sałata - 10652 przepisów (strona:398/711)

ALZACKA TARTA Z DYNIĄ I FETĄ 138

Gdyby podczas pieczenia tarta zbyt szybko się przyrumieniła, możesz zmniejszyć temperaturę do 180°C, lub przykryć tartę folią aluminiową albo papierem do pieczenia.   Podawaj na gorąco, np. z sałatą doprawioną winegretem. * Jeśli wolisz, przykryj ciasto papierem do pieczenia, tak, by papier wystawał 1 cm ponad brzeg formy. Na papier wysyp fasolę lub szklane kulki, żeby ciasto nie wyrosło. Wstaw

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Detoks owocowo-warzywny 159

banan 14.00 - obiad:gotowana zielona fasolka szparagowa z sosem pomidorowym ( można zjeść bez sosu ) 16.00 - podwieczorek: koktajl z jabłka, kiwi, selera naciowego i wody * 19.00 - kolacja: sałatka z mixu sałat z pomidorem, ogórkiem, oliwkami, czerwoną cebulą

kolorowotorcikowo
Sałatka z fasolki szparagowej 159

naszej kuchni. Sama nie wiem czemu. Korzystając z okazji, że rodziciele wybierali się na wakacje opróżniłam lodówkę z warzyw. Była tam też fasolka. Kiedy ostatnim razem przygotowałam tą sałatę to dosłownie pożarliśmy ją w mgnieniu oka. Jest to drugie podejście do tego przepisu… Do przygototwania sałatki potrzebujemy: 400 g fasolki szapragowej (może być żółta lub zielona) 1 puszki fasoli

Szybko Tanio Smacznie
Buraczki marynowane 156

buraków długich, gdyż są słodsze a poza tym łatwiej je umieścić w słoiku.  Takie  buraczki nie tylko są świetne na barszcz, na poczekaniu można z nich przygotować sałatę do obiadu, dodać do barszczu ukraińskiego, czy zetrzeć do chrzanu.  Składniki na 4 litrowe słoiki : 2 kg podłużnych buraczków Marynata: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 2 łyżeczki

Gosia gotuje
Sałatka ze szpinaku 136

naprawdę wystarczy ją obmyć z ziemi i już może trafiać do naszego żołądka. Co więcej, nie ma ona specyficznego smaku jak na przykład rukola, więc jest to idealny substytut sałaty. Co piszą w internecie o szpinaku? Ma właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą. Właściwości lecznicze szpinaku to zasługa beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny – znanych przeciwutleniaczy. Poza tym szpinak bogaty

Kuchennyviral.pl
PIERŚ KACZKI Z SOSEM ŚLIWKOWYM 119

wchłonęło soki. Tak przyrządzone piersi kaczki są mięciutkie i delikatne w środku, z cieniutką, chrupiącą skórką na zewnątrz. Możemy je podać z dowolnymi dodatkami: ziemniakami lub ryżem i sałatą z sosem winegret.  SKŁADNIKI / 2 porcje 2 piersi kaczki ze skórką sól, świeżo zmielony czarny pieprz SOS ŚLIWKOWY 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu sok z 1 limonki

cool and minty
BURACZKI MARYNOWANE W ZALEWIE OCTOWEJ 808

czosnku . W tym roku poszłam krok dalej i przygotowałam także buraczki w plastrach. U nas sprawdzają się nie tylko jako dodatek do obiadu, ale przede wszystkim jako dodatek do sałat, najczęściej z dodatkiem koziego sera... mniam...pychotka... ;-) Ja przygotowywałam z 5kg buraków, ale możecie przygotować proporcjonalnie mniej lub więcej. Moje buraki były bardzo słodkie (bez żadnych dodatków), podane ilości ksylitolu

Smaczne Zdrowe
Warsztaty Akademii Smaku Sokołów i siedleckiej Brofaktury 129

nieco poleniuchować na zielonej trawce. W trakcie warsztatów przygotowaliśmy: orientalnego szaszłyka z rostbefu wołowego z sałatką z ogórka i marynowanej białej rzodkwi marynowaną w piwie polędwicę wołową z chrupiącymi sałatami burgera  z wołowiny sezonowanej na sucho z dodatkiem redukowanego piwa słodowego Zapraszam do obejrzenia krótkiej relacji z warsztatów. Bardzo dziękuję organizatorom za zaproszenie. To był cudnie spędzony dzień pełen

