smaczna sałatka z selera konserwowego, którą można jeść bez pieczywa. Przygotowana prawie z samych gotowych produktów, dlatego nie wymaga dużego nakładu pracy. Jeżeli chcemy przygotować na prawdę szybką sałatkę to można pominąć kurczaka i też będzie smaczna. 800 g selera konserwowego (słoik 900 ml) 1 filet z kurczaka 1 puszka ananasa w syropie 1 puszka kukurydzy konserwowej 200 g żółtego(...)przełożyć do dużej miski. Ananasa pokroić na mniejsze cząstki. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Na końcu przyprawić dodając majonez, śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , sałatki i surówki Tagged: ananas , filet z kurczaka , kukurydza , seler konserwowy , ser żółty
https:KKuchniaMniamZrobiłam kolejną sałatkę do słoiczków, która może być również porównana do buraczków z papryką . Właśnie one cieszyły się u Was dużym zainteresowaniem. Te sałatki są świetne, ponieważ można je robić przez cały rok. Zauważyłam, że ile się ich nie zrobi, to „wyjdą” do ostatniego słoiczka Składniki: 1 główka kapusty białej o wadze(...)minut). Po wystudzeniu obrałam i poszatkowałam. Można zetrzeć na tarce jarzynowej. Kapustę opłukałam i drobno poszatkowałam. Cebulę po obraniu posiekałam na drobną kosteczkę. Wszystkie składniki przełożyłam do garnka Zalewa: Składniki zalewy zagotowałam i gorącą wlałam do warzyw. Wymieszałam i zostawiłam na godzinę. Sałatkę przełożyłam do wyparzonych słoiczków i pasteryzowałam 20 minut. Sałatka gotowa. Kolejne słoiczki
Kuchnia u Krysi(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bardzo prosta i smaczna zupa na włoszczyźnie to idealna propozycja na szybki i ciepły posiłek dla całej rodziny. Jest to jedna z najbardziej
Przepiski.plJesienna sałatka z ryżem, kukurydzą świeżą, kalafiorem i dynią. U mnie była w wersji na obiad lekki. możecie zabrać ją do pracy na lunch. Zrobiłam ją z tego co miałam w lodowce. Uwielbiam gotowana kukurydzę i dodaję ją do wielu potraw. Zostanie wam gotowana, zostawcie ją do sałatki, reszta składników to wasza inwencja. 1 woreczek ryżu długiego z dzikim(...)instrukcji opakowania. Dynię ścieram na race jarzynowej razem ze skórą. Przesmażam na patelni, doprawiam solą, pieprzem. Kalafior wrzucam do gotującej wody na trzy minuty i gotuję, odcedzam i przelewam zimną wodą. Do przestudzonego ryżu dodaję kalafior, łososia kawałki, kukurydzę którą obkrawam nożem, pokrojoną natkę pietruszki, dynię. Doprawiam solą, pieprzem, sosem. Sałatkę podaję z kawałkami cytryny
wesoła kuchniaLiście kapusty umyć i drobno pokroić. Jabłko i marchew obrać, umyć i zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej. Kapustę , jabłko i marchew wymieszać. W osobnym naczyniu wymieszać jogurt, majonez, chrzan, sok z cytryny, sól i pieprz. Dodać do miseczki z sałatką i dobrze wymieszać, ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem. Podawać do drugiego dania do dań mięsnych. Smacznego
Krylowa KuchniaSałatka z brokułem, serem feta, kukurydzą i prażonym słonecznikiem. Idealna na lunch lub kolację. Jest lekka, smaczna i zdrowa. Idealna dla fanów (i nie tylko) brokuła. To jedna z moich ulubionych sałatek. Składniki na 2 porcje: 1/2 brokuła 1/4 kostki sera feta 4 łyżki kukurydzy 2 łyżki nasion słonecznika 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu light (lub mniej(...)kukurydze i ser feta. Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na suchej patelni podprażamy słonecznik. Posypujemy gotową sałatkę. I nne pomysły z brokułem w roli głównej: Pulpety z brokułem Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, serem feta i brokułem Prosta fit zupa jarzynowa Zupa krem brokułowa
Czarnawisienkasmaku Pęczek szczypiorku do posypania Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo, obrać, wystudzić zetrzeć na tarce jarzynowej, obraną cebulę posiekać w drobną kostkę, tuńczyka z puszki osączyć z zalewy, ogórka kiszonego pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce. Sałatkę układać warstwowo w salaterce w kolejności: starty ser, tuńczyk z cebulką, posolić i doprawić do smaku posmarować dwoma łyżkami
Wanilia i KardamonEasy . Jest to naturalne połączenie jarmużu i brukselki. Warzywo ma charakterystyczny smak i idelnie sprawdziło się w jarzynowej zupie. Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych. 1,5 l bulionu drobiowego 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej 1 por (biała
