sałatka do grilla - 3906 przepisów (strona:145/261)

Sałatka z zielonymi szparagami i jajkiem 284

cienkie plasterki o szerokości 1-2 cm i rumienimy na patelni grillowej albo na tacce na grillu. Gdy boczek będzie rumiany dorzucamy obrane szparagi pokrojone w około 4 centymetrowe kawałki. Na koniec delikatnie je solimy. Wraz z boczkiem układamy je na wierzchu sałatki. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Możemy dodać gotowane jajko jeśli lubimy je łączyć ze szparagami

OstryKęs
Sałatka z zielonymi szparagami i jajkiem 317

cienkie plasterki o szerokości 1-2 cm i rumienimy na patelni grillowej albo na tacce na grillu. Gdy boczek będzie rumiany dorzucamy obrane szparagi pokrojone w około 4 centymetrowe kawałki. Na koniec delikatnie je solimy. Wraz z boczkiem układamy je na wierzchu sałatki. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Możemy dodać gotowane jajko jeśli lubimy je łączyć ze szparagami

OstryKęs
Zdrowa sałatka „z zupek chińskich” 222

sami będziemy kontrolować. Makaron można również przygotować bez dodatku przypraw, sałatka też będzie smaczna, tylko straci tę lekko azjatycką nutę. Sałatka z makaronem noodle, kapustą pekińską i szynką jest bardzo smaczna, sycąca i świetnie sprawdzi się na imprezie, grillu czy jako lunch do pracy. Składniki: 250 g szynki (może być również pierś z kurczaka, pokrojona w kostkę i usmażona) duży(...)zmięknie. Następnie makaron odsączamy na sicie. Szynkę, paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez, sól i pieprz. Sałatkę odstawiamy do lodówki na godzinę. [caption id="attachment_7432" align="aligncenter" width="762"] Zdrowa sałatka z zupek chińskich[/caption] Artykuł Zdrowa sałatka „z zupek chińskich” pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka siedmiowarstwowa. 481

mniejsze lub większe imprezy. A pisząc imprezy, mam w myślach pikniki czy też ogrodowe grille. Prognoza pogody nagle postanowiła być łaskawa i takie niespieszne popołudnie z przyjaciółmi, ze swobodnym krzątaniem się przy kilku fajnych kolorowych daniach...  to byłoby to :) PS Ważna uwaga - żeby sałatka była smaczna, trzeba jednak zburzyć jej formę i pozwolić by sos przez co najmniej kilka

zadanie-gotowanie
Szaszłyki bbq z ananasem i sałatką ziemniaczaną z korniszonami 150

aura, tym samym nastał czas grillowania na świeżym powietrzu, a wraz z grillem nieograniczone menu - od mięsnego po wegetariańskie.  To świetna okazja, by spotkać się z przyjaciółmi i wspólnie spędzić czas przy smacznym biesiadowaniu. Dzisiejsza propozycja to szaszłyki z piersi kurczaka w marynacie z ananasem i sałatką z korniszonami Krakus, rzodkiewką, szczypiorkiem, sałatą i młodymi ziemniaczkami, skropiona lekkim sosem

Kraina Miodem Płynąca
Karkówka z grilla 235

długo może zrobić się sucha. Mięso klasycznie podajcie z musztardą oraz ketchupem, pieczywem i jakąś smaczną sałatką, np. Sałatką grecką lub Pomidorami z serem i majonezem – za tym dodatkiem przepadają moi znajomi Zobaczcie też: Sos czosnkowy z ziołami Szaszłyki na grilla z kurczakiem Masło czosnkowe z ziołami | Na grilla, na grzanki Przepis na karkówkę z grilla Drukuj przepis Porcji

Kuchnia Bazylii
Grillowany kurczak pod serową kołderką 157

Szybki sposób na kurczaka z grilla. Można go przygotować na grillu, na patelni grillowej lub na zwykłej patelni. Za każdym razem będzie bardzo smaczny i szybki w wykonaniu. Idealnie smakuje np z sałatką wiosenną Sezon grillowy w pełni więc może Wam się przyda taki pomysł na kurczaka. Polecam! Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki soku z cytryny

