sałata - 10652 przepisów (strona:385/711)

Zapiekanka rybno-ziemniaczana (Sformato di pesce e patate) 143

minut, odcedzamy i osuszamy. **** PREPARAZIONE Sbucciate le patate e tagliatele a fettine sottili dello spessore di 1-2 mm. Scottatele per circa 2 minuti in acqua bollente salata, scolandole e asciugatele bene. Filety z dorsza oczyszczamy i usuwamy z ewentualnych ości, następnie kroimy w kostkę. Do ryby dodajemy 2/3 ziemniaków, śmietan ę , drobno pokrojony koperek, ziarna kopru włoskiego; doprawiamy

La grande e la piccola cuoca
ryż z warzywami mrożonymi bukiet jarzyn wiosenny... 166

minut na większym ogniu aby trochę wody odparowało Pod koniec wsypać do smaku pieprz ziołowy, paprykę ostrą, przyprawę uniwersalną, podawać z ugotowanym ryżem basmati i np z sałatą lodową w jogurcie - ryż basmati smakuje nam bardzo ale w daniach bezmięsnych, zimowa pora najlepiej smakują zestawy mrożonych warzyw..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczona pierś kaczki i sos z czerwonego wina 190

masła 300 ml wytrawnego czerwonego wina 200 ml wywaru z wołowiny sól i pieprz do smaku 1 łyżka balsamicznego octu ewentualnie cukier do smaku Do podania pieczone ziemniaki zielona sałata sos vinegret Piersi kaczki natrzyj solą, pieprzem i tymiankiem. Natnij skórkę. Rozgrzej patelnię i ułóż mięso skórką do dołu. Smaż mięso przez 6 minut. W międzyczasie nagrzej piekarnik na 130ºC

codojedzenia
Tarta z brokułowego ciasta 134

Krok 3 Wyciągnij podpieczony spód z piekarnika. Wylej na ciasto nadzienie. Na wierzchu ułuż plastry chorizo. Posyp tartę parmezanem i wstaw do piekarnika na 25 minut. Podawaj ze świeżą sałatą skropioną dresingiem. Smacznego! Artykuł Tarta z brokułowego ciasta pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Proste dania orientalne 171

tylko zamarynować kurczaka w aromatycznej i bardzo prostej marynacie, wyłożyć na warzywa i do pieca. Po 40 minutach wyciągnięcie z piekarnika niesamowicie pachnące danie, do którego wystarczy podać garść sałaty. Zobacz przepis. Poniedziałek: Tarta z brokułowego ciasta z chorizo Jedno z tych dań, które koniecznie chce się zrobić. I wierzcie, że warto. Tarta wygląda niesamowicie i tak smakuje. Jest idealna

Niedzielny kucharz
Sałatka z mango i awokado 202

Lekka sałatka w kolorach wiosny z egzotycznymi owocami, błyskawiczna w przygotowaniu. Do podania ze świeżym pieczywem lub grzankami. Składniki: awokado mango rukola, roszponka lub mix sałat garść orzechów włoskich na sos: 4 lyżki oliwy łyżka octu winnego lub soku z cytryny łyżeczka miodu pieprz świeżo mielony Mango i awokado obrać i pokroić w kostkę lub plasterki, orzechy uprażyć na suchej

wyzwania kuchenne
Roladki ze schabu faszerowane szpinakiem- na sosie z pomidorów 132

następnie podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości mięsa. Na suchej patelni podgrzewamy tortillę. Ciepłe placko składamy, polewamy sosem pomidorowym, na wierzch kładziemy roladki-posypujemy parmezanem. Do podania: sałata z sosem vinegret

Kopystką po garach
BURGERY Z KURCZAKA Z SEREM 129

patelni, a następnie włożyć do piekarnika - wtedy mniej nasiąkną tłuszczem. Mogą być serwowane w formie obiadu, np. z ziemniakami i surówką lub w formie burgera w bułce, np. z sałatą, pomidorem i innymi dodatkami. Jest to też doskonały pomysł na nakarmienie z dwóch filetów większej liczy osób, bo z danej porcji wychodzi 10-12 szt. burgerów średniej wielkości. Do tego

