Bardzo prosta ale zarazem smaczne sałatka brokułowa z sosem czosnkowym. Sałata ta idealnie sprawdzi się na każdą okazję – jest bardzo szybka w przygotowaniu i nie wymaga od Was zbyt dużej liczby składników. Jeśli nie przepadacie za sosem czosnkowym to możecie go zastąpić po prostu odrobiną jogurtu naturalnego albo co bardziej kaloryczne, rzecz jasna majonezem :) Składniki 1 podwójna pierś
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przepis na elegancką sałatkę dla Waszych gości. Spróbujecie???... Składniki: - 1 bakłażan - 2 pomidory - 1 duża kulka mozzarelli (10-12 dag) - kapary lub oliwki (opcjonalnie) - 1 sałata rzymska mini - sól, pieprz, oliwa, świeża bazylia 1. Przygotuj dwa płaskie talerze. Pomidory i mozzarelle pokrój w plastry. Bakłażana kroimy, oprószamy solą, pieprzem, smarujemy oliwą i grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony
Apetyczna babeczkagęsty i aromatyczny. Krok 4. Porcje mięsa układamy na wygrzanym półmisku, przybieramy przepołowionymi śliwkami lub cząstkami mandarynek, całość zalewamy gorącym sosem, przybieramy zieleniną. Danie podajemy z ryżem, rukolą lub sałatą ze śmietaną oraz pomidorkami koktajlowymi. Smacznego
Moja Książka Kucharskarozkładamy kawałki masła, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni (bez termoobiegu )zapiekamy około 45-55 minut lub do czasu, aż będą miękkie. Podajemy z roszponką lub sałatą ze śmietaną i pomidorkami koktajlowymi, posypujemy sezamem. Smacznego
Moja Książka Kucharskasię ser wlać odrobinę oliwy. Rozgrzać, wrzucić krewetki i smażyć około 0,5 minuty. Następnie wlać wino i smażyć jeszcze minutę lub jak krewetki będą gotowe do jedzenia. Na sałatę rozrzucić krewetki i ser. Obłożyć pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi. polać sosem który został na patelni. Podawać z chlebkiem. Smacznego
Kuchnia Pokoleńmarchewkowe rozwijamy, smarujemy twarożkiem, układamy na nim plasterki kiełbasy i zwijamy dłuższym bokiem dość ściśle. Odstawiamy do lodówki zawinięte w papier na którym się piekła. Podajemy na łożu z sałaty. Wioleta Gargula
MamaOskarkaszklankach czy pucharkach nabiera elegancji 😉 Sałatka: * ogórek kiszony- 2 większe szt. * ser żółty np. gouda w kostce- 100 g * fasola czerwona/groszek- mała puszka * rzodkiewka- 6 szt. * jajka- 3 szt. * sałata lodowa- 1/2 główki * szczypior- pęczek Sos chrzanowy: * jogurt naturalny, majonez- po 2 łyżki * chrzan w słoiczku- 1 łyżka * sól, pieprz, sok z cytryny- do smaku Przygotować sos chrzanowy. Ugotować jaja
Kraina Miodem Płynącaniej jaj o połowę. W przypadku majonezu – spróbuj jego część zastąpić naturalnym jogurtem; staraj się przygotowywać sałatki do których nie trzeba dodawać jajek, np. lekką grecką czy mix sałat z wiosennymi warzywami i delikatnym vinegretem na bazie świeżej oliwy, soku z cytryny i odrobiny miodu; poszukaj przepisów na ciasta pieczone z małą ilością jaj albo na samych białkach
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!krabowych, drobno pokrajanych kawałek czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kostkę szczypta pieprzu cayenne sól i kilka kropel soku z cytryny do smaku młoda zielenina do dekoracji (rzeżucha, młode listki sałaty, rukoli, bazylii lub pietruszki ) majonez, pieczywo, masło PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek. Krok 2. Jajka przekrawamy wzdłuż na pół i wyjmujemy żółtka. Krok
Moja Książka Kucharskażółtka, rozetrzeć z majonezem, musztardą i wymieszać dokładnie ze szczypiorkiem i oliwkami, doprawić solą i pieprzem. Jajka napełniać farszem z tzw. "górką". Ułożyć na talerzu lub półmisku i udekorować sałatą, np. roszponką. Warto tę przekąskę przygotować wcześniej i schłodzić przed podaniem
Czerwień i błękitłyżki jogurtu greckiego opcjonalnie 1-2 łyżki majonezu 1-2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki sok z cytryny do smaku sól, pieprz, cukier Sałatę myjemy, osuszamy, po czym rozkładamy na talerzu, na którym będziemy sałatkę serwować. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy na ćwiartki. Umytego ogórka kroimy na półplasterki. Awokado kroimy na pół
Smaki Na Talerzuokoło pół szklanki). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 25-30 minut, aż wierz ładnie się przypiecze, a sos zacznie bulgotać. Podawaj z dużą ilością sałaty skropionej cytryną i olejem. Smacznego! Artykuł Wegetariańska zapiekanka pasterska z cieciorką i boczniakami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzweekendowe śniadanie gdy w kuchni można spędzić nieco więcej czasu niż w tygodniu. To może też być propozycja na lunch, bo taka muffinka świetnie komponuje się z różnego rodzaju sałatami. Przyznaję, że ja właśnie w takiej postaci lubię je najbardziej. Muffiny jajeczne z łososiem i szpinakiem składniki na 6 sztuk: 4 jajka 2 garście świeżego szpinaku baby (bez ogonków
Przysmaki Karolkijajek małe opakowanie zmielonego szafranu, ok. 0,25 g ½ l gorącej wody 100 g majonezu, tutaj przepis 150 g łososia wędzonego na ciepło 1 łyżeczka musztardy 5 rzodkiewek szczypiorek sałata Jajka ugotować na twardo. Ja gotowałam 9 minut. Zalać zimną wodą, a po przestygnięciu obrać ze skórki. Wrzątkiem zalać szafran w naczyniu, które pomieści 5 jajek. Włożyć jajka
codojedzeniagreckiego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka ostra, zioła prowansalskie Czosnek siekamy lub przeciskamy przez praskę, mieszamy z jogurtem, doprawiamy. Nie zapominajmy o warzywach! U mnie był to mix sałat, świetnie sprawdzą się również ogórki (korniszony bądź zielone), rzodkiewka, pomidor, surówka z kapusty. SMACZNEGO
Taste of imagination