Kolejna odsłona sałatki z kaszą jako głównym składnikiem. Ta wersja bogatsza w składniki niż ... wyszła przepyszna. Oprócz walorów smakowych jej zaletą jest też szybkość przyrządzania i sytość. Za sprawą kaszy, która ma dużo błonnika po zjedzeniu niewielkiej porcji jesteśmy syci przez długie godziny :)) Składniki: 1 wor eczek (100g) ugotowanej kaszy bulgur 3 ugotowane jajka mała puszka kukurydzy
Walijskie Pichcenieformuje kulki wielkości jajka. Na patelni rozgrzewam oliwę i smażę klopsiki z każdej strony na rumiano.Następnie wrzucam paprykę słodką podsmażam ją dodaje ostrą wlewam śmietanę i jogurt mieszam delikatnie zmniejszam ogień i klopsy dochodzą jeszcze ok 15 minut . Na końcu dosalam jeśli jest to konieczne . Sos trzeba często mieszać . Podaje z ziemniakami i sałatką z pomidorów
Eli Gotowanienaturalnym. Do faszerowania jajek można po prostu łączyć żółtka z jogurtem oraz dowolnymi dodatkami, np łososiem, groszkiem zielonym, suszonymi pomidorami, nie musimy dodawać majonezu by zwiększać kaloryczność. ZAKWAS NA ŻUREK . Dobrze zrobić wcześniej samodzielnie albo kupić gotowy, który składem będzie równał się z domowym ( mąka żytnia razowa, czosnek, woda, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy). SAŁATKI . na Wielkanocnym stole
Życie na widelcutheme-font:minor-latin;} SAŁATKA Z SZYNKĄ I KURCZAKIEM SKŁADNIKI: podwójna pierś z kurczaka 20dag. wędzonej szynki 1 duża papryka czerwona 1 ogórek zielony 3 ogórki kiszone 1 cebula 2 woreczki ryżu 5 jaj 10 dag. sera żółtego WYKONANIE: pierś z kurczaka z szynką i cebulą pokroić w kostkę i usmażyć na maśle, ryż ugotować jajka, ogórki, paprykę pokroić
Kuchnia Beatyrobienia sałatki warzywa i pozostałe z obiadu mięso mielone. Świetnie spiszą się na przyjęciu imprezowym czy na kameralnej kolacji. Były bardzo smaczne i kolorowe, więc polecam! Babeczki mięsne z dodatkami SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego z łopatki 3 łyżki oleju rzepakowego 1/2 puszki groszku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 1 jajko
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiChociaż do Wielkanocy jeszcze daleko, to i tak zachęcam do przygotowania babki gotowanej. Jest delikatna, lekka jak puch, a przygotowanie jej jest proste i niezbyt czasochłonne
Salonik smakówsię do różnych sałatek. Jednak dzisiaj, przedstawiam przepis z wykorzystaniem miąszu dyni, który dodałam do klusek. Podałam je w kremowym, lekko słodkim, serowym sosie na bazie śmietanki 30%. Efekt końcowy jest ukazany na zdjęciu. Miłego gotowania! Kluski dyniowe z serem pleśniowym porcja dla 4 osób Składniki: kluski: 1,5 szklanka puree z upieczonej dyni 2 jajka 1 szklanka mąki orkiszowej
Jaglusiaprzepisów na sałatkę warzywną jest mnóstwo. Ja podaje przepis na wersje podstawową, moją ulubioną. Ważną sprawą jest żeby wszystkie warzywa gotować razem i wyjmować poszczególne warzywa po kolei jak już są miękkie,ale nie rozgotowane - najpierw ziemniaki a następnie marchew, pietruszkę i seler. Składniki: 3 pietruszki 4 marchewki 1 seler 4 ziemniaki 3 - 4 jajka ogórki kiszone (według uznania
Mama Gotujezaległości:) Rano była sałatka, teraz przyszła kolej na deser. Lekki biszkopt, waniliowa masa serowa i spora porcja truskawek... Można też upiec większy biszkopt i przełożyć go kremem i truskawkami. Poza tym truskawki możecie zastąpić np. bardziej dostępnymi już malinami, będzie równie smacznie:) Ciasto najbardziej zasmakowało naszemu synkowi, który uwielbia truskawki pod każdą postacią. Biszkopt:3 jajka, 1/2 szklanki cukru
Z miłości do słodkościobtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Umieszczamy na patelni. Smażymy z jednej strony na złoty kolor. Przekładamy na drugą stronę, układając na kurczaku po stronie usmażonej ananasa oraz posypując żółtym serem. Patelnie przykrywamy pokrywką. Trzymamy na małym ogniu, aż pierś z kurczaka się usmaży. Podajemy od razu po przygotowaniu na przykład z frytkami i sałatką. Smacznego
Kolizje Smakówkanapek czy sałatek. Można ich również używać jako składnik panierek do dań obiadowych. Jeśli zapragniemy dodać je do jogurtu czy mleka również możemy być spokojni o smak i wartość odżywczą takiego połączenia. --------------------*--------------------*--------------------*--------------------*--------------------*-------------------- Składniki : * 1,5 szklanki mąki pszennej * 3 łyżki otrębów pszennych Sante * łyżka otrębów żytnich Sante * pół kostki drożdży * pół szklanki ciepłego mleka * jajko * 3 łyżki rozpuszczonego masła
Magiczne Życie Martycycem, to buzia w dzióbek :PA więc...pieczone, gotowane, broń Boże smażone. Kiełbasy i mięsiwa tak. Nabiał tak, ale z rozwagą, bo skaza białkowa nie śpi. Mleko, żółty ser, jajka ostrożnie.Jeśli warzywa to bez skóry i też nie wszystkie. Ale tutaj bym nie przesadzała. Obalam bowiem mit "dwóch plasterków ogórka", który pokutuje po tatusiowej stronie i Młody jakoś dychwi(...)zielonego ogórka, pomidora (oczywiście bez skóry) i kiełków rzodkiewki. Gotowane pulpeciki z mięsa mielonego z koperkiem.Wszystko w akompaniamencie koperkowego sosu na bazie jogurtu. Kolacyjnie Hicior ostatnich dni: sałatka z buraków, wędzonego twarogu i kaszy gryczanej. Wyrazisty wędzony ser, gryzący smak kiełków rzodkiewki, kojący zmysły burak. Pyszności! A po tym wszystkim...Deser... który z powodzeniem można przygotować też na śniadanie
bastalenaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: puszk a tuńczyka (u mnie w oleju), mała papryka
JejKuchniaprzypadku sałatki. Zapiekanka jest sycąca oraz treściwa i świetnie sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny 👪 Składniki: 3 torebki ryżu białego 1 podwójny filet z kurczaka 1 czerwona papryka 5 łyżek kukurydzy z puszki 3-4 ogórki konserwowe 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki ketchupu 1 jajko 1/2 op. przyprawy kebab-gyros
Kuchnia MagdaLenyprzypadku sałatki. Zapiekanka jest sycąca oraz treściwa i świetnie sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny 👪 Składniki: 3 torebki ryżu białego 1 podwójny filet z kurczaka 1 czerwona papryka 5 łyżek kukurydzy z puszki 3-4 ogórki konserwowe 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki ketchupu 1 jajko 1/2 op. przyprawy kebab-gyros
Kuchnia MagdaLeny