upodobań. Fajnie, jeśli macie pudełko z przegródkami, ja nie mam, więc radzę sobie jak umiem, co widać powyżej :D Inspiracja na dziś: - kanapki - dwie kromki razowego chleba, kilka liści sałaty lodowej, dwa plasterki chudej szynki, kilka plasterków ogórka kiszonego, pieprz, sól, czerwona papryka do smaku - dwie obrane, umyte i pokrojone marchewki - kilka pomidorków koktajlowych - wybrany owoc, u mnie mandarynka
Kulinarne zapędy Kokosaodrobiną sosu truskawkowego. Na sos kładziemy chrupiący boczek i przykrywamy kiełkami. Całość zakrywamy wierzchnią częścią bułki posmarowaną sosem hamburgerowym. Moja późniejsza wersja zawierała również grillowane pieczarki i odrobinę sałaty lodowej. Podobno im bardziej „wypasiony” hamburger, tym lepszy. I wiecie co, coś w tym jest
Jacob TastesUgotowane przełożyć na talerz, a do bulionu wlać zahartowaną śmietanę. Wsypać posiekany koperek i pulpety. Gotować na wolnym ogniu, aż śmietana lekko zgęstnie. Podawać z tłuczonymi ziemniakami i sałatą lodową w sosie vinerette..... Smacznego
Gaździnka warzyW związku ze zbliżającym się sezonem imprez – Sylwestrem i karnawałem, wzrośnie zapotrzebowanie na proste imprezowe potrawy. Dlatego też dziś chciałabym zapoznać was z pyszną przystawką
Jem więc Jestemsałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem i orzechami włoskimi Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 100 g kaszy 150 g kabanosów 1 czerwona papryka 3 ogórki kiszone 4 liście sałaty lodowej sos 1 ząbek czosnku 4 łyżki oliwy sól, pieprz Wykonanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Paprykę, ogórki pokroić w dużą kostkę. Cebulę w półksiężyce, a kabanosy na mniejsze kawałki. Wszystko włożyć do miski, dodać kaszę, wymieszać. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać
magiczna kuchnia Kasiinstrukcją na opakowaniu dymkę kroimy podsmażamy na maśle dorzucamy ugotowana kaszę na kaszy układamy gorące, zarumienione roladki Smacznego! p S do całości dobrze pasuje sałatka z chrupiącej sałaty lodowej z winogronem i pomidorkami koktajlowymi w sosie vinegret
Luźna Kuchniadokładnie wymieszać. 2. Rybę przyprawić, skropić sokiem z cytryny i posypać kruszonką. Piec ok 20-25 minut w 200*C. Ja swoją rybkę podałam z pyszna sałatką z sałaty lodowej, pomidorków koktajlowych, ogórka i czerwonej cebulki z dressingiem 1000 wysp od Folwark
Kto ugości moich gości?rzodkiewką. Bez problemu można ją wyhodować w warunkach domowych, w doniczkach, co sprawia, że jej smakiem możemy cieszyć się przez cały rok! Rukola ma więcej żelaza i wapnia niż sałata lodowa. Jak kupować rukolę i jak ją przechowywać? Przede wszystkim zwracajcie uwagę jak jest przechowywana w sklepach - szukajcie rukoli w lodówkach. Musi mieć jednolity, zielony kolor
Moja smaczna kuchniaczosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pasta
Moja smaczna kuchniawody - 15g świeżych drożdży - 2 łyżki oleju rzepakowego - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczka cukru dodatki: - usmażone mięso z kurczaka z przyprawami (sól, pieprz, zioła, słodka papryka) - warzywa (pomidor, ogórek, sałata lodowa) - sos czosnkowy - ketchup Forma : blacha od piekarnika Przygotowanie: Drożdże dodaję do ciepłej wody z cukrem i odstawiam na chwilę. Do miski dodaję resztę składników na ciasto i wyrabiam razem
Kuchnia co dniaSKŁADNIKI: Sałata lodowa ser kozi oliwki pomidory suszone ogórek kiszony kapary kiełki marchewka cebula SOS: oliwa z oliwek ocet jabłkowy sól pieprz miód koper lub wasze ulubione zioła
harrisaSKŁADNIKI: Sałata lodowa papryka cebula czarne oliwki czarna rzepa ogórek czarnuszka koperek SOS: Oliwa sok z cytryny sól miód pieprz Wszystkie składniki na sałatkę kroimy i dowolnie układamy na talerzu. Ja rzepę starłam na tarce o grubych oczkach. Robimy sos i polewamy sałatkę tuż przed podaniem
harrisatakie pyszne kanapki szykuję dla Męża do Pracy SKŁADNIKI: Bagietka 20 Dag Mięsa Kebab( ja kupiłam mrożone) 2 Liście sałaty lodowej pokrojone w paski 2 Łyżki prażonej Cebulki Ketchup
Gotowanie Patkiłyżeczki ostrej papryki, jajku i znów w mące i smażymy do zarumienienia w głębokim oleju. Aby troszeczkę dodać tej potrawie zdrowego wyglądu i smaku podałam ją z sałatka z sałaty lodowej, pomidora i ogórka. Panierka jest naprawdę świetna - chrupiąca i lekko pikantna. Smacznego
sierotka maRysia w kuchni