Dziś mam dla Was przepis na fantastyczną sałatkę!Połączenie świeżych, chrupiących sałat z przepysznym łososiem, smażonym tofu i przepysznym dressingiem jest świetnym pomysłem na lekką kolację
Ostra na Słodkoilością – porcje zdecydowanie dla głodnego!Po zupach przyszła pora na deskę mięs.Chrupiące żeberka , schabowy , kaszanka , biała kiełbasa , skrzydełka , kurczak , bigos , żeberka na ostro , smażone ziemniaki , ogórki kiszone i 3 rodzaje sałatek – jedno wielkie WOW za ilość , ale to znów porcja nie dla 2 ale przynajmniej 4 osób!Spróbowaliśmy wszystkiego ( tak , wiedzieliśmy , że potem pękniemy :p )Na początek(...)Biała kiełbasa – jak dla mnie świetna!Fajnie doprawiona , niesamowicie miękka , delikatna …T. nie zachwyciła – zdecydowanie woli te niemieckie.Pozostałe mięsa , takie jak schabowy , żeberka na ostro , kurczak – ok, ale bez rewelacji.Za to surówki przepyszne – domowe , świeże , fajnie doprawione!Nie mieliśmy już siły na deser , a wiedzieliśmy , że to nas nie ominie.Szalotka i sernik pojawiły się
Ostra na Słodkojest ktoś kto nie lubi sałatki jarzynowej? Oj chyba nikt, klasyka nad klasyką. U większości obowiązkowo na stole podczas Świąt, u nas również na co dzień na kolację, śniadanie. Składniki: 6 ziemniaków 4 marchewki 3 jajka 1 cebula 4 ogórki kiszone 1 jabłko obrane 1 puszka groszku konserwowego sól, świeżo zmielony czarny pieprz 200 ml gęstej śmietany 2 łyżki(...)również kroimy w kosteczkę, Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, dodajemy odsączony groszek. Doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Powinno być słone i ostre ;-) Musztardę mieszamy ze śmietaną, następnie dodajemy do sałatki. Delikatnie mieszamy wszystkie składniki. Sałatka jest gotowa do konsumpcji. Najlepiej smakuje lekko schłodzona
Życie zaczyna się w kuchniszybka w przygotowaniu - dosłownie kilka składników, łatwy dressing i gotowe. Trzeba ją jednak robić na świeżo - aby rukola była jędrna, awokado pięknie zielone, a boczek idealnie chrupiący. To rodzaj sałatki, który źle znosi przechowywanie lub długie stanie na stole - ale spokojnie, zapewniam, że jej to nie grozi. Zawsze znika ze stołu jako pierwsza! Składniki (na 2 porcje): 2 garście(...)ułożyć kawałki awokado, porwany na mniejsza kawałki boczek. Przygotować dressing - wszystkie składniki umieścić w niewielkim słoiczku i wstrząsnąć aż do połączenia - sos powinien był słodko-ostro-kwaśny i nieco zbyt słony. Polać sosem sałatkę i delikatnie wymieszać. Na koniec posypać wiórkami parmezanu (zrobionymi np. obieraczką do warzyw
Kulinarne Inspiracjeparmezanu 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1/4 łyżeczki suszonych płatków cebuli 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki sól i pieprz do smaku Sałatka z bobu i rzodkiewki: szklanka ugotowanego bobu pęczek rzodkiewek łyżka pikantnej salsy paprykowej sól i pieprz do smaku Pieczone marchewki: pęczek młodych marchewek łyżka oliwy łyżka
Mienta blogDodaję do sałatki. Mieszam delikatnie. Na koniec wsypuję, u mnie po 2 łyżki- kapary,cebulkę i czosnek w całości. Bez obaw nie jest ostry tylko łagodny. Mieszam. Sprawdzam ilość soli. Dosmaczam pieprzem. Wkładam do lodówki. Sałatka gotowa w mig, tylko musi się trochę w lodówce przegryzć. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniwymieszać.Sałatka nie wymaga przyprawiania. Opcjonalnie można ją posolić i popieprzyć.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Posłodzenie porów spowoduje, że nie będą takie ostre w smaku. Dzięki temu zabiegowi nie trzeba ich parzyć czy solić.Sałatka nie wymaga przyprawiania, ale (jeśli ktoś lubi) można ją posolić i popieprzyć.Sałatkę można wzbogacić np. o groszek konserwowy czy czerwoną fasolę konserwową.Majonez i/lub
