Składniki - proporcje na dwie małe keksówki 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki cukru 1 szklanka oleju roślinnego 1 szklanka maślanki 1 szklanka
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJeszcze takiego pysznego tortu nie jadłam i do tego w wykonaniu mojej córki i jej koleżanki Małgosi. Tort Raffaello z truskawkami rozpływa się w ustach. Puszysty
Salonik smakówSKŁADNIKI:1 woreczek ryżu1 puszka tuńczyka w sosie własnym2 jajkaOliwki zielone1/2 kulki mozzarelliKukurydza słodkaSzczypiorekKoperekJogurt naturalny lub typu greckiegoSól, pieprz, curryPRZYGOTOWANIE:Do wcześniej ugotowanego i ostudzonego ryżu
kulinarnyJaSzybki sposób na coś smacznego, na coś z rybą, na przemycenie jej dzieciom...bo wtakiej wersji uwielbiają się zajadać tuńczykiemSkładniki:1,5 szkl kuskusupuszka tuńczyka w
Z Majeczką w kuchniDziś mam dla Was propozycję pysznej sałatki serowej z dzikim ryżem i porem. To jedna z moich ulubionych, może przyda Wam się ten przepis na nadchodzące święta. Użyłam do niej sera Salami od Mlekoma polecam Wam bardzo! Składniki: 100 g kolorowego ryżu 4 jajka 1/2 pora 1 puszka kukurydzy 15 dag sera żółtego salami 3 ogórki kiszone
Wanilia i Kardamonzabielania zupy, do polewania pierogów owocowych, do przygotowywania surówek i sałatek. Jogurtem zastępuję także majonez we wszelkiego rodzaju pastach do chleba . Moja bardziej pro-zdrowotna wersja pasty makrelowej zawiera jako „zlepiacz” właśnie jogurt naturalny zamiast majonezu. Składniki dla 2-3 osób: 1 mała makrela wędzona 1 jajko – ugotowane na twardo 2 średnie ogórki kiszone ½ średniej cebuli czerwonej 2 łyżki jogurtu
Grunt to przepis!wzrokową degustację :) Rostbef z sokiem jabłkowym, chlebem z ogniska i sałatką z musztardowca Bulion estragonowo-wołowy z oliwą ziołową Tacos z rwaną wołowiną, salsą pomidorową i guacamole kolejne spotkanie pod ścianą :) Stek z antrykotu, puree ziemniaczane, portobello, szpinak, sos holenderski z miso Bekon burger truflowy z jajkiem przepiórczym lody... idealnie kończyły mięsne obżarstwo :) zdjęcie z MISZCZYNIĄ, takie zaległe
Dzieje kuchennej Wiewiórywypróbowania :) Sałatkę podałam na pięknej porcelanie Bogucice - http://www.porcelanabogucice.pl/ Składniki : 1/2 papryki czerwonej 3 ziemniaki ugotowane w całości 1 puszka kukurydzy 1/2 pora 1 puszka tuńczyka 2 garści roszponki kilka oliwek 2 łyżki majonezu sól , pieprz do smaku 4 jajka 2 kulki mozzarelli Wykonanie : Jajka ugotować
Sama słodycz i szczypta chilipomocą dłoni, by przyprawy dobrze wchłonęły się w mięso. Dodać jajko, starty parmezan, majonez i mąkę. Wymieszać. Jeśli masa jest zbyt rzadka to można dosypać odrobinę mąki. Odstawić mięso na 15-20 minut. Po tym czasie smażyć kotleciki na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Smacznego! Przepis na sałatkę ze zdjęcia: Niskokaloryczna sałatka do pracy lub do obiadu Całość
Kulinarne PrzebojeBrakuje Wam szybkiego, atrakcyjnego i smacznego dodatku do zup, czy sałatek? Jeśli tak to danie jest idealne dla Was. Wyborny paluch w kształcie warkocza sporządzany z ciasta francuskiego. Efektowny i pyszny! Czas przygotowania 25 minut (w tym około 12 minut pieczenia) Ilość porcji: 4 Składniki: Ciasto francuskie Jajko Jajko rozbijamy w miseczce. Ciasto francuskie rozwijamy. Nacinami paski o szerokości około
Kolizje SmakówCzy mogą zaskoczyć nas wałki do ciasta, ciasteczek? Oczywiście! Są piękne, drewniane, grawerowane wałki do ciastek. Są na nich niepowtarzalne wzory. Ja na razie zadowoliłam się
Salonik smakówSałatka warstwowa z brokułem i jajkiem wpadła mi w oko podczas przeglądania gazetki “Sałatki i surówki, kwiecień 2016”. Jest prosta w wykonaniu, a zarazem
Kulinarne Przeboje250 g tortellini (u mnie prosciutto) 4 jajka 1 por 1 czerwona papryka 5-6 ogórków konserwowych 100-200 g kiełbasy krakowskiej 1 puszka kukurydzy 4
Smaki Na TalerzuSałatka „prawie” Cesar to nasza wariacja na temat klasycznej sałatki Cesar. Prawdziwa sałatka zawiera ściśle określone składniki, choć przepisów jest wiele :) Nasza sałatka to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przeciśniętym czosnkiem oraz posiekaną natką pietruszki *** *** Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem i każdą nacinamy w trzech lub czterech miejscach *** *** W nacięciach umieszczamy masło czosnkowe *** *** Mini bagietki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 15 minut *** *** Najlepiej smakują gdy są jeszcze ciepłe *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI
Blog z Apetytem