Jak zrobić domowy chrzan Przepis na chrzan tarty bez łez. Jak zrobić domowy chrzan i po co, skoro można kupić go w każdym sklepie? Moim zdaniem
Cztery FajeryDżem z dyni domowy dżem dyniowy z pomarańcżą i korzennymi przyprawami. Dżem z dyni, jesienny smakołyk, którego, podobnie jak puree z dyni , nie może zabraknąć
Cztery FajeryDomowa zupa pomidorowa w proszku przepis na zupę pomidorową instant bez gotowania. Domowa zupa pomidorowa w proszku suszona w suszarce do owoców i warzyw jest doskonałą
Cztery FajeryPasta warzywna dla dzieci z wolno duszonych warzyw powstała na prośbę mojej koleżanki, której dziecko ze względu na stan zdrowia wymaga specjalnego traktowania. Ponieważ zależało nam
Cztery FajeryDziś przedstawiam przepis na moje ulubione leczo , całkiem warzywne , bez grama mięsa i bardzo smaczne, a bezglutenowe z natury rzeczy. Jak każde z dań zawierających sporo
Kawa z mlekiemPolecam mój sos warzywny do makaronu, oczywiście bezglutenowego. To bardzo smaczne, lekkostrawne i zdrowe danie, jednocześnie nietrudne w przygotowaniu. Zapraszam. Składniki: 250 g makaronu bezglutenowego 1
Kawa z mlekiemzawieraj ą konserwantów ani sztucznych barwników, a oprócz tego pięknie prezentują się na talerzu. Warzywny makaron Fit&Easy odkryje przed Tobą sekrety delikatnego smaku buraka Alto. Ta podłużna odmiana charakteryzuje się słodkim smakiem, wyjątkową soczystością, bez ziemistego posmaku. Dzięki niemu stworzysz oryginalną sałatkę, kolorową zapiekankę i każde danie, jakie tylko podpowie Ci wyobraźnia. Makaron doskonale smakuje na surowo
Z Majeczką w kuchnizastąpić młodymi szparagami, których tak pełno w sezonie na bazarach. Dressing sprawia, że ta sałatka ma wyjątkowy, wielowymiarowy smak. Składniki: 6 łyżek jasnego sezamu 2 cm korzenia imbiru 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka syropu klonowego sok z ½ limonki 100 ml bulionu warzywnego 1 ząbek czosnku 2 cebulki dymki 1 papryczka chili 250 g makaronu Mie 300 g chińskiej kapusty(...)patelni i odłóż na bok. Teraz przygotuj sos: obierz imbir i drobno go zetrzyj, przełóż do małej miseczki i wymieszaj z sosem sojowym, syropem klonowym, sokiem z limonki, bulionem warzywnym i 1 łyżką oleju sezamowego. Dodaj jeszcze przeciśnięty czosnek, drobno posiekane cebulki i papryczkę chili. Makaron Mie przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź, przelej go zimną wodą i pozostaw
Roślinna - blog wegańskiZbliża się już wielkimi krokami sezon owocowo-warzywny. Już za moment ogórki będą smakowały ogórkami, pomidory pomidorami, a zioła ziołami. I to właśnie wtedy na potęgę trzeba robić takie sałatki. Mnie to smakowało nawet już teraz, kiedy ogórki nie smakują tak jak trzeba, a pomidory pleśnieją po 2 dniach od zakupu. Cóż. W oryginalnym przepisie zamiast kuskusu dodaje się bulgur
Kardamonovyrynku. Do tej pory pojawiło się spaghetti z marchewki i z buraka. To bardzo fajny pomysł na danie warzywne; marchewkę i buraki w postaci długich makaronów możemy jeść na różne sposoby: na surowo, blanszowane, smażone... Dziś zapraszam Was na pyszną sałatkę do przygotowania, której wykorzystałam buraki. Sałatka pysznie smakuje zarówno na zimno jaki i na ciepło. Serdecznie polecam 😋. Sałatka
Kulinarne przygody Gatitydoprawiamy solą i pieprzem. Całość energicznie mieszamy. Wstawiamy na lodówki na godzinę, aby składniki dobrze się przegryzły. Sałatkę brokułową podajemy z ulubionym pieczywem. Gryczotto z pieczarkami i szczypiorem 100 g kaszy gryczanej prażonej 500 g pieczarek 700 ml bulionu warzywnego 1 pęczek dymki ze szczypiorem 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki ziół prowansalskich sól ziołowa
My Chcemy JeśćSzybkie, smaczne i pożywne <3 Idealna sałatka dla smakoszy zieleniny <3 Składniki 2 małe ząbki czosnku 4 filety z sardeli 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki bulionu warzywnego 2 łyżki octu balsamico 2 łyżki soku cytrynowego łyżeczka łagodnej musztardy pieprz 1 łyżka świeżo posiekanej pietruszki 9 łyżek świeżo startego parmezanu bagietka sól morska 2 zwarte główki
R'n'G Kitchenłyżeczką cukru. Odstawiamy na bok. (Ten etap można przejść "na lenia" i po prostu użyć gotowego sosu do sałatek.) Rwiemy sałatę i kroimy warzywa: paprykę w kostkę, cebulę w piórka, oliwki na pół, pomidorki na pół, ogórka w kosteczkę. Do warzywnej mieszanki dodajemy pokrojoną w kostkę fetę. Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Voila! ;) Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakugigantes plaki ( patrz niżej ), tzatziki, grillowane bakłażany i cukinie, faszerowany bakłażan, klopsiki mięsne i rodzaj gulaszu warzywnego z grecką kiełbasą. Grillowana ośmiornica ( χταπόδι σχάρας - czyt chtapodi scharas) Ulubione danie mojego Męża. Grillowane macki ośmiornicy, podawane z limonką i sałatką lub też, w innej tawernie, z ziemniakami. Grillowana dorada (ψητό τσιπούρα) Moja ulubiona rybka:) Świeżutka, z dodatkiem sałatki lub frytek
Chilli Czosnek i Oliwapół zielonej i pół żółtej, 300 g fasolki szparagowej, 1/3 szklanki ciecierzycy z puszki, natka pietruszki, ok. 30 g pokruszonej fety, oliwa z oliwek, mieszanka ziaren do sałatki - u nas pestki dyni, pestki słonecznika i piniole Cukinię pokroić w średniej grubości plasterki i zgrillować na patelni grillowej - do zrumienienia z dwóch stron. Marchewkę obrać, a następnie przy pomocy obieraczki(...)minut - ma być jędrna! Kuskus został przez nas wcześniej zalany bulionem warzywnym, przykryty talerzykiem i zostawiony na kilka minut. Do miseczki nałożyć warstwami kuskus, fasolkę, marchewkę, ciecierzycę i cukinię. Całość posypujemy posiekaną z grubsza natką pietruszki, pokruszoną fetą i ziarnami. Uwagi - my polaliśmy sałatkę tylko oliwą - zależało nam na prostym, świeżym smaku warzyw! Świeżych ziół nigdy dość, dodajcie
Plate of Joy