Sezon na maliny trwa. Ciasto z dużą ilością malin zachwyci każdego. Pyszne, rozpływające się w ustach. Może jest trochę pracochłonne, ale dobrze schłodzone idealnie pasuje na
Salonik smakówTakie pierogi najchętniej jem u swojej mamy. Rozpływają się w ustach. Najlepiej smakują ze śmietanką, cukrem i cynamonem. Mogą być z jagodami, mięsem. Dzisiaj zapraszam na
Salonik smakówprzeciąć wzdłuż dłuższego boku. Lekko posolić i obsypać pieprzem i suszoną bazylią. Jajko rozmieszać widelcem. Do jednej miseczki wlać jajko a drugiej bułkę tartą. Kawałki mozzarelli zamoczyć najpierw w jajku potem w bułce tartej. I jeszcze raz tak samo. Na patelnię wlać olej, tak żeby dno było pokryte 5 mm warstwą. Mocno rozgrzać olej i do gorącego włożyć mozzarellę. Smażyć(...)momentu aż ser się zarumieni. Przewrócić na drugą stronę i smażyć ponownie do zarumienienia. Wyjąć ser z oleju i rozłożyć na papierowym ręczniczku, żeby usunąć nadmiar tłuszczu. Wykonanie sałatki – sałatkę wrzucić do miski, dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, ogórek pokrojony w kostkę, pokrojoną rzodkiewkę . Doprawić solą, pieprzem i polać oliwą. Podawać ser ciepły w towarzystwie sałatki i bułeczki
Kuchnia Pokoleńrozetki. Myślę, że ładnie by wyglądała także w postaci małych porcji 1- osobowych w niewielkich miseczkach. Wtedy na wierzchu można w podobny sposób ułożyć po jednym jajku. A propos jajek – pamiętajmy, żeby ich nie przegotowywać. Tracą one wtedy większość wartości odżywczych, a nie o to nam przecież chodzi. Czym mniej ścięte żółtko, tym więcej ich zostaje dla naszych organizmów(...)sugestii płynącej z tej zasłyszanej informacji? Salatka nicejska Pożywna i dość charakterna w smaku sałatka nicejska przywołuje na myśl słoneczne wybrzeże Południowej Francji. Różnorodność smaków powoduje, że sałatka ta jest bardzo ciekawa w odbiorze - kubki smakowe wprost szaleją. Oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Dania Lody , Przekąska , Sałatka , Śniadanie Kuchnia Europejska , Śródziemnomorska Keyword jajka , sałatka , tuńczyk Porcje 4 porcje Czas
Modern Cave GirlSałatka brokułowa Rewelacyjna warstwowa sałatka z brokułem, szynką, jajkami, kolorowymi warzywami i pysznym sosem. Idealna zarówno na przyjęcie, jak i na domową kolację lub niecodzienne śniadanie
Blog z ApetytemPołączenie makaronu w sałatkach sprawdza się idealnie. Tym razem proponujemy w bezmięsnej, pożywnej i aromatycznej wersji. Składniki 250 g drobnego makaronu 1/2 puszki ciecierzycy 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku 4 ogórki konserwowe 3 jajka ugotowane na twardo 1 por 3 łodygi selera naciowego koperek 3 pełne łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente, odcedzamy
R'n'G KitchenDziś przepis na pyszną sałatkę! :) Składniki: I. Krewetki: 250 g mrożonych krewetek 3 ząbki czosnku 2 małe, suszone papryczki chili sól pieprz oliwa II. Kalmary: 250 g mrożonych krążków kalmarów sól 1/2 szklanki mąki suszona bazylia 1 jajko 1/4 szklanki wody gazowanej olej rzepakowy III. Sos: 3 łyżki oliwy 1 łyżka zalewy z suszonych pomidorów 1 łyżeczka kremu balsamicznego
DominikaDolciSkładniki: 1 odsączona puszka czerwonej fasoli kawałek żółtego sera 1-2 łodygi selera naciowego 2-3 ugotowane na twardo jajka majonez sól pieprz Wykonanie: Ser, jajka
Walijskie Pichcenie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 300 g szynki w kawałku 200 g sera żółtego w kawałku 1 słoiczek cebulki perłowej 4 jajka 4-5 ogórków konserwowych 1
Domowy Smak JedzeniaSałatka, w której bazą jest delikatna kasza bulgur (może być z vermicelli ), do tego kilka smacznych dodatków. Składniki: -10 dkg kaszy bulgur -20 dkg mrożonego groszku -pojedynczy filet z piersi kurczaka -3-4 jajka -6 średnich ogórków konserwowych -2 cebulki szalotki -kilka suszonych pomidorów -ok. 2 l bulionu warzywnego -majonez Jajka gotujemy na twardo. Do trzech garnków wlewamy
Maminek kulinarnySKŁADNIKI 4 jaja 3 łyżki keczupu puszka tuńczyka w oleju 4-5 łyżek majonezu 10 dag sera żółtego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jajka ugotować na
Przepisy Kulinarnesosem ostrym niezastąpiony do tortilli, kebaba, gyrosa, grillowanego mięsa. U mnie w warstwowej sałatce z brokułami..ale o tym kiedy indziej... SOS REMULADA DUŃSKA- skarb narodowej kuchni Danii w polskim wydaniu-Gęsty majonezowy sos z warzywami (kapusta, ogórek, cebula) o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw. Doskonale uzupełnia paluszki, chipsy, nachosy i świeże
Z Kuchni Do KuchniSos chrzanowy ma dla nas kilka niezaprzeczlnych zalet: - jest bardzo łatwy do przyrządzenia - nie jest pracochłonny (czas przygotowania to około 15 minut) - pasuje do wielu dań
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDzisiaj chciałabym Wam zaprezentować moją wersję tradycyjnej sałatki jarzynowej. Składniki: 4 średnie marchewki 2 małe selery 3 średnie pietruszki 4 równej wielkości nieduże ziemniaki 1 duży słoik ogórków kiszonych jeden mały por (biała część) 1 jabłko 1 puszka kukurydzy 4 jajka ugotowane na twardo (u mnie jako dodatek nieobowiązkowy) majonez kwaśna gęsta śmietana musztarda sól i pieprz natka pietruszki
Czerwień i błękitbulion Wykonanie: W gorącym bulionie (ja miałam warzywny, uzyskany po gotowaniu warzyw na sałatkę) rozpuszczamy żelatynę w ilości przewidzianej na opakowaniu. Studzimy. W tym czasie szynkę kroimy w paseczki. Kukurydzę odcedzamy. Marchewkę gotujemy i kroimy w kostkę. Oczywiście warzyw używamy dowolnych wg upodobania. Możemy użyć gotowanych jajek, czerwonej papryki, groszku konserwowego i wielu innych składników, gdyż tak naprawdę do szynki
Walijskie Pichcenie