje opisu, bo i tak wiadomo, że to jest boskie połączenie smaków
Kuchnia Łukaszabatatami – sałatka cezar z kurczakiem – kurczak z mozzarellą – kurczak pieczony – orientalne skrzydełka z kurczaka – kotlety mielone z kurczaka – kotlet schabowy – schabowy inaczej CORDON BLEU Z KURCZAKA PRZYGOTOWANIE: 60 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 1 duża pierś kurczaka – 2 plasterki szynki – 4 plasterki sera gouda – 1 jajko rozmiar
nietylkopasta.plzetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę. Marchew ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kosteczkę. Rozprowadzić drugą warstwę majonezu. Popieprzyć. Drugą połowę pora drobno pokroić. Sałatkę odstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego
W kuchni u Monikibardzo smaczne. Kofty podałam z lekką warzywną sałatką i sosem czosnkowym. Składniki : 500g mielonej jagnięciny 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki natki pietruszki 1-2 łyżki mięty 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki mielonego kminu 0,5 łyżeczki mielonej kolendry 0,25 łyżeczki kurkumy 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej Sos : 200ml
Codzienne Gotowaniepast oraz jako składnik sałatek. Lubi różne dodatki wydaje mi się najbardziej czosnek, a mnie to pasuję :-) Składniki na ciasto: 1/2 kg mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody pół kostki stopionego masła Składniki na farsz: 200 g zielonej soczewicy 200 g suszonych pomidorów na słońcu bez zalewy 1 jajko sól pieprz
pieprzny smaczekMamy karnawał, co upoważnia nas do odrobiny kuchennych szaleństw ;)Co powiecie na pyszne, kruche marcheweczki?:)Można nadziać je dowolnym farszem lub sałatką, podać na ciepło lub na zimno.W mojej wersji w środku marchewek znalazł się farsz ze szpinaku i kurczaka.Przekąskę podawałam na ciepło.Z przepisu na ciasto wychodzi około 12-15 marchewek. Składniki:Kruche ciasto:1,5 szklanki mąki100(...)sosów (najlepiej takiej, żeby się nie zwarzyła 2 ząbki czosnkumasło do smażenia sól, pieprz czarny,czosnek granulowanyprzyprawa do kurczaka Dodatkowo:karbowana sałata do dekoracji Ciasto:Z mąki, masła, jajka, żółtka, soli i śmietany zagniatamy ciasto. Odstawiamy na godzinę do lodówki, żeby się schłodziło.Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy cienko i kroimy na paski o szerokości około 2cm. Z każdego
Czerwona PorzeczkaNadzionko to rarytas dla wszystkich wyrafinowanych smakoszy. To idealna propozycja na obiad lub jako samodzielne danie. Taki samym nadzionkiem faszeruję udka.Składniki:1 kg łopatki1/2 kg
Salonik smaków