grill i piec, aż góra całkowicie się zetnie. Frittatę podawać pokrojoną na kawałki. Ja podaję do niej dodatkowo sos jogurtowo-czosnkowy i sałatkę z pomidorów, albo dobry domowy ketchup. Jest doskonała na śniadanie, lekki obiad czy kolację. Na drugi dzień (jak zostanie, co nie jest takie pewne) można ją zabrać do pracy i zimna smakuje równie dobrze jak ciepła
Moja Mama GotujeIm bliżyj lata, tym barzi1 ciōngnie2 mie3 do szałołtōw- może to te dwa kilo, kere4 mi jeszcze ôstały ze zimy 😉 Lubia byle co powciepować [...] Artykuł Szałołt
Chop w kuchniBardzo prosta, smaczna i efektowna sałatka. W sam raz na uroczyste spotkanie rodzinne, imprezę lub jako dodatek do obiadu lub jako samodzielna przekąska. Z pysznym, pikantnym, usmażonym kurczakiem. Palce lizać. W wersji dla alergików można nie dodawać majonezu. 1 podwójna pierś z kurczaka ulubiona przyprawa do kurczaka ( u mnie mieszanka do gyrosa) 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku(...)pokroić w plasterki. Do makaronu dodać kurczaka, kukurydzę, groszek, fasolę, pokrojone pieczarki, majonez zmieszany z keczupem. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Szczypiorek posiekać, udekorować nią sałatkę. Sałatkę wstawić do lodówki, najlepiej smakuje dobrze schłodzona. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieUwielbiam surówki. Są doskonałym uzupełnieniem drugiego dania. W szczególności ja i moi bliscy lubimy te z marchewki. Dziś przepis na (moim zdaniem) najłatwiejszą surówkę z
Słodkie okruszkiSkładniki (na dwie porcje): 100 gram makaronu pełnoziarnistego, u mnie muszle 5 plasterków szynki parmeńskiej 5-6 orzechów włoskich 150-200 gram dyni, upieczonej łyżka oliwy
Mango Papajabiałej kapusty, jak od chińczyka Prosta, łatwa i szybka do zrobienia, a zarazem bardzo smaczna surówka z białej kapusty, smakiem przypominająca tą z chińskiego baru. Pyszny dodatek do każdego obiadu. Polecam! Składniki: pół główki białej kapusty – średniej wielkości 1 duża lub 2 mniejsze marchewki Zalewa: 80ml octu winnego lub ryżowego (ok 1/3 szklanki) 125ml oleju ( około(...)wystygnięcia *** *** Następnie miskę z surówką przykrywamy i wstawiamy do lodówki na około 24 godziny *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Surówka z kapusty, jak z chińskiej restauracji pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemochoty na obiad. Czasem nie ma ochoty na gotowanie, a w szczególności, gdy temperatura za oknem sięgatrzydziestu stopni. W kuchni gorąco, w pokojach gorąco i jeszcze gazówkę odpalać.. Za gorąco.Czasem przychodzi łakomstwo na coś zdrowego. A czasem - po prostu nie ma pomysłu na nic innego. Wtedy sięgam po marchewkę,kupuję świeżego ananasa i robię ulubioną sałatkę. Dwa składniki
W kuchni Karmel-itkimoim warzywniaku wysyp rzodkiewek więc trzeba je spożytkować. Królują kanapki i sałatki z rzodkiewką więc i surówkę zrobiłam z rzodkiewką. Połączyłam ją z porem. Dwa warzywa o intensywnym smaku bardzo dobrze razem smakują. Surówka idealna do obiadu ale sprawdzi się również jako dodatek do grillowanej karkówki czy kiełbaski. składniki: 400 g pora ( biała i jasnozielona część ) 400 g rzodkiewek
Monia miesza i gotujeboczku i musiałam ją zrobić bez niego. Troszkę żałuję, bo bardzo lubię jego dodatek, szczególnie do kaszy gryczanej. Sałatka doskonale nadaje się jako drugie śniadanie do pracy, na kolację czy nawet lekki obiad. Składniki: 100 g kaszy gryczanej 1 papryka 4 ogórki konserwowe pół opakowania fety kawałek pora (biała część) pieprz (ew. sól(...)ogórka wymieszać. Musztardę wymieszać z sokiem i oliwą, aż powstanie gładki sos. Doprawić pieprzem (ewentualnie solą, ale trzeba pamiętać, że feta jest słona). Polać sałatkę sosem
Sto kolorów kuchniżal przejść koło nich obojętnie. Sprzedam Wam patent na ich pyszne wykorzystanie. Panzanella, bo o niej mowa, to genialna włoska, a konkretnie toskańska, sałatka z soczystych pomidorów i chleba. Idealna na lato do grilla, czy lekkiego obiadu. Im więcej gatunków, kształtów i kolorów pomidorów wykorzystacie tym będzie ona smaczniejsza. Panzanellę najlepiej zjeść odrazu po przygotowaniu. Panzanella Składniki: około(...)mniejsze kawałki. Wrzucamy do miski. Pozostały czosnek drobno siekamy i dodajemy do pomidorów. Następnie doprawiamy wszystko oliwą z oliwek, świeżo mielonym pieprzem i solą. Na koniec, przed podaniem sałatkę posypujemy posiekaną bazylią i grzankami. Smacznego Artykuł Panzanella pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeProste i bardzo smaczne roladki z kurczaka, których środek wypełniają zielone szparagi z mozzarellą. Otoczone chrupiącą, serową panierką, to smaczna propozycja na wiosenny obiad z wykorzystaniem szparagów. 2 filety z kurczaka 250 g szparagów zielonych 250 g sera mozzarella sól pieprz czarny mielony olej rzepakowy do smażenia PANIERKA: 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki startego parmezanu 2 jajka Szparagi umyć(...)patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony na złoty i rumiany kolor. Takie mięso można podać z młodymi ziemniakami i sałatką z pomidorów. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni , Mięsa , Obiad Tagged: filet z kurczaka , mozzarella , parmezan , szparagi
https:KKuchniaMniamolej i wiele innych przetworów, które potwierdzają, że przygotowywanie domowych zapraw może być sztuką - takie radosne wspomnienie lata. Dzisiaj przedstawiam przepis na sałatkę z buraczków na zimę, z papryką oraz cebulą. W sam raz do obiadu. Polecam! SKŁADNIKI: 6kg buraków 1kg czerwonej papryki 7 dużych cebul 1/2 litra octu 10% 6 szklanek wody 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soli(...)cebulę oraz paprykę, gotujemy razem, tak około 10 minut, wlewamy ocet i jeszcze 5 minut podgotowujemy. Krok 4. Do papryki i cebuli dodajemy starte buraki - doprowadzamy do wrzenia - gorącą sałatką napełniamy czyste, wyparzone słoiki, mocno zakręcamy. Odstawiamy do góry dnem, przykrywamy czystą ściereczką, przenosimy w chłodne i ciemne miejsce po ostudzeniu. Jak ktoś chce, to może dla pewności zapasteryzować słoiki
Moja Książka KucharskaWitamy wszystkich w tę pochmurną niedzielę. Dzień mało motywujący do czegokolwiek, jednak każdego dnia próbujemy stworzyć coś nowego i coś nowego osiągnąć. Każda, nawet mała rzecz
Symfonia Smakówdań z grilla. Połączenie smaków ziemniaka, jajka, ogórka i jabłka dopełnia szczypiorek i kiwi. Ja osobiście lubię taką sałatkę na kolację jako samodzielne danie. Może to być też dodatek do letniego mięsnego obiadu. Składniki: – 5 ziemniaków – 8 jajek – 2 zielone średnie ogórki – 2 jabłka – sok z 1 cytryny(...)kostkę, szczypiorek posiekać drobno. – Wymieszać ziemniaki, jajka, ogórki, jabłka i szczypiorek. – Dodać majonez, śmietanę i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. – Sałatkę przełożyć do salaterki, wstawić do lodówki. – Udekorować sałatkę plasterkami kiwi i szczypiorkiem
To co kochamRewelacyjna sałatka, bomba proteinowa I witaminowa. Lekka I przepyszna, nadaje się na lunch do pracy, do obiadu I na przyjęcie. Polecam.Zaczynamy: Składniki:rukola10 szt pomidorków koktailowych3 jajkapuszka tuńczyka w sosie własnym6 rzodkiewek0,5 czerwonej cebulipieprz2-3 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie:Do miski dajemy rukolę, pomidorki kroimy na pół, kroimy cebulę w piórka, rzodkiewkę w talarki. Drobnimy tuńczyka
Smaki Edyty