Kuchnia MagdaLeny
Avocado!- właściwości, sposób na to by nie ciemniało oraz jak można je jeść? 189

tyle powietrza ile można Jak można jeść awokado? Dojrzałe awokado, świetnie nadaje się  do rozsmarowania na kanapkę, lub pokrojone w plastry, odnajduje się w sałatkach, z pomidorem, łososiem, sałatą, szpinakiem, słonecznikiem, prażoną dynią. Często, można zauważyć koktajle z udziałem awokado, lub desery (np. awokado+ banan+ 2 łyżki kakao zmiksowane blenderem). Bardzo dobrze smakuje z jajkiem, lub białym serem :) Pozdrawiam

Pause Gotowanie!
Sałatka z grillowanym kurczakiem 202

Składniki marynaty dokładnie mieszamy i nacieramy nią mięso. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Składniki dressingu wlewamy do słoiczka, mieszamy potrząsając energicznie zakręconym słoiczkiem, również odstawiamy do lodówki. Sałatę, szpinak i pomidorki myjemy i osuszamy. Pomidorki przekrajamy na pół, fetę kruszymy lub kroimy w kostkę. Pierś grillujemy około 40 minut. Odstawiamy do ostygnięcia i w tym czasie układamy na talerzu

CynamonemPoOczach
Sałatka z mango i granatem 122

poniżej podanych ilości przygotowałam cztery porcje – dla dwójki dorosłych (najpierw kolacja a następnego dnia – drugie śniadanie). Składniki na: Sałatka z mango i granatem jedno opakowanie jakiegokolwiek miksu sałat granat... Więcej The post Sałatka z mango i granatem appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Pasta z wędzonej makreli 197

można przerobić prawie wszystko – resztki mięsa z obiadu, przeróżne wędliny, jajka, rośliny strączkowe, twarde i miękkie sery, ryby… Kiedy znudzi nam się składanie klasycznych kanapek typu ser-szynka- majonez-sałata , pasta kanapkowa to coś, co potrafi zmienić każde pieczywo w coś wysublimowanego. Pasta z wędzonej makreli to tylko kilka składników i całe bogactwo smaku – zrobicie ją w 10 minut! Pasty

Karo in the Kitchen
Stek ze strusia z młodymi grillowanymi warzywami 206

wina 1 łyżeczka octu balsamicznego najlepiej figowego szczypta soli ,pieprzu 1 opakowanie szparagów zielonych 1 szalotka 2 żółte młode słodkie papryki 1 gałązka pomidorów  typu sweet piccolo kiełki sałaty i owoc granatu Kochani nie dodajemy żadnego tłuszczu . Jedzmy zdrowiej Sposób: Mięso myjemy ,osuszamy. Zabieramy się za robienie marynaty Do wina dodajemy łyżeczkę octu,i mieszamy . Następnie wkładamy  właściwie

Viola cooks with passion
Co Lila jadła w środę? 35 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 191

sosie własnym z marchewką. Z ilością ziemniaków trochę przesadziłam, ale mięso i marchewka zniknęła z talerza. Podwieczorek 17:30 Byliśmy poza domem i nie było podwieczorku 😉 Kolacja 19:00 Sałata pekińska z ogórkiem, pomidorem i jajkiem. To wszystko skropione sosem z oleju lnianego i cytryny + suszona natka pietruszki. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Restauracja I love pizza w Biertowicach 158

składników. Pyszna, ale ciasto od ich nadmiaru jest lekko mokre. Dodatkowo podawane są dwa sosy: pomidorowy i czosnkowy. Ja zamówiłam sałatkę California. Bardzo dobra i naprawdę do pojedzenia. Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, wiórkami sera żółtego oraz panierowanymi kawałkami kurczaka. Całość polana sosem jogurtowo - czosnkowym. Jako dodatek podano pieczywo czosnkowe. Ja nie dałam rady zjeść całej porcji. Kiedyś nie przypuszczałabym

Karola gotuje

Proponowane wyszukiwania