sałata - 10652 przepisów (strona:384/711)

Wtorek: Sałatka z pieczonych batatów, czerwonych buraków i brukselki 218

Kolorowa, sycąca sałata. Miękkie, pieczone, naturalnie słodkie warzywa przełamane cytrynowym dresingiem. Plus krewetka – wisienka na torcie Czas: 1 h 15 minut (w tym 1 h na pieczenie warzyw, oprócz tego przygotowanie zajmuje mało czasu) Poziom trudności: łatwy Szacowana cena dla dwóch osób: ok. 30 zł (cenę dania można obniżyć wykorzystując krewetki koktajlowe zamiast tygrysich) Ta sałatka jest owocem (jeśli

Niedzielny kucharz
Polędwiczki z kurczaka na puree z dyni i makaronem z cukinii w pesto. 191

się karmelizować. Dopraw solą i pieprzem. Na talerzu wyłóż puree z dyni, polędwiczki, porcje makaronu z cukinii w pesto - dodatkowo oprósz parmezanem.  Całość podałam z  mieszanką świeżych sałat- polaną oliwą z dodatkiem bazylii-  z ogórkiem zielonym. Pycha

SMYKWKUCHNI
Menu na tydzień – ziemniak kontra makaron 196

przecier pomidorowy Dwie passaty pomidorowe Piwo stout 1 jajko 2 białe cebule 2 czerwone cebule 3-4 pomidory Natka pietruszki lub kolendra Pęczek bazylii Pęczek szczypioru 2 ogórki kiszone Sałata 6 dużych ziemniaków 4 średniej wielkości ziemniaki 5 marchewek 4 pietruszki Seler naciowy Czosnek Cytryna 1 duży batat (lub dwa średnie) 1 duży burak lub dwa małe 500 g brukselki

Niedzielny kucharz
Sałatka z wędzonym łososiem i suszonymi pomidorami 332

Cudowna fit sałatka z wędzonym łososiem i suszonymi pomidorami . Krucha sałata, świeżość cytryny oraz słodycz prażonych orzeszków piniowych.. To wspaniała sałatka, która zachwyci Cię niepowtarzalnym smakiem. Jeśli lubisz takie lekkie sałatki, to zapraszam również po przepis na sałatkę ze szpinakiem i gruszką

AniaGotuje.pl
Menu na tydzień – ziemniak kontra makaron 228

przecier pomidorowy Dwie passaty pomidorowe Piwo stout 1 jajko 2 białe cebule 2 czerwone cebule 3-4 pomidory Natka pietruszki lub kolendra Pęczek bazylii Pęczek szczypioru 2 ogórki kiszone Sałata 6 dużych ziemniaków 4 średniej wielkości ziemniaki 5 marchewek 4 pietruszki Seler naciowy Czosnek Cytryna 1 duży batat (lub dwa średnie) 1 duży burak lub dwa małe 500 g brukselki

Niedzielny kucharz
Tarta z burakiem i pesto 203

wykładamy buraki, ser kanapkowy oraz kawałki wędzonego łososia. Zalewamy masą jajeczną i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na kolejne 30 minut. Po wyjęciu polewamy pesto, ewentualnie dodajemy sałaty lub rukoli. Smacznego

Kolizje Smaków
Dorsz pieczony w folii z warzywami i mlekiem kokosowym 257

Należy uważać odwijając gorące papiloty, bo buchnie para. Zamiast folii aluminiowej można użyć papieru do pieczenia. Dodatki według uznania, u mnie to były surowe, pokrojone w słupki warzywa i sałata, ale można też ugotować kaszę czy ryż. Co kto lubi. 1 porcja (zawartość papilota) to ok. 235 kcal , węglowodany: 8g, białko: 28g, tłuszcz: 10g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje

Dietolog
Klopsiki cielęce w sosie grzybowym z pesto makaronem 195

przez 5 minut. Gotowe klopsiki w sosie posyp natką pietruszki. Tak przyrządzone klopsiki podaj z ziemniaczanym puree lub z makaronem wymieszanym z zielonym pesto i rukolą czy inną sałatą. Smacznego! The post Klopsiki cielęce w sosie grzybowym z pesto makaronem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Restauracja UKIM, pysznie jak u wietnamskiej mamy 149

niezbyt tłuste. Nemy Następnie kolej na sałatki: sałatka Goi Tron z krewetkami,  kalarepą, marchewką, kolendrą, orzeszkami ziemnymi  sosem ,  19,90 zł sałatka Bun kaczka - makaron ryżowy, sałata lodowa, kolendra, kiełki, prażona cebula, orzeszki ziemne, ananas, sos, 23,90 zł Obydwie sałatki są wyśmienite, chrupiące i orzeźwiające. Sałatka Goi Tron z krewetkami Sałatka Bun kaczka Na naszym stole

Kulinarne przygody Gatity
Tarta na kalafiorowym cieście z groszkiem i szpinakiem 203

groszkiem. Zalej całość masą jajeczno-serową. Posyp szczypiorek, wstaw do piekarnika i piecz przez 45 minut. Podawaj tartę na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Tarta pysznie smakuje z dowolną sałatą, skropioną lekkim miodowo-cytrynowym dresingiem. Smacznego! Artykuł Tarta na kalafiorowym cieście z groszkiem i szpinakiem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Domowy burger z konfiturą z cebuli 234

smażymy z każdej strony przez ok. 2-3 minuty. W międzyczasie bułkę kroimy na połówki i wkładamy do piekarnika. Jak będą delikatnie chrupiące na spodzie układamy sałatę, mięso, plaster pomidora, konfiturę z cebuli i przykrywamy górną częścią półki posmarowaną domowym ketchupem . Smacznego! Post Domowy burger z konfiturą z cebuli pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z krewetkami i truskawkami 109

Składniki: miks sałat czarne oliwki czerwona cebula – w piórka jajka ugotowane na twardo – pokrojone w grubą kostkę krewetki – usmażone an maśle z dodatkiem czosnku i pietruszki – pokrojone w mniejsze kawałki kilka truskawek pokrojonych w grubą kostkę   Dressing: 2 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka wody 1 łyżeczka miodu 1 ząbek czosnku

MojaQchnia.pl
Sałatka z pieczonego buraka z wędzonym łososiem 160

Miki . Sałatka z pieczonego buraka z wędzonym łososiem Składniki: kilka pieczonych buraków* 1 mała szalotka oliwa z oliwek extra virgin ocet balsamiczny kilka plastrów wędzonego łososia ulubiona sałata lub inna zielenina (u mnie roszpunka) łyżeczka małych kaparów 100g serka kremowego 1 łyżeczka tartego chrzanu pieprz kajeński sok z cytryny koperek sól, pieprz Przygotowanie: Upieczone buraki obrać ze skórki i pokroić

Codzienne Gotowanie
Kalafiornica – dieta dr Dąbrowskiej 530

ilości wody. – Dodać kalafior i przyprawy, doprawić do smaku. – Dusić razem do miękkości. – Posypać na wierzchu posiekanym szczypiorkiem. – Podawać z sałatą i rzodkiewką

To co kocham
Burgery z kapusty – dieta dr Dąbrowskiej 642

warzywa jak kapusta czy marchew oraz przyprawy to sekret tego przepisu, czyli pikantne, dobrze doprawione burgery. Można jej jeść z sosem pomidorowym, z warzywami, obłożone sałatą, rzodkiewkami i szczypiorkiem. Składniki: – 1/2 małej kapusty białej – 3 marchewki – 1 por – 3 cebule – 1/2 kalafiora – 2 ząbki czosnku – kilka gałązek selera

To co kocham