Gospodyni Miejskapracy. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: sałata lodowa (około 400 g), może być inna około 500 g gotowanej lub pieczonej piersi z kurczaka 1 puszka 400 g kukurydzy 1 awokado 4 pomidorki (około 350 g) 1 kostka sera feta (favita) około 270 gramów na sos: 2 łyżeczki ostrej musztardy 3 łyżki oliwy(...)oleju sałatkowego 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem: Sałatka z kurczakiem i awokado Przygotowanie: Pierś z kurczaka gotuję do miękkości mięsa, do gotowania dodałam sól, pieprz, paprykę słodką, paprykę ostrą, pieprz ziołowy, tymianek. Ugotowaną wyjmuję z wody i odstawiam do wystudzenia. Pierś możemy również upiec. Sałatę obieram z wierzchnich liści
Uwaga Babcia GotujeJak już opisałem tutaj , Małżonka Ma Aleksandra miewa czasem szalone pomysły, ale tym razem przeszła samą siebie. Poprosiła, a raczej kazała mi stworzyć przepis na
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDziś kolejny przepis od Denish'a - jeśli tak dalej pójdzie to w Arabii Saudyjskiej szybciej nauczę się gotować hinduskie potrawy, niż arabskie :) Relacje z hinduskich
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataoregano * 5 łyżek groszku konserwowego * 5 łyżek kukurydzy konserwowej * 2 jajka ugotowane na twardo * świeży koperek do smaku * 1 płaska łyżeczka majonezu * pół łyżeczki ostrej musztardy * sól do smaku * 2 szczypty przyprawy do sałatek Wykonanie: Paluszki krabowe pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę odcedzić z nadmiaru zalewy, dodać do surimi. Jajka ugotowane na twardo i ser koryciński pokroić w kostkę
Zrób to smacznieZakochaj się w kuchni kolumbijskiej! Bardzo egzotyczna i super smaczna sałatka z krewetkami , owocem mango, dojrzałym i super maślanym awokado.. Do tego idealny kwaśno ostry sos i kilka idealne dobranych warzyw. Jeśli zaś wolisz kurczaka, to mam dla Ciebie alternatywny przepis - sałatka z kurczaka i mango w podobnych klimatach, gdzie łączymy owoce z mięsem i warzywami
AniaGotuje.plpomidorach z ziemniakami w wydaniu jednogarnkowym eintopf Steki bavette z sałatką ziemniaczaną Składniki: 600 g ligawy cielęcej 100 g łoju wołowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 400 ml przecieru pomidorowego 3 – 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka słodkiej mielonej papryki ½ łyżki ostrej mielonej papryk 1 łyżka miodu 1-2 łyżki kaparów(...)pomidorami z cebulką, doprawiamy pokrojonymi w paski listkami świeżej bazylii, sokiem z limonki, miodem, posiekaną ostrą papryczką, solą i pieprzem. Całość mieszamy. Przed podaniem steki bavette układamy jeszcze raz na gorącej blasze, dopiekamy po 20 – 30 sekund z każdej strony i podajemy na ziemniaczanej sałatce. Dobra rada: wybierając steki wołowe, najlepiej wziąć te z dużym przerostem tłuszczu wewnątrz tkankowego
WojnaNaSmaki.plpatelni jeszcze przez około 2 minuty mieszając aby krewetki nabrały aromatu natki pietruszki. Tak przygotowane krewetki najlepiej smakują z kawałkiem świeżej bagietki i pyszną sałatką, np. z rukoli . Jeśli wolisz krewetki na ostro, wypróbuj ten przepis . Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się
Natka Pietruszki