sosem sojowym po koreańsku są świetnym dodatkiem do każdego posiłku. W Korei przygotowuje się je najczęściej latem m.in. do potraw z grilla, ale świetnie pasują także do każdego pieczonego mięsa, kanapek i burgerów. Prosty przepis na sałatkę z ogórków do obiadu i kanapek. Ogórki po koreańsku z sosem sojowym. Ogórki po koreańsku 500 g ogórków gruntowych, 6 ząbków czosnku
Cztery FajerySałatka z bulgurem to idealna propozycja na letni lunch. Można ją przygotować wcześniej i zabrać na przykład do pracy lub na piknik czy też grilla. Jeśli nie dysponujecie drobnym bulgurem tylko tym grubszym, to należy pamiętać, że trzeba go chwilę podgotować na kuchence. Samo zalanie wrzątkiem niestety nie wystarczy, kasza będzie twarda
Kulinarne przygody Gatitymojego przepisu na kolorową sałatkę z tofu. Jest ładna, smaczna i zdrowa, pełnowartościowa. Do jej przygotowania użyłam pięknych, kolorowych warzyw jakie udało mi się ostatnio kupić – na uwagę zasługuje tu zielony kalafior romanesco i fioletowa marchew. Natomiast uczucie sytości na długo zapewnia kasza gryczana ugotowana z pestkami dyni oraz tofu marynowane. PRZEPIS KOLOROWA SAŁATKA Z TOFU Składniki: 1 cukinia(...)ulubiona mieszanka przypraw ulubiony sos sałatkowy – u mnie olej rydzowy tłoczony na zimno i sok z cytryny Jak zrobić kolorową sałatkę z tofu: Kalafiora gotujemy na parze. Cukinię kroimy w plastry, oprószamy mieszanką przypraw i grillujemy w grillu elektrycznym minutę. Tofu kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni po minucie z dwóch stron. Bułeczkę francuską opiekamy w tosterze
Dorota SmakujeŚwietnie pasuje do różnego rodzaju dań obiadowych, do pizzy, a także jako dodatek do różnych przekąsek. Sos czosnkowy często dodajemy także do różnych sałatek, co jeszcze bardziej podbija ich smak. My nie wyobrażamy sobie imprezy czy grilla, bez domowego sosu czosnkowego . Każdy z nas powinien znać szybki i prosty przepis na sos czosnkowy . Ten bardzo uniwersalny, a zarazem aromatyczny dodatek
Przepiski.pltego ugotowana na sypko (i ostudzona!), drobna kaszka kuskus lub nieco większa kasza bulgur oraz świeży pomidor, rzodkiewka, cebulka oraz pestki granatu. Sałatkę serwujemy na zimno, jako samodzielne danie lub np. dodatek do dań z grilla. Świetnie nadaje się do zapakowania do lunchboxu i zabrania do pracy lub na uczelnię. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 1 szklanka kaszy kuskus
cool and mintySałatka Gyros Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka ryżowa z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem Pomidory z majonezem, serem i szczypiorkiem Sałatka ze śledziem, kukurydzą, jabłkiem i porem Sosy Sos tzatziki – do mięs, na grilla Chimmichurri – ostry sos do mięs Sos czosnkowy z ziołami Polecam Wam także zajrzeć na bloga Karoliny i Dominiki, czynnikipierwsze.com , gdzie znajdziecie pyszne, zdrowe
Kuchnia BazyliiGotowe! SURÓWKA Z JARMUŻEM I KIEŁKAMI RZODKIEWKI. Surówka idealna do chudych mięs takich jak indyk czy kurczak. Sprawdzi się też w roli sałatki do kanapek na kolację. Jest też świetnym pomysłem do dań mięsnych z grilla. SKŁADNIKI: - 4 garście umytego jarmużu - paczka kiełków rzodkiewki - 1/4 sera feta - 1 pomidor - 1 średni ogórek zielony - garść mieszanki sałat - 3-4 łyżki ziaren
SMYKWKUCHNIzawijamy w folię aluminiową wkładając tam plasterki czosnku, skrapiamy oliwą i zawijamy szczelnie, można dodać ulubione przyprawy lub zielone zioła, no bazylię. Rozgrzewamy grill i pieczemy wszystkie części obiadu przez ok 15-20 min. Podajemy z sałatką lub surówką
Gotowanie jest łatweDziś proponuję Wam sałatkę idealną na lato, sycącą i lekkostrawną, świetnie nadającą się jako przekąska na grilla, do zabrania na piknik czy do pracy. Do jej przygotowania użyłam cieciorki z nowej linii « Warzyw Gotowanych na Parze » proponowanych przez markę Bonduelle. Zajrzyjcie także na stronę www.warzywneinspiracje.pl , znajdziecie tam wiele przepisów z warzywami Bonduelle. Przygotowanie 15 min Chłodzenie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaniskokaloryczną! Sałatka z selerem naciowym! Sałatka z tuńczykiem i makaronem! Sałatka z ośmiornicą! Sałatka z kurczakiem i serem feta! Sałatka warstwowa z tuńczykiem! Sałatka z orzechami i mozzarellą! Szaszłyki, możecie je wykonać w piekarniku zamiast na grillu
SMYKWKUCHNItłoczonych wyłącznie mechanicznie oliwek odmiany Manaki. Uprawiane są one w rodzinnych gajach w regionie: Ermioni-Kranidi na Peloponezie. Dedykowana jest do dań z grilla. Doskonale komponuje się z daniami z wieprzowiny, wołowiny, rybami, drobiem, makaronem i sałatkami. Mi smakuje również ze świeżą bagietką. Bagietkę posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5-7 minut. Gorącą bagietkę
królestwo garówsprawdza się wyśmienicie. Truskawki, mango i borówki, do tego roszponka i ser feta, a wszystko połączone z cytrusowym dressingiem. Świetna to mięs z grilla, dobrze komponuje się także z tostami czy croissantami. Bardzo polecam! :) Składniki na sałatkę: 200 g roszponki 150 g truskawek 100 g borówek 1/2 dojrzałego mango 200 g sera typu śródziemnomorskiego Arla Apetina Dressing cytrusowy
Domowa cukiernia Ewyskrzydełka. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. 2. Na tacce aluminiowej układam skrzydełka. Tackę układam na rozgrzanym grillu. Skrzydełka grilluję po około 12-15 minut w każdej strony. Podaję z sałatką
Tradycyjna kuchnia Kasi