sałata - 10652 przepisów (strona:372/711)

Orzeźwiająca sałatka owocowa 220

Myślę, że sałatka owocowa stanie się hitem w Waszym domu i z całą pewnością stanie się pozycją obowiązkową Waszego menu. Sałatka taka jest niezwykle orzeźwiająca, lekka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Niedzielny obiad: Polędwiczka w glazurze z musztardy francuskiej 111

polędwiczkę usmażyć. Wedy marynata ładniej skarmelizuje się na mięsie. Smaż polędwiczkę na średnim ogniu, obracając co 4-5 minut. Czas smażenia 20 minut. Podawaj np. z pure ziemniaczanym i sałatą. Smacznego! Artykuł Niedzielny obiad: Polędwiczka w glazurze z musztardy francuskiej pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Wtorek: Musaka w słoiku 120

wierz i wstaw pod sam gril, żeby przypiec musakę od góry. Następnej wyłącz piekarnik i otwórz drzwiczki. Zostaw słoiki do przestygnięcia przez 15 minut. Podawaj w słoiku z dodatkiem sałaty skropionej sokiem z cytryny. Artykuł Wtorek: Musaka w słoiku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Frittata z papryką 143

przyrumieni, następnie patelnię wstawić pod grill lub górną grzałkę piekarnika i piec do czasu aż wierzch będzie rumiany. Podawać na ciepło lub na zimno z ulubionym pieczywem i mieszanką sałat. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Petiscos - portugalskie przekąski 108

curados — dojrzewające sery i wędliny, jak presunto oraz  chouriço . Jedną z moich ulubionych przekąsek jest salada de polvo , czyli sałatka z ośmiornicą. Jednak na próżno szukać w niej sałaty. To głównie ugotowane macki, doprawione oliwą, natką pietruszki, octem, cebulą i niekiedy pomidorem. Typowe portugalskie sałatki bywają zaskakujące.  Oczywiście obowiązkowym elementem zajadania się  petiscos  jest wino

Food Square
Panierowane boczniaki z “gruzińską solą” 116

mieszając. Usmażone boczniaki umieszczamy na chwilę na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Chrupiące grzyby podajemy z sosem i sezonowymi warzywami. Boczniaki, placki z cukinii, biała rzodkiew z rzodkiewką, sałata. Zdjęcie Kate’s Kitchen. Swańska sól: ½ kg grubej soli ½ szklanki suszonych nasion kolendry 100-150 g czosnku ½ szklanki suszonej ostrej papryczki 1/3 szklanki kozieradki + składniki opcjonalne wg uznania

Kate's Kitchen
Cukinia faszerowana pomidorowym mięsem mielonym 211

temp. 190°C i włóż cukinię (środkowa półka) na 10 min. a następnie nałóż farsz i zapiekaj kolejne 10 minut. Gotowe danie posyp parmezanem. Ps. Cukinia podana z sałatą, pomidorkami i kiełkami pora

Alutka-Gotuje
Panierowane boczniaki z „gruzińską solą” 128

mieszając. Usmażone boczniaki umieszczamy na chwilę na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Chrupiące grzyby podajemy z sosem i sezonowymi warzywami. Boczniaki, placki z cukinii, biała rzodkiew z rzodkiewką, sałata. Zdjęcie Kate’s Kitchen. Swańska sól: ½ kg grubej soli ½ szklanki suszonych nasion kolendry 100-150 g czosnku ½ szklanki suszonej ostrej papryczki 1/3 szklanki kozieradki + składniki opcjonalne wg uznania

Kate's Kitchen
Dufinki z sosem czosnkowym 123

Dufinki czyli małe kulki ziemniaczane jako dodatek do mięs, sałat albo tak jak u mnie, podałam je z sosem czosnkowym. Moje są kształtu bardziej racuszków niż kuleczek co wcale nie umniejsza ich pyszności. Polecam gorąco. Dufinki z sosem czosnkowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Włoska sałatka z kulkami mozzarelli i płatkami pelargonii 197

Lekka włoska sałatka z mini mozzarellą, orzechami włoskimi, winogronami i pomidorami koktajlowymi, to smaczne połączenie warzyw, owoców i sera. Wszystko to zatopione w różnych odcieniach zieleni sałat i ostrym różu pelargonii - kwiatów, które uwielbiają upały i najlepiej czują się w pełnym słońcu

Przepisy Kulinarne
Pieczone piersi z kurczaka w panierce (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 216

panierce, układamy na kawałku papieru do pieczenia i skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 20 minut. Gotowe! :) Propozycja podania: gotowane ziemniaki, sałatka z sałaty, pomidora i szczypiorku, całość polana odrobiną oliwy z oliwek lub roztopionym masłem. Po więcej przepisów Diety FODMAP zapraszam TUTAJ

My Culinary Art
Wtorek: Sałatka caprese z kuskusem 138

Wstaw na 2-3 minuty do mikrofali aż ser się rozpuści. Wyjmij z kuchenki, skrop oliwą, posól i popieprz. Jeśli masz gotową glazurę z octu balsamicznego polej nią wierzch sałaty. Jeśli nie, wlej do rondelka 1/4 szklanki octu balsamicznego (około 4 łyżek) i podgrzewaj mieszając aż płyn odparuje i ocet zamieni się w gęstą emulsję.     Artykuł Wtorek: Sałatka

Niedzielny kucharz
Zapiekanka z fenkuła, ziemniaków i pomidorów 167

czarne oliwki i dokładnie wymieszać. Naczynie wstawić ponownie do piekarnika na około 20 minut lub do czasu aż sos zacznie bulgotać i lekko zgęstnieje.  Podawać z ulubioną sałatą.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Smaki BieszczadówOczywiście na głównych skrzyżowaniach turystycznych szlaków znajdziecie to, co w każdym kurorcie: pizze, 112

okraszone świeżym szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi nabierają zupełnie innego charakteru. Podobne rarytasy zaserwowano nam kilka lat temu w Berehah Górnych, gdzie w małej przyczepie do hamburgerów właścicielka dodawała sałatę i pomidorki z własnego ogródka. Też tam, przemiła Pani, która pozwoliła nam rozbić namioty na trawniku obok domu i przetrzymać noc przywitała nas rano jagodziankami. Blachą jeszcze gorących, pięknie pachnących jagodzianek

Gotuj z Rumcajsem
Sałatka z fetą 109

Sałatka z fetą na każdą okazję! Jest super kolorowa, super smaczna i super prosta do zrobienia. Moja sałatka z fetą i sałatą lodową oraz pysznymi oliwkami i pomidorami jest również bardzo zdrowa i uniwersalna. Szykuję ją nie tylko na kolację, ale często również na przyjęcia i imprezy w plenerze. Szczególnie polecam ją na grilla oraz rodzinne spotkania

AniaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania