sałata - 10652 przepisów (strona:393/711)

Zapiekanka ziemniaczano-porowa. 224

ułożyć na nim plasterki pora wciskając je delikatnie wgłąb.  Zapiekać 45 - 60 minut w temperaturze 180 stopni, pod przykryciem z folii aluminiowej. Podawać z dużą ilością mieszanych sałat z winegretem

zadanie-gotowanie
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I OWOCAMI 153

również produkty ze sklepu   radix-bis.pl SKŁADNIKI DLA 6 OSÓB: 2 filety z kurczaka 2 łodygi selera naciowego 1 por 10 dag sera żółtego w kawałku 150 g mix sałat 5 ogórków konserwowych 3 łyżki suszonych wiśni Radix-bis 4 morele suszone Radix-bis 2 łyżeczki oleju kokosowego Radix-bis sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 2 łyżki

Gotowanie Patki
Warzywa pieczone 194

Możemy do nich dodać suszonych owoców, np. morele, śliwki lub daktyle. Dla mięsożerców polecam pieczoną pierś, kaczkę lub kawałki kurczaka, pieczone czy smażone. Do tego zestawu smakuje mizeria, mix sałat z pomidorami i vinegretem lub colesław. Składniki: 1 cukinia 1 czerwona papryka 5 ziemniaków 2 niezbyt duże marchewki 3 mniejsze cebulki 2 ząbki czosnku vegeta natur, świeżo zmielony pieprz, majeranek

Zasmakuj Kuchni
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z ORZEŹWIAJĄCYM SOSEM TRUSKAWKOWYM 138

często mieszam. Mięso smażę na rozgrzanej patelni po około 1,5-2 minuty z każdej strony, osączam na ręczniku papierowym. Polędwiczkę polewam przygotowanym sosem. Podaję z ziemniaczanymi różyczkami oraz sałatą z roszpunki, fety i prażonymi migdałami

JejKuchnia
Sałatka z wędzonym łososiem i rukolą 277

słoiczka wlać olej i ocet balsamiczny, doprawić solą i pieprzem. Zakręcić szczelnie słoik i potrzasnąć do wymieszania się składników. Posmakować i doprawić ewentualnie do smaku. Gotowym sosem polać sałatę i resztę składników. Lekko przemieszać i podawać. Sałatka z wędzonym łososiem i rukolą By Published: Total time: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Sałatka

Pieguskowa Kuchnia
Kurczak pieczony z batatami w ziołach 154

dodać zioła, przyprawy i olej. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć na kurczaka i pomiędzy nim. Piec około godziny. Po tym czasie mięso posmarować masłem i piec jeszcze 10 minut. Podawać z sałatą w winegrecie

Czerwień i błękit
Bakłażan pieczony z Pecorino Romano i Mozzarellą 214

pomidorowy, oprószyć startym pecorino, następnie ułożyć w kolejności ser mozzarella oraz oliwki. Przyprawić oregano oraz skropić oliwą. Piec 10 minut w 180 stopniach. Podawać na gorąco z ulubionymi sałatami oraz bagietką

Wino Francja Kuchnia
Tagliatelle z kremowym sosem serowym (Tagliatelle alla crema di formaggi) 135

frusta fino ad ottenere una salsa omogenea, densa e senza grumi. Per ultimo aggiustate di sale e pepe. Nel frattempo cuocete la pasta in abbondante acqua bollente, salata a piacere. Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy z przygotowanym sosem. Przed podaniem makaron oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz startym parmezanem. **** Scolate la pasta e versatela nella pentola con la crema

La grande e la piccola cuoca
Pasta z makreli, jajek i sosu tatarskiego 137

oryginalne śniadanie lub kolację. Jeśli chcemy jeszcze więcej witamin dodajcie coś od siebie, to co akurat macie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli… Smacznego Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana ze skóry i ości 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę 2,5 łyżki sosu

Zasmakuj Kuchni
Wytrawne muffiny dyniowe 178

zupy z dyni. To zamiast chleba czy bułeczek (moje dzieci lubią czasem maczać chleb w zupie). Jednak muffinki dyniowe to tez dobry pomysł na śniadanie z dodatkiem mieszanki różnych sałat. Polecam. Wytrawne muffiny dyniowe składniki na 6 sztuk: 3/4 szklanki pure z dyni 3 jajka 50 ml oliwy 150 g mąki owsianej 2 łyżki tartego parmezanu 0,5 łyżeczki soli

Przysmaki Karolki
Owoce morza w curry 149

patelni rozgrzać odrobinę oleju. Ser pokroić w półcentymetrowe plasterki i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Ser hallumi się nie rozlewa tylko zmięknie w środku. Na półmisek wyłożyć sałatę obłożyć obsmażonymi krewetkami i obłożyć usmażonym serem. Podawać w miseczkach i polać wytworzonym pysznym sosem. Serwować z bułeczką

Kuchnia Pokoleń
Schab w sosie własnym z warzywami 162

warzywa i powstały sos przekładam do rondelka. Dodaję 1/2 szkl wody, blenduję wszystko, gotuję. Dodaję 1 łyżeczkę śmietany. Podaję mięso polane sosem. Do tego puree z ziemniaków i sałata z jajkiem i śmietaną.   Artykuł Schab w sosie własnym z warzywami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Szybka sałatka z sałaty rzymskiej 316

Dziś szybka sałatka z sałaty rzymskiej. Do niej kilka dodatków i mamy fajna propozycję na przekąskę czy kolację. Kolorowo i smacznie, w sam raz na jesienną pogodę. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z oscypkiem (z patelni) 196

chwile przykryć pokrywką, aby sery mogły się rozpuścić. Następnie zdjąć pokrywkę i zwiększyć ogień - dzięki temu spód zapiekanki przyrumieni się i będzie chrupki. Można podawać - wspaniale smakuje z zieloną sałatą ze śmietaną lub jogurtem, a także z tradycyjną mizerią lub sałatką z pomidorów.    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Korniszonki
Szybka sałatka na lunch z orzechami i jabłkiem 86

kilka minut przygotowana. Chrupka, słodko  - słona, z  dresingiem winegret. główka sałaty rzymskiej kilka orzechów włoskich jabłko garść rodzynek i żurawin Winegret zawsze robię na "oko" łyżka dobrej musztardy olej rzepakowy sok z połówki cytryny pieprz Musztardę i sok z cytryny umieszczam w misce, stróżką wlewam olej aż powstanie emulsja. Doprawiam pieprzem

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania