sałata - 10652 przepisów (strona:378/711)

Polędwiczka wieprzowa z pieczarkami w sosie winnym 165

około 5 minut do zredukowania sosu. Całość doprawić jeszcze solą i pieprzem, bardzo delikatnie (jeżeli jest taka potrzeba). Na koniec dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Podawać u ulubionymi dodatkami oraz sałatami. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Kurczak w kremowym sosie musztardowym 202

natkę pietruszki.  Danie komponuje się z każdym dowolnym dodatkiem, może to być purée ziemniaczane, frytki, ryż, kasza, makarony, jak również świeże chrupiące pieczywo podane oczywiście z zestawem ulubionych sałat. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Filety z kurczaka z młodym groszkiem w sosie TIKKA CURRY na białym winie i śmietanie 167

połączenia się smaków i zgęstnienia sosu, następnie dodać groszek, chwilę podgotować, aby nie stracił swojego pięknego zielonego koloru. Udekorować danie prażoną szalotką oraz rozmarynem. Podawać z ulubionymi dodatkami oraz sałatami.  Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Sałatka ,,Italia'' 163

redukcji, a już na pewno dla osób na diecie białkowo - tłuszczowej. Zaczynamy. Składniki: pół awokado 6 sztuk małych pomidorków cherry 125g mozzarelli 1 gałązka selera naciowego  garść sałaty lodowej - wedle uznania drobno posiekana zielonej pietruszki - do smaku dressing: 3 łyżki oleju z pestek winogron 2 łyżeczki musztardy ostrej utarty ząbek czosnku kilka kropel soku z cytryny sól, pieprz

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Wegetariańskie burgery z halloumi i awokado 140

mleka owczego, koziego i krowiego. Ma zwartą konsystencję i świetnie nadaje się do smażenia i grillowania. Można wykorzystywać go na wiele sposobów. Burgery uzupełniają: awokado, pomidor, czerwona cebula i sałata oraz ulubiony sos.     Składniki /4 porcje/: 4 bułki do burgerów Czytaj dalej... Artykuł Wegetariańskie burgery z halloumi i awokado pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Tarta grahamowa z brokułami 109

temp 180 st , układamy ugotowany i odcedzony brokuł i  oblewamy serową polewą. Wstawiamy do piekarnika na k 30 min , aż tarta lekko się przyrumieni. Podajemy z pomidorkami lub sałatą

Gotowanie jest łatwe
Wiosenne eklerki 117

wiosnę to się je sałatki! A jak już się tych sałat i sałatek najem, to nie ma rady, muszę wciągnąć coś przecudnie słodkiego! I dzisiaj mam dla Was przepis, który bezbłędnie uzupełnił braki słodkości w moim organizmie. Przygotowuje się je z szerokim uśmiechem, z ogromnym uśmiechem się je stawia przed gośćmi na stole, a z jeszcze większym pałaszuje! Poznaj recepturę

Pichceniomania
Fish and chips z pieca 153

tartej skórki z cytryny (wcześniej dokładnie umyj i sparz wrzątkiem cytrynę). Posól do smaku i wymieszaj. Krok 7 Wyjmij frytki z piekarnika, podawaj z rybnymi paluchami, sosem i świeżą sałatą skropioną cytryną. Smacznego! Artykuł Fish and chips z pieca pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Surówka z roszponki 137

Surówka z roszponki Roszponka to coraz popularniejsza drobnolistna sałata. Jest delikatna w smaku i świetnie nadaje się zarówno do sałatek i surówek jak i na kanapki. Zawiera wiele cennych dla naszego organizmu witamin i minerałów: witaminę A i C, witaminy z grupy B a także żelazo, wapń i potas, przez

Gotuj Się Kto Może
Tortilla zapiekana 135

warzywami to świetny obiad, kolacja lub przekąska na przyjęcie z przyjaciółmi. Na ogół podaje się ją z przyprawionym na ostro mięsem, świeżymi warzywami i sałatą. Ja postanowiłam zrobić to nieco inaczej i zapiec tortillę gdyż uwielbiam wszystko to co chrupkie :). Tortille w takiej postaci przygotowuję już od kilku lat i zawsze świetnie się sprawdza

Gotuj Się Kto Może
Ziemniaki pieczone z majerankiem i czosnkiem 116

temperatury 200 o C piekarniku przez około godzinę. Gdy są już miękkie i rumiane podaję je na stół na ogół w towarzystwie grillowanego mięsa i sałaty. Pieczone ziemniaki z majerankiem i czosnkiem gotowe. Ziemniaki pieczone z majerankiem i czosnkiem SMACZNEGO

Gotuj Się Kto Może
Warzywa i owoce EKO - za które z nich nie musisz przepłacać 172

pozostałe przebadane produkty, z jakich upraw je kupować? to już zależy od portfela kupującego. Czysta piętnastka Pozostałe Parszywa dwunastka Grapefruit Ogórki Truskawki Kalafior Pomidorki koktajlowe Szpinak Melon kantalupa Sałata Nektarynki Kiwi Zielony groszek Jabłka Melon miodowy Borówki Brzoskwinie Bakłażan Papryczka chili Gruszki Mango Jarmuż Wiśnie Szparagi Jagody Winogrona Papaja Śliwki Seler naciowy Zielony groszek mrożony Mandarynki Pomidory Cebula Maliny

Gotuj Się Kto Może
Szybkie paprykowo-ziołowe kawałki kurczaka z sosem czosnkowym 268

czosnkowym. To idealna propozycja na obiad, jak i przyjęcie. Kawałki kurczaka może również dodać do sałatek. U nas dziś moje szybkie paprykowo-ziołowe kawałki kurczaka podałam z domowymi frytkami, sałatą i wspomnianym sosem czosnkowym. Polecam, to naprawdę prosty i pyszny pomysł na obiad. Do przygotowania szybkich paprykowo-ziołowych kawałków kurczaka użyłam masła klarowanego Sertop. Polecam! Aby poznać inne pyszne zastosowania

Słodkie okruszki
Kukurydziane taco z warzywami 153

lunchboxu. Składniki: opakowanie organicznych Amaizin taco kukurydzianych marchew  1 szt. kapusta czerwona poszatkowana  3 łyżki cukinia pocięta w paseczki  1 szt. poszatkowana biała kapusta 3 łyżki sałata zielona kilka listków ketchup do maczania Sos do warzyw: oliwa z oliwek 1 łyżka sok z cytryny  1/2 szt. płatki chili - 1/2 łyżeczki sól  do smaku Możesz zrobić

AZgotuj!
Kurczak marynowany w wędzonej papryce i cukrze trzcinowym 311

dokładnie mieszamy i odstawiamy na 60 minut aby smaki dokładnie się połączyły. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni do miękkości. Podajemy z ulubionym sosem i sałatką. U mnie była to sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula, ogórek, ser feta i sos czosnkowy

VioletoweKucharzenie