Olej z pestek dyni intrygował mnie od zawsze, jednak nigdy wcześniej nie miałam okazji używać go w kuchni. Żałuję. :-) Dziś prezentuję jego zastosowanie w najprostszym z
Szefowa kuchninich niektóre składniki, sosy itp. Wariacji na temat sałaty greckiej jest mnóstwo, przedstawiałam już jej jedną wersję dzisiaj kolejna (nie są to jeszcze wszystkie). Dzisiejsza jest również bez sałaty lodowej (która bywa najczęściej) jest na bazie rucoli i roszponki, z dodatkiem kolorowych papryk, olbrzymich greckich oliwek (te moje miały cudowny lekko orzechowy smak, nawet mój małżonek nie jadający oliwek tymi
Smaczne Zdroweprzygotowania niezwykle prostej sałatki. Sałata, granat, ananas, kiełki rzodkiewki - to wszystko wystarczy wymieszać i sałatka gotowa.Składniki:sałatagranatananas z puszkikiełki rzodkiewkiDo tej sałatki wykorzystujemy bukiet sałat z sałatą lodową. Dodajemy owoc granatu, pokrojony ananas z puszki i kiełki rzodkiewki. Możemy dodać odrobinę oliwy z oliwek.Smacznego
Salonik smakówpiekarnika.Kroimy ukośnie na plastry.Opalamy delikatnie palnikiem, by marynata na mięsie jeszcze odrobinę się zrumieniła.Podajemy gorące z ziemniaczanymi ptysiami i sosem szampańskim. Świetnym dodatkiem będzie lekka sałatka z sałaty lodowej z dodatkiem pomidorków koktajlowych, orzechów nerkowca i kremem balsamicznym.Smacznego
Ostra na Słodkoukrywam, że najbardziej na świecie lubię jeść sałatki. Wystarczy jakaś zielona baza (rukola, szpinak, sałata lodowa) i dodatki (tutaj mamy ogromne pole do popisu!). Teraz czas na dressing, aczkolwiek według mnie nie jest on konieczny. W swoich sałatkach unikam dressingów lub polewam sałatkę oliwą z oliwek, sokiem z cytryny... Po co dodawać sałatkom kaloryczności, skoro same w sobie są pyszne.Sk
Mango Papajapokrojony w plasterki por. Naczynie przykryć i wstawić na około 40 minut (aż wszystko zmięknie) do piecyka nagrzanego do temperatury 180 stopni.Ja tę potrawę podałam z kaszą jaglaną, mieszanką sałaty lodowej i pomidora oraz z sosem czosnkowym i pomidorowo-cevapcici - przepisy na te sosy wstawię lada dzień :) Życzę wszystkim smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennapapryką. Zmiksować w blenderze na gładką masę. Spróbować i ewentualnie doprawić :)Kiedy pasta jest gotowa, a placki upieczone, bierzemy się za zawijanie tortilli. Oto moje składniki:sałata lodowa, pomidor, ogórek świeży, czerwona cebulaNa placku rozsmarowujemy pastę fasolową, a następnie układamy składniki nadzienia - według smaku i gustu. Na składniki nakładamy sos czosnkowy.Placek z nadzieniem najpierw zakładamy na dole, żeby
Codzienna kuchnia niecodziennarazy, wtedy będę się wymądrzać ;) Dziś pochwalę się tym, co udało mi się wczoraj zrobić pierwszy raz :) Moje sushi przygotowałam ze świeżym ogórkiem, papryką konserwową, kawałkami sałaty lodowej, wędzonym łososiem i wasabi. Do tego podałam sos sojowy i marynowany różowy imbir.Lubicie sushi? Przygotowujecie je sami
Codzienna kuchnia niecodziennazrobiłam :D teraz podaję wasabi osobno :)Na ryżu układamy wszystko to, na co mamy ochotę :)Ja tym razem wykorzystałam surowego, wędzonego łososia, paluszki surimi, świeżego ogórka i sałatę lodową. Ale to dość ascetyczny zestaw :) Często do sushi dodaję paprykę, awokado, kawałki dojrzewającego sera czy delikatny twarożek śmietankowy. Wspaniale pasuje również krewetka albo zgrillowany pstrąg czy łosoś
Codzienna kuchnia niecodziennaSuper przekąska na Andrzejki, Sylwestra, czy inną imprezę. Składniki Tortilla kilka dużych placków Majonez 3 łyżki Musztarda delikatesowa 1 czubata łyżeczka Musztarda chrzanowa 1 czubata łyżeczka Mix sałat z sałatą lodową i marchewką Ogórek świeży 1 sztuka Pomidor 2 sztuki Papryka żółta […] The post Przekąski na imprezę. Rożki tortilli z szynką. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepiekarnika na 200 C na 45 -55 min.Po tym czasie kurczaczki są gotowe :) Do obiadu przygotowałam surówkę colesław- przepis znajdziecie tutaj W surówce zamiast kapusty pekińskiej użyłam sałatę lodową. Kochani- było przepysznie :) Polecam Smacznego
Smaki Edytychwila jak się rumienią. Przekładamy na ręcznik papierowy, jak nie masz to też żadna katastrofa.I to już wszystko. Twaróg z czosnkiem kładziemy na placki i zajadamy.SMACZNEGO.Ja podałam z sałatą lodową doprawioną octem jabłkowym, oliwą z oliwek i solą ziołową.Posypałam szczypiorkiem i pomidorkiem.CMOK
Pasje JolkiFajita to klasyczna potrawa kuchni meksykańskiej. Jest pyszna, kolorowa, aromatyczna i można samemu komponować składniki, które nakładamy na tortille. Gorąco polecam Składniki:3 piersi z
Oryginalny smakstarych receptur. Musztarda łagodna BIO jest idealna zarówno w postaci dodatku do wędlin, jak i bazy wielu zimnych i gorących sosów, majonezów i marynat. Całości dopełnił chleb graham i sałata lodowa. Oliwki to podstawa!Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnikurczaka-mieszanka przypraw orientalnych -czosenk-sól, oliwa z oliwek-3 łyżki mleka-winegret pomarańcza+oliwa z oliwek -ziemniaki-marchewka-seler-bulwa-pietruszka – korzeń-por-ziarenka Słoneczne Pola od Ziarenkowo-sałata lodowa- Grana PadanoUmyj piersi z kurczaka, poporcjuj. Wlej oliwę z oliwe, wciśnij sporo czosnku , dodaj przyprawy jakie lubisz, u mnie orientalne . Wymieszaj, dolej 3 łyżki mleka. Natsępnie włóż do lodówki
Z Kuchni Do Kuchni