VioletoweKucharzenieSałatka z cukinii jest tak samo pyszna jak sałatka z ogórków, bardzo smaczna, lekko słodkawa, pyszna. Polecam. SKŁADNIKI : 4 średniej wielkości cukinie 3 papryki czerwone 2 marchewki 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki soli 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 10 % 1 szklanka wody 1 płaska łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki(...)PRZYGOTOWANIE : Wszystkie warzywa szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Cukinię i cebulę przekładamy osobno do miski, posypujemy solą i odkładamy na 1 godzinę aby puściła soki. Następnie cukinię wyciskamy i dodajemy do drugiej miski z pozostałymi warzywami. Czosnek drobno kroimy i dodajemy do sałatki. Zalewa - do garnka dodajemy cukier, ocet, wodę, pieprz sypki i curry
Kulinarne Fantazje Mariolisurówka jest pełna zdrowych składników za które nasz organizm będzie nam wdzięczny. Pulchne rodzynki sprawiają, że nie możemy się jej oprzeć. Sałatka z marchewki jest aromatyczna i dodaje świeżego smaku daniu głównemu . Sałatka która przygotujemy w kilka minut. Sałatką marchewkowa , którą możemy się zajadać każdego dnia! Marchewka ma szerokie zastosowanie w kuchni jest znana na całym świecie. Marchewka posiada właściwości(...)rodzynek – 5 łyżek jogurtu greckiego – sól, pieprz Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Orzechy podsmażamy na suchej patelni. Do miski wkładamy marchew, orzechy i rodzynki. Mieszamy. Dodajemy jogurt grecki, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Sałatka gotowa. Gotowa w kilka minut, jest niewątpliwie najlepsza sałatką z marchewki wszech czasów! Jeśli spróbujmy
Zdrowy Styl JoannyOgórki opłukać, obrać i pokroić w półplasterki. Rzodkiewkę oczyścić, opłukać i zetrzeć ją na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Brukselkę przekroić na pół, wsypać do miski, dodać ogórki i rzodkiewkę startą. Śmietanę wymieszać z majonezem, solą i pieprzem i polać sałatkę, delikatnie wymieszać
Camilla w kuchniziemniaki czy seler naciowy. Przepis na Sałatkę makaronową z parmezanem Składniki: 300 g pomidorków koktajlowych 300 g niewielkich pieczarek 1 czerwona papryka 1 średnia cukinia liście botwinki lub szpinak baby 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku świeży lub suszony tymianek sól, pieprz do smaku łyżka masła mały słoiczek przecieru pomidorowego Szybka wiosenna zupa jarzynowa – przepis Wszystkie warzywa dokładnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!WINEGRET : 50 ml oleju wielkopolskiego, słonecznikowego do sałatek 1 łyżeczka musztardy sarepskiej mały ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz do smaku(...)PRZYGOTOWANIE : Wszystkie składniki sosu przekładamy do pojemnika, zamykamy i dokładnie mieszamy aż powstanie jednolity sos. Ser ścieramy na tarce jarzynowej, dzielimy na 3-4 porcje. Na rozgrzaną teflonową patelnię kładziemy porcję sera i formujemy cieniutki placuszek, czekamy aż lekko się zarumieni i podważamy łopatką. Kiedy serowy placuszek się oderwie umieszczamy go na odwróconej szklance i formujemy koszyczek, czekamy
Kulinarne Fantazje MarioliŻółtka startych drobno jajek całkowicie wystarczą. Spotkałam się też z siekaną i drobno tartą wersją tej sałatki. O ile ścieranie na drobnej tarce jajek daje dobry, miękki efekt, o tyle potraktowanie tak całej zawartości sprawia, że kończycie ze śledziami pod jarzynowym pasztetem. Zdecydowanie wolę wyczuwalne faktury i smaki. SKŁADNIKI 5-6 filetów śledziowych ‘a la matias’ (około 500g
Karo in the Kitchenogórkowa sałatka na zimę. Przepis dostałam od rodzinki z Koszalina. Ostatnio jak byliśmy u nich, Dorotka mi ją poleciła i dała przepis. Będzie pyszny dodatek do zimowego obiadu. Ogórkowa sałatka na zimę Czas przygotowania: 12 godzin Proporcje na ok. 6 słoików 420 ml Składniki: 2 kg ogórków 3 marchewki 2 cebule 3 ząbki czosnku Zalewa: 1 szklanka octu(...)gorzkie. Kroimy je w plasterki. Marchewkę ścieramy na grubej tarce jarzynowej, a cebule kroimy w krążki. Warzywa wrzucamy do miski. W małym garnuszku umieszczamy składniki zalewy. Doprowadzamy ją do zagotowania. Gorącą zalewą zalewamy warzywa, mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na 5 godzin, pamiętając, aby raz na jakiś czas sałatkę zamieszać. Po tym czasie sałatkę przekładamy do czystych słoików. Staramy
Kulinarne przygody Gatity