sałata - 10652 przepisów (strona:379/711)

KOTLETY MIELONE Z CEBULĄ I CZOSNKIEM (SZNYCLE) - NAJLEPSZE 179

smażymy na średnim ogniu, aż się zrumienią. Naczynie przykrywamy i trzymamy w cieple przez 10-15 minut (aż "dojdą"). Propozycja podania: -mielone z tłuczonymi ziemniakami i zasmażanymi buraczkami -liście sałaty lub rukoli skropione octem balsamicznym i pomidorki koktajlowe oprószone świeżo zmielonym pieprzem i solą morską, dekorujemy ćwiartkami cytryny -mielone z ziemniakami z wody i mizerią Smacznego

Moja Książka Kucharska
lemon dressing z czarnym ryzem i szpinakiem 161

jednej pomarańczy sok z jednej cytryny 1/3 szklanki oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku miód do smaku (opcjonalnie) sałatka około 4-5 szklanek szpinak lub mieszanka sałat około 2 szklanek gotowanego ryżu około 2 szklanek posiekane mango 1/2 szklanki nerkowca 1/2 szklanki suszone żurawiny 1/2 szklanki pokrojona czerwona cebula Wykonanie Wszystkie składniki dressing włożyć do słoika z pokrywką

w mojej kuchni
Gołąbki bez zawijania 151

gołąbkowe” składniki, w tym kapustę, ryż i tradycyjnie mięso mielone. W tej wersji jest to danie jednogarnkowe, które najlepiej podać razem z ziemniakami i pyszna domową surówka lub sałatą z dodatkiem jogurtu. Zajrzyj także do innych moich przepisów: – gołąbki z włoskiej kapusty – zupa z włoskiej kapusty – kwaśnica z żeberkiem GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Ilość porcji

nietylkopasta.pl
KURCZAK ZAGRODOWY Z PIEKARNIKA, miodowo-musztardowy, faszerowany wątróbką 178

dajemy mu "odpocząć" - kroimy nie wcześniej niż 15 minut od wyjęcia z piekarnika. Na stół podajemy kurczaka w całości (kroimy na bieżąco) z wytworzonym podczas pieczenia sosem, pieczonymi ziemniakami, sałatą lub rukolą oraz pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :) RADA: * Warto kupić świeżego kurczaka - po upieczeniu jest smaczniejszy niż mrożony. * Przed myciem trzeba obejrzeć tuszkę. Ułóż ją na desce grzbietem do dołu

Moja Książka Kucharska
Filet z kurczaka w chrupiącej panierce serowo – kukurydzianej z sosem paprykowo – ketchupowym 202

panierujemy dwukrotnie, najpierw w jajku, później w płatkach. Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika, rozgrzanego do 200ºC na 40 minut. Podawajcie z sosem i ulubioną sałatą. Smacznego! Artykuł Filet z kurczaka w chrupiącej panierce serowo – kukurydzianej z sosem paprykowo – ketchupowym pochodzi z serwisu KieruneKuchnia

Kierunekuchnia
Galette – ciasto kruche na oliwie – z serem, cebulą i porem 249

powinien się całkowicie rozpuścić, a brzegi ciasta widocznie przyrumienić. Wyjmujemy upieczoną rustykalną tartę, dajemy jej chwilkę ostygnąć żeby nadzienie przestało buzować, kroimy na porcje i podajemy. Każda mieszanka sałat z prostym winegretem lub z sosem włoskim będzie tutaj idealna jako prosty dodatek. Tak jak kieliszek schłodzonego, półwytrawnego białego wina. CIASTO KRUCHE NA OLIWIE 180g mąki pszennej* T450 albo T500 + zapas

Karo in the Kitchen
Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym 228

Bardzo prosta ale zarazem smaczne sałatka brokułowa z sosem czosnkowym. Sałata ta idealnie sprawdzi się na każdą okazję – jest bardzo szybka w przygotowaniu i nie wymaga od Was zbyt dużej liczby składników. Jeśli nie przepadacie za sosem czosnkowym to możecie go zastąpić po prostu odrobiną jogurtu naturalnego albo co bardziej kaloryczne, rzecz jasna majonezem :) Składniki 1 podwójna pierś

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z grillowanym bakłażanem 146

przepis na elegancką sałatkę dla Waszych gości. Spróbujecie???... Składniki: - 1 bakłażan - 2 pomidory - 1 duża kulka mozzarelli (10-12 dag) - kapary lub oliwki (opcjonalnie) - 1 sałata rzymska mini - sól, pieprz, oliwa, świeża bazylia 1. Przygotuj dwa płaskie talerze. Pomidory i mozzarelle pokrój w plastry. Bakłażana kroimy, oprószamy solą, pieprzem, smarujemy oliwą i grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony

Apetyczna babeczka
PIKANTNY KURCZAK W SOSIE Z CZERWONEGO WINA 134

gęsty i aromatyczny. Krok 4. Porcje mięsa układamy na wygrzanym półmisku, przybieramy przepołowionymi śliwkami lub cząstkami mandarynek, całość zalewamy gorącym sosem, przybieramy zieleniną. Danie podajemy z ryżem, rukolą lub sałatą ze śmietaną oraz pomidorkami koktajlowymi. Smacznego

Moja Książka Kucharska
KURCZAK PIECZONY W SOSIE CURRY 197

rozkładamy kawałki masła, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180  stopni (bez termoobiegu )zapiekamy około 45-55 minut lub do czasu, aż będą miękkie. Podajemy z roszponką lub sałatą ze śmietaną i pomidorkami koktajlowymi, posypujemy sezamem. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Krewetki curry z serem halloumi 178

się ser wlać odrobinę oliwy. Rozgrzać, wrzucić krewetki i smażyć około 0,5 minuty. Następnie wlać wino i smażyć jeszcze minutę lub jak krewetki będą gotowe do jedzenia. Na sałatę rozrzucić krewetki i ser. Obłożyć pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi. polać sosem który został na patelni. Podawać z chlebkiem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą 283

marchewkowe rozwijamy, smarujemy twarożkiem, układamy na nim plasterki kiełbasy i zwijamy dłuższym bokiem dość ściśle. Odstawiamy do lodówki zawinięte w papier na którym się piekła. Podajemy na łożu z sałaty. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Sałatka Wielkanocna- z jajkiem, serem i warzywami w sosie chrzanowym 822

szklankach czy pucharkach nabiera elegancji 😉 Sałatka: * ogórek kiszony- 2 większe szt. * ser żółty np. gouda w kostce- 100 g * fasola czerwona/groszek- mała puszka * rzodkiewka- 6 szt. * jajka- 3 szt. * sałata lodowa- 1/2 główki * szczypior- pęczek Sos chrzanowy: * jogurt naturalny, majonez- po 2 łyżki * chrzan w słoiczku- 1 łyżka * sól, pieprz, sok z cytryny- do smaku Przygotować sos chrzanowy. Ugotować jaja

Kraina Miodem Płynąca
Jajka, a cholesterol. Czego unikać w Święta Wielkanocne, aby sobie nie zaszkodzić. 237

niej jaj o połowę. W przypadku majonezu – spróbuj jego część zastąpić naturalnym jogurtem; staraj się przygotowywać sałatki do których nie trzeba dodawać jajek, np. lekką grecką czy mix sałat z wiosennymi warzywami i delikatnym vinegretem na bazie świeżej oliwy, soku z cytryny i odrobiny miodu; poszukaj przepisów na ciasta pieczone z małą ilością jaj albo na samych białkach

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
JAJKA FASZEROWANE KREMOWYM SERKIEM I MIĘSEM KRABA 184

krabowych, drobno pokrajanych kawałek czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kostkę szczypta pieprzu cayenne sól i kilka kropel soku z cytryny do smaku młoda zielenina do dekoracji (rzeżucha, młode listki sałaty, rukoli, bazylii lub pietruszki ) majonez, pieczywo, masło PRZYGOTOWANIE : Krok 1.  Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek. Krok 2. Jajka przekrawamy wzdłuż na pół i wyjmujemy żółtka. Krok

Moja Książka Kucharska