O kuchni z uczuciem
Grillowana wieprzowina w marynacie 148

Czujecie wiosnę? Ja tak!  Zapraszam zatem na wiosennego grilla! Oryginalna w smaku: lekko pikantna, lekko słodka. Nie wymaga wiele pracy. Wystarczy dzień wcześniej zamarynować mięso i ugrillować. Świetna z sałatką z pomidorów i rukoli. Składniki: marynata: 2 łyżki musztardy dijon 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki majonezu 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego 1kg wieprzowiny (karkówka, łopatka, schab) Sposób przygotowania(...)oraz słodko-kwaśny dokładnie łączymy. Mięso obtaczamy z obu stron w marynacie. Układamy w salaterce i owijamy folią spożywczą. Zostawiamy w lodówce na noc. Mięso grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Można je również panierować i smażyć jak tradycyjne schabowe (należy jednak wcześniej zetrzeć z mięsa nadmiar marynaty aby panierka dobrze się trzymała

Pyry na Gaz
Jordania – przewodnik kulinarny 53

formie szoarmy jak i grillowanego mięsa na szpikulcu. W czasie mojego pobytu jadłam kojarzący mi się z Marokiem tadżin, kibbe jak w Libanie, zupę z soczewicy i mnóstwo sałatek. Najtańsze są dania z kurczakiem, ale popularna jest też baranina i koźlina. Nad morzem je się oczywiście ryby i owoce morza a na pustyni serki typu bryndza i inne przetwory(...)ulubionym posiłkiem. Koniecznie trzeba spróbować: lemonana — sok z cytryny i mięty z cukrem herbatki ziołowe w pustynnych kawiarniach kawa z tygielka sałatki ze świeżych warzyw lokalne dania beduińskie typu zarb lub mansaf ryby i owoce morza z grilla lody arabskie (najlepiej kulkowe, a nie ze sklepu) z mastyksem Co przywieźć z Jordanii? Typowe pamiątki to: słodycze i orzechy przyprawy typu

Ugotowane pozamiatane
Sałatka ziemniaczana z boczkiem 76

Sałatki ziemniaczane to ostatnio moje ulubione propozycje na szybkie posiłki ;) Sprawdzają się na kolację, ale również grille czy spotkania z rodziną. Wszystkim smakują a to najważniejsze

Prosty przepis na
Kremowa feta z konfitowanymi pomidorkami 71

  Kremowa feta z konfitowanymi pomidorkami to idealny pomysł na grillowy dodatek. Smakuje fantastycznie z grzankami z grilla, u boku grillowanych warzyw. To ciekawa wersja fety

Czarnawisienka
Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem 68

Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem to fantastyczna surówka do grilla oraz obiadu. Już któryś z kolei przepis od kolegi Bartka – po raz pierwszy jadłam tą sałatkę właśnie u niego na ognisku i musiałam wziąć przepis. Oczywiście trochę zmieniłam pierwszy przepis – jak to ja – ciągle eksperymentuje, ale taka zmieniona wersja najbardziej mi smakuje:) Czas wykonania

KuchniaWeDwoje.pl
Surówka z kopru włoskiego (fenkułu), kalarepki i zielonego jabłka z koperkiem 94

Koper włoski (fenkuł) jeszcze do niedawna znałam tylko w postaci nasion i parzonych z nich herbatek. Na kupno i spróbowanie bulwy z fenkułu wpływ miała jego

Moja Delicja
Sałatka z młodej kapusty i paluszków surimi 154

Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 250 g paluszków surimi 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli 1 pęczek rzodkiewek 1 żółta papryka 1/2 pęczka natki pietruszki 2

Qchnia po prostu
Surówki, szaszłyki i sweterek 157

kurczaka i  szaszłyki w miodzie .  Te ostatnie były trochę oszukane, bo robiłam je na patelni grillowej a nie na grillu. Zamieniłam także czerwoną paprykę na cebulę. Wszystko wyszło bardzo smaczne. Jutro mnie jeszcze czeka krojenia sałatki z niezjedzonych kartofli. A co oprócz gotowania i tych moich małych żali? Sweterek jest już prawie skończony, zostały jeszcze do przyszycia guziki

blog.moje-pasje.info
Pasta/sałatka/farsz z ricotty i wędzonego łososia (z miętą) 196

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pasta jest pyszna i świetnie smakuje w wersji solo (jako sałatka). Idealnie nadaje się również jako farsz do naleśników, bułeczek, pierożków - czy dodatek do potraw z grilla. Nuta mięty nadaje jej wyjątkowego smaku, ale jeśli jej nie lubicie - nie musicie dodawać. 220g ricotty 100g wędzonego łososia  1/2 czerwonej cebuli (średniej

Di gotuje
Wegetariańskie szaszłyki 136

Pierwszy słoneczny i bardzo ciepły dzień postanowiłam wykorzystać i rozpocząć sezon grillowy.  Wbrew tradycji mięsnej i kiełbasianej przygotowałam na grilla warzywne szaszłyki. Przygotowane w marynacie warzywa nabrały ciekawego smaku. Do tego idealne grzanki z pesto, sałatka, zimne piwko i sezon grillowy rozpoczęty :) Potrzebne składniki:   1 cukinia 1 bakłażan 8 pieczarek 8 rzodkiewek 1 papryka czerwona

Łycha smaków
KUCHENNE INSPIRACJE OD KAMIS 211

pieprz młotkowany z kolendrą: Gruboziarnista struktura mieszanki nadaje potrawom intensywny, ostry smak. Doskonale pasuje do steków i mięs z grilla.   Curry indyjskie:  Nadaje potrawom intensywny korzenny smak i aromat z pikantną nutą.   Kolorowe zioła do sałatek: Wyjątkowa i unikalna receptura. Atrakcyjna wizualnie,ze względu na widoczne, kolorowe płatki kwiatów- nagietka i lawendy.  Suszone pomidory z czosnkiem

potrawyregionalne
Prosta sałatka pomidorowo-ogórkowa 225

miski i lekko wymieszać. Do smaku doprawić ziołami włoskimi. Można też dodać drobno pokrojona cebulkę. Całość skropić olejem rydzowym i podawać. Sałatka idealnie smakuje solo ale można ją również podać jako dodatek do obiadu czy mięska z grilla

Monia miesza i gotuje
Grillowane faszerowane pieczarki 138

smaku oliwą, solą i sokiem z cytryny. Pieczarki oczyściłem, usunąłem nóżki i ułożyłem blaszkami do góry w piekarniku. Zapiekałem pod grillem w 220 C przez 15 minut. Zgromadzony w środku sok odlałem. Tak przygotowane pieczarki faszerowałem sałatką i posypałem pieprzem

R'n'G Kitchen
Sałatka z roszponką, truskawkami, cebulą i serem mozzarella 199

formie wytrawnej. Na prawdę poniższa sałatka bardzo przypadła mi do gustu - słodkie truskawki, ostra cebulka i aromatyczny sos balsamiczny. Mmmm... pycha! Sałatka z roszponką, truskawkami, cebulką i serem mozzarella będzie świetnie pasować jako dodatek do dań z grilla. Składniki na 1 porcję: garść roszponki kilka truskawek pół małej czerwonej cebuli kilka plasterków mozzarelli (lub 2 małe kulki) sos balsamiczny sól

Ugotować
Pstrąg z grilla 117

plastry cytryny, na nich położyć rybę. Na wierzchu ułożyć pozostałe plastry cytryny, skropić oliwą. Rybę zawinąć w folię i ułożyć na grillu. ( nagrzanym do około 200 stopni Celsjusza). Grillować pod przykryciem około 20 minut. Podałam rybę z sałatką z ogórków i pomidorów (pomidorki koktajlowe i ogóreczki meksykańskie). Aby sprawdzić czy ryba jest usmażona należy metalowym szpikulcem ją nakłuć. Jeżeli szpikulec

królestwo garów
Karkówka z grilla 186

Mięso nasmarować marynatą, włożyć do pojemnika z przykrywką i schłodzić w lodówce najlepiej dobę przed przygotowaniem.3. Karkówkę piec na dobrze rozgrzanym grillu, aż mięso zrumieni się i skruszeje (u nas ok 15-20 minut).4. Podawać z sałatkami, surówkami, ryżem - co kto lubi :)Smacznego

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania