Lubicie surówki? te do obiadu i nie tylko? Bo ja uwielbiam i zajadam ich całe mnóstwo, wystarczy tylko zetrzeć na tarce ulubione warzywa, dodać jakiś sos
Moje Małe CzarowanieKurczak bardzo soczysty jak z kfc. Panierka oryginalna i bardzo chrupiąca. Dodatkowo złocista co sprawia, że je się ze smakiem. Kurczak może być obiadem, może być przekąską, może być dla dzieci niejadków. Najlepiej podać z sałatką ze świeżych warzyw :) Składniki: 2 duże filety z kurczaka sól, pieprz do oprószenia czosnek granulowany 3/4 łyżeczki olej do smażenia Panierka: płatki
Kuchnia Paulettestygodniu pełnym obfitym w fantastyczne desery dziś zapraszam na pyszny obiad. Jeśli macie ochotę i składniki zróbcie je dziś na obiad. Nie pożałujecie. Duża liczba warzyw jest tu bardzo kluczowa. Dodatkowo pyszna sałatka.... Mniam, muszę je zrobić znów :) Warzywne schaby 2 ząbki czosnku 1 pora 1 cebula 1 filet pojedynczy 1 jajko 2 kotlety schabowe sól, pieprz, kucharek Fileta pokroić
Gotuję TestujęChyba nie ma łatwiejszej w przygotowaniu sałatki. Składa się z 4 składników i małej ilości majonezu. Jeżeli zaskoczą Was goście, a chcecie podać coś smacznego, to
Ania i Marcin gotująOd dłuższego czasu miałam ochotę na sałatkę z buraczków. Niskie temperatury sprawiły, że zaczęłam tęsknić za ich smakiem. Najsmaczniejszą sałatkę z buraczkami, w formie carpaccio, jadłam
Moja smaczna kuchniaprzepis na brokuły Brokuły mogą też dobrze smakować obtoczone w bułce tartej lub ugotowane z dodatkiem czosnku. Dobrze sprawdzą się jako dodatek do obiadu. Można też zdecydować się na przygotowanie z nich pysznej i zdrowej sałatki . Post Jak gotować brokuły pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pomysł na śniadanie, przekąskę w ciągu dnia, czy kolację. My, z mężem uwielbiamy ryby, dlatego często goszczą na naszym stole. Nie tylko na obiad w postaci smażonego dorsza czy pieczonego morszczuka. Lubimy podjeść łososia w sałatce, na kanapce z cytrynką lub wędzoną makrelę w towarzystwie kiszonego ogórka. Carpaccio to danie, które zazwyczaj podaje się z surowego mięsa - wołowiny. Jednak doczekaliśmy
Zasmakuj KuchniWyśmienicie smakuje z rybą do obiadu w towarzystwie ziemniaczków. Pomieszane smaki słodko - kwaśne z dodatkiem jabłka. Pyszny dodatek do obiadów - pasuje do gulaszów, kotletów schabowych, kotletów
Zasmakuj KuchniMizeria latem jest nieodłącznym elementem obiadów, dlatego warto ją urozmaicać:) Dziś przedstawiam ją w wersji rzodkiewkowej, gdzie do ogórka dodałam świeżą, chrupiącą rzodkiewkę. Sprawdziło się idealnie
Szefowa kuchniBardzo smaczna sałatka z kurczakiem i pomarańczą. Sprawdzi się zarówno jako weekendowe śniadanie, kolacja, obiad do pracy jak i propozycja na domowe przyjęcia. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub grzankami. Składniki na 2 porcje: 300 g piersi z kurczaka 1/3 - 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 pomarańcza lub kilka plastrów świeżego ananasa 3 łyżki drobno pokrojonego w kostkę sera żółtego
Ze smakiem i z pasjąDziś zapraszam Was na pysznego kurczaka a la kfc w chrupiącej panierce. Idealny na obiad lub przyjęcie. Do takich chrupiących kawałków kurczaka doskonale pasują najróżniejsze sosy, sałatki, frytki i inne dodatki. Spróbujcie. W kilka chwil w domu możecie wyczarować pyszny posiłek, który zadowoli nie jednego domownika lub gościa na Waszym przyjęciu. Kurczak a la kfc w chrupiącej panierce. W dwóch
Słodkie okruszkiNiedawno proponowałam Wam Sałatkę MIMOZA z sosem winegret według przepisu znanej mistrzyni kuchni – Julii Child. Dziś polecam bardziej sycącą odmianę tej sałatki, która doskonale pasuje na drugie śniadanie, a nawet może zastąpić lekki obiad. Wystarczy tylko kilka składników, aby otrzymać naprawdę pyszne danie. Koniecznie spróbujcie. Składniki: • 2 główki sałaty świeżutkiej masłowej • 3 jajka ugotowane na twardo • ulubione zioła: szczypiorek, pietruszka
W mojej kuchniMam wrażenie, że ciągle robię te same sałatki - grecką w różnych wariacjach, caprese, z makaronem i kurczakiem - sprawdzone przepisy, które nigdy mnie nie zawodzą, a składniki
Kulinarne Inspiracjepostów mogę rozpocząć „po wczorajszym gotowaniu zostało mi…”. Nie inaczej będzie dziś. Do sałatki wykorzystałam jedynie połowę opakowania roszponki. Następnego dnia na sałatkę chęci nie miałam, a żal roślinkę wyrzucać. Wymyśliłam więc absolutnie najszybszy obiad świata – makaron z pesto. Zamiast soli – płatki drożdżowe. Przydał się też wegański parmezan ... [Read more
Gotuj z Blue RavenZaraza trwa. Gorączki mniej za to gil po pas. Po raz kolejny sięgam po mój ukochany pęczak i robię sałatkę. Spełniła swoja funkcję jako element śniadaniówki, wspaniale zapełniła brzuch w ramach obiadu, pysznie smakowała na kolację. Pomysł pochodzi z książki "Piramida w kuchni. Na wynos". Proporcje podaje ogólne, do wypróbowania co komu w jakich ilościach smakuje. Pęczak z suszonymi pomidorami
Dzieje kuchennej Wiewióry