Kulinarne przygody Gatity
Pieprz 184

pomidorowa i kremowa zupa drobiowa Sosy jasne sosy jasne sosy i sosy do sałatek ciemne sosy sosy ziołowe Sałatki wszystkie słone sałatki sałatka z ryżu, makaronu, drobiu, krewetek zielona sałata sałatki z pomidorów, z serem i mięsem różne sałatki z surowych i gotowanych składników Potrawy z jaj jajecznica, jajko sadzone, omlety omlety, jajecznica, jajko

Pomysłowa kuchnia
Sałatka z grillowanym kurczakiem 226

Składniki marynaty dokładnie mieszamy i nacieramy nią mięso. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Składniki dressingu wlewamy do słoiczka, mieszamy potrząsając energicznie zakręconym słoiczkiem, również odstawiamy do lodówki. Sałatę, szpinak i pomidorki myjemy i osuszamy. Pomidorki przekrajamy na pół, fetę kruszymy lub kroimy w kostkę. Pierś grillujemy około 40 minut. Odstawiamy do ostygnięcia i w tym czasie układamy na talerzu

CynamonemPoOczach
ZIELONY ZASTRZYK ENERGI! KOKTAJL!! 117

możliwości połączenia składników. BAZA - wyciśnięty sok (jabłko, pomarańcz), mleko (kokosowe, ryżowe), jogurt, woda OWOC - kiwi, winogrono, maliny, truskawki, banan, jabłko, mango, gruszka, jagody, brzoskwinie, ananas GARŚĆ ZIELONEGO WARZYWA - szpinak, sałata, ogórek  pietruszka, seler naciowy OPCJONALNIE - miód,  siemię lniane, cynamon, masło orzechowe, sezam, amarantus

BezglutenowaIzabela
NADZIANY MIELONY 155

krok  jajko obtaczamy w mące "owijamy" je dokładnie mięsem mielonym maczamy w jajku obtaczamy w bułce tartej .. ii na patelnie! :) A oto efekt końcowy. Dodatkiem była u mnie sałata lodowa z pomidorkiem, polana oliwą z kiełkami do sałatek. MNIAM!!!!  ;)) SMACZNEGO

BezglutenowaIzabela
OOPSIE BURGERY!! ;) 163

Dodałam tylko to co w burgerze najbardziej istotne.. mięcho :D Do mięsa dodałam jajko, sól, pieprz, trochę ostrej musztardy.Dodałam również troszkę startego sera żółtego. Podałam z sałatą, sosem Develey do hamburgerów (bezglutenowy!!) oraz plasterkiem sera. Mój towarzysz kolacyjny wie jak sprawić Izabeli komplement. Kończąc konsumować rozglądał się po kuchni pytając - "JEST JESZCZE??" :)) POLECAM

BezglutenowaIzabela
PRZEPISY NA OBIAD JESIENIĄ NA DWA TYGODNIE 150

Moja ulubiona wersja to te z cukrem! Potem im człowiek starszy się zrobił, to znowu jakoś te wytrawne smaki mu bliższe, tak więc placuszki jadam teraz albo z mieszanką sałat z jogurtem bądź śmietaną, bądź z dodatkiem sosu grzybowego. Są też bardzo delikatnym i pysznym rozwiązaniem do pieczonych ryb. Placuszki ziemniaczane można robić na wiele różnych sposobów, ja dzisiaj zdradzę

SMYKWKUCHNI
Placki ziemniaczane z kukurydzą, bekonem i serem cheddar (Frittelle di patate con mais, bacon e cheddar) 292

kosteczkę, bekon, kukurydzę oraz szczypiorek. Całość dokładnie mieszamy.   **** PREPARAZIONE Per preparare le frittelle, iniziate lavando bene le patate che andranno lessate con la buccia in acqua salata per circa 20-25 minuti. Una volta cotte, scolatele e lasciatele intiepidire. Nel frattempo tagliate a fettine il bacon che rosolerete per qualche minuto in una padella a fuoco vivace

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania